pdiomidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Λοιπον σημερα το πρωι ο υπολογιστης εκανε παλι το ιδιο στο boot. Εβγαλα το cd-rom απο πανω, εβγαλα και εβαλα την μπαταρια της μητρικης. Στην συνεχεια ανοιξε και δεν εδινε σημα στην οθονη. μετα απο 1-2 λεπτα που εκλεινα και ανοιγε εδωσε κανονικα αλλα δεν bootαρε παρα μονο στο bios. Αλλαξα μια ρυθμιση εκει που λεει για UEFI και Legacy boot, ηταν επιλεγμενο και τα 2 μαζι. Οταν εβαλα UEFI σκετο δεν εβλεπε τον δισκο ουτε στο bios. Οταν το εκανα Legacy Only τοτε bootαρε κανονικα στα windows. Ακυρο κανει παλι το ιδιο μετα απο λιγη ωρα. Κλεινω ξανα ανοιγω τον υπολογιστη και παιζει. Θα κανω φορματ και θα βαλω εναν αλλο δισκο να δω τι γινετε. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2016 από pdiomidis
La_MoRt Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Φίλε μη τσεκάρεις ποτέ ένα ssd με hdsentinel δε δουλεύει σωστά. Κατέβασε το πρόγραμμα του δίσκου και δες το. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2016 από La_MoRt 1
pdiomidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Φίλε μη τσεκάρεις ποτέ έκανα ssd με hdsentinel δε δουλεύει σωστά. Κατέβασε το πρόγραμμα του δίσκου και δες το. Κατεβασα το δικο του προγραμματακι που τσεκαρει δισκους. Εχω αυτα τα δεδομενα. imgurl Επισης πηγα να δω για firmware update, στο site δινει το 580 σαν τελευταιο και ο δισκος εχει το 608. Βλεπω ομως επισης και αυτο εδω στην διαχειρηση δισκων. Μηπως επρεπε να ειναι σαν uefi και οχι σαν ntfs ο δεσμευμενος χωρος για τα windows;
La_MoRt Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 το uefi έχει 4 partitions όχι 2 και δεν έχει να κάνει με το ntfs μη τα μπερδεύεις αυτά. Το ένα είναι τρόπος εγκατάστασης λειτουργικό συστήματος και το άλλο είναι πρωτόκολλο διαμόρφωσης σκληρού δίσκου. Η μια λύση είναι αυτή που προτείνεις για να δεις αν φταίει ο δίσκος που μπορεί να είναι και ο φταίχτης καθόλου απίθανο και η άλλη όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω να δοκιμάσεις τον SSD σε άλλο σύστημα να δεις τί γίνεται. Έχεις κάνει και BIOS update; 1
pdiomidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 το uefi έχει 4 partitions όχι 2 και δεν έχει να κάνει με το ntfs μη τα μπερδεύεις αυτά. Το ένα είναι τρόπος εγκατάστασης λειτουργικό συστήματος και το άλλο είναι πρωτόκολλο διαμόρφωσης σκληρού δίσκου. Ναι η αληθεια οτι με μπερδευουν λιγα αυτα, μηπως αν γινει εγκατασταση με διαμορφωση uefi ,στον δισκο,των windows;
La_MoRt Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δε παίζει ρόλο στο πρόβλημα σου αυτό το κομμάτι. Εσένα άλλο είναι το πρόβλημα και δε παίζει σωστά ο δίσκος, για αυτό σε ρώτησα για BIOS updat. 1
pdiomidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Δε παίζει ρόλο στο πρόβλημα σου αυτό το κομμάτι. Εσένα άλλο είναι το πρόβλημα και δε παίζει σωστά ο δίσκος, για αυτό σε ρώτησα για BIOS updat. Εχει το τελευταιο bios η μητρικη. Εχει μεινει να κανω φορματ και ενα hard reset στην μητρικη ολα τα αλλα τα εχω κανει δεν ξερω τι γινετε. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2016 από pdiomidis
La_MoRt Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Έχει αναφερθεί ξανά αλλά δε θυμάμαι αν το έχεις τσεκάρει, άλλαξες sata cables; Μετά μένει ο controller να τα έχει παίξει και να κάνει τα δικά του. 1
mixalis95320 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Το κακο ειναι οτι δεν εχει και δευτερο δισκο, θα βοηθουσε πολυ να βγαλουμε συμπερασμα. 2
pdiomidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Έχει αναφερθεί ξανά αλλά δε θυμάμαι αν το έχεις τσεκάρει, άλλαξες sata cables; Μετά μένει ο controller να τα έχει παίξει και να κάνει τα δικά του. Τα εχω κανει ολα αυτα, και ειναι ολα καινουρια καλωδια μητρικη ολα, πολυ περιεργο να τα επαιξαν απο τωρα. Το κακο ειναι οτι δεν εχει και δευτερο δισκο, θα βοηθουσε πολυ να βγαλουμε συμπερασμα. Εχω εναν δευτερο δισκο αυτην την στιγμη σατα 2 πιο παλιο θα δοκιμασω να βαλω windows σε εκεινον. Παμε παλι απο την αρχη, η μητρικη δεν εχει το τελευταιο bios. Μπαινω στο uefi setup κατεβαζει μεσω internet το τελευταιο βιοσ κανει bios update ξανα ανοιγει και μου λεει να βαλω το ιδιο cap file για να τελειωσει η εγκατασταση του τελευταιου bios. Του δινω το τελευταιο bios cap αρχειο απο ενα στικακι και λεει οτι δεν αναγνωριζετε αυτη η μορφη. Τωρα δεν μπορω να κανω τιποτα γενικα αν δεν φτιαξω αυτο πρωτα.
mixalis95320 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Τα εχω κανει ολα αυτα, και ειναι ολα καινουρια καλωδια μητρικη ολα, πολυ περιεργο να τα επαιξαν απο τωρα. Εχω εναν δευτερο δισκο αυτην την στιγμη σατα 2 πιο παλιο θα δοκιμασω να βαλω windows σε εκεινον. Παμε παλι απο την αρχη, η μητρικη δεν εχει το τελευταιο bios. Μπαινω στο uefi setup κατεβαζει μεσω internet το τελευταιο βιοσ κανει bios update ξανα ανοιγει και μου λεει να βαλω το ιδιο cap file για να τελειωσει η εγκατασταση του τελευταιου bios. Του δινω το τελευταιο bios cap αρχειο απο ενα στικακι και λεει οτι δεν αναγνωριζετε αυτη η μορφη. Τωρα δεν μπορω να κανω τιποτα γενικα αν δεν φτιαξω αυτο πρωτα. δωσε μου λιγο το λινκ που κατεβασες το bios αν μπορεις. Υ.Γ. μερικα bios πρεπει να τα κανεις rename + ισως να θελει και το στικακι φορματ σε fat 32. Και εγω ειχα θεμα με bios update σε asus mobo. 1
pdiomidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 δωσε μου λιγο το λινκ που κατεβασες το bios αν μπορεις. Υ.Γ. μερικα bios πρεπει να τα κανεις rename + ισως να θελει και το στικακι φορματ σε fat 32. Και εγω ειχα θεμα με bios update σε asus mobo. http://www.asus.com/us/Motherboards/H110M-A/HelpDesk_Download/ το κατεβασα αλλα δεν το διαβαζε απο στικακι ουτε απο το δισκο (λογικο γιατι ο δισκος ειναι ντφσ) Το update λοιπον το εκανα στο uefi μενου μεσω ιντερνετ, δηλαδη βρηκε απο μονη της η μητρικη το καινουριο update το ξεκινησε και μολις εκανε restart μου ζητησε το cap file το οποιο δεν αναγνωριζει. Κανω ενα στικακι fat32 τωρα να βαλω μονο αυτο το αρχειο μεσα να δω αν θα το διαβασει.
mixalis95320 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 http://www.asus.com/us/Motherboards/H110M-A/HelpDesk_Download/ το κατεβασα αλλα δεν το διαβαζε απο στικακι ουτε απο το δισκο (λογικο γιατι ο δισκος ειναι ντφσ) Το update λοιπον το εκανα στο uefi μενου μεσω ιντερνετ, δηλαδη βρηκε απο μονη της η μητρικη το καινουριο update το ξεκινησε και μολις εκανε restart μου ζητησε το cap file το οποιο δεν αναγνωριζει. Κανω ενα στικακι fat32 τωρα να βαλω μονο αυτο το αρχειο μεσα να δω αν θα το διαβασει. Aλλαξε ονομα στο αρχειο σε H110MA.CAP και try again. θα το διαβασει πιστευω ετσι.
pdiomidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Aλλαξε ονομα στο αρχειο σε H110MA.CAP και try again. θα το διαβασει πιστευω ετσι. οχι δεν δουλευει. περιμενω να δοκιμασω ενα αλλο στικακι που κανω φορματ τωρα σε φατ 32 μηπως ειναι μαπα αυτο
mixalis95320 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 οχι δεν δουλευει. περιμενω να δοκιμασω ενα αλλο στικακι που κανω φορματ τωρα σε φατ 32 μηπως ειναι μαπα αυτο ποσα GB ειναι το στικακι? υπαρχει ενα οριο το οπιο δεν θυμαμαι τωρα ποσο ειναι, αν ειναι μεγαλο δεν θα το διαβασει καν. πανε σε fat 16 αν μπορεις και πες μας τι γινεται, αλλιως γραψτο σε cd to αρχειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα