Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έγινε παιδιά συνεχίστε τα ότι να ναι σχόλια κάποιοι. Προφανώς και δεν είναι κανένας από εσάς Νοσηλευτής με 4 χρόνια σχολή, 2 χρόνια μεταπτυχιακό και κάμποσα διδακτορικό (Επιστήμονας Υγείας όπως γιατροί, τεχνολόγοι, φυσιοθεραπευτές κλπ) που να παρουσιάζουν το επάγγελμα του σαν μια χαζογκόμενα που κωλοτρίβεται στο "θεό" γιατρό. 

Εμετική η διαφήμιση από όλες τις απόψεις. Έτσι και αλλιώς απευθύνεται σε έναν τραγελαφικό λαό που θυμάται το αίμα μόλις χρειαστεί κάποιος δικός του.

• Like 2
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εσύ πέφτεις στην παγίδα του διαχωρισμού...αν δεν έχει μεταπτυχιακό ο νοσηλευτής, τότε μπορεί να θεωρείται χαζογκόμενα;

Δημοσ.

Εντωμεταξύ διαβάζω τώρα με την ησυχία μου αυτά που είπε η πρόεδρος του ΕΚΕΑ και αναρωτιέμαι τι ναρκωτικά παίρνει.

Ακόμα, συμπλήρωσε, «το πρότυπο του αρσενικού με τις γυναίκες μοντέλα που υπάρχουν στο φαντασιακό του πρωταγωνιστή και διακωμωδείται στο έπακρον, δεν μπορεί να θεωρείται σεξιστική ανάγνωση».

Σύμφωνα με το παραπάνω, αν κάνω ένα σποτάκι όπου ένας πλούσιος γαμόδερνος πίνει σαμπάνια από τις γόβες 10 βιζιτούδων που τον έχουν βάλει στη μέση και κάπως τον διακομωδήσω (ας πούμε να δουν οι βιζιτούδες τον φτωχό πλην τίμιο κηπουρό απ' έξω και να πέσουν μαζί του μέσα στην πισίνα αφήνοντας τον πρώτο μπουκάλα), δε μπορεί να θεωρηθεί σεξιστικό.

Αφού τον διακωμώδησα ντε. Στο έπακρον. Και ήταν και φαντασιακό πρότυπο πανάθεμά τον.

Δημοσ.

Και εσύ πέφτεις στην παγίδα του διαχωρισμού...αν δεν έχει μεταπτυχιακό ο νοσηλευτής, τότε μπορεί να θεωρείται χαζογκόμενα;

Μην κολλάς στο μεταπτυχιακό. ο Νοσηλευτής/τρια είναι επαγγελματίας υγείας και η διαφήμιση είναι μειωτική για όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες ασχέτως αν είναι ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ. 

Δημοσ.

Και με μεταπτυχιακό μπορεί να είναι χαζογκόμενα. Το point του νομίζω είναι ότι ακριβώς επειδή υπάρχει το σεξιστικό πρότυπο της νοσοκόμας που ξέρει απλά να κάνει ενέσεις, ο κόσμος δε συνειδητοποιεί (δεν έχει κίνητρο και ευκαρία να το κάνει) πως η δουλειά του νοσηλευτή είναι πολύ απαιτητική και πολύ σημαντική για όλους.

Κατά πάσα πιθανότητα σημαντικότερη και απαιτητικότερη από τη δουλειά αυτών που τον εξισώνουν με χαζογκόμενα, I might add.

Δημοσ.

ακριβώς επειδή υπάρχει το σεξιστικό πρότυπο της νοσοκόμας που ξέρει απλά να κάνει ενέσεις, ο κόσμος δε συνειδητοποιεί (δεν έχει κίνητρο και ευκαρία να το κάνει) πως η δουλειά του νοσηλευτή είναι πολύ απαιτητική και πολύ σημαντική για όλους.

Ναι ακριβως αυτο.Οταν  παει ο κοσμος στο νοσοκομειο πιστευει οτι θα τον υποδεχθουν δυο μοντελα νοσοκομες και ενας γιατρος με γιαπικο στυλακι   :-D

Δεν ξερω με τι να γελασω περισσοτερο , με την καλτιλα της διαφημισης η με τις διαφορες  ανησυχιες μερικων  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά βρήκα την διαφήμιση αρκετά χαβαλετζίδικη κι έξυπνη. Επίσης κατάφερε τον σκοπό της: να πέρασει το μήνυμα που ήθελε ("δώστε αίμα για να σώσετε ζωές") έστω και με πιο κωμικό τρόπο και να κάνει όλους να συζυτήσουν γι' αυτήν αντί να περάσει στο ντούκου όπως οι περισσότερες διαφημίσεις του είδος.

Επίσης κάποιοι μάλλον δεν έδωσαν βάση στο εξής σημείο του άρθρου:

Ως απάντηση η πρόεδρος του ΕΚΕΑ εξέφρασε τη λύπη της για το πώς παρερμηνεύθηκε το σποτάκι για την εθελοντική αιμοδοσία, το οποίο, όπως τονίζει έγινε δωρεάν.

«Επιλέξαμε έναν διαφορετικό πιο φρέσκο τρόπο, αυτόν της σάτιρας, για να παρουσιάσουμε το θέμα της προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών», είπε η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου ΕΚΕΑ, Χάρις Ματσούκα, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σποτάκι για την εθελοντική αιμοδοσία.

Στην οπτική μας, ανάφερε, το σποτάκι δίνει ένα και καθαρό μήνυμα. «Ότι ο καθημερινός χωρίς ιδιαίτερη λάμψη άνθρωπος , ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας , είναι επίσης σημαντικός και γίνεται πραγματικός ήρωας , δίνοντας αίμα και σώζοντας μία έως τρεις ζωές. Είναι επίσης καθαρό ότι το σποτάκι σατιρίζει και αποδομεί το κυρίαρχο πρότυπο που προβάλλεται χύδην , αυτό του ατσαλάκωτου γιάπη, του μοντέλου/λας, του μυώδους αρσενικού ήρωα, του γιατρού ακόμα ως ενός από τα μοναδικά επαγγέλματα που συνάδει με την καταξίωση για την ελληνική οικογένεια».

Η κ. Ματσούκα προσέθεσε ότι «η σάτιρα του κυρίαρχου πρότυπου προφανώς δεν απαξιώνει ούτε τον γιατρό ούτε τον/την νοσηλευτή/νοσηλεύτρια, των οποίων το έργο στις δύσκολες συνθήκες της χώρας και του ΕΣΥ είναι ηρωικό και γιγάντιο». Ακόμα, συμπλήρωσε, « το πρότυπο του αρσενικού με τις γυναίκες μοντέλα που υπάρχουν στο φαντασιακό του πρωταγωνιστή και διακωμωδείται στο έπακρον, δεν μπορεί να θεωρείται σεξιστική ανάγνωση».

«Είναι ελπιδοφόρο ότι το 70% της κοινής γνώμης συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού νοσηλευτών έχει αντιληφθεί τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τη σάτιρα από την πραγματικότητα μια ανάγνωση που απαιτεί χιούμορ και ανεκτικότητα», σημείωσε επίσης η κ. Ματσούκα.

Υπογράμμισε τέλος, ότι το μήνυμα της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας, είναι αυτό που πρέπει να μείνει στο μυαλό μας και καλεί όλους να συστρατευθούν στην προσπάθεια της εθνικής αυτάρκειας σε 100% εθελοντικό αίμα.

Θύελλα αντιδράσεων λέει. Νταξ.

Nαι, έκανα βλακεία κι έκανα copy-paste τον τίτλο του άρθρου αντί να βάλω διαφορετικό τίτλο στο thread. Aν μπορεί κάποιους από τους διαχειρηστές, ας αλλάξει τον τίτλο σε "Η νέα διαφήμιση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας που έγινε viral".

• Like 3
Δημοσ.

Αποκτήστε χιούμορ μερικοί και μην είστε τόσο μυγιάγγιχτοι! Η ερώτηση είναι αν είναι κακό το χιούμορ τους ή καλό. Όποια και να είναι η περίπτωση όμως η διαφήμιση προσπαθεί να είναι χιουμοριστική και τίποτα άλλο!

Αστεία και στερεότυπα υπάρχουν για όλα τα επαγγέλματα και τα είδη ανθρώπων. Χαλαρώστε.

• Like 4
Δημοσ.

Mια χαρα ειναι η διαφημιση πετυχαινει τον σκοπο της ,εκει αλλωστε στοχευει να προσελκυσει  "πελατες " δλδ αιμοδοτες .

Εχετε καταντησει γραφικοι που γκρινιαζεται με τον παραμικρο ,σεξιστικα προτυπα και μπουρδες ...

• Like 5
Δημοσ.

...Nαι, έκανα βλακεία κι έκανα copy-paste τον τίτλο του άρθρου .

Σίριουσλυ;

Δεν πάει για σένα. Για τον τίτλο λέω.

• Moderators
Δημοσ.

Επίσης κατάφερε τον σκοπό της: να πέρασει το μήνυμα που ήθελε ("δώστε αίμα για να σώσετε ζωές") έστω και με πιο κωμικό τρόπο και να κάνει όλους να συζυτήσουν γι' αυτήν αντί να περάσει στο ντούκου όπως οι περισσότερες διαφημίσεις του είδος

Mια χαρα ειναι η διαφημιση πετυχαινει τον σκοπο της ,εκει αλλωστε στοχευει να προσελκυσει  "πελατες " δλδ αιμοδοτες .

Από πού προκύπτει ότι η διαφήμιση πετυχαίνει το σκοπό της / περνάει το μήνυμα "δώστε αίμα για να σώσετε ζωές". Άλλο που στόχευε και άλλο τι πέτυχε.

Παρατηρήθηκε κάποιο surge στην προσεύλευση αιμοδοτών από τότε που άρχισε να συζητείται; 

Εμένα μου φαίνεται αδιάφορη και ανέμπνευστη. Με κάποια απόπειρα χιούμορ που δεν είναι του γούστου μου. Αλλά για την επιτυχία της δεν μπορώ να κρίνω. Σίγουρα το πρώτο που σκέφτηκα δεν ήταν "ναι, μωρε, φέτος δεν πήγα να δώσω αίμα. Καλά που μου το θύμισαν" . 

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει να περασε το μηνυμα υποσυνειδητα και να μην το εχεις καταλαβει  :P

A μη το αλλο παντως ..πολυσυζητηθηκε

• Like 1
Δημοσ.

Από πού προκύπτει ότι η διαφήμιση πετυχαίνει το σκοπό της / περνάει το μήνυμα "δώστε αίμα για να σώσετε ζωές". Άλλο που στόχευε και άλλο τι πέτυχε.

Απο  το γεγονος πως ανοιχτηκε τοπικ στο insomnia που ειναι τεχνολογικο κατα βαση φορουμ και το συζηταμε οπως επισης διοτι  ανοιχτηκαν καινουρια account  μονο και μονο  για να σχολιασουν αυτο το θεμα .

Αυτο ειναι ενδειξη πως εχει πετυχει το στοχο της να κανει εντυπωση /συζητηθει  και αυτο οπως ολοι γνωριζουμε διοτι ειναι κοινη λογικη, μεταφραζεται σε ποσοστο πωλησεων  βλ. εν δυναμει αιμοδοτες .

Για την ιστορια δεν την εχω δει την διαφημιση  καθως δεν βλεπω ελληνικα καναλια εδω και πολλα χρονια .Αλλα απο τον ντορο που εχει γινει ειναι σαν να την εχω  δει.

Απο αισθητικης αποψης σιγουρα δεν θα μου αρεσει αλλωστε σιχαινομαι ολες του jumbo ,αυτο δεν αναιρει το γεγονος  πως ειναι πετυχημενες διαφημισεις .

Την κριτικη περι σεξισμου δεν την καταλαβαινω καν   εκει ειναι η ενσταση μου,  την θεωρω  υπερβολικη ,κρυφοπουριτανιστικη  προερχομενη  απο "επαγγελματιες γκρινιαρηδες "

Κατι αλλο πολυ σημαντικο ειναι πως οι περισσοτεροι που κριτικαρουν δεν ειναι καν εθελοντες αιμοδοτες ,επειδη εγω ομως ειμαι και οργανων  εχω ενα λογο παραπανω να την κρινω .

• Moderators
Δημοσ.

Απο  το γεγονος πως ανοιχτηκε τοπικ στο insomnia που ειναι τεχνολογικο κατα βαση φορουμ και το συζηταμε οπως επισης διοτι  ανοιχτηκαν καινουρια account  μονο και μονο  για να σχολιασουν αυτο το θεμα .

Αυτο ειναι ενδειξη πως εχει πετυχει το στοχο της να κανει εντυπωση /συζητηθει  και αυτο οπως ολοι γνωριζουμε διοτι ειναι κοινη λογικη, μεταφραζεται σε ποσοστο πωλησεων  βλ. εν δυναμει αιμοδοτες .

Όχι αυτό για μένα είναι προβληματική λογική, ειδικά στο συγκεκριμένο είδος διαφήμισης.

Αν μια διαφήμιση με κάνει να συζητάω τα πάντα εκτός από το μήνυμα που υποτίθεται ότι πρέπει να περάσει, ειδικά όταν αυτό το μήνυμα αφορά εθελοντική αιμοδοσία, είναι μάλλον αποτυχημένη.

Είναι πολύ διαφορετικό να έχεις μια viral, προκλητική ή τόσο-άθλια-που-θα-συζητηθεί διαφήμιση για ένα καταναλωτικό αγαθό, κάποιο αξεσουάρ, κάποιο ρούχο, αυτοκίνητο κλπ. Εκεί όντως ένα μέρος του καταναλωτικού κοινού θα αγοράσει γιατί γίνεται ντόρος γύρω από αυτό... που το κάνει "της μόδας" ή δημοφιλές (σκέφτεσαι πρώτα αυτό όταν είσαι μπροστά στο ράφι/ κατάλογο κλπ).

Και είναι άλλο να φτιάχνουν μια διαφήμιση που θα συζητηθεί για το πόσο κακοστημένη/ κακογουστη/ ατυχής είναι, στην προσπάθεια να ζητήσουν από τον κόσμο να προσέλθει εθελοντικά για αιμοδοσία. Που είναι το μήνυμα που έχουν βάλει στα τελευταία 4 δευτερόλεπτα, όταν το υπόλοιπο spot περνάει το μήνυμα:

"οι άλλοι έχουν πιάσει επαγγέλματα που τους περιτριγυρίζουν όμορφες γυναίκες έτοιμες για όλα (με έμφαση στο τελευταίο).

Εσύ κακομοίρη μου ξεροσταλιάζεις, στο background, απαρατήρητος από το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού.

(και ισοδύναμα με ψιλά γραμματα σε crawler από κάτω) Δεν γαμάς που δεν γαμάς, δεν πας να δώσεις αίμα;" (ούτε κάν αυτό)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...