Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημερα.Στο λαπτοπ της γυναικας μου εχουμε 2 καρτες.Την ενσωματωμενη στον επεξεργαστη και την ξεχωριστη(νομιζω ειναι η gt 840)Πως μπορω να το ρυθμισω να παιζει μονο η gt; και καθολου η ενσωματωμενη.

Δημοσ.

Δεν γίνεται.

Η κύρια κάρτα του λάπτοπ ειναι η ενσωματωμένη του επεξεργαστή.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι σε κάθε πρόγραμμα,δεξι κλικ και εχει για επιλογή γραφικών.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γίνεται.

Η κύρια κάρτα του λάπτοπ ειναι η ενσωματωμένη του επεξεργαστή.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι σε κάθε πρόγραμμα,δεξι κλικ και εχει για επιλογή γραφικών.

δε μπορεις να την κανεις disable απο το βιος οπως γινεται σε desktop ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε μερικά λαπτοπ μπορείς από το bios να ορίσεις όταν είναι στο ρεύμα να τρέχει με την amd ή με την intel όταν είναι με τη μπαταρία. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να τρέχει συνέχεια με την nvidia, θα έχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Αν κανεις disable την intel θα καταλήξεις με μαύρη οθόνη.

Δημοσ.

δε μπορεις να την κανεις disable απο το βιος οπως γινεται σε desktop ?

Το συγκεκριμένο feature το έχω δει σε κάτι πανάκριβα alienware αν θυμάμαι καλά.

Στο υπολοιπο 99% οχι δεν γίνεται,ειναι η βασική κάρτα του συστήματος και οι ανεξάρτητες gpu παίζουν σαν slave.

Ειδικά δε αν είναι AMD η σκλάβα,θα πέσει μαύρο δάκρυ μιας και ο catalyst είναι πακέτο με τον Intel driver,ιδιαίτερα σε παλαιότερες γενιές(πχ όπως έχω εγώ HD3000+6570M)με συνέπεια να μην μπορείς να αναβαθμίσεις ανεξάρτητα τον εκάστοτε driver γιατί ούτε ο ένας ούτε ο αλλος βλέπουν τις κάρτες γραφικών.

Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα με τις νέες κάρτες.

Αντίθετα απο nvidia,αφού περάσεις τον Intel driver που δίνει ο κατασκευαστής μπορείς να βάλεις τον Nvidia driver απ ευθειας.

Είναι πιο ανεξάρτητες οι κάρτες μεταξύ τους

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι κάπου στις επιλογές του Κέντρου Ελέγχου Γραφικών Intel HD, έχει την επιλογή να διαλέγεις ποιά κάρτα θέλεις να λειτουργεί σε εφαρμογές αλλά και μόνιμα. Τσέκαρέ το. Το ψάχνω και εγώ και θα επανέλθω.

Εδιτ: Στην επιφάνεια εργασίας δεξί κλικ--->Πίνακας Ελέγχου Nvidia-->Διαχείριση Ρυθμίσων 3D--->Γενικές Ρυθμίσεις-->Προτιμώμενος Επεξεργαστής Γραφικών(έχει αυτόματη,Nvidia,Ενσωματωμένα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...