seriousam Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,Έγραφα Access και έχω μια απορία σχετικά το πρωτεύον κλειδί, θέλω να δω αν την έκανα σωστάΑν έχω 3 πίνακες(πελάτες, ξενοδοχεία, διαμονή), οι 2 έχουν πρωτεύον κλειδί (πελάτε-κωδικός πελάτη, ξενοδοχεία-κωδικός ξενοδοχείου) , στον τρίτο πίνακα (διαμονή) είναι απαραίτητο να βάλω πρωτεύον κλειδί?Επειδή είναι λίγο δύσκολο να το εξηγήσω σας παραθέτω το αρχείο.γενικότερα η απορία μου είναι αν χρειάζεται κάποιο πρωτεύον κλειδί ο πίνακας "Διαμονή", και αν ναι, ποιο?Ευχαριστώ εκ των πρότερων. 4.zip Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2016 από seriousam
M2000 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μια σκέψη: Αν ο πελάτης έρθει, γραφτείί και φύγει άμεσα, και γυρίσει πάλι την ίδια μέρα τότε χωρίς ένα άλλο κλειδί Α/Α Διαμονής (αύξων αριθμός) θα έχεις διπλή εγγραφή και αυτό δεν το θέλεις. Άρα πελάτης ξενοδοχείο ημερομηνία αυτά μαζί δεν παίζουν να είναι κλειδί. θες κάτι σε auto increment.
seriousam Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μια σκέψη: Αν ο πελάτης έρθει, γραφτείί και φύγει άμεσα, και γυρίσει πάλι την ίδια μέρα τότε χωρίς ένα άλλο κλειδί Α/Α Διαμονής (αύξων αριθμός) θα έχεις διπλή εγγραφή και αυτό δεν το θέλεις. Άρα πελάτης ξενοδοχείο ημερομηνία αυτά μαζί δεν παίζουν να είναι κλειδί. θες κάτι σε auto increment. Ευχαριστώ για την απάντησή σου, Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, να πάρω την πρωτοβουλία να βάλω ένα πεδίο "Κωδικός διαμονής", Α/Α και πρωτεύον κλειδί, χωρίς να μου το ζητάει άμεσα στην άσκηση. Απλά δεν έκανα την σκέψη που ανέφερες εσύ με τις διπλές εγγραφές. Γενικότερα δεν είχα ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο κ δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ. Το να μην βάλω καθόλου πρωτεύον κλειδί στον πίνακα "Διαμονή" είναι λάθος δηλαδή; Έκανα άλλη μια σκέψη, αν έβαζα 2 κλειδιά στον πίνακα "Διαμονή" τα πεδία "Κωδικός Πελάτη" και " Κωδικός ξενοδοχείου", θα ήταν σωστό;
M2000 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 όχι γιατί το θες μοναδικό! Θα τα έχεις όμως ως πεδία.
seriousam Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 όχι γιατί το θες μοναδικό! Θα τα έχεις όμως ως πεδία. Δεν έχω κάποια άλλη απορία. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα