Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!
Μου έχει μπει στο μυαλό η ιδέα του "δικου μου" homemade μηχανικού πληκτρολογίου. Δηλαδή να φτιαξω το δικο μου μηχανικό πληκτρολόγιο.
Το έχει δοκιμάσει ποτέ κανένας ή γνωρίζεται κάποιον που να το έχει κάνει; Τι έχετε να πείτε γι'αυτό;
Εγω δει  μερικά βιντεάκια στο yt καθώς και έχω διαβάσει μερικά άρθρα πάνω στο θέμα και μου φαίνεται κάπως "εύκολο".Είναι πραγματικά τόσο εύκολο για κάποιον που δεν έχει ξανασχοληθεί με hardware,στο συγκεκριμένο κομμάτι;
Θα χρειαστώ κάτι άλλο εκτός από 1) την θήκη όπου θα τοποθετηθεί το πληκτρολόγιο 2) Το εξωτερικό κομμάτι του πλήκτρου-keycap 3) το μηχανικό πλήκτρο(cherry mx)   4) το pcb ;;;
Θα μου κοστίσει μια περιουσία κάτι τέτοιο;;
Υπάρχει κανα ελληνικό κατάστημα από το οποίο μπορώ να προμηθευτώ όλα αυτά που χρειάζομαι;; (εκτός από το e-shop που είναι κλέφτες...)
Σχετικά με το pcb,ποιο να πάρω; Για να τροφοδοτείτε με ρέυμα το πληκτρολόγιο θα χρειαστώ κάποιον άλλον controller ή καποια άλλη συσκευή;;

Τα χαρακτηριστικά του πληκτρολογίου θα ήθελα να είναι:
- Όλο λευκό,και η θήκη και τα πλήκτρα.
- Πολύ καθαρό design χωρίς διάφορα άλλα χρώματα ή περιεργα σχεδια.
- Να μην υπάρχει πολύς κενός χώρος στις πλευρές,και αριστερα δεξια αλλά και πανω κάτω,δλδ να είναι κάπως έτσι: http://imgur.com/T6440Ec
- Να υπάρχει ωστόσο το δεξί αριθμητικό πληκτρολόγιο-numpad.    
- Το πάνω μέρος της θήκης να είναι λευκό αλουμίνιο,από αυτά τα ωραία τα finish ή οπως αλλιώς λέγονται.
- Τα πλήκτρα να είναι "πιο ψηλά" και όχι κρυμμένα μέσα,δλδ κάπως έτσι: http://imgur.com/9cEgTnq

και έτσι:  http://imgur.com/QZgyhoM
- Το καλώδιο που θα φεύγει για το pc,απο το καλώδιο που θα παίρνει ρευμα δλδ,να βρίσκετε στο δεξί πίσω μέρος του πληκτρολογίου.
- Ίσως,να υπάρχουν ledακια κατω απο τα πλήκτρα.

Λοιπόν,κατα ποσο είναι εφικτο κάτι τέτοιο;  Πόσο πιστεύεται ότι θα στοιχίσει;
Έχετε να ο προτείνετε κάτι πάνω στο θέμα;
Υπάρχει κάποιος σε όλη την Ελλάδα που να μπορεί να κόβει με λέιζερ ακριβείας κομμάτια αλουμινίου,συγκεκριμένα τις τρυπες όπου θα μπουνε τα πλήκτρα; Δεν ειμαι από αθήνα για να γνωρίζω κάποιον,αλλά στην πόλη μου με τόσους σιδεράδες,κανένας 100% δεν έχει για να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο... Υπάρχει κάποια φωτογραφία με ακριβείς μεγέθη για το πώς πρέπει να κοπεί το κάθε κομμάτι όπου θα μπει το πλήκτρο;;

Δημοσ.

υπάρχουν κιτ που μπορείς να στήσεις ένα mech keyboard απο το μηδέν με ότι συνδιασμούς/ποιότητα/μέγεθος θέλεις.

Το θέμα είναι τι εμπειρία έχεις στα μικροηλεκτρονικά και ειδικά στις κολλήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν τα πάρω όλα από την αρχή από μόνος μου?

Όσο γι'αυτα τα kits,έχεις να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο? Τα περισσότερα που βρισκω ειναι για μικρα πληκτρολογιακια...

Δημοσ.

Αν τα πάρω όλα από την αρχή από μόνος μου?

Όσο γι'αυτα τα kits,έχεις να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο? Τα περισσότερα που βρισκω ειναι για μικρα πληκτρολογιακια...

για full size ψάχνεις? κοίτα στο massdrop συχνά βγάζει kits.

προσωπικά προτιμώ της wasd keyboards.

Δημοσ.

για full size ψάχνεις? κοίτα στο massdrop συχνά βγάζει kits.

προσωπικά προτιμώ της wasd keyboards.

ναι για full size...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...