Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό είναι βίλα μπροστά στο δικό μας...

Έλα ρε μην το γκρεμίσετε, να έχουν κάπου να πηγαίνουν τα έφηβα ζευγαράκια το βράδυ :P :P :P

Δημοσ.

Εγώ στην θέση τους δεν θα πλήρωνα τίποτα.Τι να πληρώσω; Ελάτε να το πάρετε θα έλεγα, να δω τι θα το κάνετε. Τελικά με αυτούς που δεν κατάφεραν να πληρώσουν ποτέ ενφια τους τα πήρε η εφορία; Kαι τι τα έκανε;

Δημοσ.

Εγώ στην θέση τους δεν θα πλήρωνα τίποτα.Τι να πληρώσω; Ελάτε να το πάρετε θα έλεγα, να δω τι θα το κάνετε. Τελικά με αυτούς που δεν κατάφεραν να πληρώσουν ποτέ ενφια τους τα πήρε η εφορία; Kαι τι τα έκανε;

Ωρες Ωρες λετε κατι ωραίες λύσεις

Σε αυτο ειλικρινά δεν είχε παει το μυαλό μου και πληρώνω τόσα χρονιά τζάμπα, θα ακολουθήσω την πρόταση σου

• Like 3
Δημοσ.

Έχω διαβάσει πολλές ανακρίβειες, αλλα δεν θα επεκταθώ.

Προς το φιλο με τις απορίες: Πολλά τα τινά και ξεκινώ.

α) ΑΝ δε το δήλωνες ποτέ σε Ε9, ΕΤΑΚ, κατ'επεκταση ΕΝΦΙΑ και ήταν πάρα πολύ παλιό, μπορούσε να του δώσεις μια "με τη βαριά" και έπειτα να κάνεις αίτηση στο Δήμο, περί ετοιμόρροπου. Θα συστηνόταν ΚΑΠΟΤΕ μια επιτροπή απο υπάλληλο του δήμου, πολεοδομίας και θα εκανε αυτοψία και θα σου έδινε άδεια δωρεάν.

Πάει αυτό.

β) Εφόσον ειναι ολα δηλωμένα χρειάζεσαι άδεια "δόμησης"- κατεδάφισης. Αυτό σημαίνει πως (παρολο που θα το γκρεμίσεις) πρέπει να νομιμοποιήσεις τυχόν αυθαιρεσίες (δεν ασχολούμαι με αυθαίρετα βέβαια, αλλα κατα 95% χρειάζεται) και έπειτα να προχωρήσεις την έκδοση άδειας κατεδάφισης.

Προσοχή. Εφόσον βγει αυτη η άδεια, θα πρεπει τα μπαζα που θα προκύψουν να αποριφθούν σε εγκεκριμμένο χώρο. ΚΟΣΤΟΣ...Ενώ μέχρι πρότινος οι χωματουργοί τα ρίχναν εδώ κι εκεί ή τα στόκαραν αυτοί.

Για την άδεια απαιτείται και νεο τοπογραφικό.

Ο φίλος που ειπε 1000ε είναι μακριά απ'τη πραγματικότητα. Εκτός αν βρήκε κάνα πεθαμένο...

Περίπου με το τοπογραφικό η αδεια στο 1500.

Το γκρέμισμα για να εχεις μια ταξη μεγέθους απο δουλεια που εκανα προσφτα, 2500ε για 2οροφο,στεγη, γκρο μπετά, και περίπου 10ε ο τόνος για καθαρά μπάζα, πληρωμή στν ανακύκλωση μαζί με μεταφορά. (σε σχετικά ευκολο σημείο, χωριό)

Ολα τα παραπάνω παίζουν.

Οτι θες, ρωτάς.

Και πόσο ενφια πληρώνεις πια και θες να το ρίξεις...; 400-500ε το χρονο;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μου περισσεύουν παιδιά συγνώμη, είμαι ήδη χρεωμένη για αυτό ψάχνω να το ξεφορτωθώ.

Αν για να το γκρεμίσω θέλω ένα πενταχίλιαρο προφανώς και δεν θα το κάνω. Να προσπαθώ να το πουλήσω όσο όσο και ας το γκρεμίσει αυτός που θα το πάρει ναι. Αν πάλι δεν τα καταφέρω θα δω αυτό που προτάθηκε παραπάνω, να το κάνω παραχώρηση στο κράτος.

Ωρες Ωρες λετε κατι ωραίες λύσεις

Σε αυτο ειλικρινά δεν είχε παει το μυαλό μου και πληρώνω τόσα χρονιά τζάμπα, θα ακολουθήσω την πρόταση σου

διάβασες την είδηση;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και για να το πουλήσεις πάλι θέλεις χρήματα.

Θα πρεπει ο μηχανικος να συντάξει νέο τοπογραφικό (οχι απαραίτητα-υπο συνθήκες) και να εκδόσει βεβαίωση μη αυθαιρεσιών. Που απ'την εμπειρία μου, 90% θα έχει αυθαιρεσίες.

Ετσι λοιπόν θα πρέπει να το τακοποιήσεις κι επειτα να το πουλήσεις. Αν φυσικα ειναι διατεθεμένος ο αγοραστής να πληρωσει αυτος και του κόβεις απ'τη πώληση.

• Like 1
Δημοσ.

Το 1954

Σου 'φεξε, δε χρειάζεται καμία τακτοποίηση. Πρακτικά, το τοπογραφικό θα πληρώσεις μόνο, δεν κοστίζει πολλά. Το πουλάς σαν οικόπεδο και ξεμπερδεύεις.

• Like 3
Δημοσ.

Οντως το σπιτι κτιστηκε πριν το 1950.Κι αν ειναι διατηρητεο τι σημαινει αυτο;

Για να δεις αν έχει χαρακτηριστεί διατητητέο μπες εδώ http://estia.minenv.gr/ βάλε τον νομό και το μέρος που μένεις γράψε την οδό σου και δες αν υπάρχουν καταχωρήσεις.

Αν είναι πριν το 1955 και πας να βγάλεις άδεια κατεδάφισης περνάει συνεργείο και κάνει έλεγχο να δει. Πάντως δύσκολα το βλέπω να βγαίνει διατηρητέο αν μιλάμε για χωριό.

π

Μια χαρά γίνεται φιλε...

Εδώ αν "πεσει" η σκεπή μονο, δεν πιάνεται για σπίτι.....

Αν πέσει η σκεπή μόνο, δηλώνεται ημιτελές και απομειώνεται η αξία κατά 60%.

Τα υπόλοιπα για την εφορία τα είπα μην επαναλαμβάνομαι, μπορείς να ακολουθήσεις και την διαδικασία με τον δήμο που ανέφερε κάποιος, αλλά να έχεις χαρτί του δήμου.

Δημοσ.

Τελικά παίρνω ή δεν παίρνω -60% ΕΝΦΙΑ στο καταπληκτικό κτίσμα που έβαλα παραπάνω? Με έχετε μπερδέψει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...