Προς το περιεχόμενο

Nexus 5x vs P9 lite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το έχω δοκιμάσει και φορτίζει πιο γρήγορα.

Δυστυχως δεν ισχυει οτι με 3A φορτιστη θα φορτισει πιο γρηγορα, οπως φυσικα δεν ισχυουν τα προηγουμενα που εγραφες:

τους ίδιους χρόνους έχω και εγώ χωρίς qc και με μπαταρία 3000. κοροϊδία είναι.

ο χρόνος μιας πλήρης φόρτισης από 10% - 100% είναι ίδιος με ένα κινητό που δεν έχει.

Εδω ξανα τι διφορα κανει σε πληρη φορτιση το quickcharge(τα 3 πρωτα κινητα εχουν qc, τα επομενα εχουν απλα σχετικα δυνατο φορτιστη):

78262.png

Δημοσ.

ενώ ισχύει ότι το μοτο g θέλει 7 χρόνια στην πρίζα και το g4 θέλει 2.30 ώρες.γελάει ο κόσμος με την ντεμεκ γρήγορη φόρτιση για να καλύψουν τις γελοίες μπαταρίες.

Δημοσ.

ενώ ισχύει ότι το μοτο g θέλει 7 χρόνια στην πρίζα και το g4 θέλει 2.30 ώρες.γελάει ο κόσμος με την ντεμεκ γρήγορη φόρτιση για να καλύψουν τις γελοίες μπαταρίες.

Παλι γραφεις πραγματα που ερχονται σε αντιθεση με αλλα που εγραφες πριν...

Το nexus 5x φορτιζει σε 1 ωρα και 20 λεπτα λογω qc. Αναλογικα αν ειχε 3000Mah, θα φορτιζε σε 1ωρα και 30 λεπτα.

Πιο γρηγορα απο τις ~2ωρες που θελουν αλλα κινητα χωρις qc. Αυτο ειναι γυρω στο 30% διαφορα, που ειναι ουσιαστικη διαφορα.

Ακομα πιο ουσιαστικη διαφορα ειναι στην μερικη φορτιση.

Δημοσ.

αυτή η συζήτηση που έχετε ανοίξει δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. όπως δείχνουν και τα στοιχεία το 5χ έχει όντως πιο γρήγορη φόρτωση, και σε αυτό παίζει ρόλο εν μέρει και το usb type c πιστεύω. on topic τώρα, το 5χ είναι καλύτερο σίγουρα, ακόμα και αν δεν έχεις τα χρήματα για τα 32gb που θα ήταν το ιδανικό, το 16αρι είναι ευκαιρία στα 230-240 που έχει τώρα, αν σκεφτούμε οτι ξεκίνησε κοντά στα 450. επίσης η google δίνει 15gb στο drive, για τις φώτο και τα βίντεο, σε περίπτωση που βγάζεις συνέχεια βίντεο στο κινητό, αλλιώς μια χαρά καλυμμένος θα είσαι πιστεύω με τα 16. το θέμα είναι πιο πολύ ψυχολογικό για μερικούς, το δικό μου το κινητό έχει μνήμη 8 gb και έχω ελεύθερα σχεδόν 2, με εφαρμογές, μουσική, φωτογραφίες και κανά 2 βίντεο. (κακά τα ψέματα, ποιος βλέπει τα βίντεο που τραβάει από το κινητό του σε καθημερινή βάση;;; μια μεταφορά στον υπολογιστή είναι ότι πρέπει, αλλιώς στο drive). 

• Like 2
Δημοσ.

αυτή η συζήτηση που έχετε ανοίξει δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. όπως δείχνουν και τα στοιχεία το 5χ έχει όντως πιο γρήγορη φόρτωση, και σε αυτό παίζει ρόλο εν μέρει και το usb type c πιστεύω. on topic τώρα, το 5χ είναι καλύτερο σίγουρα, ακόμα και αν δεν έχεις τα χρήματα για τα 32gb που θα ήταν το ιδανικό, το 16αρι είναι ευκαιρία στα 230-240 που έχει τώρα, αν σκεφτούμε οτι ξεκίνησε κοντά στα 450. επίσης η google δίνει 15gb στο drive, για τις φώτο και τα βίντεο, σε περίπτωση που βγάζεις συνέχεια βίντεο στο κινητό, αλλιώς μια χαρά καλυμμένος θα είσαι πιστεύω με τα 16. το θέμα είναι πιο πολύ ψυχολογικό για μερικούς, το δικό μου το κινητό έχει μνήμη 8 gb και έχω ελεύθερα σχεδόν 2, με εφαρμογές, μουσική, φωτογραφίες και κανά 2 βίντεο. (κακά τα ψέματα, ποιος βλέπει τα βίντεο που τραβάει από το κινητό του σε καθημερινή βάση;;; μια μεταφορά στον υπολογιστή είναι ότι πρέπει, αλλιώς στο drive). 

Εννοειται πως φορτιζει πιο γρηγορα το nexus 5x.

Για τις φωτογραφιες του nexus 5x (12mpixel) ειναι απεριοριστος ο χωρος που δινει.

Δημοσ.

Παιδιά, αρχικά σας ευχαριστώ πάρα πολυ για όλες τις απαντήσεις.

Νομίζω πως και γω κλείνω αν και ακούγονται πολλά καλά λόγια και για το p9 lite κλείνω προς το 5x.
Όσον αφορά την μπαταρία, όντως με έχει βαλει σε σκέψη ότι λείπω (πάρα)πολλές ώρες απο το σπίτι αλλά σκέφτομαι οτι θα μπορώ να το αντισταθμίσω με το qc στο αυτοκίνητο ή όπου βρεθώ. 

Ερώτηση πάνω στο παραπάνω είναι: αν το qc  γίνεται και με απλο αντάπτορα αναπτήρα αυτοκινήτου και γενικά κλασσικούς φορτιστές καλώδια με αντάπτορα απο type-a σε type-c ή χρειάζεσαι εξειδικευμένους φορτιστές και αντάπτορες αυτοκινήτου..???

Επίσης βλέπω το 32gb στα 295 € και σκέφτομαι μηπως πέσει μεχρι την αλλη βδομαδα στα 270-280€ αλλα who knows...
Όπως είπα, απο μνήμη θα την χρειαστώ κυρίως για μουσική, καμια εφαρμογή απλή λογικά και καμιά φωτογραφία. Άλλα όπως είπατε..
Είναι κυρίως ψυχολογικό. Και έτσι έχω νέο δίλημμα. 16gb ή υπερ-υπερβαση στα 32gb...

Δημοσ.

Mε απλο φορτιστη δεν γινεται.

Θελει καποιον qc φορτιστη ή τουλαχιστον καποιον που ειναι αρκετα δυνατος, δηλαδη 2A (που και παλι δεν θα φορτισει τοσο γρηγορα οσο ο qc, ειδικα στην αρχη).

Οσον αφορα την αυτονομια, δεν εχουν μεγαλη διαφορα τα 2 κινητα.

Εκει που εχουν διαφορα ειναι στην ταχυτητα, πχ στο browsing , μιας και το nexus 5x ειναι αισθητα πιο δυνατο.

Για την χωρητικοτητα, αν δεν ειναι απλα υπερβαση, αλλα υπερ-υπερβαση οπως το θετεις, τοτε μεινε  στα 16gb.

Θα σε περιορισει λιγο μελλοντικα, αλλα με το αυτοματο ανεβασμα φωτογραφιων/βιντεο οταν γεμιζει ο χωρος(οποτε δεν ασχολεισαι εσυ να περνας στον υπολογιστη κλπ) αλλα και την ολο και μεγαλυτερη διεισδυση του music streaming(αρα δεν πολυαποθηκευεις τραγουδια στο κινητο) δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα.

Προσωπικα δεν θα επαιρνα 16gb, αλλα αν ειναι υπερ-υπερβαση οπως λες, μπορεις να ανεχτεις μερικους περιορισμους.

Δημοσ.

Μοναδικός περιορισμός του 5x η σταθερή μνήμη αν πάρεις το 16αρι. Δεν είναι αξιοπιστοι δύσκολο να γεμίσει. Αν πάλι δεν είσαι του video και παιχνιδιού που θέλει 2-3gb, δεν έχεις το παραμικρό θέμα.

Σε όλους τους άλλους τομείς, η ανωτερότητα του nexus είναι εμφανής. Συνολικά αποτελεί καλύτερο κινητό. Αν έχεις και μεράκι να του περάσεις και Custom Rom/kernel, απλά απογείωση. Κάνει συσκευές πολλαπλής αξίας αν φαίνονται αργές μπροστά του.

• Like 2
Δημοσ.

Μοναδικός περιορισμός του 5x η σταθερή μνήμη αν πάρεις το 16αρι. Δεν είναι αξιοπιστοι δύσκολο να γεμίσει. Αν πάλι δεν είσαι του video και παιχνιδιού που θέλει 2-3gb, δεν έχεις το παραμικρό θέμα.

Σε όλους τους άλλους τομείς, η ανωτερότητα του nexus είναι εμφανής. Συνολικά αποτελεί καλύτερο κινητό. Αν έχεις και μεράκι να του περάσεις και Custom Rom/kernel, απλά απογείωση. Κάνει συσκευές πολλαπλής αξίας αν φαίνονται αργές μπροστά του.

Εδώ όμως έχουμε άλλη άποψη.

Στο μόνο πράγμα που υπερτερεί το nexus είναι ίσως στην κάμερα και στο λογισμικό. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει από πάνω το P9 lite. Στην Ελλάδα θα έλεγα ότι και η εγγύηση είναι σοβαρό προτέρημα του nexus. Πάντως εγώ με άνεση το χτύπαγα το P9 lite. Το έβλεπα σήμερα στα public από κοντά και εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα της.

Δημοσ.

έχει καλύτερη CPU/gpu το p9 lite?

Εδώ όμως έχουμε άλλη άποψη.

Στο μόνο πράγμα που υπερτερεί το nexus είναι ίσως στην κάμερα και στο λογισμικό. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει από πάνω το P9 lite. Στην Ελλάδα θα έλεγα ότι και η εγγύηση είναι σοβαρό προτέρημα του nexus. Πάντως εγώ με άνεση το χτύπαγα το P9 lite. Το έβλεπα σήμερα στα public από κοντά και εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα της.
Δημοσ.

Από άποψη real world performance κατά τα λεγόμενα του reviewer ναι, στα benchmark δεν έχω ιδέα. Το real world performance είναι που μετράει όμως. Και το stress test που του έκανε μια χαρά κράτησε χωρίς ιδιαίτερο throttling σε αντίθεση με της προηγούμενης γενιάς Snapdragons (όλοι εκτός του 410) που με λίγο ζόρισμα έπεφτε η απόδοση τους στο μισό και χαζολάγκαραν.

Δημοσ.

Παιδιά, αρχικά σας ευχαριστώ πάρα πολυ για όλες τις απαντήσεις.

Νομίζω πως και γω κλείνω αν και ακούγονται πολλά καλά λόγια και για το p9 lite κλείνω προς το 5x.

Όσον αφορά την μπαταρία, όντως με έχει βαλει σε σκέψη ότι λείπω (πάρα)πολλές ώρες απο το σπίτι αλλά σκέφτομαι οτι θα μπορώ να το αντισταθμίσω με το qc στο αυτοκίνητο ή όπου βρεθώ.

Ερώτηση πάνω στο παραπάνω είναι: αν το qc γίνεται και με απλο αντάπτορα αναπτήρα αυτοκινήτου και γενικά κλασσικούς φορτιστές καλώδια με αντάπτορα απο type-a σε type-c ή χρειάζεσαι εξειδικευμένους φορτιστές και αντάπτορες αυτοκινήτου..???

Επίσης βλέπω το 32gb στα 295 € και σκέφτομαι μηπως πέσει μεχρι την αλλη βδομαδα στα 270-280€ αλλα who knows...

Όπως είπα, απο μνήμη θα την χρειαστώ κυρίως για μουσική, καμια εφαρμογή απλή λογικά και καμιά φωτογραφία. Άλλα όπως είπατε..

Είναι κυρίως ψυχολογικό. Και έτσι έχω νέο δίλημμα. 16gb ή υπερ-υπερβαση στα 32gb...

Μονο και μόνο επειδή αναφέρεις το feature proof πας σε nexus. Κάτοχος nexus 5 και ακόμα παραμένει ακμαίο με τη 6.0.1.

Όπως και να το κάνεις υποστήριξη καλύτερη από nexus δεν θα βρεις από κανεναν κατασκευαστή.

Επίσης η κάμερα σε nexus 6p, 5x είναι ίδια και απλά ειναι μέσα στις καλύτερες.

Ο χώρος που λες είναι ένα θέμα. Το να ακούω ότι τα 16gb μόνο για φωτογραφίες δεν φτάνουν είναι αστείο. Έχω 2gb φωτογραφίες και κάνα 3αρι σε τραγούδια. Ok δεν ει αν άπλετος ο χώρος αλλά την δουλειά σου την κάνεις μιας και δεν παίζεις παιχνίδια όπως λες.

Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο ακόμη και να πας στο 32αρι αν κρίνεις ότι θα σε δεσμεύουν τα 16. Αλλιώς παίρνεις το 16αρι και ένα otg USB και κάπως καλυπτεσαι.

Το Huawei θα υπερτερεί σε εμφάνιση, sd, ίσως οθόνη και ήχο.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Δημοσ.

συγνώμη αλλά ότι και να λέει ο reviewer ο 808 είναι πολύ καλύτερος του Kirin 650, για την Mali-T830 MP2 δεν θα σχολιάσω καν, η adreno 418 είναι χιλιόμετρα μπροστά

Από άποψη real world performance κατά τα λεγόμενα του reviewer ναι, στα benchmark δεν έχω ιδέα. Το real world performance είναι που μετράει όμως. Και το stress test που του έκανε μια χαρά κράτησε χωρίς ιδιαίτερο throttling σε αντίθεση με της προηγούμενης γενιάς Snapdragons (όλοι εκτός του 410) που με λίγο ζόρισμα έπεφτε η απόδοση τους στο μισό και χαζολάγκαραν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...