Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι σε φάση αγοράς νέου PC .

Το pc θα χρησιμοποιηθεί καθαρά για χημικές προσομοιώσεις . 

Προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν : Aspen hysys, autodcad , matlab , και γενικά excel word power point.

Βασικό στοιχειό είναι το pc να κάνει σωστά την δουλειά του για τα παράπανω  , αν γίνεται να είναι όλα από ένα μαγαζί η έστω από 2 και τέλος να είναι αναβαθμίσημο . Να μπορώ να του βάλω  αργότερα μια κάρτα γραφικών καλή άμα θελήσω να παίζω και κανένα παιχνίδι ..

Αν η κάρτα γραφικών βοηθάει και στα  προγραμματα και ως συνεπεία θα πρέπει να αγορασθεί . κάλο θα ήταν να επιλεχθεί μια κάρτα που να παίζει κάνα παιχνιδάκι σε 720 p η 1080i . 

πληκτρολόγια ποντίκια και οθόνη έχω ..

budget δεν ορίζω άλλα κάλο θα ήταν να κυμανθούμε σε νορμάλ πλαίσια για κάτι αξιόλογο για αυτά που θέλω να κάνω. 

Ευχαριστώ εκ των πρότερων .

Δημοσ.

Καταρχήν δεν αναφέρεις το ποσό που διαθέτεις και δεν μπορεί να απαντηθεί το ερώτημά σου (υπάρχει σχετική φόρμα).

Για cpu, m/b, ssd κλπ θα σου γράψουν άλλοι που τα ξέρουν καλύτερα, εγώ θα σου έλεγα να ελέγξεις τί προγράμματα θα χρησιμοποιήσεις πριν προβείς σε αγορά.

Αυτά καθορίζουν εν πολλοίς την αγορά σου: τί κώδικα θα τρέχεις ; θα χρησιμοποιείς έναν ή περισσότερους πυρήνες (multithreading) ;

Αν θα τρέχεις εφαρμογές multithreading τότε ένας i5-i7 θα σε καλύψει*. Αν όμως δεν τρέχεις προγράμματα multithreading και θέλεις υψηλές ταχύτητες τότε πας για υψηλό single core performance - θα σου πρότεινα να δώσεις όσα περισσότερα μπορείς για έναν xeon...

...o οποίος xeon δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά οποτε πρέπει να πάρεις από την αρχή και μια κάρτα γραφικών.

* όσο μπορεί να σε καλύψει ένα home pc σε τέτοιες εφαρμογές.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου .  

Το pc  το θέλω για να χρησιμοποιώ τα προγράμματα που ανέφερα και στο αρχικό ποστ μου . Θα κάνω πράγματα πάνω σε αυτά άλλα σε πιο χάλαρο - πειραματικό επίπεδο  .  Το κανονικό σύστημα είναι στην δουλειά οπότε είμαι καλυμμένος με τον εξοπλισμό εκεί  .

Για να πω την αλήθεια γλυκοκοιτάω  κάτι σε i5 6500 και γιατί όχι ακόμα και για κανέναν  a m d fx  αν είναι ΟΚ ? για ακόμα καλύτερο budget ..  

Γενικά γύρω στα 500 να κινήσουμε το νήμα 

Δημοσ.

Για να σου απαντήσουν και άλλοι θα πρέπει να συμπληρώσεις την Link.png Site: φόρμα πρώτα.

Εγώ προτίμησα intel γιατί έχει καλύτερο single core perf από την amd. Μια χαρά οκ είναι και οι amd.

Με 500ε νομίζω ότι βγαίνει σύστημα με i5.

Στην θέση σου θα πήγαινα σε έναν i3 χωρίς κάρτα γραφικών τώρα και γραφικά μετά το καλοκαίρι γιατί θα υπάρξει μείωση τιμών λογω νεών κυκλοφοριών (αυτό περιμένω και εγώ).

Δημοσ.

το θεμα ειναι ποσο βαρυα ειναι τα προγραμματα που τρεχεις.

στη δουλεια που τρεχετε προσομοιωσεις τι συστημα εχετε? τρεχει καλα εκει?

ειναι πολυ βασικο αυτο που σου λεω. Προσομοιωσεις στη χημεια καναν και πριν 20 χρονια με pentium 1, προσομοιωσεις κανουν και τωρα με supercomputers σε χιλιαδες επεξεργαστες παραλληλα. Μπορει δηλαδη να παρεις τον καλυτερο ι7 και παλι σε καποια βαρυα προσομοιωση να κανει ωρες, μπορει και να παρεις κανα celeron και να τρεχει η προσομοιωση σε 5 δευτερολεπτα. Δωσε μας ενα μετρο σγκρισης με τον υπολογιστη στη δουλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά για matlab και autocad τρεχεις μια χαρα σε i5 - i7 . Το ζητημα είναι η απαίτηση σε αυτά. Μια απλη σχετικά προσομοιωση μπορεί να διαρκέσει ωρες ( η και μέρες) αν υπολογισεις τον όγκο των δεδομένων. Οπότε αν θες κατι αποκλειστικά για αυτό θα πας σε Xeon , οπου μπορεις να παίξεις με παλιες μητρικες απο Server και να κουμπώσεις 2 xeon για οικονομία χρημάτων.

Δημοσ.

αν μιλαμε για προσομοιωσεις που χρειαζονται μερες σε συστημα ι5-ι7 τοτε ειναι πιο συμφερον να κοιταξει cloud computing λυσεις που με καποιο κοστος θα εχει προσβαση σε υπερυπολογιστικα συστηματα που κανουν την ιδια δουλεια σε λιγα λεπτα ή μερικα δευτερολεπτα.

το θεμα ειναι να απαντησει ο ιδιος τι αναγκες σε υπολογιστικη ισχυ εχουν οι προσομοιωσεις που τρεχει.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα! Ευχαριστω για τις απαντήσεις και συγνώμη για την απουσία .

Για να δώσω λίγο φως στα πράγματα το pc στο σπίτι το θέλω για χαλαρές καταστάσεις . Οι προσομοιώσεις θα είναι σύντομες και μικρές ( Μια στήλη πυρόλυσης , μια στήλη κενού και διαφορά άλα άπλα πραγματάκια ) . Η βασική δουλειά γίνεται στο εργαστήριο - δουλειά .

παίζουμε δηλαδή σε μικροαλλαγές και μικρά project . 

Τα pc στην δουλειά είναι πολύ τραβηγμένες καταστάσεις  ιδιαίτερα στο  main system οπού μιλάμε για 1152 cores.   

Για να ανακεφαλαιώσουμε θέλω ένα pc  που να μπορώ να κάνω αξιοπρεπώς τα παραπάνω σε μικρή βέβαια έκταση , να μπορεί να μπει αργότερα μια κάρτα γραφικών καλή ενδεχομένως και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αναβαθμίσαμε .

ΤΟ σύστημα που σκέφτομαι είναι το έξης πάνω κάτω ::

cpu :  intel  i5 6500                                        220 euro 

ram : 16gb ddr4 hyper x 2400                       57 euro

motherboard : asrock h110m combo - g       93 euro 

ssd :sandisk 240 gb                                       70 euro 

psu : http://www.e-shop.gr/psu-thermaltake-w0392re-hamburg-530w-p-PER.650961

σύνολο λίγο κάτω από 490 εύρο  .

Το μονό που με χαλάει ελαφρώς είναι τα 220 εύρο για επεξεργαστή . μπορούμε να πάμε σε κάτι άλλο ? από την άλλη δεν είναι ένας κάλος σχετικά επεξεργαστής που θα με βγάλει ασπροπρόσωπο και θα κρατήσει σε βάθος χρόνου ? βασικό κομμάτι είναι για να γίνουν τσιγκουνιές 

Οποιαδιποτε πρόταση αλλαγή δέκτη 

Δημοσ.

η σύνθεση είναι καλή , η μητρική είναι λίγο περίεργη!

θέλει πολύ κόπο για να βρεις τόσο ακριβή μητρική με το φθηνότερο chipset (H110) όταν τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα έχουν περίπου 30% φθηνότερα ,  έχει κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό που σε τράβηξε?

ο 6500 με την ενσωματωμένη θα σου παίξει 720p gaming με μέτριες ρυθμίσεις στα "βαριά" και θα παίξει μια χαρα 1080 στο casual gamming , όπως καταλαβαίνεις αν θες σοβαρό gamming θα χρειαστείς στο μέλλον κάποια κάρτα γραφικών με κόστος ανάλογο της cpu. Το θετικό είναι ότι θα την αγοράσεις όταν το αποφασίσεις και θα κάνεις τότε την καλύτερη επιλογή αφού τους επόμενους μήνες βγαίνουν πολλά ενδιαφέροντα νέα μοντέλα και θα έχουμε και μειώσεις τιμών. 

Δημοσ.

Μπορείς να πας εύκολα σε πιο φτηνή μητρική, δες τα τσιπάκια Β150, H110, είναι συμβατά* απ' ότι βλέπω. Μπορείς να γλιτώσεις κανα 30ε από εκεί.

*Οι μνήμες που έχεις είναι @2400 ενώ το μόνο τσιπάκι που τις υποστηρίζει είναι το Ζ170. Πρέπει να δουλεύουν στα β150, Η110 αλλά στην μέγιστη συχνότητα που υποστηρίζουν οι μητρικές (δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας σε ζ170, απλά ψάξε για την συμβατότητα του τσιπσετ με αυτές τις μνήμες και είσαι οκ).

Για τροφοδοτικό, θα βρεις πιο αξιόπιστες εταιρίες στο σκρουτζ μέχρι τα 60ε (εγώ θα έπαιρνα κορσέρ).

Τον επεξεργαστή θα τον βρεις 200ε σε πολλά στο σκρουτζ.

Για να εξοικονομήσεις 50ε θα πρέπει να πας σε ι3 αλλά εγώ προσωπικά δε θα σε συμβούλευα. Η διαφορά με ι5 είναι αρκετά μεγάλη.

Θέλει λίγο τρέξιμο για να πετύχεις καλύτερες τιμές.  

(Κουτί δεν έχεις υπολογίσει.)

Δημοσ.

από επεξεργαστή πήγαινε skroutz που το εχει ένα 20αρικο φτηνότερα και τον περνάς εσύ αν ξέρεις (δεν είναι τπτ, το πολύ πολύ να δεις κανένα βιντεάκι youtube και θα σαι κομπλέ). στη θέση σου αυτόν θα παιρνα κι εγώ.

gpu μη πάρεις ακόμη, δες αν κάνεις τη δουλειά σου και τσι και αποφάσισε μετά, αν και δεν νομίζω να χεις θέμα και με τα ενσωματωμένα, τα skylake είναι πολύ αναβαθμισμένα.

μητρική θα πήγαινα σε αυτήν http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b150m-hdv-retail-p-PER.528883 η άλλη δίνει απλά ένα ακόμη pci-e x8 ή χ16 δεν ειδα, αλλά ανούσιο μου φαίνεται για σένα, + ότι έχει 2 θύρες άχρηστες ddr3.

τις μνήμες πάρτες από τώρα, είναι ευκαιρία για 16gb ddr4.

για τον ssd θα πήγαινα στο καλύτερο μοντέλο της sandisk http://www.e-shop.gr/ssd-sandisk-sdssdhii-240g-ultra-ii-240gb-sata3-p-PER.320913http://www.e-shop.gr/ssd-sandisk-sdssdhii-240g-ultra-ii-240gb-sata3-p-PER.320913 , το χει ο αδερφός μου σε 120gb και είναι πολύ γρήγορο, το χαμε ελέγξει και από userbenchmarks.

τροφοδοτικό αν θες να γλιτώσεις κανένα 10αρικο κι αυτό http://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-7-400w-p-PER.640574 καλό είναι, το χω γω, μην κοιτάς που λέει 400watt, όλες οι νέες gpu έχουν πεσει πολύ τα TDP τους, οπότε ακόμη και μια gtx950 την παίρνει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ..

Για επεξεργαστή θα μείνω στον 6500 της Intel όπως είπατε και εσείς δεν αξίζει τον κόπο για i3.

Τις μνήμες και γω λέω να τις πάρω απο τώρα είναι πολύ καλή ευκαιρία . Επίσης θα εχω στο βουνού και προσφορές στο e shop. Ίσως κάτσει κατι ..

Αρχικά θα ειμαι δίχως κάρτα μιας και θα βγουν νέες και λογικά θα πέσουν οι τιμές απο τις παλιές .. Για να πω την αλήθεια. Η μητρική με καλύπτει γενικά και μου άρεσε και χρωματικά για να ταιριάζει ( για την καγκουρια βρε παιδί μ)

Αν πάω σε αυτή τη motherboard πρακτικά τι κερδίζω ; Αξίζει να δώσω κατι παραπάνω για μητρική για μακροβιότητα αντοχή κλπ κλπ http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-z170-gaming-k4-retail-p-PER.528874

Δημοσ.

http://www.asrock.com/mb/intel/Fatal1ty%20Z170%20Gaming%20K4/ sata express θύρα, usb 3 type C θύρα (η καινουργια που μπαίνει και απτις 2 μεριες και μοιάζει με micro usb), 1 Ultra M.2 δλδ μπορείς να βάλεις αντι για ssd κάτι τέτοιο http://www.skroutz.gr/s/6957084/Samsung-850-Evo-250GB-M-2.html ή ακόμη καλύτερα http://www.skroutz.gr/s/7593661/Samsung-SM951-256GB-NVMe.html που αμα δεις έχει 4x ανάγνωση και 2x εγγραφή σε σχέση με έναν ssd. έχει επίσης 2 θύρες pci-e x16 και οι 2, για crossfire δλδ 2 amd gpu μαζί, περισσότερα usb3, μια θύρα για ήχο που ναι μάλλον για hifi systems κατι τετοιο. και υποστηρίζει μνήμες που φτάνουν μεχρι τα 3866MHz, αλλά αυτές δεν κάνουν 57 όπως αυτές που είπες. αλλά το χει και πολύ ακριβό σε σχέση με το skroutz http://www.skroutz.gr/s/7411884/Asrock-Fatal1ty-Z170-Gaming-K4.html

Δημοσ.

Μασάει καλά για την ανάλυση σου αδερφέ !

Για κάρτα αυτή τη στιγμή για 1080p τι προτείνεται ; Φυσικά περιμένουμε και τις νέες και πτώσεις τιμών ...

Επίσης. Σκέφτηκα ότι το pc θα είναι 6.7 μέτρα από το router τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση τραβάω καλώδια ; Καμία πρόταση σε wifi ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...