Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Έχω ένα Toshiba L40-18y χωρίς OS. Προσπαθώ να του περάσω τα Windows Vista με το επίσημο CD εγκατάστασης (κάτι που έχω ξανακάνει στο παρελθόν σε άλλα μοντέλα άρα δεν είναι στο CD το πρόβλημα...) και ενώ αναγνωρίζει κανονικά το σκληρό δίσκο και επιλέγω να γίνει η εγκατάσταση στα 303 GB τελος παντων (δηλ στο σωστό μέρος) μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Στην αρχή όλα καλά (αν και αργεί πολύ!), λέει Partition 1 100% completed, successfully cleaned, volume formatted, μετά το αντίστοιχο για το Partition 2 κτλ κτλ και μετά ξαφνικά σταματάει η διαδικασία και λέει DiskPart ERROR, there is no selected partition. Ο σκληρός δεν είναι αυτός που είχε εξ'αρχής, συγκεκριμένα είναι: WD (Western Digital) 3200 LPVX, 320 GB. Παρατήρησα ότι στην αρχή στο άνοιγμα του λάπτοπ που βγάζει διάφορα στοιχεία λέει δίπλα στον σκληρό: Status BAD, S.M.A.R.T, replace it, κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι ακριβώς γιατί δε τον έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή. Από αυτά που λέει υπέθεσα πως έχει χαλάσει ή πως δεν είναι συμβατός. Τι μπορεί να φταίει; Θέλει απλά άλλο κατάλληλο δίσκο και αν ποιο μπορώ να αγοράσω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά !

Δημοσ.

Ναι,προφανώς έχει bad sector ο δίσκος,και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Καλό θα ήταν να αγόραζες έναν ssd,και να εγκαθιστούσες μια λίνουξ διανομή,γιατί το μηχάνημά σου λογικά,θα δείχνει την ηλικία του.

Τώρα το "vista",βαθιά μέσα μου θέλω να πιστεύω πως είναι ή κακόγουστο αστείο ή άγνοια.

Πέτα το cd από το παράθυρο,δεν κάνει ούτε για να διώχνει περιστέρια.

Δημοσ.

Ναι,προφανώς έχει bad sector ο δίσκος,και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Καλό θα ήταν να αγόραζες έναν ssd,και να εγκαθιστούσες μια λίνουξ διανομή,γιατί το μηχάνημά σου λογικά,θα δείχνει την ηλικία του.

Τώρα το "vista",βαθιά μέσα μου θέλω να πιστεύω πως είναι ή κακόγουστο αστείο ή άγνοια.

Πέτα το cd από το παράθυρο,δεν κάνει ούτε για να διώχνει περιστέρια.

Thanks! Οπότε πάμε για άλλο σκληρό...

Βασικά δεν είναι ακριβώς δικό μου το λαπτοπ, ας πούμε ότι είναι οικογενειακό, θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης :P

Εγώ έχω ενα HP με Windows 7. Απλά ανεφερα τα Vista γιατί μόνο αυτά έχω εύκαιρα σε CD.

Δημοσ.

Να υπενθυμίσω ακόμα πως τα Vista σταμάτησε η microsoft να τα υποστηρίζει. Αν παλιά το υπολογιστής είχε Vista και δούλευε καλά θα μπορούσε να σηκώσει  windows 7 starter. Ρίξε μια ματιά στο site της Toshiba

Δημοσ.

Ωραία.

Αν δεν θες να δώσεις χρήματα για λαπτοπ καβάτζα,χρησιμοποιήσε το spinrite για να απομονώσει τα bad sectors.

Μπορεί να μη κάνει κάτι,αν και κάνει,αλλά αξίζει η προσπάθεια,και ο χρόνος που χρειάζεται,ο οποίος είναι αρκετός

Άλλος τρόπος θα ήταν να τρέξεις μια live διανομή,και να κάνεις partition σε υγιές κομμάτι του δίσκου μόνο.

Μετά βάλε ό,τι θέλεις.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς το λαπτοπ με ένα στικάκι και μία persistant εγκατάσταση linux.

Έτσι το στικάκι θα χρησιμοποιείται αντί του σκληρού.

Προφανώς η χρήση του περιορίζεται σε internet browsing ,οπότε μια ελαφριά λίνουξ διανομή είναι προτιμητέα,και από άποψη χρήσης πόρων και ασφάλειας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...