marduc812 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Είχα δημιουργήσει πριν αρκετό καιρό μία εφαρμογή στην οποία υπήρχαν 4 Activities και στις οποίες ήθελα έναν handler ( Έκανα copy paste τον handler σε ολα τα Activities). Θέλω αυτή την εφαμογή να την κάνω σε fragments με Swipe Tabs. Οπότε αυτό που θέλω να κάνω είναι να τρέχει ένα Runnable στο MainActivity και από εκεί να παίρνει το Fragment που είναι στην επιφάνεια τα δεδομένα που δίνω ( Είναι απλές προσθέσεις). Δεν μπόρεσα όμως να βγάλω άκρη για τον τρόπο που πρέπει να το κάνω. Θα πρέπει να έχω ένα Runnable στο MainActivity και μετά σε κάθε Fragment να παίρνω το Message ή είναι τελείως λάθος η πρσέγγισή μου; Edit: Μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσω AsyncTask αντί για Handlers;
ALLisCHAOS Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Αν κατάλαβα καλά θέλεις στην ουσία να επικοινωνεί το 1(πλέον) activity σου με τα 4 fragments σου. Νομίζω πως πρέπει να κοιτάξεις για communication between activity and fragments
marduc812 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Θέλω να επικοινωνούν αλλά τις πράξεις να τις κάνει στο Main Activity και σε όποιο Fragment είναι στο προσκήνιο να το εμφανίζει εκεί. Προσπάθησα να το ζωγραφίσω Χρειάζομαι δηλαδή ένα runnable στο ΜainActivity που να κάνει ανα ένα δευτερόλεπτο (όπως χρειάζομαι) τις πράξεις, και μετά απλά επικοινωνία Activity Fragment;
Titan91 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Εφόσον θες να ενημερώνεις το UI με το πέρας των πράξεων, νομίζω ότι είναι ορθότερη η χρήση AsyncTask. Μπορείς στην onPostExecute του task να παίρνεις από τον Fragment Manager το αντίστοιχο fragment instance βάσει id (αυτό που είναι ορατό στο χρήστη) και να του περνάς το αποτέλεσμα που θες.
gpolic Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 http://stackoverflow.com/questions/8040280/how-to-handle-handler-messages-when-activity-fragment-is-paused εδω εχει γραφτει μια ωραια ιδεα: Φτιαχνεις ενα observer να κανει register οταν ξεκιναει το fragment, και να κανει unregister οταν το fragment παει σε onPause, η onStop Ο observer θα ενημερωνεται για αλλαγες στα δεδομενα. χμμ μαλλον θα χρειαζεται και καποιο runnable για να ανανεωσει textViews κλπ μπορει να λεω και βλακειες τωρα, αλλα το ειδα στα γρηγορα Αν κρατησεις τα δεδομενα σε ενα singleton δεν θα σου κανει πιο ευκολη τη ζωη ?
M2000 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 http://stackoverflow.com/questions/9294603/get-currently-displayed-fragment διάβασα για μια .findFragmentByTag. Επίσης υπάρχει περίπτωση να είναι δυο ή περισσότερα fragment φανερά (visible).
Radiant Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Τα fragments δεν είναι views. Άρα από τη στιγμή που κάθε fragment είναι υπεύθυνο να προβάλει κάποια πληροφορία γιατί να μην κάνει και τον ανάλογο υπολογισμό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα