Προς το περιεχόμενο

212 Evo αλλαγη fan.

Kadaz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ακριβό (σχετικά) πήγαινε στο scythe. Είχα στο μυαλό μου την τιμή παραγγελίας απ'το eshop ~στα 10 ευρώ. Θεωρώ πως για ένα φαν, αυτή η τιμή είναι οριακά ακριβή.

Στα πιο ακριβά πληρώνεται η επωνυμία και φυσικά ο ποιοτικός συνδυασμός απόδοσης-αθόρυβο.

Στα 7 ευρώ του σκρουτζ (εφόσον δεν έχει έξοδα αποστολής και αντικαταβολής να το πάνε στα 10+) , το scythe είναι άριστη επιλογή από άποψη απόδοσης.  Κορυφαία απόδοση λοιπόν με θόρυβο.

Βέβαια μην περιμένεις ότι θα σου ρίξει 20 βαθμούς. 5 με 10 στην καλύτερη σε φουλ στροφές.

Το θέμα σου πρέπει να ναι το κουτί ~εφόσον έχεις καλή διαχείριση καλωδιών και φυσικά έχεις κουμπώσει καλά την ψύκτρα.

Με την 212 αυτές οι θερμοκρασίες είναι ανεπίτρεπτες. Υπό λογικές συνθήκες μπορείς να κάνεις και μερικό oc μαζί της.

Προσωπικά δε θα πήγαινα στο z11. Θα κοίταζα μία λύση όπως το corsair spec-02. Παίρνει 2 φανς εμπρος, 1 στο κάτω μέρος και άλλα τρία προς τις πάνω μεριές. Όλα 120ρια.

Γενικώς επένδυσε σε ένα ευρύχωρο κουτί που επιτρέπει την καλή ροή.

Μαλλον ultra kaze θα παω.

Το κουτι το χω παρει και προσφατα πηρα και modular psu, ειναι τερμα ευρυχωρο και εχω κανει αρκετα καλο management. Εχει σωστο airflow κλπ, αλλα το φανακι της 212 ειναι σαπιο σκεψου το χα ποσα χρονια στο παλιο pc και μετα το βαλα στο case.

Θα δοκιμασω , και αν δε πεσουν οι θερμοκρασιες το ψαχνω.

Γενικα , σε gta v ποσο ειναι δεκτο να φτανει ο cpu και να λοκαρει εκει?

https://www.skroutz.gr/s/2272229/Scythe-Slip-Stream-120mm-1900rpm.html

Βρηκα και αυτο που ειναι και αμεσα διαθεσιμο e shop. 110cfm/37db full load. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To gta v χρησιμοποιεί αρκετά τον επεξεργαστή και είναι λογικό να ανεβάζει θερμοκρασίες. Θεωρώ πως σε μεγάλο load θα έπρεπε να ήσουν σε 45-60 βαθμούς. Τα 75ρια ίσως οφείλονται και σε κακό κούμπωμα. Διπλοτσέκαρε ότι είναι καλά στη θέση της.

Επίσης, δοκίμασε να βάλεις 2ο φαν στην άλλη πλευρά της ψύκτρας. Ένα πιο αθόρυβο.Ενδεχομένως θα βοηθήσει 1-2 βαθμούς. Τουλάχιστον εμένα στην themis με είχε εξυπηρετήσει λίγο.

Καλό φαίνεται κ αυτό, αποδοτικότατο αλλά οτιδήποτε από 80+ cfm να ξέρεις ότι βαράει έντονα στο αυτί σε υψηλές στροφές. Τα αναγραφόμενα db μπορεί να φαίνονται λογικά ~σε κάποιες περιπτώσεις~ αλλά δεν είναι πάντα ακριβή (συνήθως είναι προς τα πάνω).

Γενικα ξερω απο pc εχω χτισει αρκετα αλλα μερικεσ φορες τρως ενα brain fart κ κανεις μ****ια.. Ειχα βαλει το φανακι αναποδα στην 212 και φυσαγε προς τα πισω..... dont judge me.

Τεσπα μετα απο ενα μισαωρακι gta v, το cpu max 62 βαθμοι και η 280χ 78. Κομπλε ειναι?

Συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια :P

Στον cpu είσαι κομπλέ νομίζω. Δοκίμασε να του βάλεις κι άλλο ένα να δεις πόσο θα πέσει (να βγάζει κι αυτό).

Δε ξέρω ποια είναι τα όρια της 280x αλλά γενικά μου φαίνονται κάπως ψηλά. Αν της άλαζες πάστα και γενικά της έκανες ένα καθαρισματάκι, θα βοηθούσε.

Φρόντισε το fan της 212 να μη σπρώχνει αέρα προς τη μεριά της κάρτας.

Συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια :P

Στον cpu είσαι κομπλέ νομίζω. Δοκίμασε να του βάλεις κι άλλο ένα να δεις πόσο θα πέσει (να βγάζει κι αυτό).

Δε ξέρω ποια είναι τα όρια της 280x αλλά γενικά μου φαίνονται κάπως ψηλά. Αν της άλαζες πάστα και γενικά της έκανες ένα καθαρισματάκι, θα βοηθούσε.

Φρόντισε το fan της 212 να μη σπρώχνει αέρα προς τη μεριά της κάρτας.

Πως γίνεται αυτό; Ή ακόμα καλύτερα πως γίνεται να μη γίνεται αυτό;

Γενικα ξερω απο pc εχω χτισει αρκετα αλλα μερικεσ φορες τρως ενα brain fart κ κανεις μ****ια.. Ειχα βαλει το φανακι αναποδα στην 212 και φυσαγε προς τα πισω..... dont judge me.

Τεσπα μετα απο ενα μισαωρακι gta v, το cpu max 62 βαθμοι και η 280χ 78. Κομπλε ειναι?

Ναι κομπλέ είσαι. Η 280Χ είναι λίγο ζεστή από τη μάνα της αλλά ακόμα και σε ψηλές θερμοκρασίες να φτάσει (90 βαθμούς π.χ.) ρίχνει τους κύκλους της από μόνη της για να μη καεί (Throttling Down).

Το ανεμιστηράκι της 212 πάντως είναι μια χαρά από θέμα απόδοσης. Για να δεις διαφορά σε θόρυβο κυρίως θα πρέπει να πας σε Noctua (προσωπική εμπειρία) που κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει από θέμα απόδοση/τιμή. Ρίχτου ένα καθάρισμα με ένα blower και μάζεψε όσο μπορείς τα καλώδια και θα είσαι μια χαρά.

Πως γίνεται αυτό; Ή ακόμα καλύτερα πως γίνεται να μη γίνεται αυτό;

Δε ξέρω εάν έγινα κατανοητός.

Αν η 212 κουμπώνει οριζόντια τότε πολύ πιθανό κάποιος να βάλει το φαν προς τη μεριά της κάρτας. Αυτό θα επηρεάσει λίγο τις θερμοκρασίες. Εάν είναι πλάγια προς ραμ ή πάνω έξοδο, τότε μια χαρά

• Moderators

Για πιο λόγο ultra kaze στην ψυκτρα? Με ένα καλό ανεμηστηρα με υψηλό static pressure θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα με πολύ λιγότερο έως ελάχιστο θόρυβο

Για πιο λόγο ultra kaze στην ψυκτρα? Με ένα καλό ανεμηστηρα με υψηλό static pressure θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα με πολύ λιγότερο έως ελάχιστο θόρυβο

Γιατι διαβασα οτι το ultra kaze ειναι ακριβως αυτο. Καλο φανακι με high static pressure. Αλλα δε παιζει σε στοκ οποτε το ξεχναω.

• Moderators

Γιατι διαβασα οτι το ultra kaze ειναι ακριβως αυτο. Καλο φανακι με high static pressure. Αλλα δε παιζει σε στοκ οποτε το ξεχναω.

Ο ultra kaze αρχικά κάνει σαν αεροπλάνο ακόμα και στα 7v πολλές φορές πιο κάτω βγάζει τρεμουλο η και δεν ξεκινάει, μετά δεν είναι κλασικός ανεμηστηρας 120x120x25 αλλά έχει πάχος 38mm τραβάει αρκετό ρεύμα οπότε σε απλές μητρικές πολύ πιθανό να προκαλέσει πρόβλημα στο header με αποτέλεσμα να καεί το header

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...