Dev1l Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Καλημέρα, χθες λοιπόν ο παλαιός μου φορητός χάλασε με αποτελεσμα να ψαχνω για νέο, προέρχομαι λοιπόν από Windows OS & Linux OS, σήμερα είχα μια συζήτηση με έναν συνάδελφο μου στην δουλειά και μου πρότεινε να κινηθώ προς Apple πλευρά, να πω την αλήθεια μου άρεσε αρκετά και θα ήθελα μια τέτοια αλλαγή....... Ο κύριος λόγος είναι η μπαταρία και η ταχύτητα που προσφέρει, όμορφο λειτουργικό και μαζεμένο απέναντι στο χάος των Windows, όποτε εφόσον με ικανοποίησαν αρκετά πράγματα λέω να κινηθώ για αγορά του νέου μου φορητού από την Apple διαθέτοντας 1600 ευρώ για να αποφασίσω ποιο από τα δυο να πάρω.... Είμαι ανάμεσα προς το pro 2015 και στο MacBook του 2016, από άποψη μνήμης και σκληρού είναι τα ίδια από όσο έχω δει και έχουν σχεδόν ίδια τιμή, ποιο να επιλέξω ; Ευχαριστώ πολύ!
CMOS_Z Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Το pro φυσικά λόγο πολύ καλύτερου επεξεργαστή. Ότι χρήση και αν κανεις το 12ρι απλα δεν.... Αν και εγώ θα περίμενα λίγο γιατί βγαίνουν νέα pro σε λίγο καιρο.
Dev1l Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου αλλά ήδη πέρασε το μισό του 2016, θεωρητικά 1.5χρονου μηχάνημα δεν είναι παλιό για τις επόμενες αναβαθμίσεις του λειτουργικού στο μέλλον ;
Haldol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Παλιό από την άποψη αυτή δεν είναι (εγώ π.χ. αναβαθμίζω κανονικά σε iMac του 2009). Αναβαθμίσεις θα παίρνει για πολλά χρόνια ακόμα. Και λόγω του ότι είναι και πιο δυνατό, θα τρέχει τις νεότερες εκδόσεις του OS X καλύτερα, μιας και -κακά τα ψέμματα- αυτές τείνουν να "βαραίνουν". Σκέψου όμως κάποια πράγματα... - Το 13,3" είναι πιο άνετο από το 12". Στο 2ο θα είσαι πιο κοντά στην οθόνη για να βλέπεις. - Το MacBook '16 έχει μία μόνο USB Type-C θύρα. Τίποτε άλλο! Θα κυκλοφορείς συνέχεια μ' έναν αντάπτορα, ακόμα και για να βάλεις ένα στικάκι. Οπότε, σε νοιάζει να έχεις το απόλυτα φορητό μηχάνημα, κάνοντας (πολλές) υποχωρήσεις στην εργονομία και την ευκολία; Ή προτιμάς κάτι πιο παραγωγικό, πιο "συμβατό με τον κόσμο μας" κι ας χάσεις λίγο στη φορητότητα (λίγο όμως, διότι και το MBP 13,3" δε το λες και "γομάρι"); Επίσης, ότι κι αν πάρεις, ακολούθησε τη συμβουλή του CMOS_Z: περίμενε λίγες ημέρες ακόμα. Υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθούν τα νέα MBP στο WWDC'16 . 1
haHa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Βασικο μειονεκτημα του macbook 12" ειναι το πληκτρολογιο του. Ειναι απο τα χειροτερα πληκτρολογια σε λαπτοπ, δεν εχει καμμια σχεση με το πληκτρολογιο του air ή του macbook pro retina. Πηγαινε απο κοντα να το δεις και να το δουλεψεις για να δεις αν σε βολευει το πληκτρολογιο.
basilis5 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 βασικα τα 2 λαπτοπ που κοιτας δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Πρεπει να αποφασισεις τι ακριβως θελεις, οποτε οι επιλογες σου θα ναι πιο ξεκαθαρες.
Dev1l Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2016 Τελικά πήγα στο istorm Med.Cosmos και πήρα το MacBook Pro Retina 13" 2015 (i5/8GB/128GB), με βοήθησαν τα παιδιά στο κατάστημα σε ποιο να παω και γιατί! Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το μηχάνημα. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας και τον χρόνο σας!
devill0 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Τελικά πήγα στο istorm Med.Cosmos και πήρα το MacBook Pro Retina 13" 2015 (i5/8GB/128GB), με βοήθησαν τα παιδιά στο κατάστημα σε ποιο να παω και γιατί! Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το μηχάνημα. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας και τον χρόνο σας! Πολυ καλη επιλογη εκανες να το χαιρεσαι. 1
Dev1l Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Πολυ καλη επιλογη εκανες να το χαιρεσαι.Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Βασικο μειονεκτημα του macbook 12" ειναι το πληκτρολογιο του. Ειναι απο τα χειροτερα πληκτρολογια σε λαπτοπ, δεν εχει καμμια σχεση με το πληκτρολογιο του air ή του macbook pro retina. Πηγαινε απο κοντα να το δεις και να το δουλεψεις για να δεις αν σε βολευει το πληκτρολογιο. Όντως το πληκτρολόγιο από το 12αρι είναι ποιο δύσχρηστο από του pro και ειδικά όταν γράφεις αρκετά. Με την βοήθεια των υπαλλήλων τα είχα δίπλα δίπλα ώστε να καταλήξω στο καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για να καθορίσω την τελική μου απόφαση. Παλιό από την άποψη αυτή δεν είναι (εγώ π.χ. αναβαθμίζω κανονικά σε iMac του 2009). Αναβαθμίσεις θα παίρνει για πολλά χρόνια ακόμα. Και λόγω του ότι είναι και πιο δυνατό, θα τρέχει τις νεότερες εκδόσεις του OS X καλύτερα, μιας και -κακά τα ψέμματα- αυτές τείνουν να "βαραίνουν". Σκέψου όμως κάποια πράγματα... - Το 13,3" είναι πιο άνετο από το 12". Στο 2ο θα είσαι πιο κοντά στην οθόνη για να βλέπεις. - Το MacBook '16 έχει μία μόνο USB Type-C θύρα. Τίποτε άλλο! Θα κυκλοφορείς συνέχεια μ' έναν αντάπτορα, ακόμα και για να βάλεις ένα στικάκι. Οπότε, σε νοιάζει να έχεις το απόλυτα φορητό μηχάνημα, κάνοντας (πολλές) υποχωρήσεις στην εργονομία και την ευκολία; Ή προτιμάς κάτι πιο παραγωγικό, πιο "συμβατό με τον κόσμο μας" κι ας χάσεις λίγο στη φορητότητα (λίγο όμως, διότι και το MBP 13,3" δε το λες και "γομάρι"); Επίσης, ότι κι αν πάρεις, ακολούθησε τη συμβουλή του CMOS_Z: περίμενε λίγες ημέρες ακόμα. Υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθούν τα νέα MBP στο WWDC'16 . Τελικά όντως δεν σύμφερε το μικρό με την c type θύρα μιας και θα πρέπει να έχεις αντάρτικες και γενικά αρκετά έξοδα για το τίποτα.... Βασικά στο βάρος και στις διαστάσεις δεν διαφέρουν πολύ (βέβαια είναι ανάλογα το χέρι του καθενός και τι συνήθως κουβαλάει)! Το pro φυσικά λόγο πολύ καλύτερου επεξεργαστή. Ότι χρήση και αν κανεις το 12ρι απλα δεν.... Αν και εγώ θα περίμενα λίγο γιατί βγαίνουν νέα pro σε λίγο καιρο. Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να περιμένω λόγο δουλειάς, ο επεξεργαστής αρκετά καλύτερος αλλά με χάλασε το γεγονός ότι δεν μπορώ να αναβαθμίσω την ram και το έμαθα αφού άνοιξα την συσκευασία αλλιώς θα πήγαινα στα 16gb μνήμης....
Haldol Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Βασικά στο βάρος και στις διαστάσεις δεν διαφέρουν πολύ (βέβαια είναι ανάλογα το χέρι του καθενός και τι συνήθως κουβαλάει)! Ισχύει, δεν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά τους. Κι εγώ άνετα θα χτύπαγα ένα 13,3" MBP μιας και το 15,6" DELLάκι μου, μου βγάζει την πίστη στο κουβάλημα. Δυστυχώς όμως χρειάζομαι και Windows, δε την παλεύω μόνο με Mac OS.
Dev1l Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 @Haldol μπορείς να βάλεις και τα Windows σαν dual boot μέσω του boot camp της Apple και το πρόβλημα λύνεται!
polteris Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Εντάξει παιδιά. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ποια σχεδόν ιδια? 700γρ διαφορά έχουν μεταξύ τους, δηλαδή το Pro είναι σχεδόν διπλάσιο σε βάρος από το 12αρι. Για VFM μηχάνημα εννοείτε ότι σωστά πηγες στο 13αρη Pro αλλά όχι και σχεδόν ιδια. 2
Haldol Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 @Haldol μπορείς να βάλεις και τα Windows σαν dual boot μέσω του boot camp της Apple και το πρόβλημα λύνεται! Σαφώς, απλά δε βλέπω λόγο να πληρώσω το premium της τιμής για Apple μηχάνημα αν πρόκειται να του βάλω Windows. Ειδικά απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει ανάγκη για Mac OS σε φορητό. Χαζό δεν είναι; Παίρνω και κατευθείαν Windows με λιγότερα.
Dev1l Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Το είπα και στην παρένθεση σε προηγούμενο μήνυμα, είναι αναλόγως και το χέρι που το κουβαλάει και τι κουβαλάει συνήθως, εμένα παράδειγμα που κουβαλούσα μηχάνημα το οποίο ήταν αρκετά βαρύτερο μου φαίνεται πούπουλο αυτό (προσωπική μου άποψη φυσικά) σίγουρα για κάποιον άλλον υπάρχει και διαφορά αρκετή! @haldol σίγουρα αν θέλεις μόνο Windows μπορείς να κανείς την δουλειά σου με ένα καλύτερο και ποιο φθηνό μηχάνημα, απλά αναφέρθηκα σε αυτήν την λύση σύμφωνα με το προηγούμενο σου post ότι θα χτυπαγες ένα mbp!
mistr4l Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Καταρχήν με γεια η αγορά σου Dev1l! Να είσαι καλά να το χαρείς! Σαφώς, απλά δε βλέπω λόγο να πληρώσω το premium της τιμής για Apple μηχάνημα αν πρόκειται να του βάλω Windows. Ειδικά απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει ανάγκη για Mac OS σε φορητό. Χαζό δεν είναι; Παίρνω και κατευθείαν Windows με λιγότερα. Θα διαφωνήσω. Σαφέστατα δεν θα πάρεις apple για να περάσεις windows αμέσως και να χρησιμοποιείς μόνο αυτά. Συμφωνώ. Αν όμως απλά χρειάζεσαι windows αλλά θες να μπεις και στον κόσμο του mac os, τότε απλά κάνεις ένα dual boot, όπως έχουμε κάνει πολλοί από εμάς. Γενικότερα, ξεπερνώντας τους βλακώδεις 'κομματισμούς' μεταξύ apple vs pc, έχουμε την ευχέρεια πλέον με τόσο ανταγωνισμό να κάνουμε ό,τι επιθυμούμε ως χρήστες. Συνεπώς, τίποτα δεν είναι βλακεία. Το θέμα είναι τί ικανοποιεί εσένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα