Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έλα ρε μην το γκρεμίσετε, να έχουν κάπου να πηγαίνουν τα έφηβα ζευγαράκια το βράδυ :P :P :P

Ούτε πρεζάκι δεν πάει εκεί, όχι ζευγαράκι! :P

Δημοσ.

Ποια ζευγαράκια, στο χωριό σε ένα τέτοιο βάζουμε την κοπρια να ξεραθει για να γίνει λίπασμα.

Ε, ναι...και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν πάνε τα ζευγαράκια... 

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά παίρνω ή δεν παίρνω -60% ΕΝΦΙΑ στο καταπληκτικό κτίσμα που έβαλα παραπάνω? Με έχετε μπερδέψει.

Παίρνεις 60%, δήλωσέ το ημιτελές και χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν φαντάζομαι να έχετε ρολόι εκεί.....

Δημοσ.

Παίρνεις 60%, δήλωσέ το ημιτελές και χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν φαντάζομαι να έχετε ρολόι εκεί.....

Δεν εχουμε αλλα η λογιστρια μου ζητησε βεβαιωση μηχανικου και με οποιον μηχανικο μιλάω δεν έχει ιδέα περι αυτής.

Δημοσ.

Δωρεα στο κρατος η στον δημο δεν παιζει?

αν κάνω δωρεά θα πρέπει να πληρώσω κάτι; για χαρτογραφία; επίσης αν κάνω δωρεά θα έχω φοροαπαλλαγές;

Δημοσ.

αν κάνω δωρεά θα πρέπει να πληρώσω κάτι; για χαρτογραφία; επίσης αν κάνω δωρεά θα έχω φοροαπαλλαγές;

Πολύ δύσκολα θα κάνεις δωρεά γιατί εξετάζουν με κάποια επιτροπή αν τους συμφέρει η απόκτηση της συγκεκριμένης περιουσίας και πως μπορούν να την εκμεταλλευτούν, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, σίγουρα για τα επόμενα 2 χρόνια θα πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ.

Δεν εχουμε αλλα η λογιστρια μου ζητησε βεβαιωση μηχανικου και με οποιον μηχανικο μιλάω δεν έχει ιδέα περι αυτής.

Δεν νομίζω οτι ισχύει αλλά θα κάνω τον κόπο να ψάξω λίγο τον σχετικό νόμο.

Edit: Στην ΠΟΛ 1237/11.11.2014 δεν αναφέρει τίποτα για βεβαίωση από μηχανικό, οπότε να ρωτήσεις την λογίστρια ποιος νόμος ορίζει την απαίτηση βεβαίωσης από μηχανικό για την έλλειψη στέγης, αν δεν σου αναφέρει κάτι να την πιέσεις να το δηλώσει ημιτελές στον κωδικό 99 αλλιώς μπες εσύ στην εφαρμογή από το taxisnet και δήλωσέ το.

• Thanks 2
Δημοσ.

Σου 'φεξε, δε χρειάζεται καμία τακτοποίηση. Πρακτικά, το τοπογραφικό θα πληρώσεις μόνο, δεν κοστίζει πολλά. Το πουλάς σαν οικόπεδο και ξεμπερδεύεις.

Φυσικά πρέπει να αποδυκνύεται απ'το τρόπο κατασκευής/υλικά και απο επίσημα έγγραφα, πχ συμβόλαια, αεροφωτογραφίες πως είναι κτισμένο προ 1955 για να ισχύει το...φώς.

Edit: Στην ΠΟΛ 1237/11.11.2014 δεν αναφέρει τίποτα για βεβαίωση από μηχανικό, οπότε να ρωτήσεις την λογίστρια ποιος νόμος ορίζει την απαίτηση βεβαίωσης από μηχανικό για την έλλειψη στέγης, αν δεν σου αναφέρει κάτι να την πιέσεις να το δηλώσει ημιτελές στον κωδικό 99 αλλιώς μπες εσύ στην εφαρμογή από το taxisnet και δήλωσέ το.

είνια λίγο περίεργη η "φάση". Καποιες τεχνικές υπηρεσίες δήμων δίνουν βεβαιώσεις ημιτελούς, αν και δε προβλέπεται απο πουθενά. Απλά η λογίστρια ζητά, μια τεχνική έκθεση-βεβαίωση ιδιώτου μηχανικού πως είναι ημιτελές.

Δημοσ.

Πολύ δύσκολα θα κάνεις δωρεά γιατί εξετάζουν με κάποια επιτροπή αν τους συμφέρει η απόκτηση της συγκεκριμένης περιουσίας και πως μπορούν να την εκμεταλλευτούν, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, σίγουρα για τα επόμενα 2 χρόνια θα πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ.

αλλιώς τι; θα μου πάρουν το σπίτι που θέλω να τους χαρίσω;

Δημοσ.

Φυσικά πρέπει να αποδυκνύεται απ'το τρόπο κατασκευής/υλικά και απο επίσημα έγγραφα, πχ συμβόλαια, αεροφωτογραφίες πως είναι κτισμένο προ 1955 για να ισχύει το...φώς.

Θα το αποδείξει. Θέληση να υπάρχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...