Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Object oriented. Προσπάθησε για αρχή να καταλάβεις για πιο λόγο σήμερα ολεσ οι γλώσσες υποστηρίζουν ΟΟ, πως πρέπει να είναι τα αντικείμενα σου, τη είναι κληρονομικότητα πολυμορφισμος, καλές πρακτικές πάνω σε αυτό κτλ. Θα σου πρότεινα για αρχή να googlareis τι είναι το solid. Ισως στην αρχή να μην καταλάβεις τα πάντα αλλά όσο πιο νωρίς αρχίσεις να ασχολισε τόσο το καλύτερο.

Design patterns μπορείς για αρχή να χάνεις στο google και μετά άμα θες μπορείς να πάρεις και το old time classic βιβλίο των gof

Δημοσ.

ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα...

oop : object oriented programming (να μπεις στον τρόπο σκέψης δηλαδή)

design patterns : μέσω βιβλίου, μέσω ιντερνετ από όπου θες...ίσως στην αρχή να μην πιάσεις το νόημα αλλά σε ένα project θα σου λύσουν τα χέρια...

να είσαι συγκεντρωμένος όσο μπορείς και να γράφεις ακόμα και τα παραδείγματα...θα σε βοηθήσει..

Δημοσ.

Καλημέρα σας παιδιά! 

Έχω κάποιες απορίες και αρκετούς φόβους και ανασφάλειες... Λοιπόν:

Από Οκτώβριο ξεκινούν οι σπουδές μου στο ΕΑΠ καταρχήν. Η ηλικία μου είναι 27. Έχω ήδη σταδιοδρομία σε άλλον εργασιακό τομέα αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα το αντικείμενο της πληροφορικής, γενικά και ειδικά για αυτό αποφάσισα την απόκτηση ενός προπτυχιακού πτυχίου στην πληροφορική (το οποίο σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου και αν όλα πάνε καλά θα το πάρω σε 5 χρόνια), παρά την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού στα ναυτιλιακά που είναι και ο τομέας εργασίας μου.

Τα προβλήματα που έχω είναι πως αφενός τα μαθηματικά μου αυτή τη στιγμή είναι άσχημα, αφετέρου δεν έχω καμία απολύτως εμπειρία με γλώσσες προγραμματισμού. Θέληση για μάθηση έχω, συγχρόνως έχω όμως πολλές ανασφάλειες στο αν θα τα καταφέρω και αν θα είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω στις τεράστιες απαιτήσεις που υπάρχουν στον τομέα αυτό (δεν εθελοτυφλώ πιστεύοντας σε νεράιδες και παραμύθια, γνωρίζω πως ο τομέας είναι πολύ ανταγωνιστικός και δεν μπορούν όλοι να γίνουν καλοί developers, μηχανικοί λογισμικού κτλ).

Πιστεύετε πως μπορώ να τα καταφέρω με προσπάθεια ή πως ήδη η ηλικία είναι μεγάλη; Επίσης διάβασα σε άλλο θέμα πως ευκαιρίες υπάρχουν πολλές ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης, και το θεωρώ λογικό φυσικά αν αναλογιστεί κανείς πως στην πληροφορική δεν υπάρχουν σύνορα κτλ. Ευχαριστώ και ελπίζω να έγιναν κατανοητοί οι προβληματισμοί μου!

Καλημέρα και πάλι! 

Καταρχήν πως θα σπουδάσεις ; Εννοώ θα δώσεις πανελλήνιες ή κατατακτήριες; Υποθέτω το δεύτερο, οπότε, δώσε πρώτα εξετάσεις και μετά βλέπεις. Αν τα καταφέρεις και μπείς είναι καλό σημάδι, αν όχι, το σκέφτεσαι αν θα ξαναδώσεις. Αν έχεις ήδη μπεί τότε για ποιό λόγο δημιούργησες το θέμα, μιας και φαίνεται ότι είσαι καλός; Και όχι η ηλικία δεν παίζει ρόλο, αυτό που μετράει είναι η δίψα για να μάθεις.

Δημοσ.

Να πω εγώ κάτι. Κηνύγησε το μόνος. Η σχολή θα σου δώσει πολλά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα στα δώσει με πολύ αργό ρυθμό. Κάτι που δεν νομίζω πως το θες σε τέτοια ηλικία. Έχω έναν στο τμήμα μου, δεύτερο έτος, 36 χρονών, and it doesn't look good. 

Το point μου είνα ότι, αν παλέψεις για να μπεις και δεν μπεις, είναι χαμένος χρόνος. Επίσης αν μπεις ή είσαι ήδη μέσα, έχεις το πρόβλημα ότι δεν πρέπει να χάσεις ούτε εξάμηνο, κάτι το οποίο μαζί με τη δουλειά σου, δεν ξέρω αν λειτουργεί.

Θα μπορούσες να κοιτάξεις full-fledged προγράματα όπως αυτά του Udacity, που σου διδάσκουν πράγματα για να βρεις δουλειά, όχι for the sake of it. Είναι ακριβά μεν, αλλά σε λίγο χρόνο, αν το έχεις κιόλας, μαθαίνεις πολλά και χρήσιμα.

Δημοσ.

εφοσον λεει οτι θα μπει στο ΕΑΠ τον οκτωμβριο εχει κανει ηδη αιτηση τον δεκεμβριο 2015 και βγηκαν τα αποτελεσματα και τον πηραν.

Καλή αρχή συναδελφε (ΕΑΠ ΠΛΗ)

Δημοσ.

Lefteriz ? είσαι ο πασπατου μήπως (τώρα είδα την ηλικία και μάλλον είναι άλλος :D Ρωτάω επειδή και εγώ είμαι από τη Δράμα και θυμόμουν ένα παλικάρι με τέτοιο nick περίπου); Ναι έχω γίνει ήδη δεκτός στο ΕΑΠ παιδιά... Θα κοιτάξω όλα αυτά που μου έχετε προτείνει!

Δημοσ.

Πηρα το πτυχιο το 2009 οποτε δεν θυμαμαι και ακριβως αλλα νομιζω οτι θα εχεις Java, PHP και C. Αν θυμαμαι καλα

Το πιο δυσκολο κομματι ειναι η πειθαρχια. Εχω και εγω αυτο το προβλημα

Μπορει να κατσω να διαβασω 5 ωρες και το διαβασμα τελικα θα ειναι 2,5 ωρες!

Αυτο μονο εσυ μπορεις να το παλεψεις με οποιο τροπο σκεφτεις, δοκιμασε διαφορα πραγματα

Οι εργασιες θελουνε πολυ χρονο οποτε αυτο ειναι το νο1 για μενα

Μαθηματικα εχει πολλα και ζορικα. Εγω εκανα ιδιαιτερα με ενα τελειοφοιτο απο το μαθηματικο Αθηνας που με βοηθησε παρα πολυ

Ειδικα στα "Δικτυα" παιζει ολοκληρωση, αναλυση φουριε, μετασχηματισμοι και τετοια

Εκτος απο τη φιλοσοφια του προγραμματισμου ειναι και η φιλοσοφια των μαθηματικων

Οταν εχουν περασει πολλα χρονια και δεν εχεις ασχοληθει με μαθηματικα τοτε και αυτο ειναι ενα θεμα που πρεπει να δεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Ξεκίνησα τα μαθήματα της python στο codecademy... Η αλήθεια είναι πως συναντώ αρκετές δυσκολίες... αν και αρχή... ξεχνάω τύπους πχ, πολλές φορές ξεχνώ να βάλω άνω κάτω τελείες... γράφω κάτι νομίζοντας ότι είναι σωστό και εν τέλει δεν μπορώ να βρω το λάθος μου... Η βελτίωση στον προγραμματισμό από δική σας εμπειρία επιτυγχάνεται κρατώντας σημειώσεις όλων των τύπων; Trial and failure ; Τι; Φοβάμαι την αποτυχία ρε γμτ γενικά.

Δημοσ.

Trial and error. Είναι η βάση για όλα. Αν δεν πάρεις το ρίσκο να δεις αν θα γίνει καλύτερο δεν θα μάθεις ποτεέ. 

Τώρα για το αν ξεχνάς κάτι κλπ, σιγά σιγά θα το συνηθίσεις και θα πηγαίνει το χέρι μόνο του. 

Ένα tip, ψάξε να βρεις το πρώτο σφάλμα που σου βγάζει, είναι πολύ πιθανό να διορθώσει όλα τα υπόλοιπα..

Δημοσ.

Επειδή έχετε πολύ χαμηλό ηθικό θα γράψω τις αρετές που πρέπει να έχει ένας πληροφορικάριος για να πάει μπροστά σάν επαγγελματίας και σάν άνθρωπος..

1. Να είναι λογικός.

Πρέπει να έχεις διαβάσει κάποια βασικά πράγματα στη Λογική για να μπορείς να καταλάβεις τους αλγόριθμους και τις εντολές του προγράμματος

2. Να ξέρει Μαθηματικά για Computer Science.

Οι αλγόριθμοι και οι εντολές του προγράμματος είναι στην ουσία μαθηματικά

3. Να του αρέσουν οι προκλήσεις

Να ανταγωνίζεσαι με θετικό πνεύμα τους άλλους και να προσπαθείς να γίνεις πάντα καλύτερος

4. Να έχεις φίλους και γνωστούς με κοινό ενδιαφέρον την Πληροφορική

Πιό γρήγορα μαθαίνεις άν δουλέψεις σε μιά  ομάδα ένα προτζεκτάκι από τον καθηγητή στη σχολή που θα στα εξηγεί στο πίνακα..

5. Να διατηρείς τα νεύρα και την ψυχραιμία σου 

Οι αποτυχίες είναι αυτές που σε κάνουν καλύτερο και όχι οι επιτυχίες..

6. Να είσαι δημιουργικός

Πλέον με τους υπολογιστές μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.. Ψάξου να κάνεις κάτι που θα σε ξεχωρίσει από τους άλλους

7. Επεδίωκε να μαθαίνεις συνεχώς καινούργια πράγματα

Όσα και να μάθεις λίγα είναι.. πρέπει να διαβάζεις και να μαθαίνεις καινούργια πράγματα μέχρι να βγείς στη σύνταξη

8. Διάβαζε και γράφε συνέχεια κώδικα

no comments

9. Κατανόησε τα εργαλεία σου

Δέν αρκεί να ξέρεις μόνο να φτιάχνεις καλά προγράμματα αλλά να γνωρίζεις τί ειναι ο compiler, ο linker, ο assembler,ο interpreter ο web browser και πώς δουλεύουν..

10. Μάθε από τις αποτυχίες σου

Αν κάτι δέν σου δουλεύει μήν το βάζεις κάτω.. ξαναδοκιμάζεις γρήγορα κάτι άλλο..

Δέστε και καμιά ταινία σχετική με Πληροφορική.. και καλή συνέχεια..

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον παραπάνω.

Ειδικά σε ένα σημείο που πρέπει να σταθώ. Δούλεψε σε ομάδα με άλλο ένα άτομο. Είναι πολύ ωραία φάση, μπορεί να λιώνετε μαζί και να μαθαίνεις εσύ από αυτόν και αυτός από εσένα. Μπαίνουν και στο παιχνίδι τα εργαλεία που θέλει ένας προγραμματιστής, όπως το git, το GitHub και τα repositories.

Είναι ωραίο γιατί εκεί που ο ένας κολλάει, βοηθάει ο άλλος, και κυλάει πολύ ομαλά το project . Μπαίνει η έννοια του deadline , υπάρχουν υποχρεώσεις, κάτι που σε προετοιμάζει για real world work.

• Like 2
Δημοσ.

off topic

ωραίο το Psileas TV, αλλά δεν έχει πολύ πράγμα. Πλάκα πλάκα πόσο ψηλέας είσαι;

Δημοσ.

off topic

ωραίο το Psileas TV, αλλά δεν έχει πολύ πράγμα. Πλάκα πλάκα πόσο ψηλέας είσαι;

192 εκ με φαρδιά πλάτη. Νταμάρι που με λέει και ένας φίλος στην ομάδα αιμοδοσίας.

Εξεταστική μαν, δεν έχω χρόνο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...