Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η ανύπαρκτη αυτή δημόσια υπηρεσία που ονομάζεται γενική γραμματεία ισότητας των γυναικών , εεε συγγνώμη φύλων ήθελα να πω. 

κάτι πρέπει  να παρουσιάσουν ως έργο και αυτοί. 

Δημοσ.

Καταρχάς, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, είναι κρατικός οργανισμός και επεμβαίνει σε πολλά ζητήματα όπου μπορεί να υπάρξουν ανισότητες όπως π.χ. τα εργασιακά. Προσλαμβάνεται μια γυναίκα σε μια θέση εργασίας και πληρώνεται λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους της επειδή είναι γυναίκα, εκεί καλείται να επέμβει η ΓΓΙΦ. Οπότε δεν είναι ούτε ανύπαρκτη οργάνωση, ούτε είναι για γέλια.

Από κει και πέρα, μόνο εγώ έμεινα με την εντύπωση ότι αυτή η διαφήμιση είναι γελοία για τους ανθρώπους γενικότερα και όχι μόνο για τις γυναίκες συγκεκριμένα?

Οκ, προφανής σεξισμός (δεν έχει να κάνει με το πόσο σέξι είναι οι νοσοκόμες, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι γυναίκες της διαφήμισης βρίσκονται εκεί μόνο ως αντικείμενα προς την ικανοποίηση των ανδρών), στο Ελλάντα είμαστε άλλωστε το 90% των διαφημίσεων είναι σεξιστικές και γενικότερα αναπνέουμε σεξισμό κάθε μέρα, αλλά και οι αρσενικοί της διαφήμισης δεν εμφανίζονται και με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Ο πυροσβέστης δεν υπήρξε ποτέ, μόνο η γάτα που "έσωσε", ο ναυαγοσώστης χάθηκε πίσω από την σέξι -παρολίγον πνιγμένη- ο γιατρός εμφανίζεται και δείχνει τόσο γελοίος που η φάτσα του ήταν το μόνο που με έκανε να γελάσω στη διαφήμιση και ο πολίτης είναι εκεί μόνο ως παρατηρητής. Όλοι οι άνδρες της διαφήμισης γελοιοποιούνται, με ποικίλους τρόπους. Είναι μια ακόμα γελοία διαφήμιση, το μόνο που την κάνει εξωφρενική είναι το γεγονός ότι βγήκε από το ΕΚΕΑ -_-

Είναι αυτές οι γεροντοκόρες που αντέδρασαν και για την διαφήμιση με την Άντζελα;

Το "χτύπα σαν άντρας"? Κοινώς, οι "άντρες" "χτυπάνε"? Μαζί με το "οι άντρες δεν κλαίνε" και λοιπά άλλα μαργαριτάρια έχουμε όλοι, άνδρες και γυναίκες, να ευχαριστούμε τις μανάδες και τους πατεράδες μας που οι μισοί από εμάς χρειαζόμαστε ψυχανάλυση. 

Μήπως η ΓΓΙΦ να αρχίσει να κάνει μαθήματα για τα δικαιώματα των ανδρών? Γιατί μου φαίνεται δεν υπερασπίζεστε τις ελευθερίες σας όσο θα έπρεπε :P

• Like 3
Δημοσ.

Απλά για το πέος.

Δεν ξέρω τι με χάλασε περισσότερο, οι νοσοκόμες/βιζιτούδες, η χωρίς λόγο σεξοποίηση ολόκληρης της σκηνής του ναυαγοσώστη από την αρχή μέχρι το τέλος, ή το αλαφροϊσκιωτο του όλου σποτ. Ούτε ξέρω και τι είναι χειρότερο, να ήταν απλά τόσο κακοί στη δουλειά τους όσοι ασχολήθηκαν, ή να ήταν τόσο καλοί που έφτιαξαν το σωστό σποτ για το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

• Like 6
Δημοσ.

Θύελλα αντιδράσεων λέει. Νταξ.

...

Μήπως η ΓΓΙΦ να αρχίσει να κάνει μαθήματα για τα δικαιώματα των ανδρών? Γιατί μου φαίνεται δεν υπερασπίζεστε τις ελευθερίες σας όσο θα έπρεπε :P

Μήπως ο εργασιακός σεξισμός δεν αφορά αποκλειστικά γυναίκες;

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχην να ξεκαθαρίσω ότι η διαφήμιση δε μου άρεσε, όχι για τα σεξουαλικά υπονοούμενα αλλά γενικά ως consept. Τα σεξουαλικά είναι ένας ωραίος τρόπος για να καταλάβουν κάποιοι το πόσο σημαντική είναι η αιμοδοσία και πόσο αναγκαία. Δε βλέπω κάτι κακό σε αυτό. Όσο για τη Γ.Γ.Ι.Φ. αν ενοχλείται από τέτοια διαφήμιση, θα έπρεπε να την ενοχλεί ότι δείχνει η τηλεόραση, περιοδικά. Θα έπρεπε να την ενοχλεί το πώς ντυνόμαστε, το πώς συμπεριφερόμαστε, πως κάνουμε καμάκι κτλ κτλ.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η προτεραιότητα τους είναι να μην αδικούνται οι γυναίκες σε εργασιακά ζητήματα και καλά κάνουν. Το αν το καλογυμνασμένο κορμί πουλάει, όσο άλλωστε πουλάει και το ανδρικό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δεν είναι καθόλου κακό να χρησιμοποιείται για καλό σκοπό. Αλλιώς ας καταργήσουν ακόμα και τα μοντέλα. Γιατι δηλαδή να χρησιμοποιεί η άλλη το κορμί της για να διαφήμιση ένα ρουχο? Σεξιστικό πρότυπο δεν είναι και αυτό? Ας χαλαρωσουμε λιγάκι με το τι είναι σεξισμός και τι όχι. Μάθαμε τωρα τη νέα λέξη και την έχουμε κάνει καραμέλα με οτιδήποτε. Πας να κάνεις λόγου χάρη καμάκι «είσαι πανέμορφη» και στη λένε επειδή εκθείασες την ομορφιά και όχι το μυαλό ξέρω γω, άρα εισαι σεξιστής. Νυσάφι.

• Like 2
Δημοσ.

Απο όλη την γελοιότητα της διαφήμισης, κάποιοι διαλέξαν να ξεχωρίσουν το ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται με έναν σεξιστικό τρόπο. Η διαφήμιση ειναι εξίσου ελλεινή με όλους αυτούς που ψάχνουν σεξισμό στο παραμικρό. 

• Like 5
Δημοσ.

ή να ήταν τόσο καλοί που έφτιαξαν το σωστό σποτ για το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Εδώ είναι το ζουμί κατά την άποψη μου.

Θεωρώ πως θα πετύχει το στόχο της, εκτός κι αν σκοπεύουν να την κόψουν (αν δε το έκαναν ήδη).

Στην τελική ρε παιδιά να σας πω κάτι; Όποιος είναι πραγματικά συνειδητοποιημένος στο θέμα της αιμοδοσίας, θα το κάνει ούτως ή άλλως. Δεν περίμενε αυτή τη διαφήμιση. Για τους υπόλοιπους, μια χαρά είναι και η διαφήμιση και το concept. Πριν έβλεπε κάποιος διαφήμιση για αιμοδοσία και την προσπερνούσε σαν να μην την είδε ποτέ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως οποία συμμετέχει σε γυναικεία οργάνωση, μας ήρθε η ειδοποίηση για το σποτ από τη Γ.Γ.Ι.Φ κατευθείαν και καλά κάνανε και το στείλανε, γιατί η αιμοδοσία είναι κάτι ιερό και δεν θα έπρεπε να ξεφτυλίζεται με σεξιστικά σποτάκια.

Γιατί είτε το πιστεύετε είτε όχι, σεξιστικό ήταν το σποτ.

Δημοσ.

Αν ειναι έτσι τα πάντα σε αυτη τη ζωή ειναι σεξιστικά. Από το τροπο που ντυνόμαστε μέχρι και τι βλεπουμε στη τηλεοραση. Να φοράμε μπουρκα για να μην λένε κάποιοι οτι υπάρχουν σεξιστικά προτυπα?

Κατά τα άλλα, για όσους θεωρουν σεξιστικές τέτοιες διαφημίσεις να επιστρέψουμε στον Γιαννάκη "Μπορω να έχω 5 λέπτά από το χρόνο σου;" :P

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι, παρά πολλά πράγματα είναι σεξιστικά στη ζωή.

Seriously μπούρκα, είπα να πάμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο και δεν το κατάλαβα;

Δημοσ.

Ναι, παρά πολλά πράγματα είναι σεξιστικά στη ζωή.

Seriously μπούρκα, είπα να πάμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο και δεν το κατάλαβα;

Ηδη εισαι στο άλλο άκρο, αν θεωρεις μια διαφήμιση που δειχνει λιγο μπουστο, σεξιστική. Πως θα σου φανουν δηλαδη τα μοντέλα εσώρουχων? 666 papa go home κτλ? Tι θα πεις για τον τρόπο που ντυνονται άνδρες και γυναίκες? Για το πώς κυκλοφορουν στη παραλία κτλ? Σεξισμός είναι η διάκριση. Σε καμία περίπτωση αυτή η διαφήμιση δεν δειχνει υποδεέστερη τη γυναίκα σε σχέση με τον άντρα. Τουλάχιστον όχι βάσει του παγκόσμιου προτύπου του δυτικου κόσμου που είτε έχει έναν άνδρα και 10 λάγνες κουκλάρες δίπλα του, είτε μια γυναίκα και 10 λάγνους καλογυμνασμένους. Αυτός είναι τα δυτικά προτυπα από τη δεκαετία του 60. Αυτό έχουμε. Αν δεν μας αρέσει να το συζητήσουμε, όχι να κατηγορουμε συγκεκριμένα μια διαφιμηση, που είναι άθλια αλλά όχι για λόγους σεξισμου.

• Moderators
Δημοσ.

Και η δική μου γνώμη είναι ότι ως spot είναι ένα χάλι μαύρο σαν σύνολο.

Από το concept ως την εκτέλεση, χωρίς να ξεχωρίζω μόνο τις "sexy" νοσοκόμες στο τέλος.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις φαντάζομαι το σκηνικό που έγινε στο pitch της ιδέας.

Κάποιος/α το παρουσίασε με ενθουσιασμό σαν έξυπνο (πρωτότυπο; ) spot και μετά κάποιος άλλος (ή ένα σύνολο από άλλα άτομα) συμφώνησαν ότι ναι, αυτό είναι μια καλή ιδέα για διαφήμιση αιμοδοσίας.

Ή απλά το ανέθεσαν σε κάποιον άπειρο και ανεπίβλεπτο (?), αρκεί να βγει κάτι μέσα σε λίγες μέρες, και δεν ασχολήθηκε κανείς να ελέγξει το τελικό αποτέλεσμα.

(Ουσιαστικά το κοντινότερο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μοιάζει με video από τους AMAN (όχι από τα πετυχημένα τους), χωρίς το μπούγιο που φωνάζει "AMAN" στο τέλος).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...