Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Έχω ένα σπίτι ακατοίκητο για το οποίο πληρώνω πολύ μεγάλο ενφια. Επειδή όμως δεν είμαι πλούσια, θέλω να το γκρεμίσω για να σταματήσω να πληρώνω τρελά ποσά. (Τώρα διάβασα ότι τα μη ηλεκτροδοτούμενα δεν θα έχουν πλέον την έκπτωση 20%) Αρχικά πρέπει να πάω στην πολεοδομία να βγάλω άδεια. Και μετά να βρω μπουλντόζα να το γκρεμίσει και να μαζέψει τα μπάζα. Γνωρίζετε αναλυτικά τι χρειάζεται; Και το βασικότερο, το κόστος όλων αυτών; Πολύ πιθανό το κόστος να είναι αβάσταχτο για μένα και να συνεχίσω να πληρώνω για το τίποτα λες και μου περισσεύουν. Πόσο μεγάλο είναι δηλαδή το ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο που σκέφτεσαι να μπεις στη διαδικασία κατεδάφισης? Η ακόμα καλύτερα, πόσο λιγότερο ΕΝΦΙΑ θα πληρώνει σαν σκέτο οικόπεδο? Έχω πρόσφατο παράδειγμα κόστους κατεδάφισης, μηχανικός με 5.000€ ανέλαβε τα πάντα ώστε να κατεδαφιστεί μονοκατοικία 85 τμ. Άδεια κατεδάφισης, τρέξιμο στη ΔΕΗ ώστε να αφαιρέσει την παροχή ρεύματος, γκρεμίσματα, μεταφορά μπάζα, και στο τέλος μπετό καθαρισμού στο οικόπεδο(120τμ) μαζί με ψευτοπερίφραξη από πλέγμα οικοδομής. Βάλτα κάτω και θα δεις αν σε συμφέρει η κατεδάφιση, το κόβω να μην σε συμφέρει. 1
Ghost_Rider Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 τι ειναι το κιμ? μα καλα που ζεις ΠΟΥ ΖΕΙΣ??? Ειναι το εξυπνο κρατος που εχουμε (οπως η εξυπνη σιτα το εξυπνο σουτιεν κλπ) Παρτε δανεια αβερτα να παρετε σπιτια και μετα γκρεμιστε τα να μην πληρωνετε (πολυ) Παρτε πορσε με πολλα κυβικα με 50000ε και μετα πουληστε τα πισω στους γερμανους με 3000 Αλλα εμεις περα βρεχει Μονο αν μας κοψουν το dsl μπορει να αντιδρασουμε πες τα Χρυσοστομε! 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 γύρω στα 250 ευρώ είναι ο ενφιά και τώρα θα αυξηθεί λόγω του 20% που δεν θα ισχύει καταλαβαίνετε ότι ένας εργαζόμενος με τον βασικό μισθό δεν μπορεί να δίνει τον χρόνο 250άρια για αέρα;
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Έχω ένα σπίτι ακατοίκητο για το οποίο πληρώνω πολύ μεγάλο ενφια. Επειδή όμως δεν είμαι πλούσια, θέλω να το γκρεμίσω για να σταματήσω να πληρώνω τρελά ποσά. (Τώρα διάβασα ότι τα μη ηλεκτροδοτούμενα δεν θα έχουν πλέον την έκπτωση 20%) Αρχικά πρέπει να πάω στην πολεοδομία να βγάλω άδεια. Και μετά να βρω μπουλντόζα να το γκρεμίσει και να μαζέψει τα μπάζα. Γνωρίζετε αναλυτικά τι χρειάζεται; Και το βασικότερο, το κόστος όλων αυτών; Πολύ πιθανό το κόστος να είναι αβάσταχτο για μένα και να συνεχίσω να πληρώνω για το τίποτα λες και μου περισσεύουν. Ένας γνωστός μου είχε μέσα σε ένα χωράφι μια αγροικία του '40 ετοιμόρροπη, τους είχανε κάνει και μηνύσεις, μου έλεγε δεν το ρίχνει γιατί το κόστος κατεδάφισης είναι υψηλότερο από τις επεμβάσεις καθώς και τα πρόστιμα από την πολεοδομία. Το κτίσμα αυτουνού βέβαια ήταν μέσα σε χωράφι, αν είναι σε δρόμο με πεζοδρόμιο που περνάνε περαστικοί και κινδυνεύει να τραυματιστεί κάποιος δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Η κατεδάφιση κτιρίου δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, την αναλαμβάνει εταιρεία με έμπειρους μηχανικούς, υπάρχει διαδικασία και πρέπει να εκτελεστεί με προσοχή ειδικά αν μιλάμε για κτίσμα εντός κατοικημένης περιοχής με οικήματα και άλλα κτίρια παραδίπλα και οχι κανένα σπιτάκι μέσα σε οικόπεδο ή χωράφι. Για τις απορίες σου να ρωτήσεις μηχανικό ή εταιρεία κατεδαφήσεων.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 5000; δεν έχω ρε παιδιά τόσα.. που να τα βρω; ποιος θα το αγοράσει τώρα; θα το κυνηγήσω αλλά δεν βλέπω φως Το οικόπεδο έχει καμία αξία; Πουλά το και ας το γκρεμισει ο αγοραστής.Αλλιώς, ίσως μπορείς να το παραχωρήσεις στο κράτος για κάποια χρόνια ώστε να γλιτωσεις τον ενφια υπάρχει αυτή η επιλογή;;;
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Να εκφράσω κι εγώ μια απορία: αν το σπίτι είναι γκρεμισμένο αλλά τα μπάζα μείνουν στο οικόπεδο, πιάνεται σαν οικόπεδο ή συνεχίζει να υπολογίζεται σπίτι? Επειδή εμείς πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για ένα χαμόσπιτο στο χωριό το οποίο από μόνο του έχει διαλυθεί...δηλαδή άντε να έχει έναν τοίχο όλο κι όλο. Πως αποδεικνύεις κάτι τέτοιο στην εφορία? Απλά το δηλώνεις οικόπεδο και τέλος? Μάλλον θα πρέπει να πληρώσεις διάφορα κερατιάτικα κι εκεί. Σπίτια χωρίς στέγη είτε δηλώνονται ως ημιτελή είτε δεν δηλώνονται καθόλου, ρώτα λογιστή για σιγουριά. 3
dimitrisOP Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 γύρω στα 250 ευρώ είναι ο ενφιά και τώρα θα αυξηθεί λόγω του 20% που δεν θα ισχύει καταλαβαίνετε ότι ένας εργαζόμενος με τον βασικό μισθό δεν μπορεί να δίνει τον χρόνο 250άρια για αέρα; και οικόπεδο να το κάνεις το 150αρι πάλι θα το δίνεις , δεν γλυτώνεις και πολλα
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 υπάρχει αυτή η επιλογή;;; 5000 μπορεί και παραπάνω. Ως επιλογή υπάρχει, το θέμα είναι τι τιμή θα βάλεις το οικόπεδο και αν ο άλλος είναι διατεθειμένος να το αγοράσει με το κτίσμα μέσα που θα πρέπει να το γκρεμίσει μετά.
Pablo_Hasan Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 5000; δεν έχω ρε παιδιά τόσα.. που να τα βρω; ποιος θα το αγοράσει τώρα; θα το κυνηγήσω αλλά δεν βλέπω φως υπάρχει αυτή η επιλογή;;; Είχα ακούσει ότι το κάνουν πολλοί, ρώτα στην εφορία για λεπτομέρειες και προϋποθέσεις
Silverage Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Γνωστός γκρέμισε πέρυσι το παλιό του σπίτι για να χτίσει καινούριο. 6000€ του κόστισε.
TheAccountant Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 οπως ορθα αναφερεται και απο τον Βασιλης29, δεν χρειαζεται να γκρεμισεις το σπίτι. Αφαίρεσε την σκεπή. Χωρίς σκεπή δεν λογίζεται ως σπίτι. Αφαιρεσε την, πάρε μια βεβαιωση σχετικά με την μη υπαρξη της και κάνε τις απαραίτητες μεταβολές στο Ε9. Ειναι η ποιο ανέξοδη λύση. 1
idomeneas7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Τι λες τωρα κι εμεις το πλερώνουμε τζάμπα τόσο καιρό! Από που παίρνεις την βεβαίωση? Να φανταστώ πληρώνεις μηχανικό?
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 οπως ορθα αναφερεται και απο τον Βασιλης29, δεν χρειαζεται να γκρεμισεις το σπίτι. Αφαίρεσε την σκεπή. Χωρίς σκεπή δεν λογίζεται ως σπίτι. Αφαιρεσε την, πάρε μια βεβαιωση σχετικά με την μη υπαρξη της και κάνε τις απαραίτητες μεταβολές στο Ε9. Ειναι η ποιο ανέξοδη λύση. Και πάλι όμως θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ ακινήτου και όχι οικοπέδου.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Αλήθεια; Να την σπάσω ή να την αφαιρέσω; Πολιτικός μηχανικός θα το κάνει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα