kimonas121 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Γεια σας παιδια, αναωτιεμαι τρ τελευταια για τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη μου (i5 4570) οι οποιες ειναι με το που ανοιξω το πισι στους 48-52 βαθμους κελσιου χωρις να τρεχω τπτ.. ειναι νορμαλ θερμοκρασιες? σε gaming δεν εχω καταφεει να καταλαβω ποσους βαθμους φτανει περα απο το γεγονος οτι μετα απο πολλες ωρες τα φπσ αρχιζουν να πεφτουν... ειναι νορμαλ αυτο για εναν 4570? αν οχι τι μπορω και τι πρεπει να κανω??
NeV Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Καλησπερα, Μεγαλος παραγοντας για χαμηλη θερμοκρασια ειναι το air flow που εχεις στο κουτι.Επιπροσθετως,δοκιμασε να αλλαξεις παστα στον επεξεργαστη,ισως φταιει αυτο. 48-52 βαθμους δεν ειναι φυσιολογικο,δες αν ειναι σωστα τοποθετημενη η ψυχτρα του επεξεργαστη. Σε περιπτωση που δεν πεσει αρκετα η θερμοκρασια,πρεπει να προβεις σε αγορα αλλης after market ψυχτρας.
kimonas121 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Καλησπερα, Μεγαλος παραγοντας για χαμηλη θερμοκρασια ειναι το air flow που εχεις στο κουτι.Επιπροσθετως,δοκιμασε να αλλαξεις παστα στον επεξεργαστη,ισως φταιει αυτο. 48-52 βαθμους δεν ειναι φυσιολογικο,δες αν ειναι σωστα τοποθετημενη η ψυχτρα του επεξεργαστη. Σε περιπτωση που δεν πεσει αρκετα η θερμοκρασια,πρεπει να προβεις σε αγορα αλλης after market ψυχτρας. μολίς αλλαξα παστα πριν 3 μερες αλλα συνεχιζει τα ιδια. η μητρικη μ συμφωνα με το προγραμμα cpuid HWMonitor τρεχει με 108 c θερμοκρασιες. το οποιο το ειδα μολις τρ.. Καλησπερα, Μεγαλος παραγοντας για χαμηλη θερμοκρασια ειναι το air flow που εχεις στο κουτι.Επιπροσθετως,δοκιμασε να αλλαξεις παστα στον επεξεργαστη,ισως φταιει αυτο. 48-52 βαθμους δεν ειναι φυσιολογικο,δες αν ειναι σωστα τοποθετημενη η ψυχτρα του επεξεργαστη. Σε περιπτωση που δεν πεσει αρκετα η θερμοκρασια,πρεπει να προβεις σε αγορα αλλης after market ψυχτρας.
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Αν έχεις stock ψύξτρα, δεν έχεις καλή πάστα και δεν έχεις καλό airflow στο κουτί σε συνδυασμό της θερμοκρασίες του καλοκαιριού τότε ναι είναι φυσιολογικές.
NeV Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ισως να φταινε τα εξης: *Κακος αερισμος *Καθαρισμος σκονης *Λανθασμενη κατανομη εσωτερικων καλωδιων *Να μην ειναι το "Tower" κολλημενο στον τοιχο χωρις εξοδους διαφυγης της παραγομενης θερμοτητας.
kimonas121 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ισως να φταινει τα εξης: *Κακος αερισμος *Καθαρισμος σκονης *Λανθασμενη κατανομη εσωτερικων καλωδιων *Να μην ειναι το "Tower" κολλημενο στον τοιχο χωρις εξοδους διαφυγης της παραγομενης θερμοτητας. Αν έχεις stock ψύξτρα, δεν έχεις καλή πάστα και δεν έχεις καλό airflow στο κουτί σε συνδυασμό της θερμοκρασίες του καλοκαιριού τότε ναι είναι φυσιολογικα απο σκονη το καθαρισα πριν λιγες μερες, εβγαλα φανς τα καθαρισα σχεδον ελυσα ολο το κουτι και το φυσηξα με αερα την ιδια μερα αλλαξα και την παστα(την οποια πηρρα απο πλαισιο), κοιταξα να μπει καλα το φαν του cpu και να μην κουναει ουτε να τρεμει. την ιδια θερρμοκρασια ειχε και πιν αλλαξω παστα ομως, η μητρικη ειναι 108 ακομα και ο cpu στους 50 μ.ο σε idle, αν παρω μια αλλη ψυχτρα θα φτιαξει το προβλημα??
NeV Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δες στο bios καλυτερα,για να βεβαιωθεις για τις θερμοκρασιες,μετα θα σου προτεινα να παρεις μια after market ψυχτρα. Κατι budget, http://www.e-shop.gr/coolermaster-rr-x117-18fp-r1-xdream-i117-p-PER.806762 Με τα διπλασια λεφτα, http://www.e-shop.gr/coolermaster-rr-tx3e-22pk-r1-hyper-tx3-evo-p-PER.806761
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Σαφώς και με άλλη ψύκτρα θα αλλάξει η κατάσταση. Επίσης μίλησα για καλή πάστα και όχι για πάστα. Η θερμοκρασία των 108 μην την λαμβάνεις υπόψη. Προφανώς και πρόκειται για σφάλμα του αισθητήρα της μητρικής.
jimakos234 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 εισαι σίγουρος ότι έχει κουμπώσει η ψύκτρα σωστά?
kimonas121 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δες στο bios καλυτερα,για να βεβαιωθεις για τις θερμοκρασιες,μετα θα σου προτεινα να παρεις μια after market ψυχτρα. Κατι budget, http://www.e-shop.gr/coolermaster-rr-x117-18fp-r1-xdream-i117-p-PER.806762 Με τα διπλασια λεφτα, http://www.e-shop.gr/coolermaster-rr-tx3e-22pk-r1-hyper-tx3-evo-p-PER.806761 μολις μπηκα bios, μ δειχνει τις θεμοκρασιες cpu 47 C, οι ψυχτες π μ εδειξες δεν ειναι για socket 1150 που ειναι το δικο μ πισι, εγω σκεφτομουν για αυτο https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html?from=most-popular&keyphrase=212+evo η ψυχτα ομως δε θα μειωσει το τεμπ της μητρικης ετσι>? τι μπορει να φταει? το κουτι δε το χω πειραξει ποτε, μου το συνδεσε ολο το eshop οταν τον πηρα το μονο π εκανα εγω ηταν να βγαλω το cpu fan και να βαλω παστα,να καθαρισω οτι μπορω απο σκονες και να βαλω απο το bios απο νορμαλ mode σε asus optimal mode οπου λεει οτι δινει πιο πολυ performance!! εισαι σίγουρος ότι έχει κουμπώσει η ψύκτρα σωστά? θα το προσπαθησω αλλη μια φορα να δω αν φταιει αυτο!! θα τη βγαλω και θα τη ξαναβγαλω! Σαφώς και με άλλη ψύκτρα θα αλλάξει η κατάσταση. Επίσης μίλησα για καλή πάστα και όχι για πάστα. Η θερμοκρασία των 108 μην την λαμβάνεις υπόψη. Προφανώς και πρόκειται για σφάλμα του αισθητήρα της μητρικής. ναι και εγω τρομαξα και την αγγιξα, κανονικα 108 βαθμοι επρεπε να μ καψοθυν αλλα συμφωνα με την αισθηση τη δικια μου δε ξεπερνα τους 40 η μητρικη
Aristomaxos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Γεια σας παιδια, αναωτιεμαι τρ τελευταια για τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη μου (i5 4570) οι οποιες ειναι με το που ανοιξω το πισι στους 48-52 βαθμους κελσιου χωρις να τρεχω τπτ.. ειναι νορμαλ θερμοκρασιες? σε gaming δεν εχω καταφεει να καταλαβω ποσους βαθμους φτανει περα απο το γεγονος οτι μετα απο πολλες ωρες τα φπσ αρχιζουν να πεφτουν... ειναι νορμαλ αυτο για εναν 4570? αν οχι τι μπορω και τι πρεπει να κανω?? Ο δικός μου i5 4570 λειτουργεί εδώ και μια βδομάδα με τη stock ψύκτρα. Παίζω bf4 το μεσημεράκι και πάνω από 65 oC νομίζω δεν έχω δει. Σε idle πάνω από 38 oC δε νομίζω να πηγαίνει. Πριν από μισή ώρα άνοιξα το PC. Δες κι εσύ πως είναι οι θερμοκρασίες : Δεν είναι φυσιολογική η θερμοκρασία της δικιά σου CPU.
kimonas121 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ο δικός μου i5 4570 λειτουργεί εδώ και μια βδομάδα με τη stock ψύκτρα. Παίζω bf4 το μεσημεράκι και πάνω από 65 oC νομίζω δεν έχω δει. Σε idle πάνω από 38 oC δε νομίζω να πηγαίνει. Πριν από μισή ώρα άνοιξα το PC. Δες κι εσύ πως είναι οι θερμοκρασίες : i5_temps.PNG msiab_temps.PNG Δεν είναι φυσιολογική η θερμοκρασία της δικιά σου CPU. εγω αυτη τη στιγμη εχω ανοικτο το πισι 1-2 ωριτσες επαιξα ενα λολ και μολις τελιωσε το γκαιμ με ανοικτο chrome και το client του λολ(ουτε καν σε game) ειναι οι θερμοκρασιες 48-52
benign Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ποιο κουτι εχεις,ποιο cooler εχεις? Μπορεις να δειξεις φωτο? Και εγω με τον ιδιο επεξεργαστη,εχω αυτες τις θερμοκρασιες idle,ενω μαξιμουμ στα πιο βαρια games παει 55 βαθμους.
kimonas121 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ποιο κουτι εχεις,ποιο cooler εχεις? Μπορεις να δειξεις φωτο? Και εγω με τον ιδιο επεξεργαστη,εχω αυτες τις θερμοκρασιες idle,ενω μαξιμουμ στα πιο βαρια games παει 55 βαθμους. εχω το στοκ κουλερ και το zalman z11 το απλο http://www.e-shop.gr/case-zalman-z11-black-p-PER.806905?gclid=CjwKEAjw7e66BRDhnrizmcGc8VcSJABR6gaRLiw0YZojncNmAtR8R9UseiuzGDMmtdqmQGzeVSVn0BoCGE3w_wcB
benign Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 εχω το στοκ κουλερ και το zalman z11 το απλο http://www.e-shop.gr/case-zalman-z11-black-p-PER.806905?gclid=CjwKEAjw7e66BRDhnrizmcGc8VcSJABR6gaRLiw0YZojncNmAtR8R9UseiuzGDMmtdqmQGzeVSVn0BoCGE3w_wcB Οταν παρελαβες τον υπολογιστη συναρμολογημενο και πριν αλλαξεις παστα εσυ,ειχες τις ιδιες θερμοκρασιες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα