Προς το περιεχόμενο

Srt αρχείο υποτίτλων δεν διαβάζεται στα linux mint.


dr_papas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, όπως αναφέρει και ο τίτλος του παρόντος θέματος δεν μπορώ να διαβάσω αρχείο υποτίτλων στα limux mint. Εχω δοκιμάσει όλες τις κωδικοποιήσεις για ελληνικά που έχει ακόμα και το utf-8 αλλά μόλις πάει να το σώσει βγάζει ένα κόκκινο πλαίσιο που λέει ότι η κωδικοποίηση απέτυχε.

 

2016_06_08_18_56_05.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως λεει και το μηνυμα, καποιος χαρακτηρας καπου στο κειμενο, δεν μπορει να μετατραπει στην κωδικοποιηση που θες, γιαυτο δεν μπορει να αποθηκευτει το αρχειο. Συνηθως ειναι κατι τετοιες χαζομαρες

 

 

Εκτος απο το να βρεις αλλο αρχειο, μπορεις να βαλεις το geany και να ανοιξεις το αρχειο με αυτο. Σου λεει σε ποια σειρα ειναι ο προβληματικος χαρακτηρας οταν παει να το αποθηκευσει, οποτε εσυ απλα πας εκει και τον αλλαζεις. Εγω τους σβηνω. Για να αλλαξεις την κωδικοποιηση στο geany πας document > set encoding και επιλεγεις αναλογα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άνοιξε τον υπότιτλο srt ως απλό κείμενο. Κατά προτίμηση με open office, libre office.... καλό επεξεργαστη κειμένου.

 

Αν δε το διαβάσουν αυτοί, έχεις κατεβασει χαλασμένο υπότιτλο. Δοκίμασε άλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά δεν βγάζω άκρη ούτε με το geany διορθώνω τη μία γραμμή μου βγάζει στην άλλη δεν κάνω δουλεία έτσι! Το θέμα είναι ότι έχοντας δοκιμάσει και ubuntu κανά δίμηνο τώρα δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τους υποτιτλους.


Πρεπει να ορισεις και στον εκαστοτε player το encoding που θες. Vlc δεν εχω για να σου πω, αλλα σιγουρα υπαρχει στα options. Aν θες να σου πω για smplayer :P

Δοκίμασα και τα encoding στον vlc και τα ίδια βγάζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον smplayer: options > preferences > subtitles (αριστερα) > default subtitle encoding > modern greek iso-8859-7 ή modern greek windows cp1253.

 

Αν ειναι πολλα αυτα που εχεις να αλλαξεις στο geany, χρησιμοποιησε την αντικατασταση (search > replace) και βαλε στο πανω κουτακι τον προβληματικο χαρακτηρα και απο κατω κενο (spacebar).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει αλλά δεν κάνει κατι.


Κατέβασα αρκετούς και διάφορους και άλλου τους διαβάζει κανονικά και άλλους όχι. Λίγο το κακό, έτσι και αλλιώς εγώ χρειάζομαι το pc για να δώ αν είναι συγχρονισμένοι σωστά, στην τηλεόραση βλέπω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...