dali13gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Οχι ειναι σαν να θέλεις να μπεις σε ενα εμπορικό κέντρο και να παίζει μουσική απο τα ηχεία και να σου λενε κύριε ή θα πληρώσετε για την μουσική που ακούγεται ή θα βαλετε αυτες τις ωτοασπίδες. . Αν ειναι ετσι οπως τα λενε οι απο πανω και ακούγοντάς ράδιο κλέβουμε..Παιδιά μη μπαίνετε στο τριπακι των μεγαλοεταιριών ...Ακουστε ελεύθερα Και αγοραστε οτι αξίζει. Μια δικαιη λυση στη διάδοση μουσικης ηταν τα βινύλια κατα την γνωμη μου παντα, επαιρνες κατι ξεχωριστό που ειχε αξια και δεν την εχανε και ενισχύες οικονομικα και τον μουσικο ώστε να συνεχισει το εργο του.Πλεον λογω των κερδοσκοπων εταιριων και των αρπαχτων εχει γινει τέτοια η ποιότητα μουσικής. Ακόμα πιο άστοχο. Τη μουσική που ακούς σε μαγαζιά και εμπορικά κέντρα την πληρώνουν ήδη. Πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα και οι καφετέριες και τα εμπορικά κέντρα ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ τα ραδιόφωνα. Όσο για το βινύλιο και το ότι έπαιρνες κάτι που είχε αξία, διαφωνώ κάθετα. Ο δίσκος ήταν απλά το μέσο για να ακούσεις αυτό που άξιζε, τη μουσική. Και τώρα είναι το CD και το ίντερνετ το μέσο. Την αξία την έχει η τέχνη, όχι το μέσο. Πριν σχολιάσουμε καλό είναι να έχουμε πλήρη γνώση των γεγονότων.
pW Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δηλαδή οι μουσικοί να δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους... για την Δόξα!!!
panoskeras Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Ακόμα πιο άστοχο. Τη μουσική που ακούς σε μαγαζιά και εμπορικά κέντρα την πληρώνουν ήδη. Πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα και οι καφετέριες και τα εμπορικά κέντρα ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ τα ραδιόφωνα. Όσο για το βινύλιο και το ότι έπαιρνες κάτι που είχε αξία, διαφωνώ κάθετα. Ο δίσκος ήταν απλά το μέσο για να ακούσεις αυτό που άξιζε, τη μουσική. Και τώρα είναι το CD και το ίντερνετ το μέσο. Την αξία την έχει η τέχνη, όχι το μέσο. Πριν σχολιάσουμε καλό είναι να έχουμε πλήρη γνώση των γεγονότων. Πιστεψε με εχω πλήρη γνώση δε χρειάζεται να προσβαλεις τον αλλον ετσι. Ξερω πολυ καλα για τις"παράνομες " εταιριες ip και λοιπες που παιρνουν νταβατζιλικια απο τα μαγαζια,επειδη εχουν ακρες και μπορουν.χαριτολογωντας το ειπα για το εμπορικο.Και πολλοι υπερασπιζοντας τα πνευματικά διακαιώματα κερδοσκοπούν.Εχω πουλησει Βινύλιο 500 ευρω αυτο μαλλον το κανει κατι παραπανω απο μέσο μουσικής κυριε έξυπνε.Αυτη ειναι η γνώμη μου, οπως μπορει να αρεσει σε καποιον και σε αλλον οχι μη τα λεμε συνέχεια αυτα.Η ουσία ειναι οτι ολοι αγαπαμε την τέχνη και τη μουσικη και θα θελαμε παραπανω ελευθερια να την ακουμε είτε πλουσιοι είτε φτωχοί.
dali13gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δεν νομίζω πως είπα κάτι προσλβητικό. Όταν αναφέρεις μουσική στα εμπορικά κέντρα, φυσικά και θα υποθέσω ότι δεν γνωρίζεις. Εφόσον γνωρίζεις ότι πληρώνονται πνευματικά δικαιώματα αλλά παρόλα αυτά το θέτεις σαν επιχείρημα, δεν είναι απλά άστοχο, αλλά απλά άκυρο. Η ΑΕΠΙ και η κάθε ΑΕΠΙ, λειτουργεί άσχετα αν εσύ ή εγώ θεωρούμε ότι είναι παράνομη. Κι εγώ έχω πουλήσει αυτοκίνητο 50ετίας 20.000€ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και τώρα τα αυτοκίνητα να φτιάχνονται όπως τότε γιατί κάποιοι συλλέκτες δίνουν τα χρήματά τους. Και γραμματόσημα πωλούνται ακριβά αλλά νομίζω πως το e-mail είναι καλύτερο.
panoskeras Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Ναι γνωριζω και το είπα γιατι θα μου φαινόταν ακομα ποιο τραγελαφικο αποτι ειναι να πληρωνει ενα δημόσιο ή ιδιωτικό μερος που ακουγεται καποια μουσικη για τον κόσμο,το να πληρωνει και ο καθε ακροατής.Δε το επιασες μαλλον.Δηλαδη η αισχροκερδια μπορει να μην εχει όρια.Και δε μου αρεσει που τα παντα ολα τα κανει το χρήμα ασχετα που δε μπορω να κανω τιποτα γιαυτο ,απλα μπορω να διατυπωνω ελευθερα την γνωμη μου χωρις να χρειαζεται ο καθενας αμεσως να πεταγεται και να με κρινει επειδη πιστευει κατι αλλο .Πες κατι εξυπνο πανω στο κειμενο αν εισαι μαγκας το να προσπαθησεις να κριτικαρεις σχολια αλλων και να τους μειωνεις οπως και πολυ αλλοι εδω μέσα επειδη δε συμφωνεις δεν ειναι σωστο.Εγω πιστεύω στην ελευθερη διακίνηση της μουσικη.Εσυ εκφρασε την δικια σου γνωμη.Δε κανουμε καποιον διαγωνισμο εδω ουτε ποιος ξερει ποιο πολλα ουτε ποιος εχει δικιο απόψεις λεμε γιατι χανεται το νοημα.φιλικα Πανος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα