Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το προστιμο επεσε για το αυθαιρετο και καθε χρονο θα πληρωνρι για διατηρηση. Τα ποσα ειναι μεγαλα. Θα του τα παιρνουν. Απο τραπεζα και αν δεν πληρωνει θα του μπλοκαρουν καθε διαχειριση ακινητου. Στο τελος θα προσαρμοσθει μονος του και θα γκρεμισει. Μηπως ομως εχτισε κατα παρεκκλιση?...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από ό,τι συζητάται σε πηγαδάκια, ο μάγκας δεν το πλήρωσε το πρόστιμο. Και το ακίνητο παραμένει εκεί τουλάχιστον μία εξαετία τώρα. απλώς δεν έχει προχωρήσει την αποπεράτωση του. μόνο τειχη έχει περάσει χωρίς σκεπή και σοβατίσματα.

τί είναι το κατά παρέκκλιση; 

Επεξ/σία από gdriver
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το προστιμο επεσε για το αυθαιρετο και καθε χρονο θα πληρωνρι για διατηρηση. Τα ποσα ειναι μεγαλα. Θα του τα παιρνουν. Απο τραπεζα και αν δεν πληρωνει θα του μπλοκαρουν καθε διαχειριση ακινητου. Στο τελος θα προσαρμοσθει μονος του και θα γκρεμισει. Μηπως ομως εχτισε κατα παρεκκλιση?...

Παρεκλιση ειναι να χτισεις εκτος ορων πολεοδομιας για καποιο λογο....πχ ο νομος λεει 5 μετρα απο δρομο οικοπεδο χτιζεις αλλα κανεις αιτηση να σου επιτρεψουν στα 3 διοτι βασει σχεδιου η οδος προκειται να γινει πχ αγροτικη ενω τωρα ειναι δημοσια. Χοντρικα ετσι καταλαβα οταν μου εξηγουσε μηχανικος σε μια περιπτωση που χρειαζομουν αδεια. Συνηθως αυτα συμβαινουν σε επαρχια οταν μια νεα οδος πχ περιφερειακη, υποβαθμιζει την υπαρχουσα οδο σε επαρχιακη/     

Αρα ο μαγκας εχει αναγκαστει/του επεβληθη διακοπη εργασιων, μαλλον ειναι σε δικαστηρια με πολεοδομια και περιμενει να βγει κανενας δικος του δημαρχος...το κοντερ προστιμου γραφει ομως και οσοι εχουν εννομο συμφερον και θιγονται  μπορουν να το τσεκαρουν. Παντως καπου θα παταει τυπικα διοτι δεν παιζουν με αυτα τα θεματα

Επεξ/σία από ELTASSOS
Δημοσ.

Πάντως πραγματικά απορώ, πόσα κιλά κάλο στον εγκέφαλο πρέπει να έχεις για να μπεις σε διαδικασία να ξοδέψεις την περιουσία και να χτίσεις κάτι χωρίς να έχεις ψάξει αν είναι νόμιμο αν συντρέχουν κίνδυνοι και άλλα προβλήματα, και πετάς τα λεφτά σου έτσι για να χτίσεις σε δρόμο σε περιοχή που δεν επιτρέπεται και να το παίξεις μάγκας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα την εφορία.Τελικά το δηλώνω στην εφορία ότι δεν υπάρχει σπίτι και έπειτα όταν ζητηθεί πάω το χαρτί μηχανικού ότι το σπίτι δεν έχει στέγη, άρα είναι σαν να μην υπάρχει σπίτι για την εφορία.

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ.
2 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Πήρα την εφορία.Τελικά το δηλώνω στην εφορία ότι δεν υπάρχει σπίτι και έπειτα όταν ζητηθεί πάω το χαρτί μηχανικού ότι το σπίτι δεν έχει στέγη, άρα είναι σαν να μην υπάρχει σπίτι για την εφορία.

Το ορθό είναι το ανάποδο, πρώτα εξασφαλίζεις το χαρτί από το μηχανικό, και μετά κάνεις την αλλαγή στο Ε9.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξαναπήρα την εφορία .αυτή την φορά αυτούς πολύ ασχολούνται με τα Ε9 τάχα . Αυτή την φορά έμαθα ότι και να πέσει το μισό σπίτι δεν δικαιούμαι καμία έκπτωση.μονο αν το κατεδαφισω ,θα λογίζεται ως οικόπεδο και πάλι δεν είναι σίγουροι αν θα έχω μικρότερο ΕΝΦΙΑ....

Δημοσ.
Στις 23/8/2018 στις 12:52 ΜΜ, μπιπ μπιπ είπε

Ένας έδινε 10.000 πέρσι αλλά υπάρχαν αντιδράσεις από την οικογένεια. Και καλά η αξία του είναι τουλάχιστον 40.000 και να περιμένω να βγούμε από την κρίση καμιά δεκαετία. Κι επειδή δεν είναι 100% δικό μου δεν προχώρησα. Ειλικρινά θα το χάριζα αν ήταν μόνο δικό μου.

Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι το "βγαίνω από την κρίση" (ας είμαστε αισιόδοξοι) δεν είναι συνώνυμο του "οι τιμές των ακινήτων γυρίζουν σε αυτές του 2000" ε; 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/9/2018 στις 7:33 ΜΜ, μπιπ μπιπ είπε

Ξαναπήρα την εφορία .αυτή την φορά αυτούς πολύ ασχολούνται με τα Ε9 τάχα . Αυτή την φορά έμαθα ότι και να πέσει το μισό σπίτι δεν δικαιούμαι καμία έκπτωση.μονο αν το κατεδαφισω ,θα λογίζεται ως οικόπεδο και πάλι δεν είναι σίγουροι αν θα έχω μικρότερο ΕΝΦΙΑ....

Από αυτό στα bold και μόνο καταλαβαίνει κάποιος πόσο ανίδεοι ήταν αυτοί που σου είπαν όλα αυτά...

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε

Έπεσε η σκεπή. Πήρα στην εφορία για να ρωτήσω τι μπορεί να γίνει τώρα με τον ΕΝΦΙΑ. Η απάντηση "τίποτα". Δε γλυτώνετε τον ΕΝΦΙΑ. Και τελικά δε συμφέρει να το γκρεμισω γιατί αν το δηλώνω μετά καθαρό οικόπεδο, επειδή θέλω να το πουλήσω, πρέπει ο αγοραστής να βγάλει εκ νέου άδεια για να το κτίσει. Ενώ έτσι δε χρειάζεται. Τώρα πληρώνω 150 ευρω ΕΝΦΙΑ, τα οποία δε θέλω να τα πληρώνω. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για αγορά εδώ και 10 χρόνια. Τι μπορώ να κάνω;

Tίποτα

Πάντως αν θες να το πουλήσεις, να ξέρεις ότι άλλο πράμα η άδεια κατεδάφισης, άλλο η οικοδομική άδεια ανέγερσης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...