Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλευω μονο 2μηνες τα καλοκαιρια γιατι σπουδαζω. Με εισοδημα 1000ευρω το χρονο, Μπορω να παρω αμαξι στο ονομα μου? 

Δημοσ.

Τεχνικά, μπορείς. Κι εγώ εμφανίζω 0 εισόδημα κι έχω στο όνομά μου 1400cc αυτοκίνητο.

Αλλά αναρωτήσου καλύτερα, εφόσον έχεις πραγματικό εισόδημα 1000€ / έτος, αν μπορείς να έχεις (πρακτικά) αυτοκίνητο. Βενζίνες, ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ+ΚΕΚ, συντηρήσεις, ζημιές, και η λίστα δεν έχει τελειωμό!

Δε νομίίζω να έχει περάσει χρονιά έως τώρα που να έδωσα κάτω από 2000€ στο αυτοκίνητο. Κάποιες φορές που έπαθα και ζημιά (π.χ. πέρυσι, +1000€) ακόμα περισσότερα...

• Like 1
Δημοσ.

προφανώς ο φίλος ρωτάει από φορολογικής άποψης και όχι πρακτικής.

άλλο τι δηλώνει κάποιος κι άλλο τι εισόδημα έχει.

είναι τόσοι με 0 εισόδημα στα χαρτιά αλλά στην τσέπη μπαίνει χρήμα.

διότι με 1000€/χρόνο ούτε το ρεύμα του υπολογιστή που γράφει το ποστ δε μπορεί να καλύψει, όχι να πάρει αυτοκίνητο κιόλας.

ο λογιστής σου θα σου απαντήσει διότι δεν είναι απλή απάντηση, μπορεί λόγω τεκμηρίων να ξεπεράσεις το αφορολόγητο και να αρχίσεις να πληρώνεις.

θεωρητικά μπορείς πάντως αν δεν έχεις και κάτι άλλο στο όνομα σου

• Like 1
Δημοσ.

πεταμένα χρήματα..χίλιες φορές να πάρει το λεωφορείο παρά να τα καις σε βενζίνες τέλη συντήρηση κτλπ..θα δουλεύεις μόνο για το αμάξι.

Δημοσ.

Κατοχή αυτοκινητου σημαινει και τεκμηρια διαβιωσης, το ελαχιστο ειναι γυρω στις 2000€, οποτε η εφορια θα θεωρει οτι το ελαχιστο εισοδημα σου ειναι 2000 και θα σε φορολογει για αυτα. Οπως σου ειπαν και παραπανω το καλυτερο που εχεις να κανεις πριν προβεις σε αγορα να ρωτησεις ενα φορτοτεχνικο τι γινεται με τα τεκμηρια και πως μπορεις να τα καλυψεις.

Μια λυση θα ηταν, αν το εισοδημα των γονιων σου υπερκαλυπτει το ελαχιστο τεκμηριο που εχουν, να αγοραζαν το αυτοκινητο στο ονομα τους για να μην εχεις θεμα με τα τεκμηρια. Απλα στη ασφαλιση του αυτοκινητου πρέπει οπωσδηποτε να δηλωθει και το ονομα σου ως οδηγος για να εισαι καλυμενος σε περιπτωση ατυχηματος. Αν οδηγεις αυτοκινητο οπου δεν αναφερεσαι ως οδηγος και εισαι και κατω των 23 και γινει ατυχημα η ασφαλιστικη σου περναει κοντρα ξυρισμα τον πισινό.

Επισης λαβε υποψη οτι ενα αυτοκινητο εκτος βενζινες και σερβις εχει και αλλα εξοδα, τελη κυκλοφοριας ασφαλιση,  Για τα 2 τελευταια θες πανω 500€ το χρονο. Σε συμφερει; εχεις την δυνατοτητα να καλαπτεις αυτο το ποσο;  Αν βαλεις και βενζινες και συνεργεια το 1000ρικο δεν σου φτανει με τιποτα. Σε αυτα τα εξοδα, υποθετω, αναφερονται και οι παραπανω που λενε οτι δεν σε συμφερει.

Δημοσ.

Τεχνικά, μπορείς. Κι εγώ εμφανίζω 0 εισόδημα κι έχω στο όνομά μου 1400cc αυτοκίνητο.

Αλλά αναρωτήσου καλύτερα, εφόσον έχεις πραγματικό εισόδημα 1000€ / έτος, αν μπορείς να έχεις (πρακτικά) αυτοκίνητο. Βενζίνες, ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ+ΚΕΚ, συντηρήσεις, ζημιές, και η λίστα δεν έχει τελειωμό!

Δε νομίίζω να έχει περάσει χρονιά έως τώρα που να έδωσα κάτω από 2000€ στο αυτοκίνητο. Κάποιες φορές που έπαθα και ζημιά (π.χ. πέρυσι, +1000€) ακόμα περισσότερα...

Μάλλον φοροδιαφεύγεις εσύ, πρόσεχε τι γράφεις, δεν ξέρεις ποιος διαβάζει! :P :D

• Like 1
Δημοσ.

Όταν είσαι με κάρτα ανεργίας , δεν επιβαρύνεσαι με τεκμήρια , δεν πα να έχεις όσο αυτοκίνητα θες στο όνομα σου.Και κάτι να σου πούνε , αν το αυτοκίνητο το αγόρασες πριν ποσά χρονιά όταν είχες εισοδήματα και κάλυπτες την αγορά, δεν θα έχεις κανένα θέμα. Δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας "έμεινες χωρίς δουλειά πούλα ότι έχεις και δεν έχεις"

Τώρα ΕΑΝ έχεις 0 εισόδημα και ΠΑΣ να κάνεις αγορά ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αυτοκίνητου θα έχεις θέμα με πόθεν έσχες (γιατί δηλώνεις 0 )

Δημοσ.

^Εκτός αν έχεις απόθεμα από προηγούμενα χρόνια που δούλευες νομίζω, κάπως το κάνουν οι λογιστές.

Δημοσ.

^Εκτός αν έχεις απόθεμα από προηγούμενα χρόνια που δούλευες νομίζω, κάπως το κάνουν οι λογιστές.

Αναλωση κεφαλαιου που ηδη φορολογηθηκε λεγεται και κλεινει τρυπες αν υπαρχει απο παλια χρονια εισοδημα.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν είσαι με κάρτα ανεργίας , δεν επιβαρύνεσαι με τεκμήρια , δεν πα να έχεις όσο αυτοκίνητα θες στο όνομα σου.

είσαι σίγουρος γι αυτό;

δε νομίζω να στέκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...