Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατάθεση ποτέ σε κανέναν και για τίποτα όσο δελεαστική και αν είναι η προσφορά αγγελία. Καλύτερα να δώσει κανείς 50-100€ παραπάνω ακομα και αν χρειαστεί να το αγοράσει απο κατάστημα παρά να κάνει τον κάθε απατεώνα μάγκα. Όσες θετικές και να έχει κάποιος πωλητής καν.νας δεν εξασφαλίζει τον αγοραστή σε περίπτωση κατάθεσης.

Για αγορές η λύση είναι μια αντικαταβολή με έλεγχο κατα την παραλαβή ή αν όντως είναι αξιόπιστος με πολλές θετικές αξιολογήσεις εντολή αγοράς κατόπιν λεπτομερούς συνεννόησης ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση.

Εντάξει όποιοι τα έχουν ας δίνουν για κάθε τους αγορά 50-100€ παραπάνω για να τα παίρνουν καινούρια από τα μαγαζιά.

Οι υπόλοιποι αγοράζουμε και πουλάμε εδώ με καταθέσεις σε άτομα με πολλές θετικές αξιολογήσεις, γιατί εντάξει, ο άλλος έχει 100 θετικές και έχει πουλήσει εδώ μέσα πράγματα μεγάλης αξίας αλλά την πουστιά μπορεί να την κάνει σε μένα για 100€. Legit.

Και τώρα είδα ότι έχεις κι ένα σωρό αξιολογήσεις. Προσωπικά αν μου ζητούσες κατάθεση για μία μου αγορά θα την έκανα χωρίς επιφύλαξη. Και έλεγχο κατά την παράδοση να έκανα, τι? Θα περίμενε ο courier πχ να βάλω στο μηχάνημα μου μια κάρτα γραφικών που μου έστειλες και να της τρέξω τα τεστ και τα bench για να σιγουρευτώ ότι είναι οκ?

Είτε κατάθεση κάνεις σε άτομα με πολλές θετικές, είτε αντικαταβολή είναι το ίδιο ακριβώς. Το θέμα είναι αν πχ κάτσει η στραβή και παρουσιάσει πρόβλημα σύντομα μετά την παραλαβή του το προιόν που πήρες, αν θα δεχτεί επιστροφή ο πωλητής(που συνήθως κάποιοι δέχονται ακόμα και σίγουροι να είναι για την κατάσταση του αντικειμένου που πούλησαν, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

• Like 3
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καμία μα καμία κατάθεση πριν την παραλαβή μέσω courier (αντικαταβολή). Εκτός και αν γίνει συναλλαγή χέρι με χέρι. Υπάρχουν πολύ που απλά θέλουν να βγάλουν ένα εύκολο μεροκάματο. Ο αποστολέας σε περίπτωση επιστροφής του προϊόντος (αν αυτό δεν είναι όπως το έχει περιγράψει) θα χάσει μόνο τα έξοδα της αποστολής. Κατά συνέπεια μόνο με άτομα από περιοχές κοντά στον ενδιαφερόμενο όποιες αγορές γίνουν.

Δημοσ.

Καμία μα καμία κατάθεση πριν την παραλαβή μέσω courier (αντικαταβολή). Εκτός και αν γίνει συναλλαγή χέρι με χέρι. Υπάρχουν πολύ που απλά θέλουν να βγάλουν ένα εύκολο μεροκάματο. Ο αποστολέας σε περίπτωση επιστροφής του προϊόντος (αν αυτό δεν είναι όπως το έχει περιγράψει) θα χάσει μόνο τα έξοδα της αποστολής. Κατά συνέπεια μόνο με άτομα από περιοχές κοντά στον ενδιαφερόμενο όποιες αγορές γίνουν.

εσύ που έχεις 2 αξιολογήσεις και ξεκίνησες εχθές εδώ στο insomnia είναι δικαίωμα σου να ζητάς ότι θέλεις. Αν ποτέ σου τύχει κάτι μη το αγοράσεις ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι αυτός νομίζει πως είναι καλύτερο. Εγώ έχω το δικό μου τρόπο που στέλνω επαρχία και αν ο αγοραστής είναι σύμφωνος προχωράμε. Όσες φορές και να το έχω κάνεις δεν έχω ρίξει κανένα και δεν έχω σκοπό να ρίξω κανένα.

Για να δεχτώ σε κάποιον να στείλω έτσι θα πρέπει αντίστοιχα να έχει και κάποιες αξιολογήσεις οι οποίες θα μου δώσουν ένα δείγμα για το ποιόν του. Σε άτομα που δεν έχουν ούτε μια και μάλιστα καμία παρουσία σε αυτό το φόρουμ θα το περάσω από κόσκινο για να διασφαλίσω ότι δε θα το στείλω τσάμπα. Όσο καχύποπτος μπορεί να είναι κάποιος κάνοντας κατάθεση άλλο τόσο θα μπορούσε να είναι και ο πωλητής με την αποστολή που πληρώνει τα έξοδα αποστολής. Σε καλές συνεργασίες με άτομα εδώ μέσα έχω κάνει και δώρο τα έξοδα αποστολής γιατί οι άνθρωποι έδειχναν οκ.

• Like 3
Δημοσ.

Το να τσουβαλιάζεις όλους εδώ μέσα είναι δικαίωμά σου βέβαια και δεν είμαι εγώ αυτός που θα προσπαθήσω να σε πείσω οτι υπάρχουν και πολλά άτομα τα οποία είναι αξιόλογα και τα οποία τα έχω γνωρίσει προσωπικά (είτε έχουν μηδενικές αξιολογήσεις είτε αρκετές θετικές).

Κατά τα άλλα , βλέποντας κι εγώ το ποιόν πολλών εδώ μέσα , θα ζητάω πλέον προκαταβολικά τα έξοδα αποστολής.

σωστα
Δημοσ.

προσωπικά είμαι αρκετά ψειρας και μαρεσει να κάνω τη ζωή αυτουνου που του στέλνω κάτι εύκολη του δίνω τα πάντα από στοιχεία του στέλνω απευθείας τα track numbers (μου το εχουν κάνει 2-3 να μην μ τα στείλουν μετά την κατάθεση μέχρι πολύ αργά και μ έχει πάει η ψυχή στη κουλουρη αλλά τελικα όλα οκ)

αν ο άλλος είναι συνεργάσιμος από τα μυνηματα και δείξει κατανόηση η εμπιστοσύνη έχει τύχει να του κάνω τα μεταφορικά δώρο (για την οθόνη μιας και είχαν έρθει πολύ παραπανω και από τι του ειχα πει και δεν μπορούσα να του το αναφέρω να μου δώσει τπτ παραπανω μιας και ήταν απίστευτα συνεργάσιμος)

Δημοσ.

προσωπικά είμαι αρκετά ψειρας και μαρεσει να κάνω τη ζωή αυτουνου που του στέλνω κάτι εύκολη του δίνω τα πάντα από στοιχεία του στέλνω απευθείας τα track numbers (μου το εχουν κάνει 2-3 να μην μ τα στείλουν μετά την κατάθεση μέχρι πολύ αργά και μ έχει πάει η ψυχή στη κουλουρη αλλά τελικα όλα οκ)

αν ο άλλος είναι συνεργάσιμος από τα μυνηματα και δείξει κατανόηση η εμπιστοσύνη έχει τύχει να του κάνω τα μεταφορικά δώρο (για την οθόνη μιας και είχαν έρθει πολύ παραπανω και από τι του ειχα πει και δεν μπορούσα να του το αναφέρω να μου δώσει τπτ παραπανω μιας και ήταν απίστευτα συνεργάσιμος)

Kαλή πληροφορία αν τύχει να αγοράσω κάτι από εσένα.

Δημοσ.

εγω την επαθα απο καταθεση χτες και πραγαμτικα ειμαι ρακος... οχι τοσο για το ποσο που ηταν μεγαλο αλλα για το ποσο ηλιθιος νιωθω που ηταν μπροστα μου στοιχεια και αποδειξεις οτι μαλλον κατι βρομαει και παρολο αυτα δεν το εκοψα μαχαιρι αλλα ηθελα να ελπιζω  οτι ολα ειναι κομπλε και οτι δεν μπορει αυτος ο ανθρωπος που τα λεγαμε στο κινητο ηθελε να με κλεψει ....  απλα μην εμπιστευεστε κανεναν και ποτε καταθεση ... επρεπε να την παθω για να μαθω ενω το ειχα διαβασει και γνωριζα απο πριν οτι δεν επρεπε ...  

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ όταν είπα κατάθεση ποτέ σε κανένα και για τίποτα και ότι προτιμώ να πληρώσω 50-100€ παραπάνω προκειμένου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο κάποιοι πεςανε να με φάνε καλυτερα να πάρω κάτι ακριβότερο παρά να κλαίω τα χρήματα μου. Έχουμε οικονομική κρίση και δυστυχώς κάποιοι μπαίνουν στον πειρασμό να κανουν απάτη και για μερικές δεκάδες ευρώ

Για εμένα η λύση είναι μια ή αντικαταβολή οπωσδήποτε με εντολή για άνοιγμα του πακέτου πριν την πληρωμή. Ο άλλος τρόπος είναι εντολή αγορας και αυτό μόνο με άτομα που έχουν πολλές θετικές αξιολογήσεις.

