Προς το περιεχόμενο

PIXAR Fun Club

andr3as

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τις τελευταίες μέρες κατάλαβα ότι δεν είμαι από τους λίγους Έλληνες που είναι φανατικοί οπαδοί της PIXAR ANIMATION STUDIOS είπα να ανοίξω το TOPIC για να ακούσω και τις απόψεις σας. Πχ Αν υπάρχει άλλη εταιρία που να τους φτάνει (έστω και λίγο) στο είδος, γιατί απ'ότι ξέρω όταν η PIXAR έβγαζε το πρώτο της Animation στην κυκλοφορία (1987 αν θυμάμαι καλά) οι άλλοι δεν ξέραν τι είναι ο Η/Υ....... Ασ πούμε για παράδειγμα το Mικρού Μήκους με τον Παππού πο υπαίζει σκάκι δεν ήταν τέλειο ή το Birds......

Δημοσ.

ναμε και εγω!:) μεγαλος φαν!

το jerie's game ηταν ενα τεστ που εκαναν για μοντελα με την τεχνικη των subdivision surfaces πρωφανος πετυχε:P

το for the birds ηταν επισις ενα τεστ για να δουν πως θα εκαναν ρεαλιστικα πουπουλα.

το πρωτο τους animation ηταν το θρυλικο luxo jr. που το εκαναν το 1987, τοτε ο renderman ηταν ακομα ενα συνολο απο δομες και συναρτησεις σε c. Φυσικα το animation με το χερι και σε in grown προγραμματα

ειχε αν δεν κανω λαθος 80.000 πολυγωνα, 2 φωτισμους (ΧΩΡΙΣ ambience) 40 shaders εκ των οποιων οι περισοτεροι ηταν για τις ατελειες!

72 ωρες το καθε frame σε ενα cray-1:)

το 2000 το εκαναν σε πραγματικο χρονο με την geforce 3:P

το πρωτο animation που ειχε ανθρωπινους χαρακτηρες μεσα ηταν του 92' αν δεν κανω λαθος και λεγοταν tin toy, ενευπνευσε τον lasseter να κανει το toy story το 94

η Pixar απασχολει απολειστικα traditional artists, και προγραμματιστες. Αλλωστε τα προγραμματα που χρησημοποιει για animation δεν ειναι στην αγορα.

χρησημοποιουν την δικη τους εκδοση του renderman που τροποποιουν αναλογα την ταινια και για animation το marionette ενα προγραμα key frame animation με control points βασικη του αρχη ειναι οτι πρεπει να ειναι τραγικα απλο ωστε να μην παιδευει με τεχνικοτιτες τον animator

η κατακλειδα ειναι οτι οι ανθρωποι εχουν ταλεντος, η χειροτερη ταινια που εχουν κανει ηταν το monsters inc. που ηταν απλα θαυμασιο. Δεν επιτρεπουν κατι λιγοτερο στους εαυτους τους:)

Δημοσ.

Οταν λές FAN των Pixar Animation Studios είναι σαν να λές FAN της Microsoft.

Αν και θαυμάζω κάθε ταινία τους, και για τις νέες τεχνολογίες του renderman που κάθε νέα ταινία τους έχει (και που δίνουν στο λαό μετά από 2-3 χρόνια), δεν μπορώ να πω τα ίδια για το Studio.

Η εταιρία αντιδρά με μονοπωλιακή τακτική απέναντι σε οποίον τολμήσει να τις πάει κόντρα, πρόσφατα παραδείγματα ο Larry Gritz με τους άλλους TD που αποχώρησαν, την μήνυση στην Exluna, την κατοχύρωση των SubD's και άλλα πολλά.

Κρίμα, θα χαρώ αν τους σκίσει η Mental Images.

Δημοσ.

φοβερος renderer ο mental ray αλλα οχι στα βιομηχανικα επιπεδα του renderman κυριως λογο suport, εγκατεστημενης βασης και ευκολιας.

Η εταιρία αντιδρά με μονοπωλιακή τακτική απέναντι σε οποίον τολμήσει να τις πάει κόντρα, πρόσφατα παραδείγματα ο Larry Gritz με τους άλλους TD που αποχώρησαν, την μήνυση στην Exluna, την κατοχύρωση των SubD's και άλλα πολλά.

εχεις δικιο, αν και δεν με πολυαπασχολει το νομικο της τμημα, οσο το καλιτεχνικο της που εχει αριστα αποτελεσματα

η διαφορα με τη microsoft ειναι οτι τα windows ΔΕΝ ειναι καλο λειτουργικο ενω οι ταινιες της pixar ειναι φοβερες

wgo nomiO oti i proti tous tenioula itan auti me tin lamba to exo dei sto dvd tou toy story 2-extras

ναι, το luxo jr.

Δημοσ.
φοβερος renderer ο mental ray αλλα οχι στα βιομηχανικα επιπεδα του renderman κυριως λογο suport' date=' εγκατεστημενης βασης και ευκολιας.

[/quote']

Ως, πότε;

Κι εγώ δυστυχώς το renderman έχω στο workflow μου, και ένας από τους κύριους λόγους που υπάρχει ακόμη είναι η εξοικείωση μου, και των συναδέλφων μου με την SL, δεν είναι εύκολο να περάσει κανείς σε mental ray και C++ όπως και στα περισσότερα studios.

Πλέον το mental ray έρχεται με τα Maya, Softimage XSI, και 3DS που καταλαμβάνουν το 92% περίπου της αγοράς.

αλλά τέλος πάντων, άσχετα πιάσαμε.

Συμφωνώ απόλυτα ότι το καλλιτεχνικό τμήμα της είναι άριστο.

Όσο για την dreamworks, κανείς δεν την γράφει. Τόσο το Antz που για εμένα εχει το καλύτερο lipsync (συγχρονισμός φωνής με τα χείλη για να μας καταλαβαίνουν όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με όρους 3D), τόσο και το υπέροχο σε κάθε τομέα shrek.

Η dreamworks σίγουρα έχει λαμπρό μέλλον.

τώρα, αν με έβαζες να διαλέξω Pixar ή Dreamworks, χμμμ τι να πω λίγο παραπάνω την Pixar μόνο επειδή και το Nemo είναι φανταστικό.

Δημοσ.

nomizo oti den t xerete kala ta pragmata.... i pixar anikei ston steve jobs dimiourgo tis apple kai megalo "exthro" (an kai xekinisan mazi) tou bill gates.... an kai prin apo kapoia xronia o gates agorase megalo kommati tis apple mias kai ayti briskotan se adiexodo oikonomiko den nomizo pos einai sosto na syndeoume tin pixar me tin microsoft.....

Δημοσ.

Οταν λές FAN των Pixar Animation Studios είναι σαν να λές FAN της Microsoft.

Τι βλακείες είναι αυτές? Όταν λέω FAN εννοώ της δουλειάς τους που δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να την αμφισβητεί.

Γιατί όλοι έχετε την τάση να ξεφεύγετε από το θέμα?

Αν ήθελα να ανοίξω TOPIC για το ΜΑΥΑ (Αlias Wavefront Inc.) ή το Renderman θα έγραφα ανάλογο τίτλο. Και αν θέλετε να συνεχίσουμε για το MAYA και το 3Dstudio MAX κλπ. καλύτερα να ΜΗΝ το κάνουμε γιατί πάλι θα φαγοθούνε όλοι μεταξύ τους (το κάθε ένα έχει τα πλεονεκτήματα του και μειονεκτήματα του)

Δημοσ.

andr3as, ελα ηρεμισε μην βριζεις.

Storm Shadow, λολ!

βρε συ τι λες? δεν τους συνεδεσε κανεις κυριολεκτικα.

ασχετο αλλα ο jobs και ο gates δεν ξεκινησαν μαζι, δεν σχετιζονται ιδιετερα πολυ

η μαικροσοφτ παλιοτερα εδωσε 150.000.000 δολαρια, που ειναι 4% των μετοχων δεν εχει καν δικαιομα ψηφου.

η Pixar ειναι του jobs που την αγορασε απο τον Lukas και που να ηξερε ε?

Δημοσ.

Τι βλακείες είναι αυτές? Όταν λέω FAN εννοώ της δουλειάς τους που δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να την αμφισβητεί.

μάθε να συζητάς, οταν ανοιγεις topic να είσαι προετοιμασμένος να δεχθείς και άλλες απόψεις. Δεν μιλήσε κανεις για maya και max, η ουσία είναι στην PIXAR.

και το maya δεν ειναι Alias Wavefront Inc. είναι Alias σκέτο εδω και κάτι μήνες.

Δημοσ.

μάθε να συζητάς, οταν ανοιγεις topic να είσαι προετοιμασμένος να δεχθείς και άλλες απόψεις.

βεβαίως και δέχομαι άλλες απόψεις και συγνώμη αν φάνηκα προσβλητικός αλλά σε κάποια φάση ξεφύγαμε εντελώς από το TOPIC και αρχίσαν οι καυγάδες (το οποίο δεν μου αρέσει και τόσο)

Sorry σε όσους πιστεύουν ότι τους προσέβαλλα, ειλικρινά δεν το'θελα.

και το maya δεν ειναι Alias Wavefront Inc. είναι Alias σκέτο εδω και κάτι μήνες.

Δεν το ήξερα αυτό (αν και είναι άσχετο) γιατί έχω κάτι μήνες να ασχοληθώ με το ΜΑΥΑ.

Δημοσ.

καλε ποιοι καβγαδες, μια χαρα σηζηταγαμε με τον παλιοπ**στα τον nimrod ετσι δεν ειναι ρε παλιοκρετινε γ@μω σε ρε το max ειναι το καλυτερο απο ολα ου ου!

:P συγνωμη, please go on.

ασχετο απο ολα τα short της Pixar ποιο σας αρεσε περισοτερο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...