nibo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Θα ηθελα τη βοηθεια σας για να αναβαθμισω το υπολογιστη μου. Πριν λιγες μερες ανοιξα ένα θεμα για να μου προτεινετε μια καρτα γραφικων που να υποστηριζει δυο οθονες ταυτοχρονα. Ψαχνοντας το λιγο παραπανω νομιζω ότι θα μπορουσα να αναβαθμισω ολο το PC μου (CoreDuo E6400-2GB-Nvidia GT520) αγοραζοντας μια μητρικη με ενσωματωμενη καρτα γραφικων που υποστηριζει 2 οθονες αφου ποτε δεν χρησιμοποιω τον υπολογιστη για παιχνιδια ή εφαρμογες που απαιτουν δυνατη καρτα γραφικων. Το μονο που θελω είναι να μπορω στη μια οθονη να βλεπω βιντεο (PowerDVD-Kodi) και ταυτοχρονα στο άλλο να σερφαρω ή να χρησιμοποιω μια εφαρμογη γραφειου. Θα ηθελα τη γνωμη σας πανω σ αυτό και αν συμφωνειτε να μου προτεινετε ένα σετακι μητρικη-επεξεργαστη-μνημη που αν είναι δυνατον να μην ξεπερναει τα 250-270 ευρω υπολογιζοντας και ένα DVD γιατι αυτό που εχω τωρα είναι IDE. Από το παλιο μου συστημα θα κρατησω μονο το κουτι, τους δυο δισκους (SSD 120GB για το λειτουργικο και SATA 320GB αποθηκη) και το τροφοδοτικο που είναι 480W. Οι οθονες είναι η μια Samsung 22’’ για τα βιντεο και θα συνδεθει με HDMi και η άλλη LG 17’’ που θα συνδεθει ειτε με DSub ή με DVI.
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Αντέγραψε εδώ την φόρμα που θα βρεις στο αντίσστοιχο θέμα και συμπλήρωσέ την. Χωρίς αυτή δεν γίνεται κουβέντα. 1
Zandim Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 πηγαινε σε συστημα 1151. για απλη χρηση βαζεις cpu g4400 60€ motherboard 1151 70€ ram 8gb 30€ dvd-rw 20€ ειχα το παραπνω setup για την ιδια ακριβως χρηση και εμ καλυπτε απολυτα. Εναλλακτικα μπορεις να βαλεις και i3-6100 με 120€ αφου σε παιρνουν τα οικονομικα για καλυτερη αντοχη στο χρονο σε πιο βαρυες εφαρμογες (αν χρησιμοποιησεις ποτε), η με τα ρεστα να αλλαξεις κουτι ή τροφοδοτικο αν δεν εχεις καποια της προκοπης 2
LambisElef Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Θέλουμε το ακριβές μοντέλο του κουτιού και του τροφοδοτικού σου, καθώς και τον τρόπο αγοράς των εξαρτημάτων. Παρακάτω μια σύνθεση κατά 99% συμβατή: i3 6100 ~120€ HyperX 8GB DDR4 ~35€ Asus H110M-A ~65€ DVD Drive: https://www.skroutz.gr/c/89/optical-drives.html διαλέγεις και παίρνεις... και με 12€ έχει. Σύνολο λιγότερα από 235€
nibo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας. Το pc ειναι σχεδον δεκαετιας (ημουν απο τους πρωτους που αγορασα Ε6400), το κουτι ειναι Noname με το brand του Multirama και το τροφοδοτικο ειναι coolermaster 5ετιας. Οσο για τον τροπο αγορας, μενω επαρχια γι αυτο θα προτιμησω το e-shop καθως υπαρχει μαγαζι στην πολη μου και γλυτωνω τα μεταφορικα. Νομιζω οτι η συνθεση που μου προτεινει ο LambisElef με καλυπτει απολυτα και θα καταληξω σ αυτην, αφου στα χαρακτηριστικα της μητρικης αναφερεται οτι υποστηριζει ως 2 οθονες αλλα και ο i3 εχει υποσυστημα γραφικων που ανταποκρινεται στις απαιτησεις μου. 2
cabdik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 αφου δεν εχεις υψηλες απαιτησεις..., εγω θα προτεινα παντως, αν και ειναι στο τερμα της ζωης της, FM2+ πλατφορμα με 4πυρηνο APU. εχεις παραλληλα 4πυρηνο επεξεργαστη και καρτα γραφικων που ανταποκρινεται ακομα και σε light gaming (παρ' ολο που δεν ειναι το αντικειμενο που σε ενδιαφερει, το αναφερω σαν ενδειξη δυναμικοτητας....). και νομιζω θα σου βγει και φθηνοτερο......!!!! και για την χρηση που το θες, θα περασεις αλλα ........10 χρονια.....!!!!!
LambisElef Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Εφόσον στο μέλλον πιθανόν να προστεθεί κάρτα και το FM2+ είναι στο τέλος του, δε θα σύστεινα για κανένα λόγο APU. 2
Zandim Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 θα ειχε νοημα να παει σε amd αν ηταν στην ιδια αποδοση τουλαχιστον 30% φθηνοτερος μιας και ειναι στο τελςο της ζωης του. Τωρα δεν εχει κανενα απολυτως νοημα συγκριση fm2 με 1151 στα ιδια χρηματα
cabdik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 δεν συγκρινω......, απλως κανω μια εναλλακτικη προταση. αλλα..... αν το παρεις και συγκριτικα, δεν εχει καμια ουσιαστικη διαφορα απο i3 (οσο κι αν φαινεται παραξενο σε μερικους..), και ειδικα για χρηση σε HTPC και 2 monitor, θεωρω οτι ειναι ανωτερος... λογω γραφικων...!! δεν μιλαμε για GAMING, αφου αυτο δεν περιλαμβανεται στις προυποθεσεις του TS, αλλα κι εκει, παλι καλυτερος θα ειναι λογω των γραφικων του..! εκει ειναι το δυνατο του σημειο..! και εννοω παντα, για τα ενσωματωμενα γραφικα, και οχι για εξωτερικη καρτα. για Pentium δεν το συζητω καν.... ειναι πολυ πιο αδυναμος....!! τον εχω και τον γνωριζω πολυ καλα..!! θα κανει την δουλεια του, αλλα θα χρειαστει καποια στιγμη συντομα, αναβαθμιση.... σαφως το μειονεκτημα της FM2+, και το τονισα..., ειναι οτι δεν εχει μελλον. και οποιος παει σε αυτη, θα την εχει μεχρι να ξαναλλαξει συστημα...!! ομως, οπως συζηταμε και σε αλλο θεμα, πλεον..., ο κυκλος αλλαγων -αναβαθμισεων των υπολογιστων εχει περασει την 5ετια... οποτε, οταν αγοραζεις σημερα ενα καλο συστημα, μπορεις να το κρατησεις ανετα μια 5ετια...!! και δεν το λεω εγω..., διαβαστε ποιος το λεει....!!!! για την τιμη.., συμφωνω απολυτα, και περιμενω μεσα στο καλοκαιρι, πτωσεις τιμων των FM2+ κομματιων, καθως πρεπει να ξεστοκαρουν, αφου ερχεται η AM4 πλατφορμα...! πιστευω οτι οποιος εχει χρονο και υπομονη, θα χτυπησει καλα κομματια με χαμηλοτερες τιμες..!! ο 7600 πριν μερικους μηνες ειχε πανω απο 90€.....!! πιστευω οτι θα κατεβει κι αλλο απο τα 75-80€ που βρισκεται τωρα...!! ηδη σε καταστηματα του Skroutz εχει παει και €73....!!!!!
Zandim Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 ξεκινησα το τωρινο μου συστημα με g4400 με την ενσωματωμενη gpu και ηταν αριστος για δουλειες γραφειου και ταινιες 1080p blueray. Τον ειχα μαλιστα σε 3 οθονες (1 Hdmi, 1 vga, 1 dvi) γιατι χρησιμοποιω android studio, visual studio, photoshop κλπ. Πηγαινε τελεια με ddr4 μνημη 8γιγα και με ssd 850evo. Και φυσικα με αισθητα χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο τον amd αρα και ελαχιστο θορυβο απο τον ανεμιστηρα. Ειναι αστειο εν ετει 2016 να προτεινουμε πλατφορμα του 2014 που η ιδια η amd δεν υποστηριζει με καινουριους επεξεργασες. 1
nibo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Ευχαριστω για μια ακομη φορα για την ανταποκριση σας. Ειναι πολυ σημαντικο να εχεις βοηθεια για να κανεις σωστες επιλογες. Ειναι αληθεια οτι την AMD δεν την ειχα δει ποτε με καλο ματι, μη με ρωτησετε το λογο, ακομη και τωρα μετα απο 30 χρονια ενασχολησης με PCs (ναι ειμαι 40φευγα, ναι προλαβα την εποχη του DOS !!) δεν εχω κατι να πω, απλα μου εκανε κλικ απο την αρχη η Intel και περασα μαζι της γενιες και γενιες επεξεργαστων !! Για τον G4400 που ανεφερε ο Zandim τον ειχα υποψην μου κι εγω στην ερευνα αγορας που εκανα αλλα προτιμω τον i3 γιατι πιστευω οτι μ' αυτη την αναβαθμιση μπορει και να περασω αλλα..10 χρονια οπως λεει κι ο cabdik !! 2
cabdik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Ευχαριστω για μια ακομη φορα για την ανταποκριση σας. Ειναι πολυ σημαντικο να εχεις βοηθεια για να κανεις σωστες επιλογες. Ειναι αληθεια οτι την AMD δεν την ειχα δει ποτε με καλο ματι, μη με ρωτησετε το λογο, ακομη και τωρα μετα απο 30 χρονια ενασχολησης με PCs (ναι ειμαι 40φευγα, ναι προλαβα την εποχη του DOS !!) δεν εχω κατι να πω, απλα μου εκανε κλικ απο την αρχη η Intel και περασα μαζι της γενιες και γενιες επεξεργαστων !! Για τον G4400 που ανεφερε ο Zandim τον ειχα υποψην μου κι εγω στην ερευνα αγορας που εκανα αλλα προτιμω τον i3 γιατι πιστευω οτι μ' αυτη την αναβαθμιση μπορει και να περασω αλλα..10 χρονια οπως λεει κι ο cabdik !! ο καθενας μας γερνει προς τα καπου, οπως και να το κανεις..! παντου υπαρχουν favorites..! και στα πισι, και στις ομαδες, και στο φαγητο, και στα αυτοκινητα, κλπ..! αλλωστε οπως εχω δει σε μια υπογραφη ενος μελους -νομιζω-, λεει οτι αν ειμαστε ολοι ιδιοι, δεν θα υπηρχε λογος να μιλαμε, να διαφωνουμε, να συζηταμε....!! επειδη κι εγω ειμαι αυτης της γενιας (40+++), και εχω δει κατα τη διαρκεια ολων των χρονων, την εξελιξη των υπολογιστων, απο το '87 που πρωτοεκατσα μπροστα σε πισι..!!! αυτο που εχω παρατηρησει (κυριως την τελευταια 8-10ετια, ειναι οτι η INTEL σου δινει επεξεργαστες με επιδοσεις, αλλα θελει συχνοτερες αναβαθμισεις για να κρατηθεις στο ιδιο επιπεδο επιδοσεων. ενω η AMD σου δινει μεν χαμηλοτερες επιδοσεις (συμφωνα με Benchmarks) αλλα καταφερνει να σου δωσει καλυτερη διαρκεια στο χρονο..! θες λογω περισσοτερων πυρηνων, θες λογω αρχιτεκτονικης...? πηγαινε λοιπον σε i3, και αν, και οποτε, βρεις ευκαιρια, πετα εναν i5 πανω για να εχεις ακομα καλυτερη διαρκεια...!
nibo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Αλλη μια ερωτηση. Επηρεαζει σε κατι τη λειτουργια του υπολογιστη εαν η μνημη ειναι μοιρασμενη σε 2 dimm αντι να ειναι ολοκληρη σε 1 dimm ;;
SpirosZ68 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Αλλη μια ερωτηση. Επηρεαζει σε κατι τη λειτουργια του υπολογιστη εαν η μνημη ειναι μοιρασμενη σε 2 dimm αντι να ειναι ολοκληρη σε 1 dimm ;; Οχι (εχει απειροελαχιστη διαφορα σε αυτα τα συστηματα, δεν ειναι γενικος κανονας ομως αυτος. Στα APUs της AMD πχ δεν ισχυει αυτο). Βαλε 1 dimm για να εχεις περιθωριο αναβαθμισης στο μελλον. 2
nibo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Παρηγγειλα τα κομματια που μου ειχατε προτεινει (i3-Asus h110-8gb hyperX) και περιμενω μιας και δεν ειναι ολα αμεσα διαθεσιμα. Θα ηθελα ομως κατι ακομη. Μηπως εχει κανεις υποψην του αν και που μπορω να βρω αυτο το bracket http://www.steg-electronics.ch/gfxbin00105722big/Asus-SPDIF-OUT-1x-optical-fiber-1x-coaxial.jpg εδω στην Ελλαδα εστω και μεταχειρισμενο; Στο e-shop ειναι εξαντλημενο. Τους εστειλα mail μηπως το ξαναφερουν συντομα και περιμενω απαντηση ενω στην αναζητηση δεν μου βγαζει αλλη επιλογη απο Ελλαδα. Αν γνωριζει καποιος κατι σχετικα με το προιον πριν στραφω σε μαγαζια του εξωτερικου θα με υποχρεωνε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα