-TRANE- Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Λοιπόν ας το παρω απτην αρχη, εχω το συστημα της υπογραφης με εναν ssd στον οποιο εχω τα win 7 και 3 hdd ως storage. Ολα καλα δουλευαν. Αλλαζω κουτι, χωρις να θυμάμαι αν εχω αλλαξεις θυρες σατα πχ τον ssd απτη sata 1 να πηγε στη 3,μπουταρω,μνμ ntldr is missing. Απευθειας bios να ελεγξω boot order. Για καποιο λογο ειχε αλλαξει. Βαζω τον ssd number 1 και τους αλλους disable, παιρνω μηνυμα reboot and please select the proper boot device. Αναθεμα λεω, το εχω παθεις αλλες 10 φορες αυτο το προβλημα και παντα επαιζα με τα sata και λυνοταν. Αποσυνδεω ολους τους hdd, παλι τα ιδια. Βαζω τον ssd στο αλλο pc, bootmgr is missing. Ριχνω καταρες. Το βαζω παλι πισω, default settings στο bios, μπουταρει κανονικα. Τον κλεινω, συνδεω δισκους, παλι τα ιδια. Ξανα load default, τπτ. Αποσυνδεω τον εναν δισκο,ανοιγει κανονικα, τον αυνδεω ntldr is missing. Τωρα τον εχω off. Τι γίνεται εδω? Να πω οτι δε θυμάμαι αν ειχα αυνδεδεμους τους hdd οταν εκανα εγκατάσταση τα win 7. Ευχαριστώ.
jgeorgiou Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 όλα αυτά τα προβλήματα τα έχεις γιατί motherboard ή cpu έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που πρέπει και εσύ επειδή το αγνοείς βλέπεις κατα καιρούς τέτοια προβλήματα. τσέκαρε τις θερμοκρασίες της cpu (αν έχει ψύξη την μαμίσια μάλλον αυτό φταιέι) και αν είσαι σίγουρος ότι είναι οι πρέπουσες τότε τσέκαρες ψύκτρες στην μητρική (π.χ. vrm) και βάλε και έξτρα ανεμιστήρες στο κουτί. αυτά όσον αφορά την ρίζα του κακού. τώρα για το θέμα του booting , ξήλωσε τους δίσκους , ξεκίνα τα win7 απο το usb-install και διάλεξε επιδιόρθωση συστήματος (του λειτουργικού στον SSD) αν την βγάλεις καθαρή , στο μέλλον μην προσπερνάς τέτοιες αστάθειες γιατί εκδικούνται. ΥΓ Το μηχάνημα σου είναι υπερβολικά ζεστό γιατί CPU , GPU , HDs ελκύουν μεγάλα ποσά θερμότητας , οπότε θές μεγάλο κουτί με καλή κυκλοφόρια αέρα και ποιοτικό-δυνατό τροφοδοτικό. Ισως αυτό το τροφοδοτικό που έχεις να ζορίζεται αν έχεις ανεβάσει τα ρεύματα στην cpu.
lion2486 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Λογικά κάποιος άλλος δίσκος σου έχει το boot record και πρέπει να έχεις αυτόν ως 1st boot option.
-TRANE- Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 1ον option εχω τον ssd.Ολους τους αλλους disable στο boot order. Αυτη τη στιμη,αν συνδεσω hdd με βγαζει ntldr is missing ακομα και αν bootaro απο ssd,αν τον αποσυνδεσω ανοιγει κανονικα. Τι φταιει γιαυτο?
jgeorgiou Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Α , δεν κατάλαβα ότι λυνόταν το πρόβλημα σου βάζεις τους άλλους δίσκους Τότε δεν ισχύουν αυτά που είπα και απλά χρειάζεσαι έναν καλό boot manager
-TRANE- Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Α , δεν κατάλαβα ότι λυνόταν το πρόβλημα σου βάζεις τους άλλους δίσκους Τότε δεν ισχύουν αυτά που είπα και απλά χρειάζεσαι έναν καλό boot manager Tι εννοεις καλο boot manager? Ποιος ειναι ο καλος? Αν αυριο κανω φορματ με εναν νεο ssd, να εχω κουμπωμενους τους hdd η οχι? Η δε παιζει ρολο?
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Tι εννοεις καλο boot manager? Ποιος ειναι ο καλος? Αν αυριο κανω φορματ με εναν νεο ssd, να εχω κουμπωμενους τους hdd η οχι? Η δε παιζει ρολο? παίζει ρόλο γιατι είναι που θα εγκατασταθεί το boot record. Το πιθανότερο είναι οτι παίζει συνδυασμός HDD σε συκεκριμένη θύρα και SSD σε επίσης συγκεκριμένη για να εκκινήσει σωστά. ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ, κατέβασε το easyBCD και δοκίμασε μήπως μπορεί να φτιάξει το Boot Record.
-TRANE- Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 παίζει ρόλο γιατι είναι που θα εγκατασταθεί το boot record. Το πιθανότερο είναι οτι παίζει συνδυασμός HDD σε συκεκριμένη θύρα και SSD σε επίσης συγκεκριμένη για να εκκινήσει σωστά. ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ, κατέβασε το easyBCD και δοκίμασε μήπως μπορεί να φτιάξει το Boot Record. Σε αυτο με τη αυγκεκριμενη θυρα υπαρχει πςριπτωση να φταει η Motherboard?
Xristaras12 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Σε αυτο με τη αυγκεκριμενη θυρα υπαρχει πςριπτωση να φταει η Motherboard? Δεν σε καταλαβαίνω. Απο αυτό που ίσως καταλαβαίνω, οχι δεν παιζει ρόλο,το λειτουργικό βρίσκει τον πρώτο διαθέσιμο δίσκο και περνάει εκει το boot sector. Δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα