Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω στο δωμάτιο ένα καλώδιο ethernet που φτάνει απο το εξωτερικό του σπιτιού και συνδέεται στο υπολογιστή.     Θα ήθελα λοιπόν να συνδέσω αυτό το καλώδιο και με τον υπολογιστή(όπως είναι τώρα) , αλλα και να το συνδέσω με wifi extender(το οποίο διαθέτει θύρα ethernet) προκειμένου να έχω διαθέσιμο wifi στον χώρο.        Στο δωμάτιο που φτάνει το καλώδιο δεν υπάρχει σήμα wifi.     Μπορεί να γίνει με τον τρόπο που ανέφερα? και αν ναι τι αντάπτορας-συσκευή χρειάζεται ώστε να <σπάσει> το ethernet?
Προτείνετε μου και άλλες λύσεις..
Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από GiorgarasG
Δημοσ.

Η πιο εύκολη λύση είναι ένα παλιό router από αυτά που δίνουν οι παροχοι να γίνει access point και να βγάζεις και 3 lan για τον υπολογιστή.

Δημοσ.

Αν π.χ το μοντεμ σου εχει ip 192.168.1.1 τοτε αυτο το βαζεις 192.168.1.10 (π.χ παλι) και του κλεινεις τον dhcp. Tου γραφεις ενα ssid που θες να βλεπεις εσυ και του βαζεις και ενα pass για να συνδεεσαι....... ετοιμος.

Συνδεεις και το σταθερο πισι με ακομη ενα ethernet καλωδιο σε μια αλλη θυρα του και παιζουν ολα.

• Like 1
Δημοσ.

Πιο απλή λύση δεν υπάρχει? Δεν έχω παλιο ρούτερ και επειδή είδα σε προσφορα Link.png Site: αυτό , σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ενα ανταπτορακι (σαν splitter) και στην μια υποδοχή να συνδέσω το extender και στην αλλη να συνδεσω το pc. Για πιο οικονομική λύση το λέω(μπορεί αυτό που λέτε να είναι όντως πιο άνετο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...