Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα σας θα ηθελα την γνωμη σας γιαυτα τα 2 access point οποιος τα εχει δουλεψει και τα 2 και εχει μια ολοκληρομενη γνωμη θα ηθελα την βοηθεια του. 

Εγω παντως σε επικοινωνια που ειχα με την tp-link για το tp-link eap110 η εταιρια ισχυρίζεται οτι το συγκεκριμενο access point μπορει να εξυπηρετήσει ταυτοχρονα εως και 1000 χρηστες,
μα  ενα μονο access point?? ειναι δυνατον ??

παντως αυτοι μου το επιβεβαιωσαν 2 φορες...

Τις διαφορες που βλεπω με μια πρωτη ματια tp link με ubiquiti ειναι οτι το unifi μπορει να συνδεθει και ασυρματα ενω το  tp-link ειναι πιο οικονομικο

Τωρα αυτο που θα ηθελα να μαθω στην πραξη ειναι πιο μπορει να σταθει καλυτερα σε ενα δικτυο με πολλους χρηστες στημένο μονο για browsing facebook youtube & apps απο κινητα, κλειδωμενο απο torrent και αλλες βαριες εφαρμογες αυτου του τυπου, επισης πιο ειναι πιο δυνατο σε εμβελεια και γενικα πιο σταθερο με περισσοτερες αντοχες και χωρις πολλα προβληματα. 
Δημοσ.

Καλησπερα σας θα ηθελα την γνωμη σας γιαυτα τα 2 access point οποιος τα εχει δουλεψει και τα 2 και εχει μια ολοκληρομενη γνωμη θα ηθελα την βοηθεια του. 

Εγω παντως σε επικοινωνια που ειχα με την tp-link για το tp-link eap110 η εταιρια ισχυρίζεται οτι το συγκεκριμενο access point μπορει να εξυπηρετήσει ταυτοχρονα εως και 1000 χρηστες,

μα  ενα μονο access point?? ειναι δυνατον ??

παντως αυτοι μου το επιβεβαιωσαν 2 φορες...

Τις διαφορες που βλεπω με μια πρωτη ματια tp link με ubiquiti ειναι οτι το unifi μπορει να συνδεθει και ασυρματα ενω το  tp-link ειναι πιο οικονομικο

Τωρα αυτο που θα ηθελα να μαθω στην πραξη ειναι πιο μπορει να σταθει καλυτερα σε ενα δικτυο με πολλους χρηστες στημένο μονο για browsing facebook youtube & apps απο κινητα, κλειδωμενο απο torrent και αλλες βαριες εφαρμογες αυτου του τυπου, επισης πιο ειναι πιο δυνατο σε εμβελεια και γενικα πιο σταθερο με περισσοτερες αντοχες και χωρις πολλα προβληματα. 

Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να ισχύει αυτό κι ας στο επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πάπας.

Εκτός αν εννοούν 1000 χρήστες συνολικά σε διάστημα 12 μηνών (να παρέλειψαν να σου πουν το "όχι ταυτόχρονα").

Αν θες σοβαρές λύσεις, πας σε HP, Ruckus, Aerohive, Cisco, Meraki, Aruba, Motorola (Zebra Wireless).

Προσωπικά δουλεύω με 2 Motorola Zebra AP8232 και είμαι κατευχαριστημένος σε όλα. Όμως είναι άλλο βεληνεκές τιμής, επιδόσεων και δυνατοτήτων.

Το TP-Link είναι η φτηνότερη λύση όλων, το Ubiquiti πιο καλό σε δυνατότητες και σταθερότητα και πάλι όμως μή περιμένεις ότι με ένα Access Point θα βγάλεις έναν οικισμό με bungalows στη Σαντορίνη ας πούμε...

Επί της ουσίας, απαντάς στα εξής:

1) Περιβάλλον (Home or Business)

2) Αριθμός χρηστών (οπότε υπολογίζεις το διπλάσιο γιατί κάθε ένας θα έχει στάνταρ κι από ένα κινητό ή τάμπλετ εκτός από λάπτοπ του).

3) Μέγεθος χώρου και αν παρεμβάλλονται τοίχοι, εμπόδια κλπ (π.χ. μιλάμε για διαμερίσματα στην Ύδρα, καφετέρια στο Μπουρνάζι, 2 ορόφους εταιρίας στην Κηφισίας, πετρόχτιστο σπίτι στο Μυλοπόταμο κλπ κλπ, οπότε γίνομαι κατανοητός στο τί θέλω να πώ)...

4) Budget μέγιστο για 1, 2 ή 3 συσκευές.

5) Τοπολογία υπόλοιπου δικτύου router, switches, τύπος γραμμής και ταχύτητα (π.χ. με ADSL 2MBit στην Άνω Τσαμπούνα δε πρόκοψε κανείς).

Απαντώντας στα 5 αυτά, είναι πιο εύκολο για κάποιον να σε βοηθήσει με πιθανές λύσεις για το σενάριο που αναφέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

1)
Hi Chris,

As informed, it can support up to 1000 clients, however the bandwidth of each client will be diminished according to number of clients logged in to it.

Regards,

Harish

TP-LINK Business Technical Support

Support Email : support.[email protected]

Support Helpline # +1 844-287-4762

Support Time # Mon – Fri (6 AM – 6 PM Pacific)

2)

Hi Chris,

As per the specifications of the product, it can support up to 1000 concurrent clients. Remote login is possible, however remote management is only possible through remote assistance software.

If you require any further information, please reply to this email or contact us at 1-844 287 4762 between 06:00 AM to 06:00 PM PST Monday to Friday . We would be glad to assist you.

Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να ισχύει αυτό κι ας στο επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πάπας.

Εκτός αν εννοούν 1000 χρήστες συνολικά σε διάστημα 12 μηνών (να παρέλειψαν να σου πουν το "όχι ταυτόχρονα").

Αν θες σοβαρές λύσεις, πας σε HP, Ruckus, Aerohive, Cisco, Meraki, Aruba, Motorola (Zebra Wireless).

Προσωπικά δουλεύω με 2 Motorola Zebra AP8232 και είμαι κατευχαριστημένος σε όλα. Όμως είναι άλλο βεληνεκές τιμής, επιδόσεων και δυνατοτήτων.

Το TP-Link είναι η φτηνότερη λύση όλων, το Ubiquiti πιο καλό σε δυνατότητες και σταθερότητα και πάλι όμως μή περιμένεις ότι με ένα Access Point θα βγάλεις έναν οικισμό με bungalows στη Σαντορίνη ας πούμε...

Επί της ουσίας, απαντάς στα εξής:

1) Περιβάλλον (Home or Business)

2) Αριθμός χρηστών (οπότε υπολογίζεις το διπλάσιο γιατί κάθε ένας θα έχει στάνταρ κι από ένα κινητό ή τάμπλετ εκτός από λάπτοπ του).

3) Μέγεθος χώρου και αν παρεμβάλλονται τοίχοι, εμπόδια κλπ (π.χ. μιλάμε για διαμερίσματα στην Ύδρα, καφετέρια στο Μπουρνάζι, 2 ορόφους εταιρίας στην Κηφισίας, πετρόχτιστο σπίτι στο Μυλοπόταμο κλπ κλπ, οπότε γίνομαι κατανοητός στο τί θέλω να πώ)...

4) Budget μέγιστο για 1, 2 ή 3 συσκευές.

5) Τοπολογία υπόλοιπου δικτύου router, switches, τύπος γραμμής και ταχύτητα (π.χ. με ADSL 2MBit στην Άνω Τσαμπούνα δε πρόκοψε κανείς).

Απαντώντας στα 5 αυτά, είναι πιο εύκολο για κάποιον να σε βοηθήσει με πιθανές λύσεις για το σενάριο που αναφέρεις.

συμφωνω σε παρα πολλα απο τα παραπανω και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, σιγουρα δεν μπορεις με ενα AP να καλυψεις 500τμ ασχετα εαν λενε οτι μπορουν ανετα να εξυπηρετησουν αυτεσ τις συνθηκες. σιγουρα παιζει ρολο η τοπολογια και η τοποθεσια της εγκαταστασης ομως ασ υποθεσουμε οτι οι συνθηκες ειναι ευνοικες για να κανουμε μια σωστη συγκριση για αυτεσ τις 2 συσκευες εαν μπορει καποια απο τις να δωσει το κατι παραπανω..  ομως εμενα στην προκειμενη περιπτωση αυτο που με ενδιαφερει ειναι εαν καποιος τα εχει δουλεψει και τα 2 να μου πει μια γνωμη συγκριτικα..

Δημοσ.

Μίλα με τον karasardelis που σίγουρα εχει δουλέψει το Unifi (ϊσως και το EAP).

Είναι πολύ low level hardware και τα 2 για τα setups που κάνω σε εταιρίες.

Εδώ και τα Netgear WNDAP360 όπως και τα WatchGuard τα θεωρώ ελεεινά και για πέταμα (και πανάκριβα για τα όσα προσφέρουν).

Στις ερωτήσεις που έκανα δεν απάντησες όμως, γιατί ενδεχομένως να μή σου είναι κανένα κατάλληλο για την περίπτωσή σου.

Επίσης το να έχεις πολλούς clients πάνω σε ένα AP, δε μου λέει κάτι αν είναι να χάνουνε πακέτα κλπ.

Με τα SoHo TP-Link APs, Μodem Routers Κλπ το είχα αυτό το πρόβλημα πολλάκις σε σπίτια φίλων και γνωστών.

Για το EAP110 κλπ έχω ακούσει καλά λόγια για τα λεφτά του, όμως δε θα το χρησιμοποιούσα αν θέλω να καλύψω π.χ. ένα χώρο απαιτητικό (π.χ. μια χρηματιστηριακή εταιρία, μια εταιρία consulting, ή μια τράπεζα).

Αν ήθελα να καλύψω μια μεγάλη καφετέρια, ή ένα σχολείο θα έβαζα Ruckus αν ήθελα μια φτηνή (σχετικό είναι αυτό), αλλά αξιόπιστη συστοιχία από Access Points κλπ.

Σημαντικό ρόλο να ξέρεις ότι παίζει όχι μόνο το AP σου, αλλά και ο router σου ή ο controller / zone director σου μαζί με το software διαχείρισης (αν πας σε πιο advanced setups).

• Like 1
Δημοσ.

ο χωρος ειναι για πλατεία γυρω στα 500τμ σιγουρα πιο λιγο, οποτε μιλαμε για ανοιχτο χωρο, εκει που θα μπουν δεν επηρεάζονται απο καιρικες συνθηκες, θα μπουν 2 συσκευες ειναι ενα καφε απο την μια κ ενα εστιατοριο απο την αλλη του ιδιου ιδιοκτητη δεν ειναι ουτε τραπεζα, ουτε καποια χρηματιστηριακη εταιρια οπου εχει τρελες απαιτησεις οπως εγραψα και παρα πανω ειναι για απλη χρηση browsing και τπτ παραπανω. χρηστες μεγιστους 100, 2 x adsl 24mb που δινουν η καθεμια απο 20, router tplink loadbalance, επισης μπατζετ περιορισμενο

Δημοσ.

Το TP Link δε θα το έπαιρνα για τέτοια χρήση.

Το Unifi ίσως.

Επίσης τον DHCP σου θα τον βάζεις να δίνει lease που να διαρκεί το πολύ 30-60 λεπτά, για να μην έχεις προβλήματα σε ένα εντελώς απλό setup (γιατί προφανώς δε πας για κάτι advanced).

TP Link για routing και ειδικά με το firmware της TP Link, δε θα το εμπιστευόμουν για τέτοια χρήση.

Αν το στήσεις με dd-wrt θα νιώσει καλύτερα (αν το hardware αντέξει φυσικά με τον καιρό).

Συγγνώμη αν ακούγομαι υπερβολικός, 8 στις 10 καφετέριες χρεώνουν τον καφέ 4+ ευρώ και είναι μπατανόγυφτες και δε σέβονται τον πελάτη, ούτε και επενδύουν στον εξοπλισμό που αγοράζουν με αποτέλεσμα να μη μπορείς να συνδεθείς για να στείλεις ένα email από το λάπτοπ σου... Είναι γυφτιά, γιατί το κόστος ενός AP σοβαρού που θα τους βγάλει χρόνια, δεν είναι πάνω από 60 καφέδες και θα το περάσουν και ως έξοδο. Σαφώς κι επιλέγω σε τέτοιους μπατανόγυφτες να μην αφήνω τα λεφτά μου για το λιγοστό διάστημα που βρίσκομαι κατά καιρούς Ελλάδα..

• Like 2
Δημοσ.

Το TP Link δε θα το έπαιρνα για τέτοια χρήση.

Το Unifi ίσως.

Επίσης τον DHCP σου θα τον βάζεις να δίνει lease που να διαρκεί το πολύ 30-60 λεπτά, για να μην έχεις προβλήματα σε ένα εντελώς απλό setup (γιατί προφανώς δε πας για κάτι advanced).

TP Link για routing και ειδικά με το firmware της TP Link, δε θα το εμπιστευόμουν για τέτοια χρήση.

Αν το στήσεις με dd-wrt θα νιώσει καλύτερα (αν το hardware αντέξει φυσικά με τον καιρό).

Συγγνώμη αν ακούγομαι υπερβολικός, 8 στις 10 καφετέριες χρεώνουν τον καφέ 4+ ευρώ και είναι μπατανόγυφτες και δε σέβονται τον πελάτη, ούτε και επενδύουν στον εξοπλισμό που αγοράζουν με αποτέλεσμα να μη μπορείς να συνδεθείς για να στείλεις ένα email από το λάπτοπ σου... Είναι γυφτιά, γιατί το κόστος ενός AP σοβαρού που θα τους βγάλει χρόνια, δεν είναι πάνω από 60 καφέδες και θα το περάσουν και ως έξοδο. Σαφώς κι επιλέγω σε τέτοιους μπατανόγυφτες να μην αφήνω τα λεφτά μου για το λιγοστό διάστημα που βρίσκομαι κατά καιρούς Ελλάδα..

ποσο δικιο εχεις.... ομως δυστυχώς πλεον ετσι δουλευουν ολοι...δεν θελουν να δωσουν το κατι παραπανω και αναγκαστικα σε πιεζουν η προτειμουν να μεινουν με το ρουτερ του οτε....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...