Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Ναι για να χτίσει κάποιος, δε θα χρειαστεί να βγάλει οικοδομική άδεια ανέγερσης. Πρέπει ντε και καλά να βγάλει άδεια κατεδάφισης όμως;

Είναι δυο εντελώς διαφορετικές διεργασιες κ ορθά είναι ξεχωριστές.

Όταν σου δίναν τα 10Κ έπρεπε να τα πάρεις. Τραβα ρώτα μηχανικό πόσα θέλει για την κατεδάφιση μήπως σε συμφέρει να την κάνεις εσύ (αμφιβάλλω) κ το πουλήσεις σαν έτοιμο οικόπεδο. 

Αν τώρα τα γύρω οικόπεδα πιάνουν με το ζορι 15-20Κ , γνώμη μου πούλα το όπως είναι.

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Ναι για να χτίσει κάποιος, δε θα χρειαστεί να βγάλει οικοδομική άδεια ανέγερσης. Πρέπει ντε και καλά να βγάλει άδεια κατεδάφισης όμως;

Ε ναι, άλλο η ανέγερση και άλλο η κατεδάφιση, και τα δύο χρειάζονται άδεια.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Δεν είναι μόνο δικό μου το οικόπεδο. Είμαστε 2 ιδιοκτήτες συγγενείς και δε μπορώ να αποφασίσω μόνη μου.

Τώρα ο αγοραστής που ενδιαφέρθηκε το είδε στα 45.000 και ενδιαφέρθηκε. Δυστυχώς ο συγγενής του έκανε τον δύσκολο και δεν ξαναπήρε τηλ.

Μου φαίνονται εξωφρενικά βέβαια τα 10.000 για γωνιακό οικόπεδο σε καλή περιοχή σε κωμόπολη. Δε θα βγάλω ούτε τα λεφτά του ΕΝΦΙΑ που πληρώνω τόσα χρόνια αν το πουλήσω τόσο.

Από τα 45 πως πήγαμε στα 10 ; 

Το έχεις σε καμιά ΧΕ ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε

Δεν είναι μόνο δικό μου το οικόπεδο. Είμαστε 2 ιδιοκτήτες συγγενείς και δε μπορώ να αποφασίσω μόνη μου.

Τώρα ο αγοραστής που ενδιαφέρθηκε το είδε στα 45.000 και ενδιαφέρθηκε. Δυστυχώς ο συγγενής του έκανε τον δύσκολο και δεν ξαναπήρε τηλ.

Μου φαίνονται εξωφρενικά βέβαια τα 10.000 για γωνιακό οικόπεδο σε καλή περιοχή σε κωμόπολη. Δε θα βγάλω ούτε τα λεφτά του ΕΝΦΙΑ που πληρώνω τόσα χρόνια αν το πουλήσω τόσο.

Ξεχνάς κάτι βασικό, το οικόπεδο έχει οίκημα που είναι ακατάλληλο για κατοίκηση κ για να γινει οικόπεδο έτοιμο θέλει αφαίρεση που σημαίνει 5-10Κ (τυχαίο νούμερο αν κ πιστεύω θέλει παραπάνω). 

Δημοσ.
Στις 7/7/2021 στις 1:02 ΜΜ, μπιπ μπιπ είπε

Για να χτίσει, πρώτα θα κατεδαφισει ότι υπάρχει με άδεια κατεδάφισης και μετά θα βγάλει άδεια ανέγερσης για το νέο κτίριο. 

Για την πτώση της σκεπης, δες αν υπάρχει επιλογή στο Ε9 να δηλωθεί το κτίσμα ως ημιτελές, ΕΝΦΙΑ πληρώνεις και πάλι. 

1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε

Σε μεσίτες. Αντικειμενική έχει 65.000 και το έχουμε στα 45.000.

Ένας είχε πει σε ένα μεσίτη, αντε στο παίρνω με 10.000, σα να μου κάνει χάρη.

Μα δε θα γίνει οικόπεδο. Ο ένας το ήθελε για να κτίσει μονοκατοικία. Θα πρέπει να βγάλει άδεια κατεδάφισης ή να κτίσει απο πάνω. Δε ξέρω. Πάντως αν το κατεδαφισω εγώ, θα πρέπει ο αγοραστής να ξαναβγάλει άδεια για να κτισει. Αρα, το ίδιο δεν είναι;

Αν το κατεδαφισεις εσύ, κανείς εσύ την δουλειά και γλιτώνεις τον αγοραστή από την διαδικασία της κατεδάφισης η οποία θέλει και άδεια. 

Για να χτίσει αυτός μετά, είτε πρέπει είτε δεν πρέπει να κατεδαφιστει το υπάρχον οίκημα, θα πρέπει να βγάλει άδεια ανέγερσης, εσύ απλά έκανες την δουλειά της κατεδάφισης αντί για αυτόν. Το αν σε συμφέρει αυτό να το κάνεις εσύ η όχι, δεν το γνωρίζω. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Πάντως αν το κατεδαφισω εγώ, θα πρέπει ο αγοραστής να ξαναβγάλει άδεια για να κτισει. Αρα, το ίδιο δεν είναι;

100 φορές το είπαμε 

ΟΧΙ 

Αλλο πράμα η οικοδομική άδεια άλλο πράμα η αδεια κατεδάφισης 

Εντελως ασχετα μεταξύ τους 

Να το πούμε άλλη μια φορά 

Οποιος πάρει το σπίτι σου με σκοπό να κάνει οικοδομή, θα πρέπει πρώτα να εκδόσει άδεια κατεδάφισης να πληρώσει να το ρίξουν και να απομακρύνουν τα μπάζα κλπ κλπ και κατόπιν να εκδόσει οικοδομική άδεια για να σηκώσει νέα οικοδομή 

εντελώς ανεξάρτητες διαδικασίες με ξεχωριστό κόστος η καθεμία, και δεν υπάρχει η έννοια του πακέτου, γιατί προφανώς αυτό έχεις εσυ στο μυαλό σου και δε το λες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Και πως θα αποδείξω ότι είναι ημιτελες; απλά το δηλώνω στην εφορία και τέλος; η θέλει βεβαιώσεις από μηχανικους; 

Να το κατεδάφισω μόνη δεν παίζει. Δεν έχω λεφτά. Ας συμφωνήσει ο ξάδερφος να κατεβάσουμε κι άλλο την τιμή.

Άρα δεν ισχύει αυτό που μου ειπαν ότι εφόσον υπάρχει οίκημα, δε θα χρειαστεί άδεια ανέγερσης; με δουλεύουν;

Για τον ΕΝΦΙΑ θα το κοιτάξω λίγο και θα σου πω όταν κάτσω από τον σταθερό υπολογιστή. Για τα υπόλοιπα ότι ειπώθηκε ήδη και στο επανέλαβε ο AristidisZ. 

Edit: Το ακίνητο σου μπορείς να το δηλώσεις και ως ημιτελές στο Ε9 στον κωδικό ειδικών συνθηκών. Έχει έκπτωση 60% στον ΕΝΦΙΑ, αναγκαία προϋπόθεση να μην υπάρχει καθόλου παροχή ηλεκτρισμού στο κτίριο, δηλαδή να το δηλώσεις ως μη ηλεκτροδοτουμενο και αυτό να δηλώνεται ως κενό και στο Ε2. Εάν υπάρχει ρεύμα και είναι απλά κομμένο, δεν δηλώνεται ως μη ηλεκτροδοτουμενο και δεν υπάρχει έκπτωση. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Οπότε μου λέτε, ότι αν το κατεδάφισω από μόνη μου θα είναι πιο εύκολο να το πουλήσω; για τι κόστος μιλάμε;

Αν το κατεδαφίσεις μόνη σου, θα βγει φτηνά 

Αν βάλεις κάποιον άλλο να το κάνει θα πάει κάτι παραπάνω 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.

Θα το κατεδαφίσεις για να μην πληρώνεις 150 ευρώ το χρόνο ενφια? 

Αν το κατεδαφίσεις πόσο ενφια γλυτώνεις? 

Αξίζει τον κόπο? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Μόνη εννοείς να πάω με μπουλντόζα; καλύτερα να κατεβάσω την τιμή, γιατί δεν παίζει να πληρώσω κάτι.

Εννοώ ότι πρέπει να σκέφτεσαι λίγο πριν ρωτάς πράγματα 

Ιδιο κόστος έχει να κατεδαφίσεις την Βουλή, ίδιο να κατεδαφίσεις την καλύβα του μπάρμπα Θωμά ;

Το κόστος μπορεί να είναι 2 χιλιάρικα, μπορεί και 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...