Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κουτί: Phanteks Eclipse P400 ~80€

PSU: Corsair RMx Series 650W ~110€

CPU: i7 6700k ~360€

CPU Cooler: Raijitek Themis ~27€

RAM: HyperX DDR4 16GB ~62€

M/B: Asus Z170-A ~150€ ή Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K4 ~130€ ή Gigabyte Z170X Gaming 3 ~150€ (your choise)

HDD: Seagate 2TB ~75€

GPU: Περιμένεις τη νέα γενιά +περίπου 1 μήνα να πέσουν λίγο οι τιμές, ειδάλλως μπορείς να πας σε μεταχειρισμένη 980 που είναι ένα αρκετά καλό vfm (εννοείται με τουλάχιστον 1-2 χρόνια υπολειπόμενη εγγύηση).

Παρεπιμπτόντως, για 1440p η νέα γενιά θα είναι ίσως καλύτερη. Για την τωρινή καλύτερα amd στα 1440p, είναι πιο vfm.

Edit: Αν θες να κάνεις OC στο CPU σχετικά άμεσα, θα επενδύσεις γύρω στα +50-80€ στην ψύκτρα από τώρα, μην αλλάζεις μετά.

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το ότι του προτείνω 1440p δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει και ως 1080p μέχρι να περάσουν 1 ή 2 χρόνια και πάρει μια 2η GPU. Αλλά και πάλι, με 1 GPU gtx 970 δεν θα έχει θέμα να τρέξει παιχνίδια σε 1440p άλλωστε το αναφέρει ο ίδιος ότι "Από games κυρίως strategy (cities skyline, warhammer etc) - Παίζω και fps αλλά καθαρά για να ξεδίνω - δεν με νοιάζουν τα ms της οθόνης κλπ".

Δεν του πρότεινα 8 gb ram. Του πρότεινα 2x8 (16gb σύνολο). Καλό είναι να διαβάζουμε προσεκτικά τι γράφει ο άλλος πριν τον σχολιάσουμε.

Το PSU που έχει ήδη προτείνει ο ίδιος είναι μια χαρά ακόμα και για ένα SLI. Αυτή η καραμέλα με τα PSUs καλό είναι να σταματήσει. Για μελλοντική βοήθεια μπορείς να βλέπεις το post μου εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/611667-psu-seasonic-x-650-gold-650w-11990-ευρω-e-shop-crazy-sundays/?p=54914404

Οι τιμές στις 1070 και 1080 δεν θα πέσουν μέχρι τον σεπτέμβριο. Αντίθετα, όταν βγουν και οι 1070 σιγά σιγά θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές των 960, 970, 980. Για τα 1600-1640 ευρώ που διαθέτει είναι ανόητο να πάει σε κάρτα γραφικών των 700-1000 ευρώ και σε MB των 150 ευρώ / monitor των 450 ευρώ.

Απο το πρωτο που γραφεις για τις αναλυσεις οθονης καταλαβαινουν και οι υπολοιποι που διαβαζουν ποιος γραφει για να γραφει και ποιος οχι. 1440p και να το γυρισει σε 1080p λεει...

Για τις ram για ξαναδες το link στο σχολιο 11 απο πανω και πες μου που τα ειδες τα 16gb που εγω λεω οτι να ναι(ασχετως αν το ειχες αναφερει πιο πισω στο τελικο build 8gb ram εχεις προτεινει)....

Οσο για το τροφοδοτικο εχεις δικιο ας δωσει καποιος 80-85ευρω για ενα μετριο-καλο Coolermaster bronze και οχι αλλα 20ευρω(σε budget 1600ευρω κιολας)για ενα gold efficiency/fully modular με το καλυτερο after sales support της αγορας και με 10χρονια εγγυηση(παιζει και απο Eshop ενα επισης καλο Seasonic πανω κατω στα ιδια χρηματα).....Και μαλιστα μαρεσει που μας κραζεις κιολας που λεμε τα αυτονοητα....

Τελος ειπαμε εγω γραφω για να ανεβασω τον αριθμο των post και να μην σχολιαζω για να καθομαστε και να διαβαζουμε για 700ευρω για την 1070....

Νομίζω οι 1070 θα κοστίζουν γύρω στα 700 ευρώ ίσως και παραπάνω τον πρώτο καιρό.

Δεν πειραζει να μην γραφουμε εμεις οι ''εξυπνοι ''για να παραπληροφορειτε τον κοσμο εσεις οι καλοι....Ακου 700+ευρω οι 1070.

820 ξεκινανε οι 1080 και το εχουμε πει κιολας και στο αντιστοιχο θεμα αλλα ειπαμε...

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=gtx+1080

Και για το overwatch δεν εχει να μου λεει κατι. Εχω κλεισει ηδη κοντα στις 40ωρες στο παιχνιδι και εχω προσωπικη αποψη για το τι ρολο βαραει το παιχνιδι απο το να εκφερω αποψη μονο και μονο απο λιγο χρονο στην beta,ποσο μαλλον αργοτερα οταν πεσουν και τα updates/patches με ranked/ηρωες/map/modes. Και αν κρινω και απο τους υπολοιπους που συμμετεχουν στο θεμα(και οχι τι λεω εγω και ο φιλος μου ο Βασιλης πχ)οι περισσοτεροι ηδη εχουν σκασει εκατονταδες ωρες στο παιχνιδι ακομα και στην παρουσα φαση του.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απλώς μην ανεβαίνει συνεχώς το κόστος γιατί σαφώς πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο. Είμαι ήδη στα 830 ευρώ για κουτί και αν βάλω και της corsair rmx με το enthoo pro πάω στα 901... Το build του lambis φαίνεται οκ!

Για την κάρτα γραφικών δεν καίγομαι τώρα. Μπορώ να περιμένω και Αύγουστο. Την παίρνω και απο εξωτερικό αν είναι. Αυτό με την Evga μια χαρά φαίνεται. Τιμολόγιο κόβουν άραγε? :P Την οθόνη θα την πάρω μαζί με vga. Απλώς σκεφτόμουν και οι δυο μαζί στα 800 ευρώ. Άρα κρατάμε αυτό ως ποσο περίπου και άλλα τόσα στο κουτί. Άντε να πάω 900 στο κουτί. Πρέπει να παρω και πληκτρολόγιο - ποντίκι - πολύπριζο της προκοπής.

Ως προς κουτι, ωραίο φαίνεται το Enthoo pro Black αλλά υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος να το προτιμήσω έναντι του eclipse p400?

Το Enthoo pro είναι αυτό? http://www.phanteks.com/enthoo-pro.html Γιατί εκεί φαίνεται να έχει τζαμάκι αριστερά ενώ σε skroutz / eshop οχι.

Το μεγάλο μου θέμα είναι τι θα κανω με mobo - cpu. Ram έχει νόημα να πάω στα 2800mhz? (για 6700k). 

Επίσης αυτή δεν είναι καλή? http://www.skroutz.gr/s/7357059/Asrock-Z170-Extreme4.html ?

Δημοσ.

Για κουτί δες και το πανέμορφο κατ εμέ NZXT Source 340.

Την extreme 4 να μην την προτιμήσεις από αυτές που σου έβαλα, όχι.

Btw για extreme ram overclocking μην περιμένεις πολλά από μητρικές αυτού του budget. Πας σε 200€+ για καλό ram oc που δε σου χρειάζεται νομίζω, είναι μόνο για bench.

EDIT: RAM στα 2800MHz δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Με 2133 CAS 14 ή 2400 CAS 15 είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Από μητρικές σε τέτοιο budget θα πας σε ASUS. Η Ζ170-Α μια χαρά είναι αν θες ένα oc μέχρι 4.5Ghz ότι cpu και να σου τύχει. Για παραπανω πας σε pro ή καλύτερη έκδοση. Ποντίκι - πληκτρολόγιο, εκτός του πολύμπριζου φυσικά, άστα για αργότερα.

Δημοσ.

Για πληκτρολόγιο - ποντίκι λίγο δύσκολο για πιο μετά καθώς δεν έχω καν πληκτρολόγιο τώρα :P Οπότε κάτι πρέπει να πάρω σίγουρα :D

Γιατί να πάω σε http://www.skroutz.gr/s/7299789/Asus-Z170-A.html και όχι στην http://www.skroutz.gr/s/7299803/Asus-Z170-Pro-Gaming.html ?

5 ευρώ διαφορά έχουν και η pro-gaming έχει 2 usb παραπάνω. Υπάρχει κάτι που δεν βλεπω?

Δημοσ.

Αν χρειάζεσαι τις 2 extra usb σίγουρα πας στην Pro όπως λες. Είδες και την ASRock που πρότεινα (η οποία είναι και 30€ φθηνότερη) έτσι;

Δημοσ.

Για την pro gaming δεν το κοίταξα και δεν μπορώ λόγω χρόνου τώρα, αλλά η Z170-pro η κανονική, έχει διαφορές με την Z170-A ως προς το pcb και σε κάτι transistor αν θυμάμαι καλα, εκτός από ότι άλλη συνδεσιμότητα extra παρέχει..οπότε τα +10€ είναι για το κερασάκι ας πούμε σε αυτή την κατηγορία μητρικών. Μετά οι τιμές ξεφεύγουν και πάμε στις ROG και σε Deluxe-sabertooth που δεν σου χρειάζονται από ότι έχω καταλάβει.

Δημοσ.

Με βαση αυτα που διαβαζω παντως πιο πισω και εγω ειμαι ψιλο υπερ του i7 6700 με H170 μητρικη αφου γλυτωνει αρκετα χρηματα απο φθηνοτερη μητρικη και επεξεργαστη και αγοραζει και πληκτρολογιο/ποντικι ή οτι αλλο του χρειαζεται(μπορει και καλυτερο Monitor).

Πεταμενα λεφτα ειναι ο i7 6700k με μητρικες Z170 των 150+ευρω και πιο ακριβες Ram αν δεν προοριζεται αν οχι εξ αρχης τοσο αμμεσα το overclock,αφου τα χρηματα καλυτερα να πανε αλλου.

Δημοσ.

Την είδα την asrock. Βασικά έχω δυο θεματάκια. Το πρώτο ψυχολογικό καθώς είμαι λίγο old school και τότε τις asrock τις είχαμε για πεταμού οπότε έχω ψυχολογικό πρόβλημα :P. Το δεύτερο δεν με ικανοποιεί πολύ το audio που έχει. Έχω αυτά http://www.logitech.com/en-roeu/product/speaker-system-z906 και λέω να παω σε https://www.asus.com/Motherboards/Z170-A/ που βλέπω ότι έχει dts support. Σωστή σκέψη?

fulgore δίκιο έχεις βασικά. Απλώς το μηχάνημα θα το κρατήσω και λέω να δώσω αυτά τα 70 ευρώ παραπάνω. Επίσης λογικά στο μέλλον ένας ξεκλείδωτος θα πουλιέται πιο εύκολα?

Δημοσ.

Πεταμενα λεφτα ειναι ο i7 6700k με μητρικες Z170 των 150+ευρω και πιο ακριβες Ram αν δεν προοριζεται αν οχι εξ αρχης τοσο αμμεσα το overclock,αφου τα χρηματα καλυτερα να πανε αλλου.

Ακριβώς αυτό. Γι αυτό και ρώτησα πριν σε ποστ να μας πει ο ts αν όντως θα ασχοληθεί με oc. Έτσι βάζουμε χρήματα σε περιφερειακά ή ότι άλλο χρειαστεί. Το oc βέβαια έχει τα + κ - του, και ο καθένας αποφασίζει τι θα κάνει τώρα, τι θέλει και τι σκοπεύει να κάνει αργότερα με το μηχάνημά του. (Οι ακριβές ram γενικά είναι μια μικρή σπατάλη, εκτός αν γινει καλό oc kαι σε αυτές και bencmark machine.)

Δημοσ.

Εγώ δεν τα θεωρώ καθόλου άχρηστα τα 100€ παραπάνω (ίσως και λιγότερα) για τον 6700k + Ζ170 mobo που του δίνει πολλά extra καλούδια. Από κει και πέρα είναι επιλογές του ts :)

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι τα χρηματα αυτα μπορει να τα δωσει σε καλυτερο monitor(ενα 27ρι πχ)που θα τ ου ειναι και πιο χρησιμο απο οτι η Z μητρικη και ο i7 6700k σε σχεση με τον i7 6700

Δημοσ.

Ας μας πει αν θα ασχοληθεί σίγουρα με οc και μετά όλα είναι μονόδρομος προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με oc άμεσα δεν το βλέπω. Και αυτό γιατί δεν νομίζω να υπάρχει και η ανάγκη να το κάνω. Από εκεί και πέρα επειδή σε ένα χρόνο μπορεί να υπάρξει η ανάγκη θα πάω με δυνατότητα overclocking. Οπότε πάμε για αυτό στα σίγουρα πλέον :)

Για μητρική κατά 99% πάω σε αυτή: http://www.skroutz.gr/s/7299789/Asus-Z170-A.html καθώς έχει οπτική ίνα στην έξοδα και θα βάλω τα ηχεία (logitech z906) εκεί. Από ότι είδα είναι καλύτερο από το να βάλω τα κλασσικά τρια καρφιά.

Επίσης για κουτί νομίζω ότι ερωτεύτικα το nzxt source 340 που είπε ο lambis... Ιδιαίτερα σε μαύρο - μπλε. Τελικός το http://www.e-shop.gr/case-phanteks-enthoo-pro-black-p-PER.812241 έχει τζαμκάκι ή όχι?

Τέλος για ψήκτρα θα πάω με την 212 evo και αν είναι αγοράζω μια καλή υγρόψυξη του χρόνου το καλοκαίρι. 

Άρα:

SSD: Samsung pro 250 (τον έχω)

Σύνολο: 875,98

VGA 970: 450
Σύνολο: 1665,98

Για μνήμη έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε? Καθώς στο skroutz όλοι λένε πάνω από 4 μέρες και στο e-shop έχει 20 ευρώ παραπάνω. Μήπως στα 2600?
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...