Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα σε όλη την παρέα.

Έχω έναν i7-2600k πάνω σε μια ASUS P8Z68 Deluxe και 16GB RΑΜ.

Το pc δεν κλίνει ποτέ. (μόνο στις διακοπές).

Εργαλείο δουλειάς και διασκέδασης.

Η m/b χάλασε, οι 4 usb 3 σταμάτησαν να δουλεύουν, 1 από τις 2 LAN δεν δουλεύει καθώς και μια εσωτερική pci express.

Τέλος έπεσαν και οι ταχύτητες τou ενός εκ των 2 Samsung ssd (στο hd tach από 450 στο 300).

Εννοείτε ότι είναι πάνω σε ups.

To pc χρησιμοποιείτε για internet, photo editing αλλά αποτελεί και μικρό σερβερ.

Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής:

Αναβαθμίζω και πάω σε x99 με 5820κ και ddr4

η

Δίνω 400ευρω να πάρω μια ASUS Z97Deluxe/USB3.1

Αν πάρω motherboard θα ήθελα αυτήν διότι ενώ έσκασε το motherboard συνεχίζω να κάνω την δουλειά μου λόγο οτι έχει και 2 Lan.

Μια ζωή Deluxe αγόραζα και είμαι ευχαριστημένος.

Βεβαία με αλλά 600 πάω σε ποιο φρέσκο σύστημα και τα λεμέ σε καμία 5ετια !!!

Καμιά γνώμη ???

Σας ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από friendgr
Δημοσ.

Τέτοια μητρική δεν υπάρχει.

Βεβαία με αλλά 600 πάω σε ποιο φρέσκο σύστημα και τα λεμέ σε καμία 5ετια !!!

Απάντησες μόνο σου.

Δημοσ.

ο i7-2600k ειναι πολυ μαχιμος επεξεργαστης. Σε καλυπτει ανετα σε ολα τα παιχνιδια για μια 3ετια ακομα με μια καλη καρτα γραφικων. 

Δεν ξερω τι χρηση κανεις, υποθετω τα βασικα προγραμματα και παιχνιδια. 

Αν θες επεξεργασια βιντεο και γενικως τρεχεις cpu intensive προγραμματα τοτε σιγουρα ο 5820 ειναι πολυ καλυτερος, ομως και παλι τα cpu intensive επαγγελματικα προγραμματα τρεχουν 100 φορες καλυρτερα σε καποιον μαχιμο σερβερ.

Αν το μονο βαρυ που τρεχεις ειναι παιχνιδια τοτε αντικατεστησε απλα τη μητρικη σου και με τα ρεστα αλλαξε και gpu (αν σου χρειαζεται)

Δημοσ.

Συγνώμη λάθος αναφέρομαι στην

Asus Z97-DELUXE/USB3.1

Επίσης δεν παιζω καθόλου παιχνίδια, αλλα ουτε κάνω video editing.

Mονο Photoshop.

Το δίλημμα μου είναι το εξής αξίζει κανεις να δωσει 400ευρω για 1150 socket m/b η δίνουμε και αλλα 600-700 και τα αλλάζουμε ολα?

Με τον 5820 Θα δω έστω και καπιοα διαφορά σε office η photoshop (απλή επεξεργασία) η δεν θα καταλάβω την παραμικρή αλλαγή  ?

Το photoshop είναι πάνω σε έναν samsung evo 850.

Δημοσ.

Όχι δεν θα δεις καμμια διαφορά. Αλλά αφού σου χάλασε η mobo τότε ή πουλας τον 2600Κ και παίρνεις cpu+mobo ή βρίσκεις μεταχειρισμένη μητρική για τον 2600Κ.

400 εννοείς Mobo+cpu φαβτάζομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη λάθος αναφέρομαι στην

Asus Z97-DELUXE/USB3.1

Επίσης δεν παιζω καθόλου παιχνίδια, αλλα ουτε κάνω video editing.

Mονο Photoshop.

Το δίλημμα μου είναι το εξής αξίζει κανεις να δωσει 400ευρω για 1150 socket m/b η δίνουμε και αλλα 600-700 και τα αλλάζουμε ολα?

Με τον 5820 Θα δω έστω και καπιοα διαφορά σε office η photoshop (απλή επεξεργασία) η δεν θα καταλάβω την παραμικρή αλλαγή  ?

Το photoshop είναι πάνω σε έναν samsung evo 850.

εφοσον εχεις ssd στο office δε θα δεις καμια διαφορα.

στο photoshop αν το εκαστοτε plugin ειναι multithreaded ισως δεις μικρη διαφορα με τον 5820.

κατα πασα πιθανοτητα ουτε στο Photoshop θα δεις διαφορες. Αν δηλαδη μια επεξεργασια σου στοιχιζει 10δευτερολεπτα με τον 2600Κ τοτε με τον 5820 θα βελτιωθει στα 7-8δευτερολεπτα. Δε θα καταλαβεις διαφορες.

Μητρικες για 1155 εχει απο 60€ στο σκρουτζ. Βεβααι δεν ξερω ποσες μνημες εχεις. USB 3.1 βαζεις μετα πολυ ευκολα, μια καρτουλα pci ειναι.

http://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/544151/1155.html

γιατι να παρεις τοσο ακριβη μητρικη??

Επεξ/σία από Zandim
Δημοσ.

Δυστυχώς 400ευρω έχει μόνο το συγκεκριμένο m/b.

Μα το Z97 δεν υποστηρίζει τον επεξεργαστή σου. Πρέπει να αγοράσεις και επεξεργαστή. Για τη χρήση που κάνεις μητρική των 400 είναι έγκλημα.

• Like 1
Δημοσ.

i7 2600K - Socket 1155
Z97 chipset - Socket 1150

Ο επεξεργαστης σου ΔΕΝ μπαινει στη μητρικη που αναφερεις. Αλλα ακομα και να εμπαινε, ειναι "εγκλημα/αμαρτια/πες το οπως" θες να δωσεις 400€ για μια μητρικη.

Ή αντικατεστησε τη μητρικη σου με καποια που να εχει chipset Ζ68/Ζ77 ή πουλα επεξεργαστη και μνημες και προχωρα σε αναβαθμιση μητρικης/επεξεργαστη/μνημης.

• Like 1
Δημοσ.

Χτυπα μια Ζ68-Ζ77 καλη με κανα 80-100αρι max και εισαι κομπλε για κανα 2 χρονια τουλαχιστον

Δημοσ.

Παιδιά να είστε καλά ... πω πω ηλιθιότητα μου !!!

Θα έσκαγα 400ευρω για λάθος socket.

To πρόβλημα είναι ότι αυτες οι M/b δεν έχουν ούτε 4 σατα 6 πανω στο Intel Chipset.

Επίσης δεν βλέπω καμία διάφορα στο z77 με το z68 που έχω τώρα.

Aπο μέσα μου λεω γεράσαμε pc μου και δεν το βλέπουμε :-)

Δημοσ.

Πουλα τον επεξεργαστή και πήγαινε σε Z170 με M.2 και USB3.1 με πολλές θύρες Ι/Ο και έναν i7 και είσαι ΟΚ για μια 5ετια. Όχι μεταχειρισμένο για αυτή τη χρήση.

Το Photoshop δεν έχει τρελές απαιτήσεις σε ισχύ όποτε αν δεν χρησιμοποιείς και Lightroom η άλλο RAW converter μπορείς αντί για i7 να βάλεις i5 η ακόμη και i3

Δημοσ.

Πουλα τον επεξεργαστή και πήγαινε σε Z170 με M.2 και USB3.1 με πολλές θύρες Ι/Ο και έναν i7 και είσαι ΟΚ για μια 5ετια. Όχι μεταχειρισμένο για αυτή τη χρήση.

Το Photoshop δεν έχει τρελές απαιτήσεις σε ισχύ όποτε αν δεν χρησιμοποιείς και Lightroom η άλλο RAW converter μπορείς αντί για i7 να βάλεις i5 η ακόμη και i3

Θα πρέπει να πουλήσει και τις μνήμες (DDR3) και έχει 16 GB. Μπορεί να πάει σε 1150 . Για την χρήση που κάνει 5ετία και βάλε θα τον κρατήσει.

Δημοσ.

Φιλε μου ολα ξεκινανε αν θελεις να τα πουλησεις(οπου για εμενα αφου εχεις 400 πουλατα και πηγαινε σε καινουρια πλατφορμα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα αν πάμε σε νέο σύστημα για τα επόμενα 5 χρόνια σκέφτομαι τα εξής

Μ/Β: Asus x99 Deluxe/U3.1

CPU: I7 5820k με NoctualU14S η NH D15 (προτιμώ αεροψυξη)

Ram:  Corsair Dominator Platinum 32gb DDR4 – 3200  

η AVEXIR Core 32gb DDR4 – 2666  (με εξιτάρει όταν την βλέπω)

Τροφοδοτικό Corsair RMx 850

GPU: Δεν έχω ιδέα αλλά θα είναι passive διότι δουλεύω βράδυ.

Ποια θεωρείτε καλύτερη από τις 3:

1) PowerColor SCS3 R9 270 2GB GDDR5

http://www.powercolor.com/us/products_features.asp?id=535#Specification

2) Palit GeForce GTX 750 Ti KalmX SilenT 2GB

http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=2378&lang=en&pn=NE5X75T00941-1073H&tab=sp

3) Asus NVIDIA Gt 710 2 GB Passive Cooling Pci-E Graphics Card

https://www.asus.com/Graphics-Cards/GT720SL2GD3BRK/specifications/

Λίγο υπερβολή αλλά όταν αγόραζα και τον ι7 2600κ υπερβολή ήταν άλλα με βάστηξε 6-7 χρόνια

Σας ευχαριστώ

Επεξ/σία από friendgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...