Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ένα μυστήριο σύμβολο "i" πριν το όνομα της συσκευής δεν έχει ακόμα εξηγηθεί από τους αρχαιολόγους.

 

απο το Intel inside λογοτυπο, θα ειναι.

  • Like 12
Δημοσ.

αυτο το μηχανημα αποδεικνυει τον σκοταδισμο που εφεραν οι αυτοκρατοριες στην ευρωπη , αφου τετοιες τεχνολογιες ξεχαστηκαν για 1300-1500 χρονια μαλον γιατι αποκρυφησαν σε τιποτα υπογεια με θησαυρους που λεηλατησαν στο ονομα του τοτε "πολίτισμου" 

αναλογης τεχνολογιας μηχανες ομως εκαναν την εμφανιση τους στην ανατολη ως κουτια που επαιζαν μουσικη , κατι σαν την πολυ πιο συνχρονη λατερνα και αργοτερα στην κινα το 725 μχ εμφανιστηκαν οι αποπειρες για το πρωτο μηχανικο ρολοι που η ευρωπη εφτασε να το αναπτυξει καπου στα 1100 με 1300 μχ . 

Επειδή έχω δει μια παρουσίαση παλαιότερα, ο επιστήμονας που το έδειχνε ανέφερε ακριβώς αυτό, ότι οι συνδυασμοί γραναζιών που τον αποτελούσαν επανεμφανίστηκαν 15 αιώνες μετά.

Δηλαδή 15 αιώνες σκοτάδι από (και σε κάποιους δεν θα αρέσει αυτό) τις θρησκείες που αντιστέκονται σε κάθε άνοιγμα του νου.

  • Like 10
Δημοσ.

αυτο το μηχανημα αποδεικνυει τον σκοταδισμο που εφεραν οι αυτοκρατοριες στην ευρωπη , αφου τετοιες τεχνολογιες ξεχαστηκαν για 1300-1500 χρονια μαλον γιατι αποκρυφησαν σε τιποτα υπογεια με θησαυρους που λεηλατησαν στο ονομα του τοτε "πολίτισμου" 

αναλογης τεχνολογιας μηχανες ομως εκαναν την εμφανιση τους στην ανατολη ως κουτια που επαιζαν μουσικη , κατι σαν την πολυ πιο συνχρονη λατερνα και αργοτερα στην κινα το 725 μχ εμφανιστηκαν οι αποπειρες για το πρωτο μηχανικο ρολοι που η ευρωπη εφτασε να το αναπτυξει καπου στα 1100 με 1300 μχ . 

 

Φίλε αν είχες διαβάσει λίγο βυζαντινή ιστορία θα ήξερες ότι οι τεχνολογίες αυτές δεν είχαν πάει πουθενά. Συνέχισαν να χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο. Απλά επειδή υπήρξαν πολλοί βαρβαρικοί πόλεμοι η τεχνολογία θεωρήθηκε στρατιωτικό μυστικό και δεν ήταν προσβάσιμη στο ευρύ κοινό. Το υγρό πυρ των βυζαντινών εκτοξευόταν με υδραυλικούς εκτοξευτήρες και ο Μιχαήλ Ψελός περιγράφει λεπτομερώς τα κουρδιστά ρομπότ (αυτόματα τα ονομάζει) που υπήρχαν στην αίθουσα του θρόνου του Κωνσταντίνου του Μονομάχου προκειμένου να εντυπωσιάζουν τους ξένους που επισκέπτονταν την αυλή. Υπήρχαν χάλκινα δένδρα που κουνούσαν τα κλαδιά τους, ζώα που κινούντο και πουλιά που κουνούσαν τα φτερά τους και κελαηδούσαν. Δεν περιγράφει φυσικά τους μηχανισμούς που τα κινούσαν αλλά είναι φανερό ότι πρόκειται για κουρδιαστές μηχανικές κατασκευές με γρανάζια. Η τεχνολογία λοιπόν του Μηχανισμού των Αντικυθήρων συνέχιζε να υπάρχει και να χρησιμοποιείται όπου κρινόταν απαραίτητο. Επίσης  έχουμε ένα σωρό αναφορές για την ύδραυλο στο Βυζάντιο, το σημερινό εκκλησιαστικό όργανο όπου στην Ευρώπη έγινε γνωστό όταν το δώρισαν οι Βυζαντινοί στο Πεπίνο τον Βραχύ τον αυτοκράτορα των Φράγκων τον 8ο αιώνα. Υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες αναφορές για τη χρήση τεχνολογίας μηχανισμών  με γρανάζια στα βυζαντινά ιστορικά κείμενα αλλά δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.

Γενικά η τεχνολογία μηχανισμών στο Βυζάντιο φυλαγόταν ως στρατιωτικό μυστικό. Και αποδείχτηκε ότι οι Βυζαντινοί είχαν δίκιο.  Όταν οι Βενετοί κατάφεραν να αντιγράψουν την τεχνολογία του υγρού πυρός το χρησιμοποίησαν εναντίον τους ενώ η Κωνσταντινούπολη έπεσε το 1453 από το πρώτο μεγάλο πυροβόλο της ιστορίας.

  • Like 15
Δημοσ.

Αντικατέστησα το μ.χ σε μ.κ.χ(μετά κοινής χρονολόγησης)

 

Για ενημέρωση παραθέτω το συγκεκριμένο άρθρο: http://www.religioustolerance.org/ce.htm

 

Θεωρώ ότι τζάμπα μπήκες στον κόπο να τον διορθώσεις. Ειδικά από τη στιγμή που το πιο ορθό θα ήταν να γράψεις Π.Κ.Χ. ή Κ.Χ. και όχι το μ.κ.χ. που χρησιμοποίησες. Βέβαια είτε γράφει κάποιος μ.χ. είτε το δικό σου μ.κ.χ. είναι το ίδιο και το αυτό. Διότι και οι δύο μονάδες μέτρησης ταυτίζονται πλήρως αφού και οι δύο χρησιμοποιούν το ίδιο έτος βάσης το οποίο αναφέρεται στη γέννηση κάποιας προσωπικότητας κάπου στη Μέση Ανατολή και του οποίου η συμβολή στην παγκόσμια ιστορία ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερη όλων των υπολοίπων. Οπότε τι έτσι τι γιουβέτσι. 

 

Βέβαια είναι γνωστό πως το πολύ politically correctness και το βαρύ sjw βλάπτουν σοβαρά την υγεία κυρίως στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Ειδικά όταν διαφαίνεται μια (συνειδητά/ασυνείδητα) υποβόσκουσα προσπάθεια υποβάθμισης/απόκρυψης της σημαντικότητας αυτής της προσωπικότητας, της επιρροής και παρακαταθήκης της έναντι όλων των υπόλοιπων θρησκειών και μειονοτήτων οι οποίες μπορεί και να μην υφίσταντο σήμερα αν η ιστορία ήταν διαφορετική και δεν είχε επικρατήσει η χριστιανική ανοχή. Προς επίγνωση συνέκρινε πως εξελίχθηκε ο δυτικός χριστιανικός πολιτισμός έναντι των ισλαμικών πολιτισμών του Ρίαντ, Ισλαμαμπάντ, Τεχεράνης, του ινδικού πολιτισμού όπως εκφράζεται ακόμα και σήμερα στο Νέο Δελχί με το σύστημα της κάστας και αντιπαρέθεσε με την τωρινή κατάσταση εδώ που είμαστε και η οποία μας επιτρέπει αυτές τις χαλαρές κουβέντες...

 

Και όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο βυζαντινός πολιτισμός δεν ήταν το ίδιο σκοταδιστικός με τον Μεσαίωνα της Δυτικής Ευρώπης. Ούτε ήταν τροχοπέδη στην πρόοδο και την τεχνολογία, αφού μόνο το υγρόν πυρ και τα μηχανικά αγάλματα που έρχονται απευθείας από τους Αρχαίους Έλληνες να αναλογιστεί κανείς αποδεικνύει το αντίθετο και πως στην χειρότερη διατηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο αλλά επουδενί δεν οπισθόδρομησε όπως στη Δυτική Ευρώπη μέχρι τον 13ο-14ο αιώνα μχ! (το γράφω έτσι διότι έτσι έχω συνηθίσει και γιατί παραμένει ακόμα αποδεκτή η χρήση τους)

 

Υ.Σ. Συγνώμη εάν βγήκα εκτός θέματος και κούρασα, προσωπικά θεωρώ ότι η Βυζαντινή εποχή είναι φιλολογικά αδικημένη και επίσης ότι παρά τα όσα κακά έχει ο Χριστιανισμός, τελευταία τον παίρνουμε πολύ για δεδομένο και ξεχνάμε πως θα ήταν η ζωή μας στα εναλλακτικά καθεστώτα που μας πλαισιώνουν και τα οποία προσπαθούμε εμείς οι Δυτικοί να "εξημερώσουμε" ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής...

  • Like 3
Δημοσ.
Ειπαμε πιστευε και μη ερευνα.... Τι αλλο θελεις για απαντηση δηλ..

Τυπε ...."πίστευε και μή , έρευνα "......είναι το σωστό ,ξεχάσες ένα σημείο στίξης που αλλάζει όλη την σημασία.

  • Like 8
Δημοσ.

Πονάει αυτό το "ευρύματα" :)

ούτε καν.. αυτό το εύρημα είναι κατασκεύασμα του ελληνικού λάου (ο οποίος δεν υπάρχει ποια και είναι απλά κομμάτι της ιστορίας), νεοελληνικός λαός απλά είναι κάτι σαν κατσαρίδες που ζουν στον ίδιο χώρο (το μόνο κοινό που έχουν δλδ)

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...