Προς το περιεχόμενο

Nexus 5x vs P9 lite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από άποψη real world performance κατά τα λεγόμενα του reviewer ναι, στα benchmark δεν έχω ιδέα. Το real world performance είναι που μετράει όμως. Και το stress test που του έκανε μια χαρά κράτησε χωρίς ιδιαίτερο throttling σε αντίθεση με της προηγούμενης γενιάς Snapdragons (όλοι εκτός του 410) που με λίγο ζόρισμα έπεφτε η απόδοση τους στο μισό και χαζολάγκαραν.

Βασικά δεν ξέρω τι λέει ο reviewer, και ελάχιστα με απασχολεί. Αυτό που ξέρω από πρακτική εμπειρία είναι ότι καμία μα καμία συσκευή android δεν σου προσφέρει την ομολατητα και την σπιρταδα που μπορείς να έχεις με ένα νέξους.

• Like 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά δεν ξέρω τι λέει ο reviewer, και ελάχιστα με απασχολεί. Αυτό που ξέρω από πρακτική εμπειρία είναι ότι καμία μα καμία συσκευή android δεν σου προσφέρει την ομολατητα και την σπιρταδα που μπορείς να έχεις με ένα νέξους.

+1

και ειδικα οταν μιλαμε για μια συσκευη(nexus 5x) που ειναι ετσι κι αλλιως αισθητα δυνατοτερη απο το huawei p9 lite.

Ενδεικτικα, το huawei p9 lite ειναι πιο κοντα σε επιδοσεις σε ενα moto g απο οτι στο αισθητα δυνατοτερο nexus 5x.

Δημοσ.

το p9 με το 6p που τα δοκίμασα μαζί, σε κάποια πράγματα το p9 είναι πιο γρήγορο από το nexus.πχ στο άνοιγμα των τελευταίων ανοιχτών εφαρμογών το 6p λαγκάρει, το p9 είναι πολύ πιο άμεσο.

αλλά κατα τα άλλα συμφωνώ ότι android είναι μόνο το nexus.τα 16gb είναι τραγικά λίγα, χωρίς να έχω τίποτα το ιδιαίτερο μέσα από τα 16 έχω 2 gb ελεύθερα.800mb είναι φώτος και 800mb στα downloads, τίποτα άλλο.έχει μαζευτεί σαβούρα από το android και τα apps.

Δημοσ.

το p9 με το 6p που τα δοκίμασα μαζί, σε κάποια πράγματα το p9 είναι πιο γρήγορο από το nexus.πχ στο άνοιγμα των τελευταίων ανοιχτών εφαρμογών το 6p λαγκάρει, το p9 είναι πολύ πιο άμεσο.

αλλά κατα τα άλλα συμφωνώ ότι android είναι μόνο το nexus.τα 16gb είναι τραγικά λίγα, χωρίς να έχω τίποτα το ιδιαίτερο μέσα από τα 16 έχω 2 gb ελεύθερα.800mb είναι φώτος και 800mb στα downloads, τίποτα άλλο.έχει μαζευτεί σαβούρα από το android και τα apps.ME

Με 1,6gb να έχεις μόνο για φωτογραφίες και downloads και μιας και δεν αναφέρεις για κάποιο άλλο mm αρχείο, τότε η σαβούρα θα είναι τπτ εφαρμογές με παιχνίδια;;;;Και το να λέμε για σαβούρα στο nexus που είναι γυμνό ακούγεται κάπως.

Έχω πολλά παραπάνω mm αρχεία και πάλι έχω 2gb ελεύθερα....Πόσο πιάνει στο δικό σου το sw της εταιρίας σου;

Screenshot_20160610_100152.jpg

Επίσης το συγκριτικό είναι άκυρο που αναφέρεις μιας και το p9 lite έχει άλλο επεξεργαστή από το p9 και του nexus 5x είναι πιο δυνατά cpu/gpu. 

Τέλος είναι ελάχιστα τα συγκριτικά που κάνουν σύγκριση ταχύτητας από restart με καμία εφαρμογή να τρέχει και στα καπάκια να τα ξανατεστάρουν με τις ίδιες εφαρμογές έπειτα από κάποια ώρα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ στην αρχή έχανε η μια συσκευή μετά από ώρα χρήσης δεν μπούκωνε ενώ η αρχικώς ταχύτερη μετά ήταν πολύ πιο αργή.

Δημοσ.

έχω αοσπ ρομ. σαβούρα δεν έχει το νεξους αλλά όλες οι εφαρμογές που θα κατεβάσει.

ε δεν είπα ότι είναι χειρότερο το πακέτο cpu/gpu απλά πλέον πολλές εταιρίες έχουν βελτιώσει το sw. σίγουρα ο 808 σε νεξους είναι άριστη επιλογή αλλά όπως έχω ξαναπεί διαφωνώ σε 2 σημεία με το 5χ . μπαταρία και χωρητικότητα στο 16αρι

Δημοσ.

Εχουν αλλάξει τα πράγματα. Στο public δίπλα δίπλα το P9 lite με το nexus 5X και σε πολλά το P9 lite είναι αρκετά γρηγορότερο. Ανοιγμα εφαρμογών, ρολάρισμα κτλ κάπου δίνει και κάπου παίρνει. Αυτό με τόσο "φορτωμένο" λειτουργικό είναι άξιο αναφοράς γιατί δεν μιλάμε για σύγκριση με ότι να ΄ναι συσκευή αλλά με nexus.

Προσοχή, δεν μειώνω την δύναμη του 5X και τα προτερήματα που έχει αλλά νομίζω ότι είναι καιρός να δεχτούμε ότι τα nexus δεν είναι τα μόνα που επιτρέπουν smooth εμπειρία χρήσης.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά..
Τελικά λόγο των οικονομικών αγόρασα το nexus 5x 16gb...
Δεν θα μπω σε διαδικασίες να πω ποσο smooth είναι η πλοήγηση και πόσο ευχαριστημένος είμαι όσον αφορά τη χρήση και τις δυνατότητες του οι οποίες μάλλον καλύπτουν με το παραπάνω τις ανάγκες μου(προσωπικές-δουλειάς) καθώς θέλω να το δω και μετά απο ένα 6μηνο+ χρήσης..

Υπολογίζω οτι μετά το κατέβασμα και των τελευταίων εφαρμογών που χρεάζομαι, η μνήμη των συνολικών εφαρμογών θα ανέρχεται το πολυ στα 2,5 με 2,8 gb...

οπότε ακόμα και με 2gb μουσική 2gb φωτογραφιες(πολυ πολυ δυσκολο καθως δεν τραβάω σχεδόν καθόλου) πιστεύω οτι θα έχω ακόμα αρκετό χώρο..

Ελπίζω να μην μετανιώσω την επίλογη μου(σε σχέση με το 32αρι) αλλα όπως και να χει, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και προτάσες σας...  :-D  B)

Δημοσ.

Δεν θα μπω σε διαδικασίες να πω ποσο smooth είναι η πλοήγηση και πόσο ευχαριστημένος είμαι όσον αφορά τη χρήση και τις δυνατότητες του οι οποίες μάλλον καλύπτουν με το παραπάνω τις ανάγκες μου(προσωπικές-δουλειάς) καθώς θέλω να το δω και μετά απο ένα 6μηνο+ χρήσης..

Υπολογίζω οτι μετά το κατέβασμα και των τελευταίων εφαρμογών που χρεάζομαι, η μνήμη των συνολικών εφαρμογών θα ανέρχεται το πολυ στα 2,5 με 2,8 gb...

οπότε ακόμα και με 2gb μουσική 2gb φωτογραφιες(πολυ πολυ δυσκολο καθως δεν τραβάω σχεδόν καθόλου) πιστεύω οτι θα έχω ακόμα αρκετό χώρο..

Ελπίζω να μην μετανιώσω την επίλογη μου(σε σχέση με το 32αρι) αλλα όπως και να χει, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και προτάσες σας...  :-D  

Πας και παίρνεις και κάτι τέτοιο και είσαι κομπλέ. 

Καλορίζικο/καλομίλητο  κιόλας.

Δημοσ.

Ελπίζω να μην μετανιώσω την επίλογη μου(σε σχέση με το 32αρι) αλλα όπως και να χει, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και προτάσες σας...  :-D  B)

Καλορίζικο, btw επειδή το γλυκοκοιτάζω για να το αγοράσω, περιμένω και εντυπώσεις...

Δημοσ.

το έχω δοκιμάσει και φορτίζει πιο γρήγορα.

Δεν έχει νόημα να έχεις φορτιστή πάνω απο 1 Ampere γιατί τα κινητά δεν μπορούν να τραβήξουν παραπάνω από 1-1,2 Ampere.

Δημοσ.

Αναλογος και το καλωδιο που εχεις.

Εαν ειναι κανενα λεπτο/μακρυ μια χαρα θα δεις διαφορα με 2000mah φορτιστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...