Gtr34 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Το σποτάκι ήθελε να περάσει το μήνυμα, ότι στην διάσωση ενός ασθενή δεν ξεχωρίζει μόνο το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και ο καθένας από μας, με την προσφορά του.
defacer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Αν ειναι έτσι τα πάντα σε αυτη τη ζωή ειναι σεξιστικά. Από το τροπο που ντυνόμαστε μέχρι και τι βλεπουμε στη τηλεοραση. Να φοράμε μπουρκα για να μην λένε κάποιοι οτι υπάρχουν σεξιστικά προτυπα? Κατά τα άλλα, για όσους θεωρουν σεξιστικές τέτοιες διαφημίσεις να επιστρέψουμε στον Γιαννάκη "Μπορω να έχω 5 λέπτά από το χρόνο σου;" Έχω μια απορία, αλλά πρώτα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Έχουμε το σεξισμό (sexism) και τη σεξοποίηση (sexualization). Είναι διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει κάποιος λόγος που όλη η σκηνή με το ναυαγοσώστη ήταν βουτηγμένη στο σεξ από την αρχή ως το τέλος; Μια σκηνή που απεικονίζει κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε ίχνος σεξουαλικότητας μέσα του; Έχεις δει εσύ πουθενά κανένα ναυαγοσώστη ή ναυαγοσώστρια, που invariably είναι κορμάρες, εν ώρα εργασίας να φαίνεται "sexy"; Το Baywatch δε μετράει. Δε με νοιάζει αν είναι άντρας ή γυναίκα ο ναυαγοσώστης. Απλά είναι για το πέος ένα τόσο σημαντικό λειτούργημα να κατακρεουργείται χάριν του appeal και να παρουσιάζεται με όρους που και ένας πίθηκος θα καταλάβαινε. Πως θα σου φανουν δηλαδη τα μοντέλα εσώρουχων? 666 papa go home κτλ? Η δουλειά των μοντέλων εσωρούχων είναι να φαίνονται sexy γιατί όταν βάλει και ο γείτονας αυτό το εσώρουχο θα είναι κι αυτός τόσο sexy τρομάρα του. Αλήθεια λέω, αγόρασέ το να δεις. Η δουλειά του ναυαγοσώστη δεν είναι να φαίνεται sexy. Η δουλειά της νοσοκόμας δεν είναι να φαίνεται σα βιζιτού που έκανε call in ο γιατρός στο μεσημεριανό διάλειμμα. Προσωπικά αν ήμουν ναυαγοσώστης ή νοσοκόμα θα το έβρισκα απίστευτα προσβλητικό. 2
pontez2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Έχω μια απορία, αλλά πρώτα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Έχουμε το σεξισμό (sexism) και τη σεξοποίηση (sexualization). Είναι διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει κάποιος λόγος που όλη η σκηνή με το ναυαγοσώστη ήταν βουτηγμένη στο σεξ από την αρχή ως το τέλος; Μια σκηνή που απεικονίζει κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε ίχνος σεξουαλικότητας μέσα του; Έχεις δει εσύ πουθενά κανένα ναυαγοσώστη ή ναυαγοσώστρια, που invariably είναι κορμάρες, εν ώρα εργασίας να φαίνεται "sexy"; Το Baywatch δε μετράει. Φυσικά και έχω δει. Και άντρα κορμάρα και γυναίκα ναυαγοσωστρια με brazil. Απιστευα σεξυ γυναίκα και έκανε και απιστευτη δουλειά. Το ότι ήταν σεξυ δεν υποβίβαζε σε καμία περίπτωση τη δουλειά της. Δε σε κάνει το ντύσιμο αυτό που είσαι αλλά οι πράξεις σου. Δε με νοιάζει αν είναι άντρας ή γυναίκα ο ναυαγοσώστης. Απλά είναι για το πέος ένα τόσο σημαντικό λειτούργημα να κατακρεουργείται χάριν του appeal και να παρουσιάζεται με όρους που και ένας πίθηκος θα καταλάβαινε. Η δουλειά των μοντέλων εσωρούχων είναι να φαίνονται sexy γιατί όταν βάλει και ο γείτονας αυτό το εσώρουχο θα είναι κι αυτός τόσο sexy τρομάρα του. Αλήθεια λέω, αγόρασέ το να δεις. Η δουλειά του ναυαγοσώστη δεν είναι να φαίνεται sexy. Η δουλειά της νοσοκόμας δεν είναι να φαίνεται σα βιζιτού που έκανε call in ο γιατρός στο μεσημεριανό διάλειμμα. Προσωπικά αν ήμουν ναυαγοσώστης ή νοσοκόμα θα το έβρισκα απίστευτα προσβλητικό. Εσυ τη βλέπεις ως βιζιτου, εγώ τη βλέπω απλά ως σεξυ και τιποτε παραπάνω. Μάντεψε ποιος έχει πραγματικά το πονηρό μυαλό. Δεν υπάρχουν πονηρές εικόνες. Μονο μυαλά. Δυτικά πρότυπα. Αυτά είναι. Σε αυτη τη κοινωνία ζούμε.
defacer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Φυσικά και έχω δει. Και άντρα κορμάρα και γυναίκα ναυαγοσωστρια με brazil. Απιστευα σεξυ γυναίκα και έκανε και απιστευτη δουλειά. Το ότι ήταν σεξυ δεν υποβίβαζε σε καμία περίπτωση τη δουλειά της. Δε σε κάνει το ντύσιμο αυτό που είσαι αλλά οι πράξεις σου. Αυτές οι απίστευτες κορμάρες που λες δεν _προσπαθούν_ να είναι sexy. Μπορεί κάποια γυναίκα να βλέπει τον Usain Bolt να τρέχει και να υγραίνεται επειδή είναι κορμάρα και οτιδήποτε άλλο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Bolt και όποιος άλλος παρακολουθεί εκείνη την ώρα έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αν έβγαινε κάποια χαζοχαρούμενη καταχώρηση με τα στήθια του Bolt του γκόμενου σε slow motion, αυτό θα ήταν σε βάρος του Bolt του αθλητή. Αυτό είναι το point μου. Εσυ τη βλέπεις ως βιζιτου, εγώ τη βλέπω απλά ως σεξυ και τιποτε παραπάνω. Μάντεψε ποιος έχει πραγματικά το πονηρό μυαλό. Δεν υπάρχουν πονηρές εικόνες. Μονο μυαλά. Δυτικά πρότυπα. Αυτά είναι. Σε αυτη τη κοινωνία ζούμε. Δες το στο 0:52. Σέξυ και τίποτα παραπάνω είναι αυτό; Τα άτομα που θεωρείς sexy συνηθίζουν κατα τη διάρκεια της εργασίας τους να κλείνουν τα μάτια και να μισοανοίγουν το στόμα σαν ανοιχτή πρόσκληση σε τσιμπούκωμα; Καλή φάση δηλαδή γιατί εγώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω εδώ δίπλα μια συνάδελφο μια φωτογραφία της από facebook η οποία δε συνηθίζει να το κάνει αυτό. Λίγο παραπέρα έχω μια άλλη συνάδελφο η οποία επίσης δε συνηθίζει να το κάνει. Στο 0:54 ο τύπος που κοιτάει το γιατρό να περνάει με τις νοσοκόμες δείχνει να έχει στο μυαλό του "κοίτα τι γαμάει ο γιατρός" ή κάτι άλλο; Of course για όλα αυτά που λέω φταίει το πονηρό μυαλό μου, όχι το σποτάκι που είναι φτιαγμένο για να σου βάλει αυτά ακριβώς τα πράγματα στο μυαλό. Είμαι σίγουρος πως όταν το έφτιαχναν επαγγελματίες διαφημιστές δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.
pontez2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Eκει που θέλω να καταλήξω ειναι πως αυτές οι εικόνες στο βιντεο, ειναι κλασικές πλέον, δεν δείχνουν κάτι παραπάνω από αυτο που βλέπουμε εδω και 40 χρόνια περιπου. Η Ιταλοι ειχαν βάλει την Lima να διαφημίσει εταιρία κινητής. Η Ofcom στη Γερμανία τους εδειχνε να κάνουν σεξ για να αναδείξει το περιβάλλον. Οι Ρώσοι ειχαν κάνει διαφήμιση για ποδήλατα και ειχαν 3 τύπισσες εκει να κάνουν διάφορα. Σεξυ διαφημίσεις για τροφές γάτας, για μπέργκερ, για ότι φανταστείς. Σεξυ νοσοκόμες, σέξυ γραμματείς, σέξυ πυροσβέστες, αστυνομικοί κτλ κτλ. Ολες με μοντέλα με λάγνο βλέμμα και σχεδόν τα πάντα απ έξω, ειτε άντρες ειτε γυναίκες Αυτό έχουμε εδώ και χρόνια και κάποιοι ενοχλούνται με τη συγκεκριμένη διαφήμιση για σεξισμο? Που ζουμε;
defacer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Αυτό έχουμε εδώ και χρόνια και κάποιοι ενοχλούνται με τη συγκεκριμένη διαφήμιση για σεξισμο? Που ζουμε; Έχω μια απορία, αλλά πρώτα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Έχουμε το σεξισμό (sexism) και τη σεξοποίηση (sexualization). Είναι διαφορετικά πράγματα. Σεξοποίηση είναι ότι η γκόμενα θέλει να τσιμπουκώσει το γιατρό. Αυτό είναι που κράζω. Σεξισμός είναι ότι ο γιατρός που σώζει κόσμο είναι άντρας και οι γλάστρες απο δίπλα είναι γυναίκες. Αυτό είναι επίσης ατυχές αλλά δεν το κράζω αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να είναι κατανοητό. Eκει που θέλω να καταλήξω ειναι πως αυτές οι εικόνες στο βιντεο, ειναι κλασικές πλέον, δεν δείχνουν κάτι παραπάνω από αυτο που βλέπουμε εδω και 40 χρόνια περιπου. Η Ιταλοι ειχαν βάλει την Lima να διαφημίσει εταιρία κινητής. Η Ofcom στη Γερμανία τους εδειχνε να κάνουν σεξ για να αναδείξει το περιβάλλον. Οι Ρώσοι ειχαν κάνει διαφήμιση για ποδήλατα και ειχαν 3 τύπισσες εκει να κάνουν διάφορα. Σεξυ διαφημίσεις για τροφές γάτας, για μπέργκερ, για ότι φανταστείς. Σεξυ νοσοκόμες, σέξυ γραμματείς, σέξυ πυροσβέστες, αστυνομικοί κτλ κτλ. Ολες με μοντέλα με λάγνο βλέμμα και σχεδόν τα πάντα απ έξω, ειτε άντρες ειτε γυναίκες Το ότι συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια δε σημαίνει ότι είναι καλό. Η Lima όταν διαφήμιζε την κινητή και έπαιζε το ρόλο της σέξι γκόμενας ήταν ως νοσοκόμα εν ώρα εργασίας; Yadda yadda το ίδιο για όλα τα υπόλοιπα που λες. Δε σοκάρομαι ούτε αντιδρώ (αν και το θεωρώ για το πέος) όταν μου διαφημίζουν παγωτό δείχνοντας γκόμενες να γλύφουν τον πύραυλο. Αλλά όταν μου δείχνουν (τυχαίο παράδειγμα) μια γιατρό να σηκώνει τα μάτια από τον ασθενή που εγχειρίζει επειδή πέρασε από δίπλα ο μάναρος που φοράει axe, ε εκεί θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί μετατρέπουν τη γιατρό που σώζει τη γαμημένη σου ζωή σε bimbo που γνώρισε την πούτσα και ξέχασε πως τη λένε.
pontez2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Toτε κράζεις για άλλο πράγμα απο αυτό που απάντησα παραπάνω στον άλλο χρήστη. Το ότι συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια δε σημαίνει ότι είναι καλό. Χαίρομαι που συμφωνεις κι εσυ ότι αυτό βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Και τον Παπά να κολάζετε έχουμε δει, και τον γιατρό και τον αστυνομικό κτλ κτλ. Δεν υπήρξε ποτέ όριο. Το αν είναι σωστό ή όχι είναι εντελως διαφορετική συζήτηση όμως. Η απάντηση που θα σου δώσουν είναι ότι «αυτό πουλάει». Και αυτό συμβαίνει διοτι η ανθρωπινη φυση θέλει να βλέπει το…απαγορευμένο. Ποια σειρά έχει αυτή τη στιγμη τη μεγαλυτερη ανταπόκριση στο παγκόσμιο κοινό. Game of Thrones. Σειρά που πέρα από τα πολιτικά παιχνίδια, παρουσιάζει ωμά το σεξ, τον ρατσισμό, τον διαχωρισμό αντρών-γυναικών, την απόλυτη βια…μέχρι και βιασμό με θέα το νεκρό παιδί έδειξαν. Αυτά σοκάρουν, αυτά αρέσουν. Και η συγκεκριμένη διαφήμιση έχει ήδη πετύχει το σκοπο της. Συζητήθηκε. Αρνητική διαφήμιση ονομάζεται και πάντα λειτουργει προς όφελος αυτου που την φτιάχνει. Ελπίζω να πετύχει και τον στόχο της και να υπάρξουν περισσότεροι αιμοδότες. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2016 από pontez2
Scullbag Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μήπως ο εργασιακός σεξισμός δεν αφορά αποκλειστικά γυναίκες; Σίγουρα. Οπότε δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ένας οργανισμός όπως η ΓΓΙΦ θα πρέπει να ερμηνεύεται ως "εκείνες οι γεροντοκόρες" ή "φεμιναζί".
defacer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Χαίρομαι που συμφωνεις κι εσυ ότι αυτό βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Και τον Παπά να κολάζετε έχουμε δει, και τον γιατρό και τον αστυνομικό κτλ κτλ. Δεν υπήρξε ποτέ όριο. Φυσικά και υπάρχει όριο. Δοκίμασε να βάλεις στην TV μια διαφήμιση που αποκεφαλίζουν αξιαγάπητα λαγουδάκια να δεις ότι δεν πρόκειται να γίνει. Υπάρχει αρμόδια αρχή γι' αυτά τα πράγματα. Το αν είναι σωστό ή όχι είναι εντελως διαφορετική συζήτηση όμως. Η απάντηση που θα σου δώσουν είναι ότι «αυτό πουλάει». Και αυτό συμβαίνει διοτι η ανθρωπινη φυση θέλει να βλέπει το…απαγορευμένο. Δεν ενδιαφέρει όμως η απάντηση που θα μου δώσουν αυτοί. Απάντηση μπορεί να δίνει ο καθένας λέγοντας ο,τι βλακεία θέλει. Και το "αυτό πουλάει" προφανώς δεν είναι επιχείρημα, γιατί πολλά πράγματα που επίσης πουλάνε υπόκεινται σε έλεγχο. Επομένως το αν πρέπει να υπόκειται κάτι σε έλεγχο ή όχι δεν έχει να κάνει με το "αν πουλάει". Το αν είναι σωστό και αν θα έπρεπε να ελέγχεται και πως, όντως είναι άλλη συζήτηση. Και η συγκεκριμένη διαφήμιση έχει ήδη πετύχει το σκοπο της. Συζητήθηκε. Αρνητική διαφήμιση ονομάζεται και πάντα λειτουργει προς όφελος αυτου που την φτιάχνει. Ελπίζω να πετύχει και τον στόχο της και να υπάρξουν περισσότεροι αιμοδότες. Εδώ λες ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή μου φαίνεται;
pontez2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Τι εννοεις? Ο Ιαβέρης για να δειξει ότι πρέπει να ειμαστε προσεκτικοι οδηγοι, μας δειχνει σκληρά ατυχηματα. Στα τσιγάρα θα έχουμε συντομα καμένα πνευμόνια, ή φωτογραφίες ατομων που εχουν υποστει τις συνέπειες του καπνίσματος. (Δες ένα βιντεο Ιαβέρη και μετά πηγαινε να οδηγήσεις…) Αν υπάρξει λόγος να δειξουν αποκεφαλισμό σε λαγουδάκι θα το κάνουν. Σιγά μη μασήσουν. Και δε θα πει και κανείς και κουβέντα. Ειδικά σε έναν λαό που σφάζει αρνιά και χορεύει γυρω γυρω τους κάθε Πάσχα. Τωρα που το θυμηθηκα, πρέπει να δεις τι τραβάνε τα rapids στην ανάλογη σειρά του Νικελόντεον Kαι στα καπάκια να δεις και ένα άλλο «παιδικο» με ένα φίδι που όλη την ωρα πορδεύουν και ξερνάνε Για το τέλευταίο. Δεν επικροτώ αυτές τις διαφημίσεις, απλά αντιλαμβάνομαι το λόγο που προβάλουν τον.. «ερωτισμό». Nαι δυστυχώς στον Δυτικό κόσμο, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Γενικά νομίζω ότι ισχύει αυτό.
bluesattack Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Η δουλειά του ναυαγοσώστη δεν είναι να φαίνεται sexy. Η δουλειά της νοσοκόμας δεν είναι να φαίνεται σα βιζιτού που έκανε call in ο γιατρός στο μεσημεριανό διάλειμμα. Προσωπικά αν ήμουν ναυαγοσώστης ή νοσοκόμα θα το έβρισκα απίστευτα προσβλητικό. Ναι.Για αυτο ολοι ηταν.. εξαγριωμενοι με το baywach τοσα χρονια η με μια απο αυτες τις ιατρικες σειρες με τους σεξυ γιατρους και τις κατακτησεις τους,
techm Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Γιατί ξέφυγε τόσο πολύ το θέμα(το οποίο βασικά,στο μπλα μπλα έπρεπε να μπει,αλλά νταξ); Μήπως να μην παίρνουμε τα πάντα τόσο τοις μετρητοίς;Προσπαθούμε να βγάλουμε θέμα,από το πουθενά.Άστοχο τελείως το προμο,αλλά δεν είναι σεξιστικό.
Perfect Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Μια χαρά είναι το βιντεάκι. Για την Ελλάδα των τούρκικων-βραζιλιάνικων, ελληνικών σειρών με ηθοποιούς αγγούρια, των πρωινάδικων και των κατασκευασμένων ειδήσεων στην τηλεόραση είναι αριστούργημα. Έχει και καλή φωτογραφία. Τώρα αν ενόχλησε gay, λεσβίες, φεμινίστριες και πληρωμένους σχολιαστές (αμέσως πήραν μυρωδιά οι τελευταίοι εδώ) τόσο το καλύτερο. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε να μας επιβάλουν οι παραπάνω την άρνηση της φυσιολογικότητας Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2016 από Perfect
The_Judas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δεν είμαι υποστηρικτής συνήθως των φεμινάζι αλλά το παρακάναν με τον σεξισμό στο βίντεο. Αντρας πυροσβέστης σώζει τη γάτα, άντρας ναυαγωσώστης σώζει τη γυναικάρα και τον κοιτάνε 20 σέξι γυναίκες και μετά ο γιατρός με ύφος γαμάουα και 2 ξέκωλα σώζει τον ασθενή και τελικά πάλι άντρας πάει για αιμοδοσία. Σε όλες τις σκηνές οι γυναίκες είναι μαιντανοί. Δεν λέω ότι έπρεπε να παρουσιάσουν τις γυναίκες παρά φύσιν σαν ράμπο-διασώστες αλλά μπορούσαν να το παρουσιάσουν καλύτερα. Κατανοώ ότι το σεξ πουλάει αλλά αγνόησαν το 50% του πλυθυσμού. Μια γυναίκα βλέποντας αυτό το βίντεο πως παρακινείται για αιμοδοσία; Βλέποντας το βίντεο, θα φορέσει ένα ξώβυζο και θα πει στον άντρα της να πάει για αιμοδοσία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα