Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορά από Γερμανικό Amazon ένα βιβλίο. Απο 27/12 είναι dispatched.
Ο seller (με πολλές και καλές κριτικές) δέν έχει να μου δώσει tracking No. επειδή "Your order has been sent via Standard International Airmail from the UK and will be passed to your local postal service on arrival in your country."  . 

Γνωρίζει κάποιος με τι μεταφορική έρχεται στην Ελλάδα και πόσο καιρό ακόμα να υπολογίζω?

Θα ασχοληθώ και με Τελωνείο? 26eur κόστιζε περίπου?

• Απαντ. 458
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για το αγγλικο αμαζον, στο παρακατω ειμαι οκ απο θεμα τελωνειου; εχω διαβασει ναι απλα ρωταω γιατι δεν αναφερει κατι για Import fees στην τελικη πληρωμη

image.png.46367a1a5bef5a74039f31cb7d21da0d.png

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Παρατηρώ ότι πλέον σε όλες τις παραγγελίες του τελευταίου διμήνου (από Ευρωπαικά Amazon) υπάρχει μία καθυστέρηση ΠΡΟΣ Ελλάδα ΠΡΙΝ την αποστολή μεταξύ 10-15 ημερών απλά και μόνο για να έρθει στο διαφημιζόμενο estimate delivery date που δίνει κατά την παραγγελία.

Με αποτέλεσμα τα λεφτά να σου τα τραβάνε μετά από πολλές μέρες οπότε αν τύχει την στιγμή που τα τραβάν (και είναι άκυρες στιγμές κυρίως βράδυ), δεν υπάρχει το ποσό και πρέπει να πληρώσεις εκ νέου το νέο estimated delivery date πηγαίνει αυτόματα + ~10μέρες.

Σε αντίθεση σε όλες τι άλλες χώρες που δείχνει ένα estimated delivery date μικρότερο κατά 10-15 ημέρες και η δοκιμή πληρωμής γίνεται αυτόματα την επόμενη μέρα εκ νέου (οπότε δεν χάνεις το estimated delivery date). 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Billator είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Παρατηρώ ότι πλέον σε όλες τις παραγγελίες του τελευταίου διμήνου (από Ευρωπαικά Amazon) υπάρχει μία καθυστέρηση ΠΡΟΣ Ελλάδα ΠΡΙΝ την αποστολή μεταξύ 10-15 ημερών απλά και μόνο για να έρθει στο διαφημιζόμενο estimate delivery date που δίνει κατά την παραγγελία.

Με αποτέλεσμα τα λεφτά να σου τα τραβάνε μετά από πολλές μέρες οπότε αν τύχει την στιγμή που τα τραβάν (και είναι άκυρες στιγμές κυρίως βράδυ), δεν υπάρχει το ποσό και πρέπει να πληρώσεις εκ νέου το νέο estimated delivery date πηγαίνει αυτόματα + ~10μέρες.

Σε αντίθεση σε όλες τι άλλες χώρες που δείχνει ένα estimated delivery date μικρότερο κατά 10-15 ημέρες και η δοκιμή πληρωμής γίνεται αυτόματα την επόμενη μέρα εκ νέου (οπότε δεν χάνεις το estimated delivery date). 

Ισχύει το έπαθα με το Amazon.de αρχές Δεκεμβρίου.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Billator είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Μου έχουν έρθει κάποιες στις 7-8 μέρες, αλλά συνήθως γίνεται όπως το λες. Δεν έχω θέμα με την χρέωση γιατί χρησιμοποιώ πιστωτική αλλά ίσως η καθυστέρηση να έχει να κάνει με τα δωρεάν μεταφορικά; Ίσως είναι σύμπτωση αλλά σε όσες παραγγελίες μου το έκανε ήταν 59+ ευρώ οπότε είχαν και δωρεάν μεταφορικά. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, georgerov είπε

Μου έχουν έρθει κάποιες στις 7-8 μέρες, αλλά συνήθως γίνεται όπως το λες. Δεν έχω θέμα με την χρέωση γιατί χρησιμοποιώ πιστωτική αλλά ίσως η καθυστέρηση να έχει να κάνει με τα δωρεάν μεταφορικά; Ίσως είναι σύμπτωση αλλά σε όσες παραγγελίες μου το έκανε ήταν 59+ ευρώ οπότε είχαν και δωρεάν μεταφορικά. 

Δεν ξέρω μια ποια λογική "επιλέγονται" τα προιόντα που μπαίνουν σε αυτό το μεγαλύτερο timeframe, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με το amazon.de (που έχουμε πλέον δωρεαν μεταφορικά) αλλά με όλα τα Amazon. Πρώτη φορά μου έγινε στο BF που το είχαν βέβαια ανακοινώσει και ίσως ήταν λογικό.

Αλλά για Ελλάδα αυτό φαίνεται ήρθε για να μείνει. Όταν βιάζομαι για κάτι αναγκάζομαι να το στέλνω σε συνάδελφο στην Βουλγαρία (που έχει 10-15 μέρες μικρότερο delivery time και σχεδόν πάντα φτάνει και νωρίτερα) και μου το φαίρνει εκείνος. Και μιλάμε για stock προιόντα πάντα. 

Πχ το ίδιο ακριβώς αντικείμενο (Ελλάδα VS Βουλγαρία):
image.png.87b334f27f502d7168c9a7cf2d02ec8c.pngimage.png.22836f1e654fec30ed4d64de7e09b896.png

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Billator είπε

Δεν ξέρω μια ποια λογική "επιλέγονται" τα προιόντα που μπαίνουν σε αυτό το μεγαλύτερο timeframe, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με το amazon.de (που έχουμε πλέον δωρεαν μεταφορικά) αλλά με όλα τα Amazon. Πρώτη φορά μου έγινε στο BF που το είχαν βέβαια ανακοινώσει και ίσως ήταν λογικό.

Αλλά για Ελλάδα αυτό φαίνεται ήρθε για να μείνει. Όταν βιάζομαι για κάτι αναγκάζομαι να το στέλνω σε συνάδελφο στην Βουλγαρία (που έχει 10-15 μέρες μικρότερο delivery time και σχεδόν πάντα φτάνει και νωρίτερα) και μου το φαίρνει εκείνος. Και μιλάμε για stock προιόντα πάντα. 

Πχ το ίδιο ακριβώς αντικείμενο (Ελλάδα VS Βουλγαρία):
image.png.87b334f27f502d7168c9a7cf2d02ec8c.pngimage.png.22836f1e654fec30ed4d64de7e09b896.png

Ναι κατάλαβα, τι να πω μακάρι να το διορθώσουν. Η αλήθεια είναι ότι καθυστερεί υπερβολικά. Ίσως να έχει να κάνει και με τα ΕΛΤΑ, ίσως να μην μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερες παραγγελίες. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, georgerov είπε

Ναι κατάλαβα, τι να πω μακάρι να το διορθώσουν. Η αλήθεια είναι ότι καθυστερεί υπερβολικά. Ίσως να έχει να κάνει και με τα ΕΛΤΑ, ίσως να μην μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερες παραγγελίες. 

Τι να πω δεν ξέρω..
Οι παραγγελίες σε εμένα όλες έρχονται με ACS είναι η αλήθεια, οπότε δεν νομίζω να έχει να κάνει με τα ΕΛΤΑ ή με τον όγκο που μπορούν οι εταιρείες να διαχειριστούν γιατί είμαστε off season οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φόρτου. Ή θέλουν να μειώσουν τις παραγγελίες από Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο έμμεσα. 

Πλέον από Κίνα παραλαμβάνω πιο γρήγορα συγκριτικά με το Amazon :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...