Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.Έχω αγανακτήσει και θέλω την συμβουλή σας για να μην κάνω την λάθος κίνηση.Η περιοχή μου δεν υποστηρίζει vdsl.

Έχω φοιτητικό OTE adsl 24άρι, εδώ και τρία χρόνια περίπου.Σε speed test πιάνω 13(με ethernet), το οποίο με καλύπτει, απέχω 1 χιλιόμετρο απο το κέντρο. Τα πρώτα δύο χρόνια μπορούσα να παίζω λολ με 80ping και να ακούω και κομμάτια στο youtube ταυτόχρονα , χωρίς να επηρεάζεται το ping! Τον τρίτο χρόνο, ξεκίνησα να μην μπορώ να ακούω κομμάτια στο youtube γιατι ανέβαινε το ping και γενικά μερικές φορές ήταν ανεβασμένο απο μόνο του , δηλαδή για μεγάλα διαστήματα εβδομάδων θα μπορούσε το default ping στο λολ να είναι 105.Το έψαξα λίγο και τους κάλεσα να με γυρίσουν σε fast path, το οποίο έριξε το ping περίπου κατα 10ms,χωρίς να μπορώ όμως να έχω και youtube μαζί.Μόνο ο υπολογιστής μου είναι συνδεδεμένος στην σύνδεση μου και δεν υπάρχει ανοιχτή κάποια διεργασία που να τρώει bandwidth.Σήμερα(όλο το 2016) παίζω λολ με default ping 127ms , τα ping tests δεν είναι καθόλου σταθερά όπως και το jitter.Τον τελευταίο χρόνο έχω καλέσει τον ΟΤΕ πάνω απο 6 φορές, αυτό που παίρνω ως πελάτης είναι ενα restart της γραμμής και ότι ''θα το δηλώσω εδώ να το δεί τεχνικός'' , πράγμα που δεν ξέρω αν όντως γίνεται διότι προκοπή στην ποιότητα της γραμμής δεν έχει υπάρξει.Δεν γίνεται γαμώτο μου να παίζω με παραπάνω ping απο ότι οταν έπαιζα age of empires 2 ,15 χρόνια πρίν με isdn.Total ξεφτίλα.Λοιπόν επειδή με τους ανθρώπους της ΟΤΕ δεν μπορώ να συννενοηθώ, σκέφτηκα ότι για να βρώ λύση στο πρόβλημα μου το καλύτερο θα ήταν να καλέσω όλους τους παρόχους και να μάθω σε τι απόσταση βρίσκεται το κέντρο απο το σπίτι μου και να αλλάξω εταιρία διαλέγοντας το πιο κοντινό κέντρο.Έχω ανάγκη ping κάτω απο 90 οπωσδήποτε, και εδώ που έχω φτάσει το download speed δεν με απασχολεί τόσο.

Τι μου προτείνετε να κάνω; Συγνώμη για την φλυαρία και ευχαριστώ που το διαβάσατε :)

Υ.Γ να μην πώ το άλλο το γελοίο , που έχεις φοιτητικό πρόγραμμα και στο λογαριασμό πληρώνεις περισσότερα απο ότι ένα απλό πρόγραμμα...θυμάμαι χαρακτηριστικά η ΟΤΕ διαφήμιζε 8 ευρώ το μήνα φοιτητικό ιντερνετ (με αναγκαστικά και ένα τηλέφωνο χωρίς δωρεάν κλήσεις όμως at all) και στο λογαριασμό πληρώνεις 23,5 ευρώ...φταίω να κρατήσω την σύνδεση μέχρι να μου την κόψουν και να μην την πληρώσω ποτέ και να βάλω ένα δικηγόρο 10 χρόνια μετά που θα γίνει το δικαστήριο; FeelsGewrgoutsos FeelsStefanosXios

Δημοσ.

Λόγω του φοιτητικού είναι αυξημένο Ping.

Επίσης όλοι οι πάροχοι έχουν την καλωδίωση του ΟΤΕ, οπότε θα έχεις τα ίδια σε ταχύτητα απλά με άλλο πινγκ.

Επίσης ψάξε για VDSL από KV εφόσον υπάρχει, αφού πφωτα κάνεις μια βόλτα στα γύρω τετράγωνα για να δεις αν υπάρχει κάποια γκρι καμπίνα του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Καταρχήν το φοιτητικό παίρνει feed μέσω ΕΔΕΤ.
Κατά δεύτερον, αν δεν θέλεις τέτοιο ping βάλε και πλήρωνε κανονικό πακέτο για να έχεις το ping που θέλεις.
(τα τραγικά στην τελευταία παράγραφο τα αφήνω ασχολίαστα)

Δημοσ.

Λογω το οτι ειναι φοιτητικο να ξερεις εχεις παραπανω ping.Ακομα οντως δεν ισχυει το 8ε. Εγω εκανα πριν λιγο καιρο καινουρια συνδεση και ησυχασα με κανονικο username(οχι φοιτητικο).

Δημοσ.

Επίσης δοκίμασε να πας στις ρυθμίσεις του ρουτερ και να αλλάξεις το Username του ADSL από [email protected] (κάπως έτσι είναι από πίσω) σε [email protected] , όπου xxxxxxxx είναι το Username που σου έχουν δώσει για πρόσβαση στο ίντερνετ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα, βγάζουν νόημα αυτά που λέτε , απλά είναι περίεργο που η σύνδεση λειτουργούσε άψογα τα πρώτα 2 χρόνια και έπεσε στην πορεία,δηλαδή αν είχα low priority επειδή είμαι φοιτητής δεν θα ήταν έτσι απο τη αρχή; Πάνο θα ελέγξω αυτό που λες να δώ αν θα βοηθήσει. Μίλησα χθες για ακόμη μια φορά με ΟΤΕ και μου είπαν να πάω να πάρω ένα καινούριο ρούτερ δωρεάν. Μόλις το έστησα και διαφορά δεν υπάρχει ... 

Θα γυρίσω την γραμμή μου απο φοιτητική σε κανονική να δούμε αποτελέσματα , εξάλλου με συμφέρει και οικονομικά , είναι 3 ευρώ παραπάνω αλλά έχω και δωρεάν κλήσεις απο σταθερό που δεν έχω τώρα(που πιστεύω παζαρέυεται κίολας αυτό,π.χ η forthnet και η nova 1 χρόνο τώρα με έχει πλακώσει στα τηλέφωνα με προσφορές) .Αν το κάνω αυτό θα πρέπει να περιμένω πάλι τεχνικό και γενικά όλη την διαδικασία για το στήσιμο νέας γραμμής ή γίνεται τσακ μπαμ; Μακάρι να υπήρχε vdsl να πάταγα και κανα stream αλλά ...

Είναι αστείο που στην άλλη μου σύνδεση στην Λυκόβρυση που το κέντρο απέχει 2 χιλιόμετρα πίανω 2 speed test (σε 24αρα,το οποίο έπεσε σε 4αρα για τους προφανείς λόγους) και το ping να είναι 60,χωρίς fast path.Η σύνδεση που μιλάω παραπάνω αναφέρεται για Χίο btw.

Επεξ/σία από Stabi
Δημοσ.

Επίσης δοκίμασε να πας στις ρυθμίσεις του ρουτερ και να αλλάξεις το Username του ADSL από [email protected]<script data-cfhash='f9e31' type="text/javascript">/* */</script> (κάπως έτσι είναι από πίσω) σε [email protected], όπου xxxxxxxx είναι το Username που σου έχουν δώσει για πρόσβαση στο ίντερνετ.

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με τον τρόπο αυτό.

Μέσα από το crm της cosmote γίνεται και φιλτράρεται (για να το πω όσο πιο απλά γίνεται) σύμφωνα με το username του χρήστη.

Θα γυρίσω την γραμμή μου απο φοιτητική σε κανονική να δούμε αποτελέσματα , εξάλλου με συμφέρει και οικονομικά , είναι 3 ευρώ παραπάνω αλλά έχω και δωρεάν κλήσεις απο σταθερό που δεν έχω τώρα(που πιστεύω παζαρέυεται κίολας αυτό,π.χ η forthnet και η nova 1 χρόνο τώρα με έχει πλακώσει στα τηλέφωνα με προσφορές) .Αν το κάνω αυτό θα πρέπει να περιμένω πάλι τεχνικό και γενικά όλη την διαδικασία για το στήσιμο νέας γραμμής ή γίνεται τσακ μπαμ; Μακάρι να υπήρχε vdsl να πάταγα και κανα stream αλλά ...

θεωρητικά (και αυτό που υποχρεώνονται, σύμφωνα με τους δείκτες ποιότητας, να σου πουν) παίρνει έως 12 ημερολογιακές η αλλαγή. Αλλά -εκτός απροόπτου- (το τονίζω αυτό) θα γίνει σε λίγη μόλις ώρα (συνήθως λεπτά). Ούτε που θα καταλάβεις πότε έγινε η αλλαγή

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μπήκα να ενημερώσω για την κατάσταση γιατί είχα ξεχαστεί.Εντέλει γύρισα την γραμμή απο φοιτητική σε κανονική και πληρώνω 3 ευρώ παραπάνω το μήνα.Πειράχτηκα λίγο που ήθελε νέο συμβόλαιο(είχε λήξει αυτό που είχα) απο την στιγμή που πήγα σε κάτι πιο ακριβό.Σας άκουσα και είχατε δίκιο,όποτε αξίζει φουλ για μένα.Τρέχω με 73 ping αυτην την στιγμή και μπορώ να ακούω και youtube χωρίς να ξεπερνάει τα 90ms.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Ρατσισμός στις φοιτητικές γραμμές οι παλιοτσιφούτιδες :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...