MoviemakerGr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 ...και γιατί δεν τον βάζεις εσωτερικό βρε παλικάρι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ? 480GB κάτω από 150 ευρώ και εχεις μια πλήρη αναβάθμιση χωρις καλώδια και "ατυχήματα" .. Μετά κανεις τον παλιό αργό δίσκο εξωτερικό που εκει σου αρκεί το USB 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Σίγουρα ένας εσωτερικός SSD θα ήταν το ιδανικό... αλλά..... Δεν έχω HDD αλλά Fusion Drive που περιπλέκει τα πράγματα. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία ξεκολλημάτων οθόνης κλπ. Σίγουρα θα το έδινα σε κάποιο επαγγελματία να το αλλάξει αλλά και πάλι δεν είμαι τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα. Πάντως ναι θα ηταν η αποτελεσματικότερη λύση αν αποφάσιζα να ανοίξω το Mac..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 @Atheatos Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Προφανώς έχεις δίκιο. Το Thunderbolt θα είναι καλύτερη λύση... Τα μοναδικά που βρήκα στην Ελλάδα (μια και ελέω CC δεν μπορώ να αγοράσω από εξωτερικό) είναι αυτά δύο... http://www.logicsolutions.gr/el/peripherals/storage/hard_disks/enclosures-25/delock-external-enclosure-only-thunderbolt-portable-2-5-sataiii-up-to-15mm-hdd-and-ssd-silver/ http://www.logicsolutions.gr/el/peripherals/storage/hard_disks/enclosures-25/akitio-neutrino-thunder-duo-thunderbolt-enclosure-for-two-2-5-sata-ssd-hd-no-discs-included/ θα προχωρήσω σε ένα από αυτά με τον Samsung Evo και βλέπουμε. Σ΄ ευχαριστώ και πάλι. Κοιταξε να δεις το fusion ειναι και αυτο software. Μπορεις με καταλληλες εντολες στο terminal να το "σπασεις" και να έχεις δυο σκληρούς. Εναν ssd και ένα hdd.Εννοειται οτι πρεπει να κανεις backup και ξανα clean install. Θα χρειαστεις ενα usb stick πανω απο 8 gb στο οποίο θα φτιαξεις το mac OS installation disc και απο εκει μεσω terminal ξεκινας το σπάσιμο του fusion και επειτα με το installation utility προχωράς κανονικα την εγκατασταση στον ssd. Tωρα που το σκεφτομαι επειδή το raid ειναι και αυτο software ισως θα μπορουσες να ενωσεις το εξωτερικο ssd με τον εσωτερικο και να αυξησεις κατα πολυ την ταχυτητα. Δεν ξερω ποσα gb ειναι ο εσωτερικός ssd και αν σε συμφερει να το κανεις αλλα εγω στη θέση σου θα το δοκιμαζα το raid. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Αν θυμάμαι καλά κοιτώντας τα specs όταν τον αγόρασα, ο SSD είναι 300GB και ο HDD 800GB. Θεωρητικά στον SSD είναι το λειτουργικό και τα Apps αλλά μάλλον έχει γεμίσει σκουπίδια παρ´ όλο το καθάρισμα (μηνιαίως) με ONYX. Έχω ήδη ετοιμάσει stick με την τελευταία έκδοση El Capitan και το έχω τεστάρει σε παλιό USB εξωτερικό HDD. Δουλεύει μια χαρά. Δεν ξέρω πως να σπάσω το software bond SSD - HDD μέσω terminal....Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος οδηγός.Το θέμα είναι πως ενεργοποιώ το RAID εσωτερικού εξωτερικού ΠΡΙΝ το clean install...Αν κάνω clean install στον εσωτερικό και μετά ενεργοποιήσω το RAID μάλλον θα διαγράψει και το αρχικό installation. Μια και παράγγειλα ήδη τον εξωτερικό θα ξεκινήσω με clean install και boot από εκεί να δω ταχύτητες και μετά βλέπουμε...Θα τον παραλάβω μέσα στην εβδομάδα και το επόμενο Σ/Κ θα κάνω εγκατάσταση.Περισσότερα νέα μέχρι τότε.Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 ok Αν θυμάμαι καλά κοιτώντας τα specs όταν τον αγόρασα, ο SSD είναι 300GB και ο HDD 800GB. Θεωρητικά στον SSD είναι το λειτουργικό και τα Apps αλλά μάλλον έχει γεμίσει σκουπίδια παρ´ όλο το καθάρισμα (μηνιαίως) με ONYX.Έχω ήδη ετοιμάσει stick με την τελευταία έκδοση El Capitan και το έχω τεστάρει σε παλιό USB εξωτερικό HDD. Δουλεύει μια χαρά.Δεν ξέρω πως να σπάσω το software bond SSD - HDD μέσω terminal....Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος οδηγός.Το θέμα είναι πως ενεργοποιώ το RAID εσωτερικού εξωτερικού ΠΡΙΝ το clean install...Αν κάνω clean install στον εσωτερικό και μετά ενεργοποιήσω το RAID μάλλον θα διαγράψει και το αρχικό installation. Μια και παράγγειλα ήδη τον εξωτερικό θα ξεκινήσω με clean install και boot από εκεί να δω ταχύτητες και μετά βλέπουμε...Θα τον παραλάβω μέσα στην εβδομάδα και το επόμενο Σ/Κ θα κάνω εγκατάσταση.Περισσότερα νέα μέχρι τότε.Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. οκ αν και δεν νομιζω να είναι παραπάνω απο 128 γιγα o ssd στον mac. Fusion μπορεις να κανεις οτι ωρα θες με οτι θες http://www.macworld.com/article/2014011/storage-drives/how-to-make-your-own-fusion-drive.html http://macs.about.com/od/diyguidesprojects/ss/Split-Your-Fusion-Drive-Apart.htm Το raid γινεται με το diskutility πριν την εγκατασταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Αν θυμάμαι καλά κοιτώντας τα specs όταν τον αγόρασα, ο SSD είναι 300GB και ο HDD 800GB. Θεωρητικά στον SSD είναι το λειτουργικό και τα Apps αλλά μάλλον έχει γεμίσει σκουπίδια παρ´ όλο το καθάρισμα (μηνιαίως) με ONYX. Έχω ήδη ετοιμάσει stick με την τελευταία έκδοση El Capitan και το έχω τεστάρει σε παλιό USB εξωτερικό HDD. Δουλεύει μια χαρά. Δεν ξέρω πως να σπάσω το software bond SSD - HDD μέσω terminal....Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος οδηγός. Το θέμα είναι πως ενεργοποιώ το RAID εσωτερικού εξωτερικού ΠΡΙΝ το clean install... Αν κάνω clean install στον εσωτερικό και μετά ενεργοποιήσω το RAID μάλλον θα διαγράψει και το αρχικό installation. Μια και παράγγειλα ήδη τον εξωτερικό θα ξεκινήσω με clean install και boot από εκεί να δω ταχύτητες και μετά βλέπουμε... Θα τον παραλάβω μέσα στην εβδομάδα και το επόμενο Σ/Κ θα κάνω εγκατάσταση. Περισσότερα νέα μέχρι τότε. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. UPDATE : Τελικά πήρα αυτό το case http://www.logicsolutions.gr/el/peripherals/storage/hard_disks/enclosures-25/akitio-neutrino-thunder-duo-thunderbolt-enclosure-for-two-2-5-sata-ssd-hd-no-discs-included/ και εγκατεστησα έναν SAMSUNG 850 EVO 500 GB. To boot ειναι αρκετά πιο γρήγορο αλλά με βάσει τα speed test που ετρεξα η διαφορά στο read του Fusion με τον SSD είναι μηδενική (390 Fusion 391 SSD). Στο write η ταχύτητα του SSD είναι σχεδόν διπλάσια. (165 Fusion/346 SSD). Τώρα το επόμενο βήμα είναι ένα από τα δύο παρακάτω 1. Σπάσιμο του Fusion όπως ειπώθηκε παραπάνω και δημιουργία Raid 0 με τον Thunderbolt SSD και τον εσωτερικό SSD 2. Αγορά ακόμη ενός EVO 850 SSD και δημιουργία Raid 0 στο εξωτερικό case που θεωρητικά θα διπλασιάσει τις σημερινές ταχύτητες και θα πάει την χωρητικότητα του Thunderbolt drive στο 1ΤΒ (όση και του Fusion). Θα ομολογήσω ότι για τις δυνατότητες μου το 2 μου φαίνεται σαφώς ευκολότερο αν με μεγαλύτερο κόστος. Θα δούμε. Ισως για να το κάνω θα περιμένω το public release του Sierra οπότε θα κάνω τότε το εξωτερικό raid και πάλι clean install. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα