iperkinitikos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Γεια στην παρέα, θα ήθελα τη βοήθειά σας για το παρακάτω θέμα: ΄Εχω ένα λαπτοπ hp pavilion dv6542ev και θέλω να αλλάξω την πλακέτα φόρτισης πάνω στην οποία είναι ενσωματωμένο το jack φορτισης το οποίο έχει χαλάσει. Η εργοστασιακή πλακέτα είναι 65W. Στο ebay κυκλοφορούν για το συγκεκριμένο λαπτοπ και 65W (λίγες και μεταχειρισμένες) και 90W (πολλές και καινούριες). Το τροφοδοτικό μου βγάζει 18,5V (μετρημένο με πολύμετρο) και 4,9Α δηλαδή 90,65W. Άρα η πλακέτα θα λειτουργήσει. Η ερώτησή μου είναι μήπως έχω πρόβλημα με τα υπόλοιπα κυκλώματα του λαπτοπ, επειδή η original πλακέτα φόρτισης είναι 65W; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Αυτό που πρέπει να ταιριάζει είναι η τάση (V). Περισσότερα εδώ.
coolerman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Τα volt πρέπει να είναι τα ίδια. ah & watt δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
iperkinitikos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, δε θέλω όμως να αλλάξω το τροφοδοτικό. Την πλακέτα φόρτισης του λαπτοπ θέλω να αλλάξω η οποία έχει χαλάσει και δε φορτίζει. Η πλακέτα είναι στα 65w και δεν βρίσκω 65άρα, παρά μόνο 90w. Η ερώτηση είναι: με το ίδιο τροφοδοτικό που περιγράφω παραπάνω, αν βάλω 90αρα πλακέτα φόρτισης θα έχω πρόβλημα?
coolerman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 ποιά "πλακέτα" εννοείς;;? αν υπάρχει φωτό,καλό είναι να την ποστάρεις.. για να σε βοήθησουμε παραπάνω. AN λές αυτήν..όχι δεν θα έχει θέμα νομίζω ασυμβατότητας. 65w
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Η πλακέτα του dc-jack δεν αναγράφει watt, αν χαλάσει το αλλάζεις. Μας μπέρδεψες έτσι όπως το διατύπωσες!.
iperkinitikos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 dimitri85 έχω την 65άρα που έχει ποστάρει παραπάνω ο coolerman. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία αναγράφονται τα watt. Οπότε λες coolerman δε θα έχω πρόβλημα αν πάρω την 90αρα που δείχνεις κι εσύ στο post σου?
coolerman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Οπότε λες coolerman δε θα έχω πρόβλημα αν πάρω την 90αρα που δείχνεις κι εσύ στο post σου? ρώτησε και το κινέζο,αλλά(κατά την ταπεινή μου γνώμη) δεν θα έχεις πρόβλημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Έχεις δίκιο, τώρα το πρόσεξα ότι γράφει watt. Λόγω ενσωματομένης κάρτας γραφικων intel gma 950 έχει 65watt, αν είχε nvidia τότε θα χρειάζονταν 90watt.
iperkinitikos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Θα παραγγείλω την 90άρα..κι ό,τι γίνει..αν δε δουλέψει, μετά την μικρότερη.. Thanks για τις γνώμες σας...
coolerman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 αρκεί το πρόβλημα να βρίσκεται εκεί..και όχι κάπου αλλού! το κόστος αγοράς,πιστεύω δεν είναι μεγάλο. ενήμερωσε για την εξέλιξη..
iperkinitikos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Από τον κινέζο δεν είναι θέμα κόστους ...θέμα χρόνου είναι..μέχρι να έρθει από Κίνα , κανέναν μήνα στην αναμονή.. κι αν δε δουλέψει άντε περίμενε κι άλλον //όταν έρθει θα σας πω τι έγινε...για παρόμοια άλλη περίπτωση Αυτά για τώρα
sil_unique Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 λοιπόν το κατέχω στο συγκεκριμένο, και οι 2 πλακέτες παιζουν το ίδιο με μια λεπτομέρια που κάνει την διαφορά. Αυτή με τα 65W δέχεται τροφοδοτικά και 65 και 90W ενώ αυτή με τα 90 μόνο τα 90άρια τροφοδοτικά. Οταν λέω δέχεται εννοώ ότι κουμπώνει σωστά. Εσύ έχεις τροφοδοτικό με μαύρο βύσμα [90W] που ταιριάζει και στις δύο πλακέτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα