rafinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Γεια σας παιδιά. Έχω κάποια elements (divs) που θέλω όταν τρέχει ο κώδικας να μην φαίνονται. Σε κάποιες περιπτώσεις παίρνω το height από κάποια από αυτά τα elements. Ποια λύση είναι πιο σωστή στο να τα κρύβω; Με το .hide() της Jquery ή να τα έχω αρχικοποιήσει με display:none στο CSS αρχείο και να τα εμφανίζω με .show(); Και κάτι ακόμα. To .show() στη Jquery δίνει την ιδιότητα display:block σε ένα element ή όχι; 1
SpirosLouis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Θα το έκανα με display:none όπως λες γιατί με το .hide() της jQuery αναγκαστικά πρέπει να κρύψεις αυτό που θες αφότου έχει φορτώσει το αρχείο σου(σελίδα σου). - του τεστινγ document.ready. Αλλιώς αν τρέξει ο κώδικας με το hide() και δεν βρει το element θα σου βγάλει πρόβλημα ότι δεν βρέθηκε. Από την άλλη άμα βάλεις το display:none και γλυτώνεις την ταχύτητα(αφού δεν έχεις κλήσεις σε Javascript κτλ) αλλά και μόλις πάει να γίνει το render από τον broswer αμέσως τίθεται υπό μη εμφάνιση το element. Στο δεύτερο που ρωτάς ναι δίνει την ιδιότητα display:block. Διάβασε και εδώ: http://api.jquery.com/show/ 1
dominotrix Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Έχω κάποια elements (divs) που θέλω όταν τρέχει ο κώδικας να μην φαίνονται. Σε κάποιες περιπτώσεις παίρνω το height από κάποια από αυτά τα elements. Ειναι ταχυτερο το CSS αποτι το JS για να κρυψεις τα divs. Γιατι τα εμφανιζεις εξ αρχης ομως αφου ειναι να τα κρυψεις;
Gilfoyle Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Στο δεύτερο που ρωτάς ναι δίνει την ιδιότητα display:block. Διάβασε και εδώ: http://api.jquery.com/show/ Όχι δε δίνει απαραίτητα την ιδιότητα display: block The matched elements will be revealed immediately, with no animation. This is roughly equivalent to calling .css( "display", "block"), except that the display property is restored to whatever it was initially. If an element has a display value of inline, then is hidden and shown, it will once again be displayed inline. 1
rafinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Ειναι ταχυτερο το CSS αποτι το JS για να κρυψεις τα divs. Γιατι τα εμφανιζεις εξ αρχης ομως αφου ειναι να τα κρυψεις; Μάλλον ήθελες να γράψεις και κάτι ακόμα.
dominotrix Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Γιατι τα εμφανιζεις εξ αρχης ομως αφου ειναι να τα κρυψεις; Επισης γιατι αναφερεις "Σε κάποιες περιπτώσεις παίρνω το height από κάποια από αυτά τα elements. "
rafinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Σκέψου ότι έχω divs που κάθε ένα είναι μια ξεχωριστή οθόνη. Όταν κρύβω την μία εμφανίζω την άλλη. Απλά σε ορισμένες των περιπτώσεων κάποιο από τα elements που περιέχονται σε μία από αυτές τις οθόνες θέλω να πιάνει συγκεκριμένο χώρο σε αυτή και κάνω πράξεις με το .height() της εκάστοτε "οθόνης". Κατάλαβες; Δεν πρόκειται για site αλλά για την εφαρμογή της υπογραφής μου. Προσπαθώ να την κάνω πιο αποδοτική.
peterpan91 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Εφόσον, από οτι κατάλαβα θες να ελέγχεις εσύ αν κάτι φαίνεται ή οχι, βάζεις μια onclick() με jQuery. Έτσι κρύβεις ή εμφανίζεις όποιο περιεχόμενο θες με ενα κλικ.
rafinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Εφόσον, από οτι κατάλαβα θες να ελέγχεις εσύ αν κάτι φαίνεται ή οχι, βάζεις μια onclick() με jQuery. Έτσι κρύβεις ή εμφανίζεις όποιο περιεχόμενο θες με ενα κλικ. Γνωρίζω πως να εμφανίζω και να εξαφανίζω κάτι με jquery. Άλλο είναι αυτό που ρωτάω. Όπως κατάλαβα είναι πιο γρήγορο στην απόκριση όταν κάτι γίνεται μέσω css από ότι με jquery. Απλά θα ήθελα να ξέρω... όταν ένα div είναι ορισμένο στο css ότι "display: none;" τότε αν πάρω το .height() ή το .width() με jquery μου επιστρέφει μηδενικό ή το κανονικό μέγεθος;
dominotrix Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Γνωρίζω πως να εμφανίζω και να εξαφανίζω κάτι με jquery. Άλλο είναι αυτό που ρωτάω. Όπως κατάλαβα είναι πιο γρήγορο στην απόκριση όταν κάτι γίνεται μέσω css από ότι με jquery. Απλά θα ήθελα να ξέρω... όταν ένα div είναι ορισμένο στο css ότι "display: none;" τότε αν πάρω το .height() ή το .width() με jquery μου επιστρέφει μηδενικό ή το κανονικό μέγεθος; Λογικά αν εχει τιμη το height τοτε ακομα και με display:none θα σου επιστρεψει τιμη γιατι εχει οριστει. Γιατι δε κανεις μια δοκιμη για να δεις; Σκέψου ότι έχω divs που κάθε ένα είναι μια ξεχωριστή οθόνη. Όταν κρύβω την μία εμφανίζω την άλλη. Αυτο μου ακουγεται σαν Tabs. Κατι τετοιο θελεις να κανεις; Απλά σε ορισμένες των περιπτώσεων κάποιο από τα elements που περιέχονται σε μία από αυτές τις οθόνες θέλω να πιάνει συγκεκριμένο χώρο σε αυτή και κάνω πράξεις με το .height() της εκάστοτε "οθόνης". Μπορεις να δωσεις στα divs το min-height ισως σε βολεψει.
rafinos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δυστυχώς παίζω με % και όχι με pixels. Άλλαξα τα hide με css πάντως και φαίνεται να δουλεύει κανονικά μέχρι στιγμής. Είναι κάτι σαν tabs... Ας πούμε στο παρακάτω βίντεο είναι μια αρκετά παλιότερη έκδοση της εφαρμογής (τότε την έτρεχα παράλληλα και σε browser και πλέον δεν υπάρχει η επιλογή "versus" αλλά επιλογή για "online score"). Κάθε κουμπί που πατάω εξαφανίζω όλο το div της οθόνης και εμφανίζω ένα άλλο με το ίδιο μέγεθος. Δεν έχω άλλη απορία απλά έτσι για να καταλάβεις τι εννοώ. Ευχαριστώ παιδιά! (Αν θέλετε δοκιμάστε και την εφαρμογή και πείτε μου τα σχόλιά σας)
SpirosLouis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δυστυχώς παίζω με % και όχι με pixels. Άλλαξα τα hide με css πάντως και φαίνεται να δουλεύει κανονικά μέχρι στιγμής. Είναι κάτι σαν tabs... Ας πούμε στο παρακάτω βίντεο είναι μια αρκετά παλιότερη έκδοση της εφαρμογής (τότε την έτρεχα παράλληλα και σε browser και πλέον δεν υπάρχει η επιλογή "versus" αλλά επιλογή για "online score"). Κάθε κουμπί που πατάω εξαφανίζω όλο το div της οθόνης και εμφανίζω ένα άλλο με το ίδιο μέγεθος. Δεν έχω άλλη απορία απλά έτσι για να καταλάβεις τι εννοώ. Ευχαριστώ παιδιά! (Αν θέλετε δοκιμάστε και την εφαρμογή και πείτε μου τα σχόλιά σας) Από περιέργεια και μόνο, με ποια εργαλεία κατασκεύασες την εφαρμογή σου;
lionheart82 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Εάν υπάρχει κάποιο element με display:none τότε ο browser δεν θα το υπολογίσει καν μέσα στο DOM δεν θα έχει ύψος και πλάτος δηλαδή. Εάν θελεις μπορεις να του δώσεις visibility:hidden; ή opacity:0 και μετά κάνεις ένα animate opacity με fadein μεσω jquery ώστε να εμφανιστεί και ποιο όμορφα.
dominotrix Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Εάν υπάρχει κάποιο element με display:none τότε ο browser δεν θα το υπολογίσει καν μέσα στο DOM δεν θα έχει ύψος και πλάτος δηλαδή. Εάν θελεις μπορεις να του δώσεις visibility:hidden; ή opacity:0 και μετά κάνεις ένα animate opacity με fadein μεσω jquery ώστε να εμφανιστεί και ποιο όμορφα. Δε νομιζω πως ισχυει αυτο που λες. Εμφανιζεται κανονικά στο DOM και εχει πλατος/υψος. Απλα ειναι κρυμμενο λογω του display. Δες και εδω στο class .down
rafinos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δε νομιζω πως ισχυει αυτο που λες. Εμφανιζεται κανονικά στο DOM και εχει πλατος/υψος. Απλα ειναι κρυμμενο λογω του display. Δες και εδω στο class .down Ίσως έχετε και οι δύο δίκιο... νομίζω ότι παλαιότερα είχα δοκιμάσει να πάρω height κρυμμένου div και δεν το έδινε για αυτό και μπήκα στον κόπο να ρωτήσω. @SpirosLouis την εφαρμογή την έφτιαξα με eclipse, αν και πλέον έχω κάνει μετάβαση στο Android Studio. Χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο html+css+javascript (jquery) δίχως κάποιο framework του στυλ phonegap. Βέβαια για να χρησιμοποιηθούν όλα αυτά πρέπει να γίνουν και κάποια πράγματα σε Java. Γνώμη μου είναι ότι αν θέλεις να ασχοληθείς κάνε το καθαρά με Java γιατί μέσω webview προκύπτουν όλο προβλήματα. Ας πούμε για να ακούγεται ο ήχος της σωστής ή λανθασμένης απάντησης έπρεπε να γίνει ένα JavascriptInterface στην Java Class ώστε να παίζω τον ήχο μέσω Javascript καθώς τα tags <audio> και <video> δεν λειτουργούν στο Webview από κάποια έκδοση Android και έπειτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα