Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θα ήθελα παρακαλώ εάν γνωρίζει κάποιος σχετικά να απαντήσει στο εξής κρίσιμο ερώτημα: Εάν κάποιος έχει μιρκοκέρδη από κάποιο site εξωτερικού(πχ πουλά e-books) της τάξεως των 100-200ευρώ το μήνα μαχ και ειναι μικρος σε ηλικεία. Υπάρχει περιπτώση να έχει πρόβλημα με την Εφορία; Πρέπει και γίνεται να δηλώνονται αυτα τα χρήμματα;

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας!

Δημοσ.

Ενας συνομιλίλικος φίλος μου γράφει βιβλία στο άμαζον και απο οτι καταλαβα βγάζει αρκετά χρήμματα το έψαξα στο ίντερνετ και είδα οτι αυτός είναι ενας τρόπος κατά τον οποίο απο οτι φαίνεται κανείς μπορεί να βγάλει χρήματα αν ασχοληθεί. Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και πιστέυω θα μπορούσα να κάνω και εγώ το ίδιο. Μου είπε οτι ανεβάζεις βιβλία σου (το οποίο έψαξα και είδα οτι είναι απλό ) και απο εκεί και πέρα το άμαζον κρατάει το 35% και κάθε 1-2 μήνες σου βάζει οτι έχεις βγάλει στην τράπεζα.

Δημοσ.

Αν το άμαζον σου τα βάζει στην τράπεζα τότε αργά ή γρήγορα η εφορία θα σου χτυπήσει την πόρτα (αν όχι σε εσένα τον ίδιο, σίγουρα στον κάτοχο του τραπ. λογαριασμού).

Δημοσ.

Ενας συνομιλίλικος φίλος μου γράφει βιβλία στο άμαζον και απο οτι καταλαβα βγάζει αρκετά χρήμματα το έψαξα στο ίντερνετ και είδα οτι αυτός είναι ενας τρόπος κατά τον οποίο απο οτι φαίνεται κανείς μπορεί να βγάλει χρήματα αν ασχοληθεί. Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και πιστέυω θα μπορούσα να κάνω και εγώ το ίδιο. Μου είπε οτι ανεβάζεις βιβλία σου (το οποίο έψαξα και είδα οτι είναι απλό ) και απο εκεί και πέρα το άμαζον κρατάει το 35% και κάθε 1-2 μήνες σου βάζει οτι έχεις βγάλει στην τράπεζα.

Συγγραφέας ειναι ο φίλος σου, που τα βρίσκει τα βιβλια?

Δημοσ.

Δεν έχω δοκιμάσει να γράψω βιβλίο ακόμα γιατί έχω απορίες με το τι μπορεί να συμβεί και αν πραγματικά αξίζει να ασχοληθώ

Στην αρχη νομιζα οτι με κοροιδευε οποτε μου εδωσε και ειδα ενα βιβλιο αυτος λογικα θα τα γραφει αφου απο οτι ειδα ειχαν να κανουν με πραγματα που ασχολειτε (με videogames) .

Δεν τον εχω ρωτησει παντως για να πω κατι σιγουρο

Δημοσ.

Βρωμοκράτος... Πλήρης καταστροφή της δημιουργικότητας και του επιχειρείν. 
Ένα βιβλίο είπε να γράψει το παιδί να βγάλει ένα χαρτζηλίκι και έτσι όπως πάει σε λίγο θα του ζητάνε να πληρώνει και ΤΕΒΕ !

Δημοσ.

Είναι λίγο πολύπλοκο το θέμα.

Καταρχήν, οποιοσδήποτε κάνει πάνω από 3 ομοειδείς εμπορικές συναλλαγές το χρόνο, μπορεί να θεωρηθεί επιτηδευματίας και να χρειαστεί να κάνει έναρξη. Είναι όμως στην κρίση της εφορίας, δεν είναι hard όριο, οπότε ακόμα και για 1 τιμολόγιο το μήνα ας πούμε, αν είναι τόσο μικρής αξίας, δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνει κάτι.

Υπάρχει όριο ακαθάριστων ετήσιων εσόδων 10000 ευρώ, κάτω από τα οποία δεν υποχρεούσαι να τηρείς βιβλία και δεν υπάγεσαι στον ΦΠΑ. Αυτό σε καλύπτει.

Επίσης, τα συγγραφικά δικαιώματα δεν θεωρούνται ακριβώς εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, και δηλώνονται σε ξεχωριστό σημείο στη δήλωση.

Οπότε, αν θέλεις να είσαι 100% σωστός, μπορείς να δηλώσεις τα έσοδα ως έσοδα από δικαιώματα, να φορολογηθείς γι'αυτά, και είσαι ΟΚ. Ακόμα και να μην το κάνεις, μη νομίζεις ότι η εφορία έχει το προσωπικό για να ασχοληθεί. Για να καταλάβεις, όταν αποφάσισαν να κάνουν έναν έλεγχο σε όσους έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, έβαλαν κατώτερο όριο τις 50000/χρόνο, και πάλι η διαδικασία έγινε με ρυθμούς χελώνας. Για να σε ελέγξουν για 2,3,5 χιλιάρικα το χρόνο, πρέπει να είσαι εξαιρετικά γκαντέμης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...