Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είσαι σίγουρος γι αυτό;

δε νομίζω να στέκει.

εγώ είμαι 1,5 χρόνο άνεργος και έχω αυτοκίνητο στο όνομα μου και δεν επιβαρύνομαι με τεκμήρια - θυμάμαι μου το είχε πει ο λογιστής υπάρχει σχετικός νόμος που ισχυει εδώ και 3-4 χρονια

edit:  http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/100635/telos-oi-apallages-apo-ta-tekmiria-gia-foitites-anergous-kai-peristasiaki-apasxolisi

μάλλον δεν θα ισχύει από εδώ και περα

Δημοσ.

προφανώς ο φίλος ρωτάει από φορολογικής άποψης και όχι πρακτικής.

άλλο τι δηλώνει κάποιος κι άλλο τι εισόδημα έχει.

είναι τόσοι με 0 εισόδημα στα χαρτιά αλλά στην τσέπη μπαίνει χρήμα.

Προφανώς, αλλά ο ts είπε ότι δουλεύει 2 μήνες και βγάζει 1000€. Γι αυτό υπέθεσα πως αυτό είναι όλο το εισόδημά του. Τώρα αν εννοεί ότι αυτό είναι το δηλωθέν εισόδημά του αλλάζει το πράγμα.

Μάλλον φοροδιαφεύγεις εσύ, πρόσεχε τι γράφεις, δεν ξέρεις ποιος διαβάζει! :P :D

Ναι μωρέ, και θα βρουν ποιος είναι ο Haldol απ' το Insomnia. :P

• Like 1
Δημοσ.

εγώ είμαι 1,5 χρόνο άνεργος και έχω αυτοκίνητο στο όνομα μου και δεν επιβαρύνομαι με τεκμήρια - θυμάμαι μου το είχε πει ο λογιστής υπάρχει σχετικός νόμος που ισχυει εδώ και 3-4 χρονια

edit:  http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/100635/telos-oi-apallages-apo-ta-tekmiria-gia-foitites-anergous-kai-peristasiaki-apasxolisi

μάλλον δεν θα ισχύει από εδώ και περα

Να μην πληρώνεις φόρο εισοδήματος μπορεί, αλλά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην επιβαρύνεσαι με τεκμήρια. Μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι έχουν αφορολόγητο 9.500€(9.000€ πλέον), τα τεκμήρια υπολογίζονται κανονικά, αλλά εφόσον δεν ξεπερνάς το όριο δεν πληρώνεις καθόλου φόρο.

Δημοσ.

Να μην πληρώνεις φόρο εισοδήματος μπορεί, αλλά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην επιβαρύνεσαι με τεκμήρια. Μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι έχουν αφορολόγητο 9.500€(9.000€ πλέον), τα τεκμήρια υπολογίζονται κανονικά, αλλά εφόσον δεν ξεπερνάς το όριο δεν πληρώνεις καθόλου φόρο.

Το ξεπέρασα πέρυσι κατά πολύ και δεν πλήρωσα απολύτως  τίποτα,

Δημοσ.

Δηλαδή το τεκμαρτό σου εισόδημα ήταν πάνω από το όριο του αφορολόγητου και δεν πλήρωσες; Πωτς γκένεν αυτό; Bug στο TaxisNet θα ήταν! :P

Δημοσ.

Δηλαδή το τεκμαρτό σου εισόδημα ήταν πάνω από το όριο του αφορολόγητου και δεν πλήρωσες; Πωτς γκένεν αυτό; Bug στο TaxisNet θα ήταν! :P

Ναι ήταν, αφού το εκκαθαριστικο βγήκε 0 η bug είναι η έχω μάγκα λογιστή :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ήταν, αφού το εκκαθαριστικο βγήκε 0 η bug είναι η έχω μάγκα λογιστή :P

Πριν είχες γράψει ότι υπάρχει νόμος που απαλλάσσει από τεκμήρια τους κατόχους κάρτας ανεργίας, τώρα λες ότι δεν ξέρεις πως έγινε...

Το link πάντως που έδωσες λέει για τον ν. 4330/2015, ο οποίος σίγουρα δεν "ισχυει εδώ και 3-4 χρονια" μια και είναι του 15. Επίσης καμία σχέση το περιεχόμενο του με αυτά που έγραψες, απλά αποτρέπει τη φορολόγηση ανέργων, μισθωτών και συνταξιούχων ως ΕΕ όταν έχουν πχ λίγα ευρώ τόκους καταθέσεων.

@TS:

Ανάλογα τα τεκμήρια που θα σε επιβαρύνουν. Σίγουρα θα σε επιβαρύνει η ατομική δαπάνη διαβίωσης(3.000 ετησίως), η αντικειμενική διαβίωσης αυτοκινήτου και το τεκμήριο αγοράς αυτοκινήτου. Αν δεν ξεπεράσεις το αφορολόγητο, και εφόσον μαζέψεις τις απαραίτητες αποδείξεις, δεν θα πληρώσεις φόρο.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Δεν είμαι ειδήμονας στα φορολογικά, αλλά η απαλλαγή υπάρχει και ισχυει όχι μόνο από το 15' από το 13 νομίζω ( το γνωρίζω από τον πατέρα που τότε ήταν άνεργος ) . Είχα ρωτήσει και ΟΑΕΔ και λογιστή και μου είχαν πει ότι ισχυει. Μάλλον έκανα λάθος με το λινκ

Τώρα δεν ξέρω τι παίζει με τα τεκμαρτά , ίσως να τις βγάλαν τελείως αυτές τις απαλλαγές. Εγώ για το 14΄ , 15' με 12κ τεκμαρτα δεν πληρωσα τιποτα

< / offtopic >

Δημοσ.

Σιγα τα εξοδα που εχει ενα αυτοκινητο. Εκτως απο τα τελη και τις ασφαλειες τα υπολοιπα ειναι επιλογη του οδηγου ΑΝ θα τα κανει και ποσα χιλιομετρα θα κανει.

Προσωπικα ξοδευω ελαχιστα για καυσιμα, και το σερβις κανει 40 ευρω ανα 7500χμ, οποτε στην ουσια 1-2 σερβις το χρονο.

Φυσικα εχω και μηχανη οποτε εκει κανω τα περισσοτερα χιλιομετρα - ξερετε τωρα, πεταμα σκουπιδιων, πανε ελα στο περιπτερο, ανεβα κατεβα τις σκαλες της οικοδομης, ολα με τη μηχανη :-D

Δημοσ.

Δουλευω μονο 2μηνες τα καλοκαιρια γιατι σπουδαζω. Με εισοδημα 1000ευρω το χρονο, Μπορω να παρω αμαξι στο ονομα μου?

Ναι μπορεις να παρεις παλιο.. που να βγαζει τεκμηριο 2000ευρω.

Να ξερεις οτι μεσο ορο θα θες 500ευρω/ετος για τα παγια εξοδα του και το service του..

Κοιτας σε toyota,nissan μεχρι 1.3cc

Σιγα τα εξοδα που εχει ενα αυτοκινητο. Εκτως απο τα τελη και τις ασφαλειες τα υπολοιπα ειναι επιλογη του οδηγου ΑΝ θα τα κανει και ποσα χιλιομετρα θα κανει.

Οταν θα ζητησει λαστιχα,φρενα,μπαταρια,αντλια νερου,φουσκες ημιαξονιου,ακρομπαρα,ρουλεμαν και αυτα μεσα στα 40ευρω!!!

Πρεπει καποια στιγμη να αλλαξεις τα νερα στο ψυγειο,τα υγρα των φρενων κ.α

Η δεν κανεις τιποτα και καποια στιγμη το πετας..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...