nickelodeon Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι μονο αυτα τα συν της d7000, ενα σημαντικοτατο που θα παρατηρησει ο οποιοσδηποτε, ειναι το σαφως μεγαλυτερο και φωτεινοτερο viewfinder, επισης σε βαθος χρονου, θα εκτιμησει τα απευθειας dials που δεν θα απαιτουν συνδιασμους με αλλα πληκτρα για βασικες ρυθμισεις, οπως και τις λιγοτερες επισκεψεις στο μενου για βασικες ρυθμισεις, θα εκτιμησει την επανω οθονη που ουσιαστικα αν θες σβηνεις τελειως και την πισω για να κανεις οικονομια στην μπαταρια, θα εκτιμησει τους καλυτερους συγχρονισμους με flash, το ασυρματο triggering εξωτερικου flash πανω στο σωμα, τα ενσωματωμενα αυτοματα προγραμματα για ae bracketing, τα προγραμματα χρηστη, το ενσωματωμενο ιντερβαλομετρο, την δυνατοτητα να κανει calibration το autofocus στο σωμα κυριως αν πεσει σε φακο που ειναι λιγο off, επισης το γενικα καλυτερο συστημα autofocus, περισσοτερα fps στο continuous mode, δευτερη καρτα sd, συν αυτα που εχεις γραψει ειδη. Γενικα καμια σχεση, λιγο να εμβαθυνει θα την εχει για πεταμα την d3300. Το θεμα ειναι οτι η d7000 ειναι end of life, δεν ξερω αν καπου την πουλανε καινουρια και ποσο, η d3300 ειναι αρκετα φθηνη καινουρια, λογικα ουτε αρκετα μεταχειρισμενη d7000 δεν παιρνει σε αυτα τα λεφτα, μαζι με φακο παντα και δεν νομιζω να εχει σοβαρη διαφορα απο καποια d7100 μεταχειρισμενη. Σε όλα συν αλλά επειδή την έχω την μηχανή πιστεύω ότι ένας αρχάριος ίσως εκτιμήσει όντος τα κουμπιά και ότι μπορείς να αποφύγεις τελείως τα μενού κάνοντας όλες τις βασικές ρυθμίσεις μόνο με τα κουμπιά, λιγότερο την 100% κάλυψη του viewfinder, λιγότερο και την πάνω οθόνη αλλά ποιος θα κάτσει να κάνει μικρορυθμίσεις στο autofocus ή bracketing. Έχω πολλούς φίλους και φίλες που με πλησίασαν να με ρωτήσουν πράγματα, τους έχω εξηγήσει επανειλημμένα απλές λειτουργίες, μετά από χρόνια ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί το auto focus, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επιβεβαιώσουν ότι η μηχανή εστίασε πριν πατήσουν το κουμπί. Από όλα τα παραπάνω όμως ποιο σημαντικό πιστεύω είναι αυτό που λες στο τέρμα, η D7000 είναι end of life, αν κάποιος έχει κάτσει πριν αγοράσει την μηχανή και έχει διαβάσει πέντε πράγματα, θα γνωρίζει τι είναι το bracketing, τι είναι το auto-focus micro adjustment και όλα τα υπόλοιπα αλλά ακόμα και σε αυτόν θα συνιστούσα να πάρει την D7200 και όχι την D7000 και ας είναι ακριβότερη. By the way Όλες οι entry level με τους kit φακούς που είναι ελαφριοί λόγο πλαστικής κατασκευής εστιάζουν πάρα πολύ γρήγορα. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2016 από nickelodeon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Προσφτα πηρα την 3300 σαν πρωτη "σοβαρη" μηχανη εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος δοκιμασα απο γνωστο για 3-4 ωρες μια d7100, και χαθηκα λιγο ειδικα σε ολα αυτα που πηγε να μου εξηγησει το παιδι που την ειχε , και μου εξηγησε οτι για να μαθω καλυτερα να παω σε καποιο entry μοντελο και αν δω οτι οντως θελω να ακολουθησω το hobby της φωτογραφιας αργοτερα κοιταω για καλυτερο σωμα , απο οτι εχω διαβασει καλυτερα να παρεις για αρχη ενα φτηνο σωμα και να επενδυσεις κατι παραπανω σε φακους παρα ακριβο σωμα με φτηνους φακους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Σε όλα συν αλλά επειδή την έχω την μηχανή πιστεύω ότι ένας αρχάριος ίσως εκτιμήσει όντος τα κουμπιά και ότι μπορείς να αποφύγεις τελείως τα μενού κάνοντας όλες τις βασικές ρυθμίσεις μόνο με τα κουμπιά, λιγότερο την 100% κάλυψη του viewfinder, λιγότερο και την πάνω οθόνη αλλά ποιος θα κάτσει να κάνει μικρορυθμίσεις στο autofocus ή bracketing. Έχω πολλούς φίλους και φίλες που με πλησίασαν να με ρωτήσουν πράγματα, τους έχω εξηγήσει επανειλημμένα απλές λειτουργίες, μετά από χρόνια ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί το auto focus, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επιβεβαιώσουν ότι η μηχανή εστίασε πριν πατήσουν το κουμπί. Από όλα τα παραπάνω όμως ποιο σημαντικό πιστεύω είναι αυτό που λες στο τέρμα, η D7000 είναι end of life, αν κάποιος έχει κάτσει πριν αγοράσει την μηχανή και έχει διαβάσει πέντε πράγματα, θα γνωρίζει τι είναι το bracketing, τι είναι το auto-focus micro adjustment και όλα τα υπόλοιπα αλλά ακόμα και σε αυτόν θα συνιστούσα να πάρει την D7200 και όχι την D7000 και ας είναι ακριβότερη. By the way Όλες οι entry level με τους kit φακούς που είναι ελαφριοί λόγο πλαστικής κατασκευής εστιάζουν πάρα πολύ γρήγορα. Το θεμα ειναι ποσο futureproof θελεις να ειναι η μηχανη σου, παραδοξως, παρολο που η d7000 ειναι μοντελο που δεν πωλειται πλεον ειναι σαφως πιο futureproof απο την d3300 και δυσκολα θα φτασεις να την πουλησεις για να παρεις αλλη dx μηχανη, μπορει να καλυψει ερασιτεχνικες αναγκες στο μεγιστο βαθμο και τα μερικα mp παραπανω της d7200, κυριως με μετριους φακους δεν προκειται να σε σωσουν, ουτε το ελαχιστα καλυτερο iso performance και dr, αν η d7000 ειναι δεκα φορες καλυτερη απο την d3300 η d7200 με το ζορι ειναι 12 φορες καλυτερη, οποτε αν την μια την βρεις μεταχειρισμενη 400€ και η αλλη κοστιζει 800€ δεν αξιζει την διαφορα, απο την αλλη η d7100 παιζει ακομα και 500€ μεταχειρισμενη, οποτε εδω ισως και να αξιζει. Απο την αλλη αν ξεκινας και δεν εχεις πολλες απαιτησεις, θελεις μια μηχανη να δεις αν θα ασχοληθεις ή για τις διακοπες και γενικα κατι καλυτερο απο το κινητο σου με καλυτερη εργονομια, manual ρυθμισεις, οπτικο zoom, ισως μια upper compact να ειναι και καλυτερη λυση για τον αρχαριο και σιγουρα θα την εχει και περισσοτερο μαζι της και σιγουρα θα πιασει πανω κατω τα ιδια αν πεις οτι πουλας μιας rx100 με μια d3300+kit και ειναι και πολυ παλιο μοντελο η sony, οποτε σκεψου τι ζητηση εχουν. Προσφτα πηρα την 3300 σαν πρωτη "σοβαρη" μηχανη εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος δοκιμασα απο γνωστο για 3-4 ωρες μια d7100, και χαθηκα λιγο ειδικα σε ολα αυτα που πηγε να μου εξηγησει το παιδι που την ειχε , και μου εξηγησε οτι για να μαθω καλυτερα να παω σε καποιο entry μοντελο και αν δω οτι οντως θελω να ακολουθησω το hobby της φωτογραφιας αργοτερα κοιταω για καλυτερο σωμα , απο οτι εχω διαβασει καλυτερα να παρεις για αρχη ενα φτηνο σωμα και να επενδυσεις κατι παραπανω σε φακους παρα ακριβο σωμα με φτηνους φακους Παντα ειναι καλυτερα να προτιμησεις και δευτερο φακο ή καλυτερο φακο, αλλα ενας αρχαριος δεν μπορει να εκτιμησει ουτε το καλυτερο σωμα ουτε τον φακο με το καλημερα, απο την αλλη απαξ και βαλεις καλο φακο σε entry level σωμα, το πρωτο πραγμα που θα σε πιασει ειναι φαγουρα για καλυτερο σωμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Το θεμα ειναι ποσο futureproof θελεις να ειναι η μηχανη σου, παραδοξως, παρολο που η d7000 ειναι μοντελο που δεν πωλειται πλεον ειναι σαφως πιο futureproof απο την d3300 και δυσκολα θα φτασεις να την πουλησεις για να παρεις αλλη dx μηχανη, μπορει να καλυψει ερασιτεχνικες αναγκες στο μεγιστο βαθμο και τα μερικα mp παραπανω της d7200, κυριως με μετριους φακους δεν προκειται να σε σωσουν, ουτε το ελαχιστα καλυτερο iso performance και dr, αν η d7000 ειναι δεκα φορες καλυτερη απο την d3300 η d7200 με το ζορι ειναι 12 φορες καλυτερη, οποτε αν την μια την βρεις μεταχειρισμενη 400€ και η αλλη κοστιζει 800€ δεν αξιζει την διαφορα, απο την αλλη η d7100 παιζει ακομα και 500€ μεταχειρισμενη, οποτε εδω ισως και να αξιζει. Απο την αλλη αν ξεκινας και δεν εχεις πολλες απαιτησεις, θελεις μια μηχανη να δεις αν θα ασχοληθεις ή για τις διακοπες και γενικα κατι καλυτερο απο το κινητο σου με καλυτερη εργονομια, manual ρυθμισεις, οπτικο zoom, ισως μια upper compact να ειναι και καλυτερη λυση για τον αρχαριο και σιγουρα θα την εχει και περισσοτερο μαζι της και σιγουρα θα πιασει πανω κατω τα ιδια αν πεις οτι πουλας μιας rx100 με μια d3300+kit και ειναι και πολυ παλιο μοντελο η sony, οποτε σκεψου τι ζητηση εχουν. Παντα ειναι καλυτερα να προτιμησεις και δευτερο φακο ή καλυτερο φακο, αλλα ενας αρχαριος δεν μπορει να εκτιμησει ουτε το καλυτερο σωμα ουτε τον φακο με το καλημερα, απο την αλλη απαξ και βαλεις καλο φακο σε entry level σωμα, το πρωτο πραγμα που θα σε πιασει ειναι φαγουρα για καλυτερο σωμα. Έτσι και εγώ προχώρησα στην αγορά της 3300 ήταν και οικονομικό θέμα αλλά κυρίως ως που να δω αν μου αρέσει το όλο θέμα και να εξικιωθω εγώ βέβαια έχω λαό 3-4 γνωστούς με nikon μηχανές να παίξω ως που να καταλήξω σε τι φακούς θα πάρω όταν φτάσω σε σημείο να μην με καλύπτει το σώμα της 3300 , θα έχω μαζέψει και κάποια λεφτά για να κοιτάξω καλύτερο σώμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα