Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Άλλαξα την ψήκτρα μου - μία Scythe Big Shuriken 2 Devision B - με την πολυδιαφημισμένη Cooler Master Hyper 212 Evo, για αισθητικούς κυρίως λόγους μιας κ άλλαξα κουτί και δεν είχα θέμα χώρου πια..

Είπα λοιπόν να τσεκάρω μία και τις θερμοκρασίες χωρίς να έχω εικόνα σε τι επίπεδα ήταν πριν και έχω πανικοβληθεί λίγο.. 

Σας επισυνάπτω τρία διαφορετικά screens από τρία διαφορετικά προγραμματάκια για θερμοκρασίες..

Το πρώτο είναι με την έναρξη του υπολογιστή..

Το δεύτερο 2-3 λεπτά μετά σε κατάσταση ηρεμίας..

και το τρίτο με ένα δύο βιντεάκια σε fhd στο youtube..

Πως τις βλέπετε; Χωρίς να έχω εικόνα τι παίζει με το συγκεκριμένο cpu μου φαίνονται λίγο - εως πολύ - ανεβασμένες..

Θερμοκρασία δωματίου ~ 25 με A/C..

post-184771-0-78399100-1465066427_thumb.png

post-184771-0-79269500-1465066444_thumb.png

post-184771-0-22695500-1465066453_thumb.png

Δημοσ.

μπορει να ειναι λιγο τσιμπημενες αλλα τιποτα το τρομερο. Σιγουρεψου οτι το κουτι αεριζεται καλα και οτι η ψυχτρα παταει και εχει σωστη τοποθετηση παστας

πριν πως ηταν ?

Δημοσ.

Ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα αλλά το HW ήταν στριμωγμένο μέσα σε ένα Cooler Master 120 Advanced..

Οπότε πηγαίνοντας σε μεγαλύτερο κουτί περίμενα να πέσουν λίγο.. 

Φοβήθηκα μήπως κατά την αλλαγή δεν την κούμπωσα καλά ή μήπως η πάστα της coolermaster ήταν για τα πανηγύρια οπότε το ξανά έλυσα βεβαιώθηκα ότι κούμπωσε σωστά και έβαλα arctic silver 5..

Όταν το έλυσα, κ αφού μου έλεγε τα 70άρια 2-3 λεπτά πριν, έπιασα λίγο το cpu και δε μου φάνηκε καθόλου ζεστός..

Αντίστοιχα σε ένα λάπτοπ με 70άρια, μια φορά που το είχα λύσει, 10 λεπτά μετά το shutdown δεν τόλμαγες να πιάσεις το cpu..

Επίσης το speedfan γιατί παίζει τόσο κάτω από τα υπόλοιπα; 

Στο bios πιάνει μέχρι ~42 αν το αφήσεις 5-10λεπτά ενώ μέσα στα windows έχει μέση στα ~50 ενώ στιγμιαία δείχνει και ~75-80(!)

Δημοσ.

Το cputin είναι η θερμοκρασία του cpu σου αυτό θα κοιτάς σε hwmonitor / speedfan / hwinfo, το package ανάθεμα και να ξέρει κανείς τι ένδειξη είναι, είναι απλά μια λάθος ένδειξη. Καταρχήν αν είχες κάτι που βάραγε τόσους βαθμούς το κουτί θα ψηνόταν. Και σε εμένα που έχω apu το package είναι στο θεό αλλά ξέρω πως ούτε τα vrm, ούτε η igpu αλλά ούτε και το nb έχουν τέτοιες θερμοκρασίες μιας και αν ήταν έτσι θα ψηνόταν το μηχάνημα, οπότε μην ανησυχείς μιας και είναι κάτι άκυρο, είσαι υπέρ οκ. Επίσης χαμήλωσε το φαν του cpu, δεν χρειάζεται να δουλεύει στις 1600, εμένα με cnps10x performa το fan δουλεύει στις 1000 στροφές και πάνω από 52 socket δεν βλέπω καλοκαιριάτικα σε 100% usage σε stress προγράμματα στα 4.4 με 1.344v.

• Like 1
Δημοσ.

Απορω παντως γιατι ο κοσμος τσεκαρει temps με αυτην την παλιομα***ια το HW monitor.

Κατεβασε το aida64 απο τον Jack Sparrow εγω μονο αυτο εμπειστευομαι συν οτι ειναι πιο απλο και σαφες για να δει κανεις τα παντα και το καλυτερο διαγνωστικο στον κοσμο.

http://www.aida64.com/

Δημοσ.

Το cputin είναι η θερμοκρασία του cpu σου αυτό θα κοιτάς σε hwmonitor / speedfan / hwinfo, το package ανάθεμα και να ξέρει κανείς τι ένδειξη είναι, είναι απλά μια λάθος ένδειξη. Καταρχήν αν είχες κάτι που βάραγε τόσους βαθμούς το κουτί θα ψηνόταν. Και σε εμένα που έχω apu το package είναι στο θεό αλλά ξέρω πως ούτε τα vrm, ούτε η igpu αλλά ούτε και το nb έχουν τέτοιες θερμοκρασίες μιας και αν ήταν έτσι θα ψηνόταν το μηχάνημα, οπότε μην ανησυχείς μιας και είναι κάτι άκυρο, είσαι υπέρ οκ. Επίσης χαμήλωσε το φαν του cpu, δεν χρειάζεται να δουλεύει στις 1600, εμένα με cnps10x performa το fan δουλεύει στις 1000 στροφές και πάνω από 52 socket δεν βλέπω καλοκαιριάτικα σε 100% usage σε stress προγράμματα στα 4.4 με 1.344v.

Τώρα βγάζει κάποιο νόημα.. 

Και εμένα με παραξένεψε που και οι δίσκοι και η mobo και η gpu παίζουν στα 30-35 και o cpu φαινόταν +20 βαθμούς..

Και δεν είναι ότι πρεσάρετε λόγο γραφικών.. Αφού για γραφικά έχω την 7790..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα. 

Αξιζει να βαλω την συγκεκριμενη ψυκτρα της Cooler Master σε παλιό PC;

Ο AMD (Phenom X3 710) επεξεργαστης με το μαμά fan κάνει πολυ θορυβο, ειδικα τωρα το καλοκαιρι.

Με ενδιαφερει να ελλατωθει ο θορυβος.

Επισης ο Hyper 212 ισως μου χρειαστει σε νεο PC build.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...