Δημοσ.

Και οι 2 πλευρες εχουν δικιο. Και αυτοι που θελουν αντικαταβολη για ασφαλεια και αυτοι που δεν θελουν γιατι φοβουνται μη παραλαβη. Αλλα εχω βαρεθει να ακουω το κλασικο "δεν στελνω με αντικαταβολη γιατι την πατησα." Ελεος. Ολοι την πατησαν; απλα τα πραγματα ρε παιδια. Στειλτε με αντικαταβολη ειτε με καταθεση μονο των μεταφορικων η μονο σε μελη με πολλες αξιολογησεις. Εμενα παντως απο ολες μου τις συνναλαγες μονο ενας δεχτηκε αντικαταβολη. Στους αλλους εκανα καταθεση. Πλεον που μαζεψα λιγες αξιολογησεις απλα δεν κοιταω αγγελιες που λενε "μονο καταθεση".

Επισης η απολυτη ξεφτιλα ηταν περσι με τις τραπεζες κλειστες που ολοι ηθελαν αντικαταβολη και οχι μεταφορα με ebanking. Τοτε τι εγινε; δεν την ειχαν πατησει;

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια οντως γιατι φοβαστε την αντικαταβολη; Η φτηνη δικαιλογια ποτε θα παρω τα λεφτα μου πλεον δεν ισχυει...σε 4-5 μερες τα εχεις...ειδικα ατομα που ειναι απο επαρχια ζοριζονται πολυ στο να βρουν κατι να αγορασουν...χερι με χερι δυσκολα να κανεις συναλλαγη καθως οι περισσοτερες αγγελις ειναι Θεσσαλονικη Αθηνα οποτε τι μενει μονο η αντικαταβολη...

Δημοσ.

Παιδια οντως γιατι φοβαστε την αντικαταβολη; Η φτηνη δικαιλογια ποτε θα παρω τα λεφτα μου πλεον δεν ισχυει...σε 4-5 μερες τα εχεις...ειδικα ατομα που ειναι απο επαρχια ζοριζονται πολυ στο να βρουν κατι να αγορασουν...χερι με χερι δυσκολα να κανεις συναλλαγη καθως οι περισσοτερες αγγελις ειναι Θεσσαλονικη Αθηνα οποτε τι μενει μονο η αντικαταβολη...

Άντε να το ξαναπούμε άλλη μια φορά και σε σε΄να γιατί από ότι φαίνεται δε το κατάλαβες. Άμα δε παραλάβεις τα χρήματα των μεταφορικών θα τα χρεωθεί ο πωλητής, όσο κρίμα είναι ο αγοραστής να χάσει χρήματα άλλο τόσο είναι και ο πωλητής. Εγώ έχω στείλει πράγματα και δεν έχουν πάει να παραλάβουν αλλά τα πλήρωσα... Αν είναι και μικροπράγματα και μου τύχει 2 φορές τότε αν το πουλήσω θα βγάλω τα σπασμένα των μεταφορικών. Οι αξιολογήσεις του καθενός είναι ένα σύστημα για να μπορέσεις να καταλάβεις τί γίνεται. Από εκεί και πέρα ούτως ή άλλως η αγορά μεταχειρισμένων κρύβει κινδύνους και από τις 2 πλευρές... Αν κάποιος πουλάει κάτι από τη χρυσή ευκαιρία και το κάνει αυτό δεν έχεις ούτε ένα κριτήριο για να τον αξιολογήσεις και εδώ που έχεις έστω κάτι πάλι λέμε γιατί έτσι και όχι αλλιώς... Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και για τις 2 πλευρές και έχουν μυαλό να σκεφτούνε...

• Like 2
Δημοσ.

Για αυτο λοιπόν καταθεση μονο των μεταφορικον χ2 και εντολη απο των πωλητη να ανοιχτει το πακετο πριν την παραλαβή .Μετα την ανταλλαγή χερι με χερι αυτη ειναι η ποιο εξασφαλισμένη συναλαγη.Κατάθεση όλου του ποσού ΠΟΤΕ.Αξιολογήσεις και π@@ια μεντολες..........

Δημοσ.

παρτάκηδες που είμαστε πάντως.....

όπως μας συμφέρει.

έχω διαβάσει τόσες φορές τα ίδια μηνύματα με συμβουλες που δίνει το κάθε μέλος.

θέλουμε να πουλήσουμε κάτι;

-ποτέ δε στέλνουμε χωρίς κατάθεση.

θέλουμε να αγοράσουμε;

-ποτέ δε κάνουμε κατάθεση αν δε μας το στείλουν.

Δημοσ.

Δε τη φοβόμαστε — απλά τη βρίσκουμε ηλίθια / ανούσια. Για ποιο λόγο να χρεωθώ παραπάνω (η αντικαταβολή κοστίζει), να ταλαιπωρηθώ (πήγαινε-έλα δύο φορές στα ΕΛΤΑ) και να περιμένω (συνήθως 2-3, ή 5-7 ημέρες, για courier ή ΕΛΤΑ), όταν δεν προσφέρει και τίποτε απολύτως; 

Εάν προσέφερε κάποια προστασία στον αγοραστή, ναι, να τα καταπιώ όλα αυτά για να νιώσει και ο αγοραστής πιο ασφαλής. Αλλά εφόσον προσφέρει μόνο μια ψευδαίσθηση και τίποτα παραπάνω (καθώς μπορώ να στείλω πέτρες ή χαλασμένο προϊόν) γιατί να το κάνω;

Φυσικά, σε προϊόν που "σηκώνει" έλεγχο (π.χ. κάτι μεγάλης αξίας, ας πούμε κινητό) θα δεχτώ αντικαταβολή και θα συννενοηθώ με το courier για τον έλεγχο, εφόσον φυσικά ο αγοραστής προπληρώσει τα μεταφορικά. Εκεί αξίζει. Αλλά όταν στέλνω βιβλία, CD/DVD, ή ανταλλακτικά από κάνα laptop και μου πει ο άλλος γι αντικαταβολή, ε, άει παράτα μας, πάρ' τα απ' αλλού! Το κορυφαίο ήταν που μου είπε ένας να του στείλω αντικαταβολή μια κάμερα από iPhone 4 που την πούλαγα για ... $5. 

Φυσικά, την ίδια λογική ακολουθώ και στις αγορές μου (είτε από καταστήματα, ή από ιδιώτες): συνήθως συναλλάσσομαι με καταθέσεις και κάρτες. Πολύ σπάνια με αντικαταβολή.

• Like 3
Δημοσ.

Και οι 2 πλευρες εχουν δικιο. Και αυτοι που θελουν αντικαταβολη για ασφαλεια και αυτοι που δεν θελουν γιατι φοβουνται μη παραλαβη. Αλλα εχω βαρεθει να ακουω το κλασικο "δεν στελνω με αντικαταβολη γιατι την πατησα." Ελεος. Ολοι την πατησαν; απλα τα πραγματα ρε παιδια. Στειλτε με αντικαταβολη ειτε με καταθεση μονο των μεταφορικων η μονο σε μελη με πολλες αξιολογησεις. Εμενα παντως απο ολες μου τις συνναλαγες μονο ενας δεχτηκε αντικαταβολη. Στους αλλους εκανα καταθεση. Πλεον που μαζεψα λιγες αξιολογησεις απλα δεν κοιταω αγγελιες που λενε "μονο καταθεση".

Επισης η απολυτη ξεφτιλα ηταν περσι με τις τραπεζες κλειστες που ολοι ηθελαν αντικαταβολη και οχι μεταφορα με ebanking. Τοτε τι εγινε; δεν την ειχαν πατησει;

Αντικαταβολη φιλε μου ειναι προβλημα, εγω πχ 1-2 φορες στην τελικη εστειλα τα πραγματα χωρις καταθεση αλλα και χωρις αντικαταβολη (οκ ολα πηγαν καλα) μιας και οσες φορες εστειλα αντικαταβολη ή δεν εγινε παραλαβη ή εκανα 15+ μερες τα παρω τα χρηματα.

Προσωπικα εχω ενα προφιλ με αγορες και πωλησεις αρκετα πραγματακια δεν εχω σκοπο να το χαλασω για κανενα λογο.

Παραπανω διαβασα για courier και ελεγχο, λοιπον πραγματικη ιστορια με αγορα τηλεφωνου. Ειχαμε συμφωνια για ελεγχο της συσκευης και πληρωμη επιτοπου, πηγα το απογευμα να δω και αφου ειπα ολα καλα ρωταω το ποσο στο γραφειο μηπως και εχει τιποτα εξτρα. Μην πω οτι πηρα το τηλεφωνο τζαμπα  :shock:  :shock:  φυσικα πηρα τηλεφωνο μολις βγηκα εξω και ενημερωσα των πωλητη για το συμβαν και οτι θα εκανα καταθεση την αλλη μερα το ποσο.

Μπορουσα πολυ ευκολα να κανω την παπια και να εχω 210€ στην τσεπη, οποτε προσωπικα ακομη και ο ελεγχος (που δεν το επιτρεπουν παντα) ειναι απλα για το τυπικο της υποθεσης!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...