Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.

Θα θελα να ρωτήσω εάν μπορώ να αγοράσω έναν χώρο με θεωρητικά unlimited gb και να μπορώ να βάζω εκεί μέσα όλα τα site μου και αυτά να είναι εννοείτε σε διαφορετικά domain names; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Φυσικα και γινεται. Μπορεις να νοικιασεις dedicated server με διαχειριστικο για ολες σου τις ιστοσελιδες. Αν και καλο θα ηταν να ψαξεις για managed server λογω του οτι δεν εχεις εμπειρια πανω σε αυτο. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την άμεση απάντηση σου.

Εάν κάποιος δεν θέλει τέτοια διαδικασία μπορεί να νοικιάσει χώρο σε κάποια εταιρία (papaki,pointer κτλ) και να κάνει την ίδια δουλειά;

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Πως θες να κανεις την ιδια δουλεια αλλα με αλλη διαδικασια; Ειναι εταιρειες hosting που προσφερουνε χωρο. Καποιες προσφερουν παραπανω χωρο με συστημα διαχειρισης ιστοσελιδων για webmasters ή εταιρειες hosting. Μεταπωληση δηλαδη. Αν εσυ πχ. εχεις 3-4 site δεν αξιζει να νοικιαζεις ολοκληρο σερβερ μονο για τοσα λιγα. Οποτε πας σε shared hosting κατα πελατη ξεχωριστα. Αν εχεις 40-50 site και "ξερεις τι κανεις" τοτε ειναι πολυ φυσιολογικο να θελεις να ειναι ολοι σου οι πελατες μαζι σε εναν σερβερ τον οποιο θα διαχειριζεσαι εσυ ο ιδιος.

 

Οι περισσοτερες σοβαρες hosting εταιρείες παρεχουν τετοια δυνατοτητα. Το θεμα ειναι:

 

1) Αν εχεις μεγαλο πελατολογιο που θα δικαιολογισει το hosting ενος dedicated server

2) Αν γνωριζεις να ρυθμιζεις ενα server ή τη διαχειριση αυτου

3) Αν το σηκωνει η τσεπη σου

 

3 ΝΑΙ; Go for it.

Δημοσ.

Εγώ έχω 10 site μέχρι τώρα και τα δύο είναι eshop. Απλά ο unlimited χώρος πχ στην Pointer είναι 155€ τον χρόνο.

 O απεριόριστος χώρος δεν σημαίνει ότι μπορείς να έχεις και απεριόριστες ιστεσελίδες, οι πόροι του μηχανήματος είναι περιορισμένοι.

 

Πολλοί πάροχοι λένε απεριόριστο, αλλά σε λογικά πλαίσια για μια ιστοσελίδα. Πολλές φορές υπάρχουν περιορισμοί για το πόσα domain μπορείς να έχεις, ή για πόσες βάσεις δεδομένων μπορείς να έχεις. Μερικές φορές όταν περάσεις ένα όριο χώρου (μου έχει τύχει για σελίδες >30GB) να σου απενεργοποιήσουν τα αντίγραφα ασφαλείας. 

Τέλος, και συνήθως πιο βασικό, ο διακομιστής που θα είσαι θα έχει και άλλους πελάτες, με πεπερασμένη μνήμη, iop δίσκου και επεξεργαστική υσχή, αρκετά πιθανό να σε ταλαιπωρήσει πολύ σύντομα με αρκετά αργές επιδόσεις..

 

Μπορείς να δοκιμάσεις το shared hosting, και αν δεν σε καλύψει να πας σε vps.

Δημοσ.

Ανάλογα με τα πακέτα που δίνει ο κάθε hosting provider μπορείς να βάλεις από 1 μέχρι και άπειρα (θεωρητικά) sites σε ένα πακέτο hosting.

 

Δύο είναι οι βασικοί περιορισμοί:

 

1. Η ασφάλεια

Αν έχεις ένα πακέτο Hosting (cpanel, plesk κλπ) και βάλεις μέσα πολλά addon domains, τότε όλα αυτά τα addon domains μαζί με το κεντρικό domain βρίσκονται όλα στον ίδιο φάκελο. Αν λοιπόν χακευτεί το ένα από αυτά τα sites τότε κινδυνεύουν όλα, γιατί είναι δίπλα - δίπλα. Η προσθήκη addon domains έχει νόημα όταν έχεις ένα κεντρικό domain και θέλεις π.χ. να βάλεις τον ισολογισμό της εταιρείας σου σε ένα ξεχωριστό domain, ή το portfolio σου, κάτι δηλαδή μικρό και συμπληρωματικό και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, κάτι custom, στατικό ή δυναμικό. Το να έχουμε 5 Joomla και 5 wordpress και 2,3 Prestashop στον ίδιο χώρο, είναι πολύ μεγάλο ρίσκο γιατί αυτά τα opensource βγάζουν κενά ασφαλείας συνεχώς και αναβαθμίσεις τρεις την ώρα. Αν λοιπόν βγάλει ένα exploit το wordpress ή το Joomla (πράγμα που συμβαίνει κάθε δύο - τρεις μήνες) και δεν ανεβάσεις εγκαίρως την αναβάθμιση (εφόσον έχει βγει το security update από το community) τότε διατρέχεις μεγάλος κίνδυνο. Με λίγα λόγια έχεις άγχος το πράγμα..

 

2. Η επάρκεια πόρων

Ένα wordpress site θέλει 256 MB ανά php script για πάρει μπρος, κάτι αντίστοιχο θέλει και το Joomla και το Prestashop κλπ. Βάζοντας π.χ. 3 τέτοιες εφαρμογές σε ένα πακέτο hosting, θα πρέπει να έχεις περίπου 1,5 GB φυσική μνήμη και 2 cores για να παίξεις αξιοπρεπώς. Αυτοί οι πόροι όμως (εγγυημένοι) μπορούν να βρεθούν μόνο σε VPS μηχανάκια, οπότε το κοστολόγια πάει αλλού.

 

Θα σου πρότεινα να βρεις μια εταιρεία που να έχει servers με CLOUD LINUX, όπου εκεί κάθε cpanel, plesk account έχει συγκεκριμένους πόρους, δεν μπορεί να καταστρέψει το ένα site το άλλο και να έχεις ένα ξεχωριστό πακέτο hosting για κάθε μεγάλο σου site ή για κάθε site που φτιάχνεις με opensource λογισμικό. Με αυτόν τον τρόπο γεφυρώνεις και τα δύο θέματα, και αυτό της ασφάλειας και αυτό της επάρκειας /ανεξαρτησίας πόρων.

 

Από ελληνικές εταιρείες έχω βρει μόνο αυτά τα πακέτα hosting σε CLOUD LINUX servers.

 

Αν έχει και κάποιος άλλος υπόψη κάτι άλλο αλλά σε αυτήν τη φιλοσοφία ας το γράψει γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...