Προς το περιεχόμενο

Nikon d7000 ή d3300??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε ολους:)

Ποια προτείνεται από αυτές τις 2?

Φίλη θέλει να αγοράσει κ εινσι μεταξύ αυτών των 2!

Εγώ έχω την d3300 κ είναι μια χαρά αλλά δεν ξέρω ποια να της συστήσω!

Σας ευχαριστώ πολύ! !

Επεξ/σία από Love Mac
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωιμε

ας ξεκινησουμε απο τα βασικα

η 7000 εχει τρομερο σενσορα

απο τους καλυτερους που εχει βγαλει ποτε η sony.

απο κει και περα ειναι και οι 2 παλια μοντελα, αλλα και τα 2 ηταν τοπ.

αυτο που  με τρωμαζει ειναι οτι η φιλη σου ψαχνεται σε επαγγελματικα μοντελα, χωρις να ξερει τι θελει και ρωταει εναν με entry level :P

κατι μου λεει οτι δεν εχει ιδεα για φωτογραφια.

θες να μας αναλυσεις τι θελει να κανει? και αν εχει ηδη καποιο εξοπλισμο?

• Like 1

Καταρχήν έκάνα λάθος στο τίτλο

Nikon d3300 ήθελα να γράψω :)

Θέλει να βγάζει τοπία κ γενικά να ασχοληθεί στο ελεύθερο χρόνο της! !

Βασικά κ οι δύο είναι περίπου στα ίδια χρήματα με τη d7000 να είναι πιο στοιβαρη κ ίσως πιο καλή !

Το θέμα είναι ότι είναι πιο παλιά ξ με λιγότερα mp βέβαια από ότι διαβάζω δεν έχει πολύ σημασία αυτό!

Αν θελει να ασχοληθει και αυριο λιγο πιο σοβαρα, D7000 αβλεπη..... ας ειναι παλιο μοντελο, δεν εχει καμια σχεση ποιοτικα.....

Θα της ειναι και λιγο πιο δυσκολο στην αρχη, αλλα μολις τη συνηθισει δεν θα μπορει να πιασει μικροτερη κατηγορια στα χερια της

Αρχικά πρέπει να αξιολογήσει το βαθμό στον οποίο θα ασχοληθεί με τη φωτογραφία. Για καθαρά ερασιτεχνική χρήση πιστεύω ότι η D3300 είναι καλύτερη (ίσως ακόμα καλύτερα μία μεταχειρισμένη D3200 αφού δεν διαφέρουν ουσιαστικά). Αν θέλει να εμβαθύνει περισσότερο η D7000 είναι καλύτερη επιλογή αν και πιστεύω ότι με +150-200 ευρώ περίπου στα μεταχειρισμένα μπορεί να βρεί και D7100 που είναι πολύ καλύτερη.

εγω θα προτιμουσα την 3300 απο την 3200, γιατι δεν εχει lpf, και γιατι εχει 60fps video :D

Συμφωνώ για το lpf πέρα από αυτό όμως και το wifi, υπάρχουν τόσες ευκαιρίες στην 3200 στα μεταχειρισμένα, όπου μπορεί ένας αρχάριος να αποκτήσει και έναν καλύτερο φακό ή και κάποια αξεσουάρ με λιγότερα χρήματα απ' ότι θα έδινε για μια καινούρια 3300 και τον κιτ φακό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

D7000

την παίρνεις γιατί έχεις παλιούς φακούς Nikon που δεν έχουν μοτέρ πάνω τους και θέλεις να δουλεύει auto focus με το σώμα

την παίρνεις γιατί έχει αδιαβροχοποίηση και προστασία από σκόνη

την παίρνεις γιατί έχει ποιο ανθεκτική κατασκευή λόγο μεταλλικού σκελετού και πιθανότατα να αντέξει σε πτώση με εξωτερικές φθορές μόνο.

την παίρνεις γιατί το κλείστρο της πιάνει ταχύτητες μέχρι 1/8000 που σου επιτρέπουν να φωτογραφίζεις με f/1.8 ντάλα μεσημέρι χωρίς ND φίλτρα. Ο αρχάριος δεν γνωρίζει καν που μπορεί να φανεί αυτό χρήσιμο.

από την άλλη πιστεύω ότι η D3300 είναι ποιο ισορροπημένη επιλογή για πρωτάρη,

είναι ποιο νέο μοντέλο

πιθανόν η λειτουργία live view να είναι βελτιωμένη (δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου)

δεν πειράζει που είναι πλαστικό το σώμα έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής

έχει νεότερο αισθητήρα, με περισσότερα megapixel

ποιος ο λόγος να πληρώσεις συμβατότητα με παλιούς φακούς που δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσεις

Επεξ/σία από nickelodeon
  • Like 1

D7000

την παίρνεις γιατί έχεις παλιούς φακούς Nikon που δεν έχουν μοτέρ πάνω τους και θέλεις να δουλεύει auto focus με το σώμα

την παίρνεις γιατί έχει αδιαβροχοποίηση και προστασία από σκόνη

την παίρνεις γιατί έχει ποιο ανθεκτική κατασκευή λόγο μεταλλικού σκελετού και πιθανότατα να αντέξει σε πτώση με εξωτερικές φθορές μόνο.

την παίρνεις γιατί το κλείστρο της πιάνει ταχύτητες μέχρι 1/8000 που σου επιτρέπουν να φωτογραφίζεις με f/1.8 ντάλα μεσημέρι χωρίς ND φίλτρα. Ο αρχάριος δεν γνωρίζει καν που μπορεί να φανεί αυτό χρήσιμο.

από την άλλη πιστεύω ότι η D3300 είναι ποιο ισορροπημένη επιλογή για πρωτάρη,

είναι ποιο νέο μοντέλο

πιθανόν η λειτουργία live view να είναι βελτιωμένη (δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου)

δεν πειράζει που είναι πλαστικό το σώμα έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής

έχει νεότερο αισθητήρα, με περισσότερα megapixel

ποιος ο λόγος να πληρώσεις συμβατότητα με παλιούς φακούς που δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσεις

Δεν ειναι μονο αυτα τα συν της d7000, ενα σημαντικοτατο που θα παρατηρησει ο οποιοσδηποτε, ειναι το σαφως μεγαλυτερο και φωτεινοτερο viewfinder, επισης σε βαθος χρονου, θα εκτιμησει τα απευθειας dials που δεν θα απαιτουν συνδιασμους με αλλα πληκτρα για βασικες ρυθμισεις, οπως και τις λιγοτερες επισκεψεις στο μενου για βασικες ρυθμισεις, θα εκτιμησει την επανω οθονη που ουσιαστικα αν θες σβηνεις τελειως και την πισω για να κανεις οικονομια στην μπαταρια, θα εκτιμησει τους καλυτερους συγχρονισμους με flash, το ασυρματο triggering εξωτερικου flash πανω στο σωμα, τα ενσωματωμενα αυτοματα προγραμματα για ae bracketing, τα προγραμματα χρηστη, το ενσωματωμενο ιντερβαλομετρο, την δυνατοτητα να κανει calibration το autofocus στο σωμα κυριως αν πεσει σε φακο που ειναι λιγο off, επισης το γενικα καλυτερο συστημα autofocus, περισσοτερα fps στο continuous mode, δευτερη καρτα sd, συν αυτα που εχεις γραψει ειδη.

Γενικα καμια σχεση, λιγο να εμβαθυνει θα την εχει για πεταμα την d3300.

Το θεμα ειναι οτι η d7000 ειναι end of life, δεν ξερω αν καπου την πουλανε καινουρια και ποσο, η d3300 ειναι αρκετα φθηνη καινουρια, λογικα ουτε αρκετα μεταχειρισμενη d7000 δεν παιρνει σε αυτα τα λεφτα, μαζι με φακο παντα και δεν νομιζω να εχει σοβαρη διαφορα απο καποια d7100 μεταχειρισμενη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...