Kadaz Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Εχω μια παλια 212 και το fan της πρεπει να εχει αρχισει να πεθαινει. Xτυπαει 75αρια ο 4690κ στο GTAV χωρις κανενα OC. Θελω ενα καλο δυνατο φαν απλα δε ξερω τι rpm να ψαξω και αν εχει τοση σημασια το rpm στην ψυξη. Αυτο πχ θα λεει? https://www.skroutz.gr/s/2272469/Scythe-Ultra-Kaze-120mm-3000rpm.html Τελος, ειναι αρκετη η 212 η να κανω επενδυση σε noctua d14 πχ ? Δε σκεφτομαι για OC ακομα. Αλλα το δωματιο μου δεν εχει A/C και δε θελω να φτανει 80C ο CPU οταν αρχισουν οι καλες ζεστες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Τα cfm να κοιτάς. Οι στροφές (rpm) δεν σε νοιάζουν. Τα db είναι το πόσο θόρυβο βγάζει. Ψάξε για κάποιο με χαληλά db και αρκετό cfm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Εχω μια παλια 212 και το fan της πρεπει να εχει αρχισει να πεθαινει. Xτυπαει 75αρια ο 4690κ στο GTAV χωρις κανενα OC. Θελω ενα καλο δυνατο φαν απλα δε ξερω τι rpm να ψαξω και αν εχει τοση σημασια το rpm στην ψυξη. Αυτο πχ θα λεει? https://www.skroutz.gr/s/2272469/Scythe-Ultra-Kaze-120mm-3000rpm.html Τελος, ειναι αρκετη η 212 η να κανω επενδυση σε noctua d14 πχ ? Δε σκεφτομαι για OC ακομα. Αλλα το δωματιο μου δεν εχει A/C και δε θελω να φτανει 80C ο CPU οταν αρχισουν οι καλες ζεστες.. Άν δεν κάνεις oc δεν χρειάζεσαι ακριβή ψύκτρα. Έχεις αλλάξει πάστα στον επεξεργαστή; Tην έχεις καθαρίσει καμμιά φορά; Άν τα έχεις κάνει αυτά για ένα καλό pwm fan στυλ noctua, θες κανα εικοσάρι και εκεί κοιτάς άν σε συμφέρει fan ή νέα ψύκτρα. Εδώ θα πάρεις βοήθεια για την επιλογή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Το συγκεκριμένο φαν, το έχω παραγγείλει κι εγώ (x2) για την υδροψυξη μου. Ενδεχομένως είναι οτι καλυτερο κυκλοφορεί στην αγορά απο άποψη αποδοτικότητας αλλά : Α.) ακριβό σχετικα Β.) ΠΟΛΥ θόρυβο. Σε φουλ στροφές είναι σαν ελικοδρόμιο Θα δεις διαφορα σε θερμοκρασίες αλλά φρόντισε να κανεις τα βασικά πρωτα με νέα πάστα, ροή αέρα στο κουτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kadaz Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Άν δεν κάνεις oc δεν χρειάζεσαι ακριβή ψύκτρα. Έχεις αλλάξει πάστα στον επεξεργαστή; Tην έχεις καθαρίσει καμμιά φορά; Άν τα έχεις κάνει αυτά για ένα καλό pwm fan στυλ noctua, θες κανα εικοσάρι και εκεί κοιτάς άν σε συμφέρει fan ή νέα ψύκτρα. Εδώ θα πάρεις βοήθεια για την επιλογή Ολα πεντακαθαρα και παστες αλλαγμενες cpu gpu. Αν ειναι να δωσω 20 για φανακι μονο, το τραβαω μεχρι τελος και παιρνω high end ψυκτρα να την εχω μεχρι να πεθανω. Πηρα πριν 2 weeks μαζι με κατι αλλα πραγματα και μια eωo tx3 ( δεν εβρισκα αυτο που βιδωνει πισω απ τη mobo στην παλια 212), η μεγαλυτερια π*πα που χω παρει. Ισως δοσω και τις 2 και μου βγει η d14 / cryorig R1 πιο φτηνα? Το συγκεκριμένο φαν, το έχω παραγγείλει κι εγώ (x2) για την υδροψυξη μου. Ενδεχομένως είναι οτι καλυτερο κυκλοφορεί στην αγορά απο άποψη αποδοτικότητας αλλά : Α.) ακριβό σχετικα Β.) ΠΟΛΥ θόρυβο. Σε φουλ στροφές είναι σαν ελικοδρόμιο Θα δεις διαφορα σε θερμοκρασίες αλλά φρόντισε να κανεις τα βασικά πρωτα με νέα πάστα, ροή αέρα στο κουτι Το ultra kaze λες? Για θορυβο ναι διαβασα και γω οτι κανει. Αλλα φτηνο ειναι ρε συ για 3000rpm..οχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Ολα πεντακαθαρα και παστες αλλαγμενες cpu gpu. Αν ειναι να δωσω 20 για φανακι μονο, το τραβαω μεχρι τελος και παιρνω high end ψυκτρα να την εχω μεχρι να πεθανω. Μέχρι να πεθάνεις θα πας σε αέρα. Άν θέλεις όμως να κλοκάρεις θα πας σε νερό και φυσικά εκεί ξεφεύγουμε. Μπορείς να πάς ενδιάμεσα σε phanteks 120 ή 140 ας πούμε. Εφόσον αποφάσισες για αγορά ψύκτρας κάνε ένα κόπο και ρώτα στο νήμα που σου έβαλα βάζοντας κουτί μνήμες κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kadaz Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέχρι να πεθάνεις θα πας σε αέρα. Άν θέλεις όμως να κλοκάρεις θα πας σε νερό και φυσικά εκεί ξεφεύγουμε. Μπορείς να πάς ενδιάμεσα σε phanteks 120 ή 140 ας πούμε. Εφόσον αποφάσισες για αγορά ψύκτρας κάνε ένα κόπο και ρώτα στο νήμα που σου έβαλα βάζοντας κουτί μνήμες κλπ Ξερω οτι μια high end ψυκτρα αερα ειναι οσο καλη ειναι μια "καλη" υδροψυξη. Οποτε αν παω σε υδροψυξη παω και εκει high end, δηλαδη ~200 ευρω, που δε με ψηνει και δεν μου χρειαζεται κυριως. Αν αποφασισω να κλοκαρω, πιστευω με μια τοπ αερα ανεβαινει ο 4690k ευκολα. Δε τερματιζει σε καμια περιπτωση αλλα σιγουρα ειναι ικανοποιητικα τα αποτελεσματα. Θα τσεκαρω το νημα αν ααποφασισω να παρω καινουργια τελικα. Απλα κατι ακομα, με λιγο ψαξιμο, βρηκα οτι η noctua nh d14 ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει απο αερα + ειναι συμβατη με τη mobo μου. Oποτε τι 50 τι 80 αν τα δοσω, το παω all the way. Σωστος? εδιτ: επισης το νερο εχει περισσοτερα moving parts επομενως λιγοτερη ζωη/περισσοτερο θορυβο, διαβασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Όλες είναι συμβατές με τη Mobo σου. Η phanteks συγκρίνεται εδώ με τη noctua δες και κρίνε http://www.kitguru.net/components/henry-butt/phanteks-ph-tc14pe-vs-noctua-nh-d14-cpu-cooler-review/5/ Το θέμα είναι με τις μνήμες και το κουτί σου οπότε μπορεί να χρειαστεί να πας σε 12άρι ανεμιστήρα και no limit ram height ειδικά άν έχεις πιασμένα και όλα τα slots. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kadaz Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 HyperX 8gb x1 εχω συντομα θα παρω και 2ο στικ. Προφανως καλυτερη η phanteks αλλα δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα. Kουτι αυτο http://www.e-shop.gr/case-zalman-z11-neo-atx-mid-tower-black-p-PER.815008 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 17,1 cm και το κουτί σου παίρνει μέχρι 17,5 οπότε είσαι οριακά. Ίσες τις λές με τη noctua απλά δεν παλεύεται αυτό το τσιρλί. Σε διάφορα χρώματα με πέντε χρόνια εγγύηση https://www.skroutz.gr/s/418813/Phanteks-PH-TC14PE.html Me τις ram όμως παίζει να έχεις θέμα, διαβάζω οτι μπορεί να μπει μέχρι 5 εκατοστά μνήμη και άν σηκώσεις το fan θα είσαι πραγματικά τσίμα τσίμα. HyperX 8gb x1 εχω συντομα θα παρω και 2ο στικ. Προφανως καλυτερη η phanteks αλλα δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα. Kουτι αυτο http://www.e-shop.gr/case-zalman-z11-neo-atx-mid-tower-black-p-PER.815008 ρίξε ακριβώς το μοντέλο της ram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kadaz Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 OK. Κατι ακομα. Το airflow στο κουτι εχει ως εξης: PUSH 2χ120 μπροστα στη μουρη, 2χ80 στα πλαινα καπακια ενσωματωμενοι PULL 2χ120 οροφη, 1χ120 πισω. Ειναι καλη η διαταξη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Κομπλέ ακούγεται. Άν δεν έιναι high προφίλ η ram τότε μπαίνει. Αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kadaz Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Eνα φανακι με καλο cfm κοντα στο 10ευρο εχεις να προτινεις? Λεω να δω πως θα παει η 212 με καλο φανακι κ αν δε φτανει κανω upgrade σε μια απ τις 2 που ειπαμε και δινω την tx3 kai thn 212. Το ultra kaze που βαλα πιο πανω ειναι τερατακι 130 cfm αλλα με φοβιζει ο θορυβος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Eνα φανακι με καλο cfm κοντα στο 10ευρο εχεις να προτινεις? Λεω να δω πως θα παει η 212 με καλο φανακι κ αν δε φτανει κανω upgrade σε μια απ τις 2 που ειπαμε και δινω την tx3 kai thn 212. Το ultra kaze που βαλα πιο πανω ειναι τερατακι 130 cfm αλλα με φοβιζει ο θορυβος. Ο φίλος νομίζω αναφέρεται στη noctua τουλάχιστον έτσι φαίνεται αφού λέει για τιμή.. Απο την άλλη λέει για θόρυβο οπότε μπορεί να εννοεί και τον scythe Μέχρι δεκάρικο https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST.html https://www.skroutz.gr/s/2272258/Scythe-Slip-Stream-120mm-PWM.html https://www.skroutz.gr/s/3925409/BitFenix-Spectre-Pro-PWM-120mm.html#reviews Περίμενε να σου απαντήσει και κανένας άλλος που έχει βάλει όχι σαν case αλλα σαν cpu fan κάποιον. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2016 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Το ακριβό (σχετικά) πήγαινε στο scythe. Είχα στο μυαλό μου την τιμή παραγγελίας απ'το eshop ~στα 10 ευρώ. Θεωρώ πως για ένα φαν, αυτή η τιμή είναι οριακά ακριβή. Στα πιο ακριβά πληρώνεται η επωνυμία και φυσικά ο ποιοτικός συνδυασμός απόδοσης-αθόρυβο. Στα 7 ευρώ του σκρουτζ (εφόσον δεν έχει έξοδα αποστολής και αντικαταβολής να το πάνε στα 10+) , το scythe είναι άριστη επιλογή από άποψη απόδοσης. Κορυφαία απόδοση λοιπόν με θόρυβο. Βέβαια μην περιμένεις ότι θα σου ρίξει 20 βαθμούς. 5 με 10 στην καλύτερη σε φουλ στροφές. Το θέμα σου πρέπει να ναι το κουτί ~εφόσον έχεις καλή διαχείριση καλωδιών και φυσικά έχεις κουμπώσει καλά την ψύκτρα. Με την 212 αυτές οι θερμοκρασίες είναι ανεπίτρεπτες. Υπό λογικές συνθήκες μπορείς να κάνεις και μερικό oc μαζί της. Προσωπικά δε θα πήγαινα στο z11. Θα κοίταζα μία λύση όπως το corsair spec-02. Παίρνει 2 φανς εμπρος, 1 στο κάτω μέρος και άλλα τρία προς τις πάνω μεριές. Όλα 120ρια. Γενικώς επένδυσε σε ένα ευρύχωρο κουτί που επιτρέπει την καλή ροή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα