Προς το περιεχόμενο

Death Stranding [PS4][PS5]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Για να αποφύγουμε νέο κλείδωμα του νήματος, θα ισχύσουν άμεσα τα εξής, κάποια από τα οποία είναι επιπρόσθετα των βασικών όρων χρήσης του forum:

• Spoilers για την υπόθεση και το φινάλε θα μπαίνουν αυστηρά σε spoiler tags!
  • Μην είστε επαναλαμβανόμενα αρνητικοί στα μηνύματά σας, μια φορά αρκεί.
  • Όπως πάντα κρατήστε ήπιους τόνους και αποφύγετε χαρακτηρισμούς και τσουβαλιάσματα προς άλλους χρήστες.
  • Κάντε αναφορά τα προβληματικά μηνύματα, μην απαντάτε σε αυτά.
  • Μείνετε αυστηρά on-topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους ταραξε στο περπατημα δηλαδη :P

3 ώρες πριν, Malthador είπε

Έβαλε όρο να τερματιστεί το game πριν βγει το review. Δεν σου αρκεί αυτό ότι είναι τιτανοτεράστια ντίβα; Αν ήμουν reviewer θα το επέστρεφα πίσω πριν καν το ανοίξω. 

Εγώ λέω ότι στο user score δεν θα πάρει πάνω από 6. Εσύ τι λες; 

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
46 minutes ago, PDS13 said:

Οχι.

Εμένα μου λέει ότι "το δημιούργημά μου είναι θεΐκης προελεύσεως και οι κοινοί θνητοί θα το κατανοήσετε μόνο αν το τελειώσετε πρώτα". 

Εσένα τι σου λέει; 

45 minutes ago, Mhlogiatros said:

Τους ταραξε στο περπατημα δηλαδη :P

Κι εγώ το ίδιο φαντάζομαι, για να λέει το EDGE ότι δεν βγάζει review γιατί βαρέθηκε. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πιστεύω ότι ο βασικός λόγος που γίνεται όλος αυτός ο ντόρος είναι το status του Kojima τα τελευταία χρόνια. Λίγο η επιτυχία του MGSV, λίγο η συνεργασία με την Sony τον έχουν αναγάγει σε celebrity(αδικαιολογήτως κατ'εμέ). Έχει γίνει τόσος ντόρος και έχει πέσει τόση διαφήμιση γύρω από το όνομά του και από το Death Stranding που μέχρι και ο Conan πήγε στο στούντιό του για να χαβαλεδιάσει μαζί του.

Οπότε όταν σε ένα game πάνω στο οποίο έχει πέσει τόση διαφήμιση και με τέτοια production values όπως προανέφερε κι ένας φίλος(στο μάτι φαίνεται εκπληκτικό, για να τα λέμε όλα), να του βάζουν κάποιοι μέτρια reviews(και δεν είναι 1-2) για μένα σημαίνει κάτι. Σημαίνει ότι το παιχνίδι γενικώς από κάπου "μπάζει".

Τώρα όσον αφορά τα μεγάλα νοήματα και τις επαναστατικές ιδέες που έχει από πίσω αυτό θα το κρίνω μόνο όταν το παίξω. Κάτι που θα γίνει κάποια στιγμή σε sale γιατί δεν τρελαινόμουν, έτσι κι αλλιώς, για το συγκεκριμένο εξ'αρχής.

Υ.Γ. Ο τύπος πάντως(Kojima) από ότι είδα στο βίντεο είναι αρρωστάκι με Ultraman, κάτι για το οποίο από εμένα παίρνει πόντους😜

Επεξ/σία από RedAlert539
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Εμένα μου λέει ότι "το δημιούργημά μου είναι θεΐκης προελεύσεως και οι κοινοί θνητοί θα το κατανοήσετε μόνο αν το τελειώσετε πρώτα". 

Εμένα μου λέει ότι σας το έδωσα 2-3 βδομάδες πριν τη λήξη του εμπάργκο και αν δεν είστε ικανοί να δαπανήσετε 40 ώρες κάντε κάποια άλλη δουλειά. Το ότι είναι ντίβα φαίνεται από άλλα πράγματα αλλά σε αυτή τη περίπτωση ζητάει κάτι που έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλα τα games και τα reviews. Δε τους ζήτησε να το κρίνουν επιεικώς ή να του βάλουν καλό βαθμό αλλά απλά να κάνουν τη γαμημένη δουλειά τους. 

Αν το EDGE και το κάθε EDGE βαρέθηκε απλά να κάνει τη δουλειά του από την οποία ζει κρίνε μόνος σου ποιος είναι η ντίβα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ας κάνουν reviews μόνο σε 10/10 παιχνίδια αν είναι ώστε να μη βαριούνται. Μεγάλη μας τιμή που κάνουν τα reviews.

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Εμένα μου λέει ότι σας το έδωσα 2-3 βδομάδες πριν τη λήξη του εμπάργκο και αν δεν είστε ικανοί να δαπανήσετε 40 ώρες κάντε κάποια άλλη δουλειά. Το ότι είναι ντίβα φαίνεται από άλλα πράγματα αλλά σε αυτή τη περίπτωση ζητάει κάτι που έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλα τα games και τα reviews. Δε τους ζήτησε να το κρίνουν επιεικώς ή να του βάλουν καλό βαθμό αλλά απλά να κάνουν τη γαμημένη δουλειά τους. 

Αν το EDGE και το κάθε EDGE βαρέθηκε απλά να κάνει τη δουλειά του από την οποία ζει κρίνε μόνος σου ποιος είναι η ντίβα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ας κάνουν reviews μόνο σε 10/10 παιχνίδια αν είναι ώστε να μη βαριούνται. Μεγάλη μας τιμή που κάνουν τα reviews.

Εδώ θα συμφωνήσω. Τι πάει να πει "βαρέθηκε"; Ο τύπος που κάνει το review υποτίθεται ότι αχολείται με τα games επαγγελματικά και δεν είναι απλά ένας gamer που μπορεί να πει "βαρέθηκα" και να το αφήσει στην άκρη. Είναι σαν να μπεις σε ένα ταξί να πας από το Περιστέρι στη Γλυφάδα και κάπου στο Σύνταγμα να σου πει ο ταξιτζής "κατέβα γιατί βαρέθηκα να οδηγάω". Τι θα του πείς; Πάρε 10 ευρώ και άντε στο καλό;

Επίσης για να είπε ο Kojima "τελειώστε το πριν κάνετε review" κάτι θα ξέρει. Αυτός το έφτιαξε στην τελική. Είπα, δεν έιμαι και ο μεγαλύτερος φαν του, αλλά το σωστό να λέγεται.

Επεξ/σία από RedAlert539
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ρε άνθρωποι δεν χρειάζεται να τερματίσει κάποιος το game για να σου γράψει στο review ότι είναι boring af. Μπορεί να το καταλάβει πολύ νωρίτερα.

Αυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδιά όταν έχεις παίξει 50 ώρες σε ένα παιχνίδι πρέπει να παίξεις άλλες 50 να το τερματίσεις για να δεις αν αξίζει; Ίσα ίσα που ένας επαγγελματίας θα έπρεπε να θέλει λιγότερο χρόνο να καταλάβει τι παίζει πάνω κάτω. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Basilisc said:

Ρε παιδιά όταν έχεις παίξει 50 ώρες σε ένα παιχνίδι πρέπει να παίξεις άλλες 50 να το τερματίσεις για να δεις αν αξίζει; Ίσα ίσα που ένας επαγγελματίας θα έπρεπε να θέλει λιγότερο χρόνο να καταλάβει τι παίζει πάνω κάτω. 

Οχι φίλε, θα πρέπει να το τερματίσει με ένα κανονάκι μόνο, να κάνει όλα τα achievements και να σπαταλήσει τουλάχιστον 200 ώρες στο multi για να έχει άποψη. 

Αλλιώς δεν είναι επαγγελματίας. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Confused 1
Δημοσ.

Μιας και βλεπω οτι ολοι εχουμε γνωμη ας πω και εγω το μακρυ μου και το κοντο μου. 

Για μενα ολος αυτος ο ντορος που γινεται για τα νεα παιχνίδια, και τα spoilers και τα δεκάδες review παντού χαλανε αυτο που εγω περιμένω απο ενα παιχνιδι. Ουσιαστικα δεν πρεπει να περιμενω τίποτα και απλα να το παιξω και να δω μονος τι ειναι σαν παιχνίδι. Οχι απαραίτητα day one. Ολα τα ωραια παιχνιδάκια μου τα έπαιξα ενα δυο χρονια μετά, πολλα παιχνιδια επρεπε να τα παιξω σε αλλη ηλικια για να τα καταλαβω. 

Επισης παιζει ρολο σε τη φαση ειμαι οταν παίζω το καθε παιχνίδι, εχω παιξει παιχνιδια που εχω χαθει στον κοσμο τους αλλα δεν ειμαι πλεον σε τετοια φαση, ουτε  το The Last of Us remastered δεν καταφερα να παιξω πανω απο 2 ωρες. Για μενα ηταν boring af. Επαιζε η κοπέλα μου Final fantasy 15 και αυτο και αν ηταν boring af. Δεν φταιει το παιχνιδι όμως, φταιει η φαση που ειμαι. Προτιμώ 40-50 λεπτα δρασης χωρις πολυ σκεψη και αυτό ηταν. Call of Duty online μονο, Kung Fury, Doom 2016, Street Fighter 5. 

Εγω θα ήθελα σε μια αλλη φαση της ζωης μου να το παιξω το Death Stranding και να χαθω με ηρεμια στον κόσμο του και στην ιστορία του και ας ειναι μονο περπατημα. (Και τα uncharted και gears of war στα πρωτα παιχνιδια τους ηταν απλα ενα repetitive action με λιγο ή πολύ ιστορία). 

Το παιχνιδι δειχνει πολυ ωραιο. 

Αν καποιος εχει και το χρονο να δαπανισει για να το παίξει σωστα, να πιασει το στορυ κτλ. Θεωρω οτι θα ειναι ενα καλο παιχνιδι. 

Υ.Γ. Οι reviewers εχουν υποκειμενικες γνωμες οπως ολοι μας ΑΛΛΑ επειδή ειναι δουλεια τους πρεπει να ακολουθουν τους κανονες και οχι να το παιζουν ψευτοεπαναστατες. Οπως στο Μάστερ Σεφ που ενας απο τους κριτες τα τρωει αναλατα ΑΛΛΑ ξέρει ποσο αλατι πρεπει να βαλει σε φαγητο. 

20 λεπτά πριν, Basilisc είπε

ο επαγγελματίας reviewer ειναι σαν τον επαγγελματια υδραυλικο κτλ, δεν ειναι ολοι καλοι στη δουλεια τους επειδη απλα ειναι "επαγγελματιες". Σε συνδιασμο με το ίντερνετ που ο καθενας εχει γνωμη για όλα, καταλαβαίνεις τι συμβαινει. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ρε άνθρωποι δεν χρειάζεται να τερματίσει κάποιος το game για να σου γράψει στο review ότι είναι boring af. Μπορεί να το καταλάβει πολύ νωρίτερα.

Αυτό.

Τωρα τα λες σοβαρα αυτα? Review χωρις να τερματισεις? 

Τελειωνεις το παιχνιδακι και γραφεις αναλυτικα τα θετικα και τα αρνητικα. 

• Like 3
Δημοσ.

Αναφερω ορισμενες απο τις βαθμολογιες του Edge.Μαλλον γενικα ''βαριουνται΄΄ στο να παιζουν πολλα παιχνιδια,μιας και γενικα υπαρχει η ταση του να βαζουν κριτικες αρκετα πιο κατω απο τον μεσο ορο(εκτος αν με αυτο τον τροπο θελουν να επιβεβαιωσουν το ονομα τους)

Days Gone 5/10

Mortal Kombat X και 11 5/10

Kingdom Hearts 3 6/10

Metro Exodus 7/10

Ace Kombat 7 6/10

Darksiders 3 4/10

Shadow of the tomb raider 4/10

Dragon Quest 11 6/10

Detroit Become Human 5/10

Evil Within 2 6/10

Hellblade 4/10

Tekken7 6/10

Ratchet and Clank 6/10

Ori 7/10

Child of light 5/10

Και η λιστα συνεχιζεται σε πολλα αλλα παιχνιδια. Τουλαχιστον εδωσαν 9/10 στο Apex Legends ή μεχρι και στο ''demo'' MGS V Ground Zeroes αρα κατι ειναι και αυτο :)

25 λεπτά πριν, Malthador είπε

Οχι φίλε, θα πρέπει να το τερματίσει με ένα κανονάκι μόνο, να κάνει όλα τα achievements και να σπαταλήσει τουλάχιστον 200 ώρες στο multi για να έχει άποψη. 

Αλλιώς δεν είναι επαγγελματίας. 

Αν ειναι δηλαδη να το παμε ετσι,τοτε και στα αλλα παιχνιδια που τα χαντακωνουν σε βαθμολογιες οι κριτικοι,ας μην τα βαθμολογουν καθολου και ας τα παρατανε,αφου δεν περνανε καλα με αυτα, ετσι δεν ειναι?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Αναφερω ορισμενες απο τις βαθμολογιες του Edge.Μαλλον γενικα ''βαριουνται΄΄ στο να παιζουν πολλα παιχνιδια,μιας και γενικα υπαρχει η ταση του να βαζουν κριτικες αρκετα πιο κατω απο τον μεσο ορο(εκτος αν με αυτο τον τροπο θελουν να επιβεβαιωσουν το ονομα τους)

Days Gone 5/10

Kingdom Hearts 3 6/10

Metro Exodus 7/10

Ace Kombat 7 6/10

Darksiders 3 4/10

Dragon Quest 11 6/10

Evil Within 2 6/10

Hellblade 4/10

Tekken7 6/10

Ratchet and Clank 6/10

Ori 7/10

Child of light 5/10

Και η λιστα συνεχιζεται σε πολλα αλλα παιχνιδια. Τουλαχιστον εδωσαν 9/10 στο Apex Legends ή μεχρι και στο ''demo'' MGS V Ground Zeroes αρα κατι ειναι και αυτο :)

Αν ειναι δηλαδη να το παμε ετσι,τοτε και στα αλλα παιχνιδια που τα χαντακωνουν σε βαθμολογιες οι κριτικοι,ας μην τα βαθμολογουν καθολου και ας τα παρατανε,αφου δεν περνανε καλα με αυτα, ετσι δεν ειναι?

Καλά μιλάμε οι τύποι πρέπει να είναι νεκροθάφτες όχι rewiewers. Πολύ θάψιμο....

@Malthador Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο καζάνι. Το συγκεκριμένο είναι single player story-driven game. Που σημαίνει ότι θέλει να πει μια ιστορία. Που σημάινει ότι έχει αρχή, μέση και τέλος. Εννοείται ότι μπορείς να βγάλεις και συμπεράσματα πιο πριν(τα οποία θα συμπεριλάβεις στο review σου) αλλά αν δεν το τελειώσεις πως θα το αξιολογήσεις στο έπακρο; Μπορεις να κάνεις review σε μια ταινία αν δεν δεις το τέλος;

@Talepwros "Ουσιαστικα δεν πρεπει να περιμενω τίποτα και απλα να το παιξω και να δω μονος τι ειναι σαν παιχνίδι."

Αυτό. Τίποτα άλλο. Thread closed.

Επεξ/σία από RedAlert539
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Days Gone 5/10

Kingdom Hearts 3 6/10

Metro Exodus 7/10

Ace Kombat 7 6/10

Darksiders 3 4/10

Dragon Quest 11 6/10

Evil Within 2 6/10

Hellblade 4/10

Tekken7 6/10

Ratchet and Clank 6/10

Ori 7/10

Child of light 5/10

Ετσι πρεπει ομως να κρινονται αυστηρα καθως μας ζητανε ενα σημαντικο ποσο που για τον καθενα δεν ειναι ευκαταφρονητο και ουτε ο χρονος ειναι απεριοριστος. Και το gears 5 πολλα το αποθεωσαν αλλα το edge του εβαλε 6 που ειναι πολυ ποιο κοντα στο τι ειναι. Η ουσια στο edge ειναι το συμπερασμα που βγαινει απο την βαθμολογια και οχι αν ειναι ενα βαθμο πανω ή κατω. Προσφατα ασχολουμαι με το hellblade και πραγματικα συμφωνω με την κριτικη του edge. Οι μαχες ειναι προβληματικες, το ιδιο και η καμερα οπως και οι γριφοι. Δεν μπορω να το αποθεωσω παρα την προσπαθεια την ατμοσφαιρα και στην παρουσιαση που εχει. Το αν θα μπει 4 ή 5 στην βαθμολογια δεν πειραζει αλλα το game ειναι μετριοτητα. Εγω περιμενω την κριτικη του edge παντως για το death stranding...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Ετσι πρεπει ομως να κρινονται αυστηρα καθως μας ζητανε ενα σημαντικο ποσο που για τον καθενα δεν ειναι ευκαταφρονητο και ουτε ο χρονος ειναι απεριοριστος. 

Εγω σου λεω οτι απο προσωπικη εμπειρια(και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειμαι ο μονος σε αυτο)διαφωνω καθετα με πολλες απο τις παραπανω κριτικες.

Αν ηταν τοσο αυστηρο με τις βαθμολογιες με βαση τα χρηματα που ζηταγανε,δεν θα εβαζαν στο Ground Zeroes 9/10.Γιαυτο και το ανεφερα κιολας.

Εγω προσωπικα κανενα Edge,Gamespot και IGN δεν περιμενω πλεον.

Οπως εχω πει και πιο παλια,οταν φυγεις απο το σχολειο(ισως και απο την σχολη μετα),εισαι σε μια ηλικια που μπορεις να διαμορφωνεις και μονος σου αποψη(επιχειρηματα) για τα παιχνιδια που παιζεις και τις ταινιες που βλεπεις.

Δεν χρειαζεσαι το Edge και το καθε Edge για να ξερεις ποσο και αν καποιο παιχνιδι σε τραβαει ή οχι.

Γιαυτο κιολας και οπως συνηθιζεται να γραφεται πολυ συχνα,απο μια ηλικια και μετα ο καλυτερος κριτης εισαι εσυ ο ιδιος.

Αν δεις και σε τραβαει ενα παιχνιδι,παιξτο. Αν μπορεις τερματισε το,ακομα και αν το παιχνιδι σου βγει κατωτερο απο οσο περιμενες. Αν παλι το βαρεθεις,παρατα το.

2 απο τα παιχνιδια που προσωπικα ευχαριστηθηκα περισσοτερο περυσι ηταν το Darksiders 3 και το DragonQuest. Δεν χρειαζεται να σου πω,ποσο μα ποσο διαφωνω με τις παραπανω βαθμολογιες και αποψη για αυτα.

Περαν τουτου οπως γραφτηκε και πιο πισω,οποιον δεν τον τραβαει το εν λογω παιχνιδι,ας κοιταξει να παιξει κατι αλλο. Υπαρχουν απειρες επιλογες και προτασεις εκει εξω,οπως ισχυει και για ολα τα παιχνιδια.

Κανεις δεν υποχρεωσε κανενα με το ζορι να παιξει το νεο παιχνιδι του Kojima και του καθε Kojima για να το παιξει με το ζορι και να το βγαλει overrated.

Δεν σε τραβαει αυτο που βλεπεις,παιξε κατι αλλο.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Ετσι πρεπει ομως να κρινονται αυστηρα καθως μας ζητανε ενα σημαντικο ποσο που για τον καθενα δεν ειναι ευκαταφρονητο και ουτε ο χρονος ειναι απεριοριστος. Και το gears 5 πολλα το αποθεωσαν αλλα το edge του εβαλε 6 που ειναι πολυ ποιο κοντα στο τι ειναι. Η ουσια στο edge ειναι το συμπερασμα που βγαινει απο την βαθμολογια και οχι αν ειναι ενα βαθμο πανω ή κατω. Προσφατα ασχολουμαι με το hellblade και πραγματικα συμφωνω με την κριτικη του edge. Οι μαχες ειναι προβληματικες, το ιδιο και η καμερα οπως και οι γριφοι. Δεν μπορω να το αποθεωσω παρα την προσπαθεια την ατμοσφαιρα και στην παρουσιαση που εχει. Το αν θα μπει 4 ή 5 στην βαθμολογια δεν πειραζει αλλα το game ειναι μετριοτητα. Εγω περιμενω την κριτικη του edge παντως για το death stranding...

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου. Οι βαθμολογίες που βλέπω και εγώ είναι οι περισσότερες σωστές. Και μου αρέσει πιο πολύ όταν βλέπω να κρίνεται ένα παιχνίδι σωστά και όχι να μπαίνουν μόνο 9άρια και 10άρια επειδή πολύ απλά είναι παιχνίδι π.χ. του Kojima και του κάθε Kojima. Το Hellblade όπως έγραψες είχε πολλά τεχνικά θέματα, κυρίως στο gameplay του. Όπως επίσης και το Days Gone που σωστά πήρε 5. Παρόλο που το τερμάτισα και το ευχαριστήθηκα δεν μπορώ να παραβλέψω τα άπειρα τεχνικά θέματα (bugs, glitches, κ.τ.λ.) καθώς και τα επαναλαμβανόμενα quests. Οι reviewers πρέπει να μάθουν να μην φοβούντε να γράψουν την άποψή τους και στην τελική και το 4άρι και το 5άρι και το 6άρι είναι βαθμοί που πρέπει να χρησιμοποιούντε πιο συχνά σε τέτοιους μεγάλους τίτλους, εφόσον εννοείται δικαιολογείται στο κείμενο του εκάστοτε review. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...