Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα χρειαζεται να στησω ενα δικτυο για να εχω ιντερνετ και στο μαγαζι αλλα παραλληλα να εχω και μια καμερα για να βλεπω τι γινεται αν χτυπησει κανας συναγερμος..

Απο το σπιτι εχω το ρουτερ και μεχρι να βγω μπαλκονι ειναι γυρω στα 15 μετρα και απο εκει μεχρι το μαγαζι εχουμε 800-1000 μετρα με μονο εμποδιο ενα σπιτι διοροφο το οποιο θα παρεμβαλεται στην μεση..αφου φτανουμε στο μαγαζι θελω με καποιο τροπο να εχω και μια καμερα η οποια θα ειναι σε αποσταση 10 μετρα αλλα αν γινεται να εχω και εκπομπη ασυρματου σηματος να μπαινω κανα ιντερνετ με το κινητο..

Μπορει καποιος να μου πει τι υλικα θα χρειαστω (αναλυτικα βημα βημα) και ενα πλανο περιπου πως θα γινει η συνδεση?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Τη κάμερα στα δέκα μέτρα... πού θα τη στηρίξεις? Από που θα πάρεις ρεύμα?

απο καποια μπριζα εσωτερικα του μαγαζιου εκτος αν υπαρχει και αλλος τροπος

Δημοσ.

Ακόμα και αν μπορείς να στηρίξεις τη κάμερα εκεί που θες και καλύπτει τον χώρο σου θα σε κόβει το ενδιάμεσο σπίτι στο ασύρματο δίκτυο.

Δημοσ.

και για μενα πιο ευκολο και οικονομικά εφικτό ειναι να βαλεις μια φθηνή συνδεση ιντερνετ στο μαγαζί με 15€ το μηνα π.χ.

Η συνδεση που ζητας για να λειτουργήσει σωστα θα κοστίσει πολυ περισσότερο απο 3-4 έτη συνδεσης ιντερνετ

Δημοσ.

Μακράν οικονομικότερη λύση είναι η ασύρματη ζεύξη των 2 θέσεων. Με περίπου 120-140€ έχεις αξιόπιστη λύση για πάντα. Ακόμη και η οικονομικότερη σύνδεση ADSL (π.χ. 15€) κοστίζει τον χρόνο 180€. Κάντε τις πράξεις για να δούμε τι είναι το συμφέρον.

Όμως, για να δουλέψει σωστά η ασύρματη ζεύξη χρειάζεται καθαρή οπτική επαφή. Χωρίς αυτήν κανείς δεν είναι βέβαιος αν θα επιτευχθεί και πόσο καλά θα παίζει.

Από την ταράτσα των 2 κτιρίων, αν σηκωθεί ένας ιστός (έως 4 μέτρα), δεν μπορεί να ξεπεράσουν το ενδιάμεσο εμπόδιο και να έχουν οπτική επαφή;

• Like 1
Δημοσ.

Μακράν οικονομικότερη λύση είναι η ασύρματη ζεύξη των 2 θέσεων. Με περίπου 120-140€ έχεις αξιόπιστη λύση για πάντα. Ακόμη και η οικονομικότερη σύνδεση ADSL (π.χ. 15€) κοστίζει τον χρόνο 180€. Κάντε τις πράξεις για να δούμε τι είναι το συμφέρον.

Όμως, για να δουλέψει σωστά η ασύρματη ζεύξη χρειάζεται καθαρή οπτική επαφή. Χωρίς αυτήν κανείς δεν είναι βέβαιος αν θα επιτευχθεί και πόσο καλά θα παίζει.

Από την ταράτσα των 2 κτιρίων, αν σηκωθεί ένας ιστός (έως 4 μέτρα), δεν μπορεί να ξεπεράσουν το ενδιάμεσο εμπόδιο και να έχουν οπτική επαφή;

Ναι μπορει με ποιο πιθανο να σηκωσω τις δυο κεραιες για να υπαρχει οπτικο πεδιο αναμεσα τουε..αρα τι χρειαζεται να παρω?

Δημοσ.

Καταρχήν θέλεις 2 ίδια εξωτερικά ΑΡ για την ασύρματη ζεύξη. Κανονικά για καθαρή οπτική επαφή θέλουμε κάποιες κατευθυντικές κεραίες με όσο το δυνατόν στενότερη δέσμη εκπομπής. Όμως στην δικιά σου περίπτωση αν δεν καταφέρεις να έχεις καθαρή οπτική επαφή, καλύτερα είναι η κεραία να έχει φαρδύτερη δέσμη εκπομπής, ώστε μέσω ανακλάσεων να επιτευχθεί η ζεύξη.

Προσωπικά προτιμώ συσκευές της Ubiquitι, αλλά και οι αντίστοιχες της TP-Link είναι καλές.

Στο σπίτι το ένα ΑΡ θα συνδεθεί ενσύρματα με καλώδιο δικτύου στον router για να στείλει ασύρματα το Internet.

Στο μαγαζί αντίστοιχα το ΑΡ, θα λαμβάνει και θα το φέρνει με καλώδιο δικτύου εντός του χώρου. Λογικά θα πρέπει να συνδεθεί σε κάποιο PC, αλλά αν θέλεις να συνδέονται και άλλες συσκευές ή/και ασύρματες, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα εσωτερικό switch και ΑΡ. Αυτό κάλιστα μπορεί να είναι ένα modem/router που σου έχει ξεμείνει εφεδρικό από κάποιον πάροχο.

Πέραν αυτών θα χρειαστείς καλώδιο UTP για όσα μέτρα χρειαστεί και τα υλικά στήριξης των ΑΡ.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θελω και εγω την γνωμη σας

Ubiquiti NanoStation Loco M2   Η TP-LINK TL-WA7210N Θελω απλα να λαμβανω σημα απο τον αδελφο μου που ειναι στο 1 οροφο και εγω τρειτο
Δημοσ.

Ή καλύτερη λύση είναι να περάσετε εξωτερικό καλώδιο utp.

Όσον αφορά την ασύρματη ζεύξη, με μόνο ένα ΑΡ κανείς δεν είναι σίγουρος αν και πόσο καλά θα παίξει. Παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες.

Προτιμώ συσκευές της Ubiquity αλλά και με το TP-Link δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...