Προς το περιεχόμενο

Silent PC

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όντας στην αναμονή για τις νέες GPU προσπαθώ να καταλήξω σε parts για ένα όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο pc. Έχω καταλλήξει στα εξής και θα ήθελα τη γνώμη σας:

• Μητρική θα έχω την ASUS H170 pro gaming με i5 6600 cpu (ποιότητα, εξαιρετικός ήχος, δεν θέλω o/c)
  • Κουτί το Corsair 400Q  (http://www.corsair.com/en/carbide-series-quiet-400q-compact-mid-tower-case)
  • Αγορά μόνο SSD, όχι HDD
  • Δεν βάζω DVD player (α ρε Steve πόσο μπροστά ήσουν). Έχω ένα external από παλιά
  • Αγορά ενός επιπρόσθετου fan corsair AF140 για μπροστά για να βάζει μέσα αέρα (του κουτί έχει ήδη ένα μπροστά 140mm και ένα πίσω 120mm)
  • PSU το σχετικά αθόρυβο Corsair RMx 650W

1) Ποιό αθόρυβο ανεμιστήρα θα προτείνατε για τη CPU ώστε να χωρά στο κουτί και να μην μπλοκάρει το flow του αέρα από μπροστά προς τα πίσω;

2) Θα προτείνατε κάποιο άλλο ανεμιστηράκι για μπροστά, από το AF 140 που επέλεξα;

3) Εσείς θα βάζατε δεύτερο ανεμιστηράκι μπροστά (στη λογική ότι ψύχει περισσότερο το εσωτερικό του κουτιού και επομένως τα ανεμιστηράκια της gpu και της cpu θα δουλεύουν σε λιγότερες στροφές)

4)Θα προτείνατε κάτι άλλο στην παραπάνω υλοποίηση; Το budget είναι στα μεγέθη της παραπάνω υλοποίησης. Δεν με ενδιαφέρει να καταψύξω τη CPU!!

Ευχαριστώ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα εγω δε θα επερνα καν αυτο το κουτι αλλα τεσπα...

οποιο κουτι και να παρεις και μονο οτι δε θα εχει δισκους θα ειναι αθορυβο αρκει να βαλεις σχετικα καλους ανεμιστηρες και να δουλευουν σε χαμηλες στροφες ειτε μεσω του βιος στη μητρικη ειτε μεσο κοντρολερ...

κοιτα το κορσαιρ οκ αθορυβο "σχετικα" παντα σε χαμηλες στροφες...αλλα απο ποιοτητα κατασκευης και παρελκομενα σε σχεση με τι τιμη του δεν αξιζει...εχω παρει ενα και ο μονος λογος ηταν γιατι ειναι το μοναδικο με μωβ λεντ...και παλι δεν ειναι και απο τα καλυτερα λεντ που πεζουν αλλα το χρωμμα ειναι οκ...

καλυτερα να παρεις κανα phantek διαλεξε οποιο θες απο αυτα με λεντ οχι χωρις...

παρολο που δε λεει τπτ ιδιαιτερο το λεντ του..εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και εχτρα προεκταση μεσα με μονομενα καλωδιακια κλπ και καουτσουκ στης ακρες...

http://www.e-shop.gr/ypologistes-case-modding-fans-phanteks-140mm-list?table=PER&category=%C1%CD%C5%CC%C9%D3%D4%C7%D1%C1%D3+%CA%CF%D5%D4%C9%CF%D5&filter-8259=1&filter-2403=1

βασικα εγω δε θα επερνα καν αυτο το κουτι αλλα τεσπα...

οποιο κουτι και να παρεις και μονο οτι δε θα εχει δισκους θα ειναι αθορυβο αρκει να βαλεις σχετικα καλους ανεμιστηρες και να δουλευουν σε χαμηλες στροφες ειτε μεσω του βιος στη μητρικη ειτε μεσο κοντρολερ...

κοιτα το κορσαιρ οκ αθορυβο "σχετικα" παντα σε χαμηλες στροφες...αλλα απο ποιοτητα κατασκευης και παρελκομενα σε σχεση με τι τιμη του δεν αξιζει...εχω παρει ενα και ο μονος λογος ηταν γιατι ειναι το μοναδικο με μωβ λεντ...και παλι δεν ειναι και απο τα καλυτερα λεντ που πεζουν αλλα το χρωμμα ειναι οκ...

καλυτερα να παρεις κανα phantek διαλεξε οποιο θες απο αυτα με λεντ οχι χωρις...

παρολο που δε λεει τπτ ιδιαιτερο το λεντ του..εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και εχτρα προεκταση μεσα με μονομενα καλωδιακια κλπ και καουτσουκ στης ακρες...

http://www.e-shop.gr/ypologistes-case-modding-fans-phanteks-140mm-list?table=PER&category=%C1%CD%C5%CC%C9%D3%D4%C7%D1%C1%D3+%CA%CF%D5%D4%C9%CF%D5&filter-8259=1&filter-2403=1

Γιατί δεν θα έπερνες αυτό το κουτί;

Γιατί δεν θα έπερνες αυτό το κουτί;

γιατι ειναι πολυ κλειστο απο παντου και δεν θα εχει καλο airflow γενικα ουτε στους δισκους ουτε στο τροφοδοτικο...

και αν το ανοιξεις απο πανω για να βαλεις και πανω τοτε χανει και το selling point που ειναι το "silent" εννοειτε...

και σε αυτη τι τιμη μπορεις να παρεις ενα phantek που θεωρω πολυ ποιο ομορφο και καλοσχεδιασμενο για να βαλεις οτι θες μεσα...

http://www.e-shop.gr/case-phanteks-enthoo-pro-m-midi-tower-black-acrylic-window-p-PER.816371

και πεζουν και αλλα φυσικα αλλα οκ το κουτι ειναι και θεμα γουστου οποτε οτι νομιζεις κανεις....

βασικα νομιζα δεν το εχεις παρει ακομα...οποτε ξεχνατα αυτα...

στο θεμα μας τοτε...βαλε αμα θες ανεμιστηρακια μονο δες πως θα τα συνδεσεις κλπ πριν παρεις οτιδηποτε..

η καλυτερη λυση θα ηταν ενας κοντρολερ αλλα βλεπω δεν εχει drive το κουτι ...χμμ..

τεσπα ιδανικα βαζεις αλλο ενα 14αρι μπροστα σιγουρα...και κανονικα θελει και κανενα πανω...αλλα τωρα τι να σου πω...γιατι με το 12αρι μονο πισω δε φτανει για να βγαλει ολο το ζεστο αερα απο μεσα...

γιατι ειναι πολυ κλειστο απο παντου και δεν θα εχει καλο airflow γενικα ουτε στους δισκους ουτε στο τροφοδοτικο...

και αν το ανοιξεις απο πανω για να βαλεις και πανω τοτε χανει και το selling point που ειναι το "silent" εννοειτε...

και σε αυτη τι τιμη μπορεις να παρεις ενα phantek που θεωρω πολυ ποιο ομορφο και καλοσχεδιασμενο για να βαλεις οτι θες μεσα...

http://www.e-shop.gr/case-phanteks-enthoo-pro-m-midi-tower-black-acrylic-window-p-PER.816371

και πεζουν και αλλα φυσικα αλλα οκ το κουτι ειναι και θεμα γουστου οποτε οτι νομιζεις κανεις....

Σεβαστό αυτό που λες αλλά το έχεις δει να συμβαίνει; Γιατί σχεδόν όλα τα κουτιά είτε είναι κλειστά μπροστά είτε έχουν πορτάκι. Τονίζω ότι δεν με ενδιαφέρει το o/c.

Σεβαστό αυτό που λες αλλά το έχεις δει να συμβαίνει; Γιατί σχεδόν όλα τα κουτιά είτε είναι κλειστά μπροστά είτε έχουν πορτάκι. Τονίζω ότι δεν με ενδιαφέρει το o/c.

ε οχι και ολα αλλα τεσπα...και οκ μια χαρα θα εισαι δε το ειπα γιαυτο..ελεγα αν δεν ειχες παρει οτι μπορεις να βρεις και κατι αλλο με καλυτερο αιρφλοου κλπ .....

η μητρικη σου ποσες θεσεις εχει για ανεμιστηρες ?

και για ψυχτρα και εβο 212 μπορεις να βαλεις αν θες..

και αυτη ειναι καλη επισης... 

https://www.skroutz.gr/s/1932428/Scythe-Katana-4.html?keyphrase=SCYTHE+SCKTN-4000+KATANA+4

και πεζουν και κανα δυο αλλες στο 30ε περιπου αλλα δε της θυμαμαι..εχω δει που της προτεινουν σε αλλα ποστ ...

νομιζω μια ειναι αυτη...

https://www.skroutz.gr/s/4314723/Raijintek-Themis.html

ε οχι και ολα αλλα τεσπα...και οκ μια χαρα θα εισαι δε το ειπα γιαυτο..ελεγα αν δεν ειχες παρει οτι μπορεις να βρεις και κατι αλλο με καλυτερο αιρφλοου κλπ .....

η μητρικη σου ποσες θεσεις εχει για ανεμιστηρες ?

Thanks! Δεν έχω πάρει ακόμα, αλλά με φοβίζει το γεγονός πως αυτό που προτείνεις, αν και όμορφό, είναι ανοιχτό μπροστά και πάνω (δηλαδή θόρυβος).

Thanks! Δεν έχω πάρει ακόμα, αλλά με φοβίζει το γεγονός πως αυτό που προτείνεις, αν και όμορφό, είναι ανοιχτό μπροστά και πάνω (δηλαδή θόρυβος).

στο ξαναλεω...αναλογως τα πραγματα που θα βαλεις..π.χ ανεμιστηρες..και το πως θα τους βαλεις..αμα δουλευουν μαξ φυσικα θα εχεις θορυβο...αμα βαλεις ενα κοντρολερ π.χ η τους βαλεις πανω στη μητρικη και τους ρυθμισεις δε θα εχεις...

εμενα π.χ το κουτι μου το ανοιγεις και νομιζεις οτι εισαι σε εκκλησια στο δωματιο...

ενα τακ παραπανω θορυβο εχω στα παιχνιδια και αυτο λογο του τροφοδοτικου...με αυτο που λες να παρεις δε θα εχεις καθολου ουτε και απο εκει...

αν δεν το εχεις παρει ακομα τοτε εγω σου λεω να το ψαξεις καλυτερα...σε αυτα τα λεφτα πεζουν πολυ ποιο ομορφα και καλυτερα κουτια..

ιδικα αν προοριζεται για κανα γραφειο τπτ και το βλεπεις... 

και ειμαι και εγω μυστηριος με το θεμα ηχου γιαυτο και ξηλωσα και τους σκληρους μου που ηταν ολη η βαβουρα...

ε τωρα τι να σου πω αμα περιμενεις να μην ακους και κιχ ε αυτο ειναι σχεδον αδυνατο...

για εμενα τσιμπας ενα καλο κουτακι η αυτο που σου ειπα...βαζεις και ενα κοντρολερ και εισαι κομπλε...οταν δεν πεζεις τα χαμηλωνεις οσο θες...η τα κλεινεις κιολας αμα θες εντελως...ιδικα το χειμωνα π.χ ... και οταν πεζεις ανεβαζεις στροφες επισης οσο θες ....

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ο controller τι είναι; Μπαίνει σε pci? θυμάμαι παλιά είχα μια ψύκτρα που είχε επιλογέα στροφών. Πι σύγχρονες ψύκτρας έχουν ή πρέπει να αναφέρεται;

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ο controller τι είναι; Μπαίνει σε pci? θυμάμαι παλιά είχα μια ψύκτρα που είχε επιλογέα στροφών. Πι σύγχρονες ψύκτρας έχουν ή πρέπει να αναφέρεται;

fan controller λεω...οχι στο ντραιβ μπενει...

https://www.skroutz.gr/c/675/case-panels.html?from=catspan&keyphrase=fan+controller

με αυτο μπορεις να ρυθμιζεις της στροφες στους ανεμιστηρες..μονο ψαχτο πριν επιλεξεις καποιο...

φυσικα υπαρχουν και αλλοι τροποι οπως ειπα..ειτε απο το βιος της μητρικης αναλογως παντα..

ειτε με ανταπτορες που κοβουν τα βολτ κλπ ωστε να δουλευουν σε χαμηλοτερες στροφες...

ιδανικο ομως ο κοντρολερ που κανεις οτι θες...

Το AF140 το πήρα τις προάλλες. Απλά τραγικό. Πάρε το αντίστοιχο 12αρι. Αν θες 14αρι πάρε το Fractal.

http://www.skroutz.gr/s/7058026/Fractal-Design-Silent-Series-R3-140mm.html

• Like 1

Το AF140 το πήρα τις προάλλες. Απλά τραγικό. Πάρε το αντίστοιχο 12αρι. Αν θες 14αρι πάρε το Fractal.

http://www.skroutz.gr/s/7058026/Fractal-Design-Silent-Series-R3-140mm.html

συμφωνω για το af αλλα αμα ειναι να δωσει κανα 15αρι κοντα για το φρακταλ νομιζω καλυτερο γενικα το φαντεκ που προτινα...

ειναι ποιο ποιοτικο με καλυτερα παρελκομενα και καλυτερο αιρφλοου...

συμφωνω για το af αλλα αμα ειναι να δωσει κανα 15αρι κοντα για το φρακταλ νομιζω καλυτερο γενικα το φαντεκ που προτινα...

ειναι ποιο ποιοτικο με καλυτερα παρελκομενα και καλυτερο αιρφλοου...

Τραγικά είναι και τα Phanteks. Έχω πάρει κανα δυο από αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...