Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Εχω ενα Lenovo B50-70. Πριν λιγο καιρο αποφασισα να βγαλω το DVD και να τον αντικαταστησω με εναν 2ο σκληρό δίσκο δισκο. Αγορασα ενα caddy ωστε να βαλω το 2o δισκο στη θεση του dvd .

Αντικατέστησα τον 1ο δισκο του λαπτοπ με εναν Samsung Evo 850 (500gb) και τον παλιο δισκο τον εβαλα στο caddy (μετα απο cloning και format). Ειχα windows 8.1 και δουλευε μια χαρα.

Μετα την αναβάθμιση σε Windows 10, ενω στο bios ο δισκος φαινεται κανονικα, τα windows δε θελουν να τον αναγνωρισουν με τιποτα.

Παραθετω οσα εχω κανει ως τωρα:

Συνδεσα το δισκο με USB και λειτουργει κανονικα

Έβαλα άλλον δισκο στη θεση του και τα windows τον βλεπουν κανονικά!

Έχω αναβαθμισει ολους τους drivers, και του chipset.

Έχω δοκιμασει να απενεργοποιησω τους drivers της Intel (IDE ATA/ATAPI controlers) και να χρησιμοποιησω τους Standard SATA AHCI

Έχω ελέγξει οτι και οι 2 δισκοι ειναι GPT.

Έχω ελέγξει Device Manager και Disk Manager και δεν φαινονται πουθενα

Έχω τρεξει τουλαχιστον 4 προγραμματα για σκληρους δισκους (Paragon, MiniTool, AOMEI, EaseUS)

Έχω κανει φορματ στο δισκο.

Εχω ΦΡΙΚΑΡΕΙ και έχω ξεμεινει απο ιδέες. Αν εχετε καμια άλλη στο μυαλό σας θα σας ημουν υποχρεος!

Επεξ/σία από crazycow86
Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις το δισκο με το caddy σε άλλο λαπτοπ να δεις μήπως έχει αυτό πρόβλημα?

Αν παίζει, το πρόβλημα είναι 100% τα Windows 10 (τα οποία είναι γνωστό ότι κάνουν μαντάρα τους drivers και συχνά τους αλλάζουν μόνα τους). Αν δεν βρείς λύση εγώ θα πρότεινα Ubuntu :-D

Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις το δισκο με το caddy σε άλλο λαπτοπ να δεις μήπως έχει αυτό πρόβλημα?

Αν παίζει, το πρόβλημα είναι 100% τα Windows 10 (τα οποία είναι γνωστό ότι κάνουν μαντάρα τους drivers και συχνά τους αλλάζουν μόνα τους). Αν δεν βρείς λύση εγώ θα πρότεινα Ubuntu :-D

Θα το δοκιμάσω, αν και εβαλα άλλο δίσκο στο caddy κ δουλεύει κανονικά. Επίσης δούλευε κανονικά στα 8.1 που επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι φταίνε τα 10 και οι drivers.

Τα Ubuntu είναι μια λύση αλλά όχι αυτή που θέλω. Ίσως τα βάλω σαν 2ο λειτουργικό, ή για να είμαι πλέον 100% σιγουρος ότι φταίνε τα 10.

Η 2η θεωρία που έχω στο μυαλό μου αν κ δεν ξέρω αν στέκει, ειναι ότι ίσως έχει να κάνει με τα volt που δίνει στη sata του dvd κ κατά πόσο υποστηρίζουν το sata III.

Όπως κ να χει ευχαριστώ για την απάντηση! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...