Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα κάνει μια μέρα ένα μέτριο GUI front-end σε WinAPI για να κάνω debugging την βιβλιοθήκη αλλά έπρεπε να το αφήσω στην άκρη γιατί δεν προλάβαινα τα μαθήματά μου. Είναι ακόμα ημιτελές, αλλά δεν το έχω παρατήσει. Έμαθα πάρα πολλά από τότε που ξεκίνησα να το γράφω και όταν το ξαναπιάσω μέσα στο καλοκαίρι μάλλον, θα το ξαναγράψω από την αρχή. Προς το παρόν GUI θα χρειάζομαι για debugging γιατί είναι πιο εύκολο να τρέχεις τις κινήσεις με κλικ, παρά με το να τις γράφεις, αλλά όταν το ξαναρχίσω και το φτάσω σε ικανοποιητικό σημείο θα σου πω.

Να και ένα εκτελέσιμο του GUI. Δεν ήταν τόσο καλογραμμένο αλλά αφού έκανε την δουλειά του και μου έδειχνε τις κινήσεις δεν είχα πρόβλημα. Ωστόσο κράσαρε σε συγκεκριμένα μέρη (όπως στο promotion του στρατιωτακιού σε βασίλισσα).

Δημοσ.

Runge-kutta δεύτερης τάξης για σύστημα δύο πρωτοτάξεων εξισώσεων ή μιας δεύτερης τάξης εξίσωση. :P Το υλοποίησα σε C++.

Έχω παρατήσει αλλού τύπου εφαρμογές και πλέον λόγω σχολής (Φυσικό) κάνω μόνο ''μαθηματικες'' εφαρμογές.

Δημοσ.

Runge-kutta δεύτερης τάξης για σύστημα δύο πρωτοτάξεων εξισώσεων ή μιας δεύτερης τάξης εξίσωση. :P Το υλοποίησα σε C++.

Έχω παρατήσει αλλού τύπου εφαρμογές και πλέον λόγω σχολής (Φυσικό) κάνω μόνο ''μαθηματικες'' εφαρμογές.

Ενδιαφέρον ακούγεται. Σας μαθαίνουν προγραμματισμό σε C++ στο φυσικό; Ή το κάνεις μόνος, στον ελεύθερο χρόνο σου;

Δημοσ.

Προσωπικά ξεκίνησα να μαθαίνω προγραμματισμό από το σχολείο, αλλά όσον αφορά το αν κάνουμε C++ στο Φυσικό, έχουμε μάθημα επιλογής για C++ (Φυσικό Ηρακλείου).

Κλασικά βέβαια επειδή οι καθηγητές είναι πολύ παλιοί, υποχρεωτικά κάνουμε Fortran, αλλά κάτι ακούγεται ότι θα αλλάξει από του χρόνου και θα μπει C++, ποιος ξέρει.

Όπως και να χει, το ''project'' που έγραψα παραπάνω είναι ουσιαστικά αριθμητική ανάλυση, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στο πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων Φυσικής, άσχετα με την γλώσσα στην οποία γράφεις.

Δημοσ.

Ένα από τα τελευταία μου Projects είναι ένας Laser Engraver. Είναι κατασκευασμένος από 2 μηχανισμούς cd-rom (Με βηματικοούς κινητήρες), 2 stepper motor drivers, Arduino και ένα Laser 1W από ebay (με controller). Στο Arduino τρέχει Grbl και συνδέεται πανω του ένα Raspberry Pi που έχει το bCnc, επικοινωνεί με το Arduino και σηκώνει σελίδα ώστε να πορώ να στείλω "εκτύπωση" από τον υπολογιστή μου. Γενικά από θέμα software το πιο μεγάλο κομμάτι που έκανα ήταν παραμετροποίηση, compile, και αντιμετώπιση προβλημάτων/συμβατοτήτων.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα από τα τελευταία μου Projects είναι ένας Laser Engraver. Είναι κατασκευασμένος από 2 μηχανισμούς cd-rom (Με βηματικοούς κινητήρες), 2 stepper motor drivers, Arduino και ένα Laser 1W από ebay (με controller). Στο Arduino τρέχει Grbl και συνδέεται πανω του ένα Raspberry Pi που έχει το bCnc, επικοινωνεί με το Arduino και σηκώνει σελίδα ώστε να πορώ να στείλω "εκτύπωση" από τον υπολογιστή μου. Γενικά από θέμα software το πιο μεγάλο κομμάτι που έκανα ήταν παραμετροποίηση, compile, και αντιμετώπιση προβλημάτων/συμβατοτήτων.

Is this you 54d40437ac6de_-_bond-expect-to-die3.gif ?

Σαν διπλωματική μου ακούγεται αυτό. Τέτοιο πράμα παίζει; Μπορεί να διαβάζει εικόνες ή κείμενα και να τα χαράζει κανονικά;

Custom CPE testing automatation μέσω CLI.

Γραμμένο σε C#.

Τι είναι το CPE; CI σαν το Travis;

Δημοσ.

Is this you 54d40437ac6de_-_bond-expect-to-die3.gif ?

Σαν διπλωματική μου ακούγεται αυτό. Τέτοιο πράμα παίζει; Μπορεί να διαβάζει εικόνες ή κείμενα και να τα χαράζει κανονικά;

Μπα την διπλωματική προσπαθώ να την αποφύγω με πρακτική, δεν είμαι σίγουρος ότι θα βρω καθηγητή που θα με αφήσει να κάνω αυτό που θέλω με τον τρόπο που θέλω..

Γενικά πολλά γίνονται,  δες κάτι τέτοια

http://www.instructables.com/id/Pocket-laser-engraver/

http://www.instructables.com/id/DVD-to-Laser-Engraver/

http://www.instructables.com/id/Laser-Engraver-2/

Απλά εγώ διάλεξα να πάρω άλλο, πιο ισχυρό λέιζερ.

Και το δικό μου

Για κείμενα και γραμμικά σχέδια κανονικά τυπώνει, πειραματίζομαι με υλικά τώρα.. 

Για εικόνες έχω δει κάτι αντίστοιχο αλλά πρέπει να κάνεις σωστές ρυθμίσεις, γιατί εύκολα το "καις" τελείως και χάνεται το σχέδιο.

Δημοσ.

@lion2486

Θα πρέπει να βρεις αλγόριθμο dithering, και να ομαδοποιήσεις τις πονταρισιές, τα σημάδια, ώστε να έχεις διασπορά του θερμικού φορτίου. Σίγουρα θα κερδίσεις να κάνεις περισσότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο.

Νομίζω ότι αν εξηγήσεις σε καθηγητή σου το στόχο της εργασίας και την προσαρμόσεις με πραγματική μελέτη, δηλαδή εύρεση απόδοσης βάσει δύο τριών αλγορίθμων και να έχει η μελέτη ένα 30% των σελίδων νούμερα, δες πώς θα τα ονομάσεις, θα δεχτεί να σου την αναθέσει με την επίβλεψη του.

Δημοσ.

@lion2486

Θα πρέπει να βρεις αλγόριθμο dithering, και να ομαδοποιήσεις τις πονταρισιές, τα σημάδια, ώστε να έχεις διασπορά του θερμικού φορτίου. Σίγουρα θα κερδίσεις να κάνεις περισσότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο.

Νομίζω ότι αν εξηγήσεις σε καθηγητή σου το στόχο της εργασίας και την προσαρμόσεις με πραγματική μελέτη, δηλαδή εύρεση απόδοσης βάσει δύο τριών αλγορίθμων και να έχει η μελέτη ένα 30% των σελίδων νούμερα, δες πώς θα τα ονομάσεις, θα δεχτεί να σου την αναθέσει με την επίβλεψη του.

Χμμ, μιλάς με γρίφους γέροντα.. Το πας αλλού το πράγμα, Χόμπυ είναι, αλλά θα μπορούσε να μην είναι μόνο.. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ενδιαφέρον ακούγεται. Σας μαθαίνουν προγραμματισμό σε C++ στο φυσικό; Ή το κάνεις μόνος, στον ελεύθερο χρόνο σου;

Στο Φυσικό Πάτρας πάντως έχει δύο προγραμματισμούς, στον 1ο κάνουν Fortran και στον 2ο C++ . Και πιο παλιά είχε και επιλογής Αντικειμενοστραφή C++ στην κατεύθυνση της Ηλεκτρονικής, αλλά λόγω πολλών μαθημάτων του καθηγητή, που όπως καταλαβαίνει κάποιος δεν είναι Φυσικός, το έχει κόψει προς το παρών. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...